Ka uluʻana i ka ulu

Pehea e mālama ai i nā mea kanu o nā roses (nāʻoki) ma mua o ke kanu

ʻOiaiʻo nā Roses kekahi o nāʻano pua nani i kaulana loa, makemake nā kānaka he nui ka ulu lāʻau i loko o kā lākou māla aiʻole ma luna o ka puka makani. He nui nāʻano e hoʻopuka hou i nā roses, kekahi o nā maʻalahi aʻoi loa aku ka kaulanaʻo ka hoʻoponoponoʻiaʻana o nā pua e nāʻoki. Eia naʻe,ʻo kaʻoki pinepineʻana, no ka laʻana, mai kahi'āpana i hōʻikeʻia i ka hoʻoilo, pono e mālamaʻia a hiki i ka puna. E noʻonoʻo i ka hana pono.

Pālahalaha Rose

Ke hoʻohālikelikeʻia i ka unuhiʻana a iʻole keʻano o ka hoʻoponoponoʻana o nā hua, hiki ke maʻalahi aʻoi aku ka holomua. Ma waena o nā pono o kēiaʻano o nā pua pua pua e hiki keʻikeʻia:

  • Hiki ke maʻalahi ka mālamaʻana i nā ulu i kēiaʻano, no ka mea,ʻo ko lākou mau aʻa, ma keʻano heʻoihana,ʻaʻole lākou e ulu nui aʻaʻole hoʻoulu;
  • ʻO nā laumoho, nā mea ulu ma ke kālaiʻana, e hōʻalo i ka maikaʻi o ka hoʻoilo a hoʻomahaʻia mai nā'ōpiopio momona, keʻole hoʻi ka papa o luna o ka lepo;
  • ʻAʻohe paʻakikī i ka loaʻaʻana o nā mea no ka uluʻana, no ka hikiʻole keʻokiʻia nā'āpana mai ka'āpana i hoʻounaʻia.
ʻO ka hapanui pinepine, e hanaʻia i ka puna, ke kakahiaka a i ke kauwela. Iʻole eʻokiʻoki i nā lālā e pua wale ana i kēia manawa, ponoʻoe e mālama i nāʻoki i ka hāʻule. I ka manawa like, he mea nui ka mea kanu eʻokiʻoki aiʻoe i ka lāʻau a ke kau nei me ke anawaena e like me ka penikala. Ma kēiaʻano,ʻo ka nui o nā pua e ulu ana. Pono e kanuʻia nā kapi kūpono ma kahi kiʻekiʻe o 45 °.

E heluhelu hou aʻe e pili ana i ka uluʻana o nā roses mai kahi mai i ka home.

Pehea e pīkī ai i nāʻoki

No ka hoʻomaka, e noʻonoʻo e pili i nāʻano o nā lālā roses i kūpono loa no ka kālaiʻana:

  • nāʻano polyanthus a iʻole nā ​​rīlī liʻiliʻi;
  • nā Roses Excelsa;
  • kekahi mauʻano leʻaleʻa i ulanaʻia;
  • laʻaina maʻamau;
  • nā lālā puaʻaleʻa "Nānāina";
  • ʻO Iceberg a me Rosalind mauʻano o ka hui Floribunda.
He mea nui! Hiki iāʻoe ke hoʻoholo inā ua mākaukau ka nāhelehele eʻokiʻoki i nā'āpana ma o nā kola: inā e haʻihaʻi koke lākou, hiki iāʻoe keʻoki pono iā lākou.
  1. Ma mua o ka hoʻomakaʻana eʻoki i nā lālā no ke kanuʻana, ponoʻoe e hoʻomākaukau i nā mea hana. Hiki i kēia ke hana he pahiʻoi loa aʻoi aku paha i ka wili, pono e hoʻokauʻia ka mea hana ma mua o ka hoʻohanaʻana, kaomiʻia i loko o ka wai kahe.
  2. Pono ke oki i 12-15 cm ka lōʻihi, me kēlā me kēia me nā 2-3 leaflets a me ka helu like o nā'ōpena.
  3. Mai lalo nei, pono eʻokiʻia me nā mea i hanaʻia me nā mea i hanaʻia, a ma luna aʻe nei e hoʻomaopopo i nāʻaoʻao. Pono pono keʻokiʻia nā lau āpau haʻahaʻa a me nā huelo ma hope o ka okiʻana. No ka mālamaʻana i ka wai i nāʻokiʻoki, pono ia eʻokiʻokiʻia nā lālā i koe iʻole eʻoki pōkoleʻia e kaʻokiʻana i ka 1/3 o ia mau mea.
  4. I mea e ulu nui ai nā aʻa, hiki iāʻoe ke hoʻomoe i ko lākou'āpana haʻahaʻa ma ka hopena "Kornevina" aiʻole "Heteroauxin". A iʻole e hoʻohana i ka hoʻopiliʻana o ka hapalua o ka nipune o ka meli, 200 ml o ka wai a me nā lau paʻi paʻi e hoʻoulu i ka ulu o ke aʻa.

E aʻo pehea e kanu, mālama a hoʻolaha i nā lālā i loko o ka māla.

Nā koho no ka mālamaʻana i nā lālā i ka hoʻoilo

No nā lālā e makemakeʻoe e kanu e mālamaʻia a hiki i ka uluʻana, aʻo ka mea hopeʻole, ke kumu i ka hopena, he mea nui eʻike i ka mālama ponoʻana. Aia kekahi mauʻano hana e mālama ai i nā kino i ka hoʻoilo.

Ke kākoʻoʻana i ka puʻu

No ka'ōkuʻuʻana i nāʻokiʻoki o nā lelo i loko o ka moa, ponoʻoe e koho i ka moa pololei: he sphagnum, i hana muaʻia me "Fitosporin". Pono e mālamaʻia ka lalo o nā mea kanu i kahi stimulator ulu, hiki ke kūʻaiʻia i loko o kahi hale kūʻai maʻamau me nā mea kanu. A laila pono ke'ōpiliʻia nā lālā i kahi sphagnum a me kaʻekeʻeleʻele a iʻole ka nūpepa a me ka hema ma kahi mālie a hiki i ke kakahiaka. I nā lā mua o Malaki, hiki ke hoʻomakaʻana o nā lālā e hoʻomaka.

  1. No ka hanaʻana i kēia, ponoʻoe e kiʻi iā lākou mai loko aku o ka puʻu aʻokiʻoki i nā kākalaioa.
  2. A laila hoʻomākaukau i kahi pahu kūikawā no ka weheʻana: e kau i ka moa i lalo a kāpīpīʻia i luna me ke one (3 knm), nā lālā ulu i loko a uhiʻia me kahiʻeke. Ma ka manawa like, mai hoʻopoina i kaʻikeʻana o ka pahu i ka holoʻana o ke ea maʻamau: e hana i nā kī liʻiliʻi i loko o keʻeke e uhi aiʻoe i ka pahu.
  3. E kau i ka pahu me nā pua i kahi mahana, akā ma keʻano e hikiʻole ke komo i ka lā.
  4. E nānā i ka wai ma ka lepo: inā maloʻo, pākī i nā mea kanu a me ka lepo me ka wai hou.

Keʻike neiʻoe? In Ke kūʻai aku neiʻo Valentine's Day ma ka honua i ka nui loa o nā lelo - kahi kokoke i 3,000,000 pua.

ʻO ka'ōpiliʻana i loko o ka mea kanu potato

ʻO keʻano o ka mālamaʻana i nā lāleʻa i ka hoʻoilo, ke kauʻia i loko o kaʻuala. Ma muli o ka waiwai o kēia huaʻai i ka mākiko a me nā meaʻai'ē aʻe,ʻo ka pua i loko o ia mea e wikiwiki ke aʻa. No kēia kumu, he mea pono e koho i ka'ōlaʻiʻuala e like me ka nui o ka liʻiliʻi, e hoʻoponopono iā lākou me kahi momona aʻokiʻoki i nā maka. E hoʻomākaukau i nā'āpana penei:

  • mākou eʻoki loa i nā lālā a pau a me ka momona i ke kumu o nā pūpū me ka hopena o ka pāhare pālolo;
  • Hiki iāʻoe ke waiho mua i ka wai o aloe no nā hola he 10-12 i ke kanuʻia o ka wai.

  1. A laila pono pono ke hoʻolimalima i ka walaʻau, me ke anawaena e like me keʻano o ka rose, a me kahi iʻokiʻia ai.
  2. Pono e hoʻokomoʻia i ka lepo i loko o ka ipu maʻamau no nā pua pua puana a kāpīpīʻia me ka hoʻopunipuniʻole o ka pāhare potassium, a laila e uhi i kēlā me kēia me kahi pahu o ka nui loa iʻole e hoʻopā i nā lau o ka mea kanu.
  3. No nā pule he nui wale, e hoʻomaʻemaʻe ka wai i nāʻoki, i hoʻokahi manawa i ka wiki me ka wai a me ke kō (hoʻokahi punetuni ma ke aniani o ka wai).
  4. Ma hope o hoʻokahi mahina, hiki iāʻoe ke hoʻohui i ka meaʻai i ka lepo a hoʻomaka e hoʻomaʻamaʻa i nā mea kanu i ka lewa: e hoʻokiʻekiʻe i ka pahu a hoʻonohonoho i kēia wahi no kekahi manawa, a laila e wehe loa.
  5. Hiki iāʻoe ke hoʻopau loa i ka pahu ke hoʻohanaʻia ka lāʻau i ka lewa; Ināʻo ka noho o nā rosesi i loko o ka ipu, hoʻomaka nā'ōpuʻu, eʻokiʻia.

E nānā i nā hewa maʻamau i ka uluʻana i nā roses.

VIDEO: KA HUI MA POTATO

E mālama i loko o ka waihona lalo aiʻole ka pahu uila

Hiki ke hana i nā lālā ulu i loko o ka māla.

  1. No ka hanaʻana i kēia, hoʻomākaukau i nāʻoki i ke kauwela a kanu iā lākou i loko o ka lepo me ka huiʻana o kahiʻauʻau kahakai a chernozem. E kanuʻia i loko o nā pūnāwai, piha i ka solution manganese, ma ke kihi 45 °.
  2. Ma hope o ke kanuʻana i nāʻokiʻoki, e hoʻopihaʻia a uhiʻia me nā pū.
  3. I ka mahina,ʻaʻole ka emi o ka mahana ma mua o +25 ° C, aʻaʻole ka emi o ka mahana ma lalo o +18 ° C, e paʻa ana nā aʻa, hiki i nā'ōpuʻu, pono eʻokiʻia aku iʻole e ulu ka'ōpiopio i ka ikaika e ulu. I ka hopena o ka malama, mai hoʻomakaʻoe e hoʻohemo i nā kēpau no ka lōʻihi, no ka mea, e hanu nā rosesoma, a laila e wehe loa iā lākou.
  4. Hiki iā Kepakemapa, hiki ke kanu i nā lāʻau i 30-40 cm ka lōʻihi, a laila hiki iā lākou keʻeliʻia me nā liʻiliʻi liʻiliʻi o ka lepo i mālamaʻia i loko o ka waihona lepo aiʻole ka pahu hauā ma mua o ka kanuʻana i ka lepo.

Pūnaewele paʻa

  1. I mea e hoʻomau ai i ka pale i ke kauwela ma waho, ponoʻoe eʻeli i kekahi lua he 15 knm hohonu i loko o kāu māla ai 'ole kou kīhāpai, e kau i kahi loleʻula ma lalo, kahi eʻoki ai me ka lauʻole.
  2. A laila ponoʻoe e uhi i nā lālā me kahi papa'ē aʻe o kaʻili a uhi me ka honua. He mea nui eʻole e hoʻopoina e hoʻomanaʻo i nāʻaoʻao o ka lua me nā'ōpū, i hiki i ka wā puna ke maʻalahi ke kau ma kahi āu e hūnā ai i nā lelo.
  3. I ka hoʻomakaʻana o Malaki, eʻoki i nāʻokiʻoki a nānā pono iā lākou no ke alo o ka callus, kahi ulu e ulu ai ke aʻa. Hiki ke kanuʻia nā kumu i kahi e ulu ai lākou.
He mea nui! Ināʻaʻoleʻoe e kanu i nā mea kanu i ka lepo ma hope koke iho o kouʻokiʻana iā lākou, akā e haʻalele i ka kanuʻana i ka lā aʻe, ponoʻoe e hoʻokomo i loko o ka wai me kahi mau lua. "Epin".

E mālama i ka pale i loko o nā pahu

Inā nohoʻoe i loko o kahi lumi a he mea maʻalahi ia noʻoe e mālama i nā pale i ka pale bale, hiki iāʻoe ke hana pēlā:

  1. I ka hopena o kaʻauwai, eʻokiʻoki i nā lālā 20 cm i ka nui me nā'ōpiopio.
  2. E kau i ka pahu ma luna o ka pale me ka wahi mahana loa a me kahi mahana.
  3. E lele i kahi papa nui o ka lepo a me ka lepo i hoʻonuiʻia no nā pua i loko o ka pahu, e hoʻonā i ka lepo a liʻiliʻi.
  4. E hoʻopili i kēlā'ōpala kēlā me kēia'ōpala i loko o ka wai, a laila e lilo i mea e hoʻoulu ai i ka ulu o ke aʻa, a ma hope iho e hoʻopae i ka lepo.
  5. E hoʻopaʻa i ka pahu i loko o ka cellophane a me nā pale umauma.
  6. Mai inu pinepine i nā mea kanu, i kekahi manawa e hoʻomaha lākou i ka ea, e wehe i ka cellophane mai luna (pono ke hana i kēia wā maikaʻi).
  7. I ka wā o nā huluhulu maʻamau (lalo -20 ° C)ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻoneʻe i ka pahu i ke keʻena.
  8. I ka pūnāwai, e hoʻohemo i kēlā'ōpū kēlā mai kēlā pahu mai ka pahuʻai me ka hoʻohanaʻana i ka punetāpē iʻole e hōʻino i nā'ōpū kokoke.
  9. ʻO nā pua pua i kahi paʻa.

E aʻo pehea e hoʻomau ai i nā lālāʻokiʻoki i loko o ka pahuwai no ka wā lōʻihi, a me keʻano o ka rose mai kahi'āpana hele.

Keʻike neiʻoe? Ua ulu ka mua o ka ululāʻau ma ke ao nei i ka pā o ka halepule ma Hildesheim i Germany, a ua kokoke kona mau makahiki ma kahi o hoʻokahi tausani mau makahiki. I ka wā o ke Kaua Honua II, ua haki ka lāʻau, akā ua ulu hou ke aʻa i paʻa i ka makahiki 1945.
ʻO nā Roses nā mea kaulana loa i nā pua puaa, no laila, he nui nāʻano e hiki ai ke hānau hou. ʻOʻoki -ʻo ke ala kūpono loa, kahi e lawe mai ai i ka hopena i makemakeʻia. Eia nō naʻe, ma ka pūnāwai e pua i kou mau lehi, he mea nui eʻike i nā maʻalahi a pau o kā lākou hana houʻana ma ka haʻu a me ka mālamaʻana i ke kauwela.

Hōʻike

Inā he poʻona, kau i laila, aiʻole ma waena o nā papa, ināʻaʻole he pane aniani. I kahi mālama maikaʻi i mālamaʻia, a inā hiki ke kālepa i ka pahu i loko o ka ipu hao i kahi lumi. Ma keʻano nui,ʻoi aku ka maikaʻi o ka nohoʻana i loko o ka pahu hauhā,ʻaʻole eʻeha i nā lau, ua kauʻo wau i nā ipu hao mai ka papa bale i loko o ka pahu hauhā i ka hoʻoilo a ua mālama ponoʻia.
ʻO Mashtik
//forum.bestflowers.ru/t/kak-soxranit-sazhency-roz-do-posadki.10114/page-2#post-135700