Ka uluʻana i ka ulu

Pehea e hoʻokuʻu ai i ka'ōmaʻa'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo

Hoʻomaʻa pinepineʻia nā pīpī'ōmaʻomaʻo i ka hou a loaʻa ka maikaʻi loa. Akā e nānā kākou i ka mea e hana ai, inā eʻai kākou i kaʻohi nui, a hikiʻole ke hoʻohana i nā mea a pau i ka manawa hoʻokahi. ʻO kaʻaoʻao maʻalahi a maʻalahi no ka mālamaʻana i kaʻono a me keʻano maikaʻi o ka hau. No laila, mākou e noʻonoʻo i nā ala maikaʻi loa e hoʻokuʻu ai i ka'ōmaʻa'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo.

ʻO kēlāʻano peas e koho ai no ke kauki

No ka hoʻomaʻamaʻaʻana o ka pā i ka hana maloʻo, ponoʻoe eʻike i nāʻano likeʻole e koho.

Keʻike neiʻoe? Ma ka makahiki XVII ma Falani a meʻEnelani, ua hoʻomakaʻia kaʻaiʻana i ka pua iʻole e pau i kaʻohiʻana, ma mua o ka pauʻana o ka'ōpala.

No ka hoʻomākaukauʻana i ka huahana i loko o kahiʻano hoʻomaʻemaʻe i nāʻano likeʻole me ka lolo a me nāʻano ulu. ʻO nāʻano likeʻole he meaʻono a palupalu, akā,ʻaʻole iʻaeʻia ka hoʻomākaukauʻana me nā'ōpala, no ka mea, he papahana palahalaha, kahi e hikiʻole ai i kā lākouʻaiʻana i ka meaʻai. Ināʻoe e hoʻolālā e hōʻiliʻili i ka huahana i loko o nā'ōmole, a laila no kēia kumu,ʻo "Snow" a me "Sugar" maikaʻi. ʻO nāʻano "Sugar" eʻikeʻia i nā pehuʻeleʻele, a he palahalaha kaʻano o "Snow".

ʻO ka'ōpala ma loko o kēia mauʻano he laumū a hiki keʻaiʻia ma hope o ka hoʻomoʻaʻana.

Eʻike i nāʻano maikaʻi loa eʻohi ai i nā'ōlaʻa, nā lauʻiki, nā'āpana, nā pera, nā cherries, nā blueberries, nā pepa, zucchini, eggplant, pīni'ōmaʻomaʻo, nā halaʻi keʻokeʻo, ka pīpī, cilantro, ke kelehele, ka pā'ū no ka hoʻoilo.

ʻO Pea Frost ma Pods

E noʻonoʻo pehea e hoʻomākaukau ai i nā puaa'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo i loko o nā'ōmole. Pono eʻapi houʻia nā pīpī me ke'ōpiopio,'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo, me kaʻole o kaʻino,ʻeleʻele aʻeleʻele.

Ma hope o ka hoʻopiliʻiaʻana o nā'ōpala, pono e holoi ponoʻia i lalo o ka wai e holo ana i nā manawa he nui. A laila hoʻokaʻawale i nā'āpana hikiʻole o ka'ōpala ma kaʻokiʻana i nāʻaoʻao. I mea e paʻa pono ai nā huaʻelima i konaʻano hou, ka momona a me ke kīkohu nui, pono e hoʻopiliʻia nā paila. No ka hanaʻana i kēia, e hoʻolapalapa i ka wai i loko o kahi kōpana nui a hoʻomākaukau mua i ka wai hau e hoʻomaha ai i nā pāpaʻa ma hope o ka uhiʻana. ʻO ka hoʻolālā hoʻopunipuni pono'ī kēia me kēia mau hana:

  • Hoʻopihaʻia kahi'eleʻa a me kaʻeke lole i ka wai kahe. Pono e hoʻomanaʻoʻia ka hulu peas blanch hoʻokahi minute, a heʻono a me ka hapa aʻelua paha.
  • A laila, he mea nui e hoʻokomo koke i ka peʻa lapaʻau i loko o ka wai hau e ho'ōki i ka hana hana.

Ma hope o ka malooʻana o nā pā, e maloʻo pono. No ka hanaʻana i kēia, waiho i loko o kahi momona no 5 mau minuke a laila maloʻo me kahi pepa kāwele.

Ma hope o ka hoʻomakaʻana o nā hana i hoʻomaka e hoʻokuʻu i ka huahana iʻole e lilo i mea paʻakikī no ka lōʻihi o ka lōʻihi.

I mea e hoʻomau ai ka peʻa i ko lākouʻano, pono ia e hoʻomoeʻia i loko o nā pahu i hoʻopaʻaʻia a me nā poʻi hou. Inā paʻi ke kau nei i nāʻeke hou e hiki ai ke hoʻopiliʻia, e hoʻopili ponoʻia ka hua a paʻi maikaʻiʻia e hoʻokuʻu i ka ea i loaʻa i kaʻeke.

He mea nui! Ma muli o ka hoʻoukaʻana o ka pēke e hoʻonui ai i ka leo, pono e waiho i kahi'āpana liʻiliʻi ma kaʻaoʻao o kaʻeke, ma 2-3 cm.

Hiki iāʻoe ke kinakiʻia ma ke kauʻana i ka hua ma kahi pepa bakupa, kahi i uhiʻia me ka pepa paʻi, a laila ua nakinakiʻia i ka mea'ilika a hoʻounaʻia i ka paʻuki. Ma hope o ka hoʻoukaʻana, hoʻokomoʻia nā paila i loko o nāʻeke a me nā pahu no ka hoʻomau hou.

Nā ala e hoʻokuʻu ai i ka pī

Elua mau ala likeʻole e hoʻokuʻu ai i ka pea i kahiʻano kālaiʻia:

  • hoʻololi wale;
  • me ka blanke mua;
  • i ka hau.

Māmā

No ka hoʻokuʻu i ka pea ma ke ala maʻalahi, ponoʻoe e hoʻomaʻemaʻe iā ia mai nā'ōkuhi a me ka loiloi no ka hikiʻana mai o nā kumulāʻauʻinoʻino a me nā wormy. Ma hope iho, holoi i nā'ōpala ma lalo o ka wai me ka maloʻo me nā kāwele pepa. A laila, hiki iāʻoe ke waiho i nāʻanoʻano ma kahi pepa bakena, pepa i waiho muaʻia i loko o kahi papa, a, i uhiʻia me kahiʻekeʻeleʻele, e hoʻouna i loko o ka pahu hauʻuki no ke kinikeli. Ma hope o ka manamana, e hoʻololi i ka hua i loko o kaʻeke a me ka pahu. Hiki ke hoʻokaʻumeʻa i ka huaʻai i loko o nāʻekeʻeleʻele, me ka hoʻohanaʻoleʻana i ka pepa baking, akā ponoʻoe e mākaukau no ka hikiʻana i nāʻanoʻano ke pale pū i kahi liʻiliʻi.

He mea nui! Inā heʻuʻuku o ka peʻa,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hoʻokuʻi iā lākou ma ke ala maʻalahi, akā, ponoʻoe e uhi i mua o lākou e hoʻomaʻemaʻe.

Me ka blanke mua

Ma mua o ka palahalahaʻana, pono ke holoiʻia nā'ōpena o nā'ōmole ma lalo o ka wai e holo ana. I loko o kahi kōpena nui, e hoʻonui i ka wai a ma nā'āpana liʻiliʻi, e hoʻohana i ka colander, e kau i ka peas i loko o ke kōpuni no 3 mau minuke. Hoʻohanaʻiaʻo Blanching no ka hōʻoiaʻanaʻaʻole i loli keʻano o nāʻanoʻano a lilo i māmā. Ma hope o kēlā, ponoʻoe e hōʻalili i nāʻanoʻano ma ke kauʻana i ka wai hau. A laila, hoʻomaloʻo maikaʻi iā lākou me kahi kāwele pepa, hoʻokomoʻia i loko o nāʻeke a me nā pahu a waihoʻia i loko o ka pahu pāʻani.

I ka hau

Aia kekahi alaʻoluʻolu e hoʻokuʻuʻia i nāʻano kānana i ka hau. No ka hoʻokuʻuʻana i nāʻanoʻano ma kēiaʻano, pono ia e wehe i nā wahi i hōʻinoʻia, hoʻomaʻemaʻe i nā'ōmole a holoi maikaʻi i ka wai. Hoʻohuiʻia nāʻano i nā'āneleʻeleʻele a nininiʻia me ka hulu a me ka wai. Pono e hoʻomanaʻoʻia e hoʻonuiʻia ka wai i ka wā e liʻiliʻi ai, no lailaʻaʻole pono e hoʻopiha i nā poli.

Hoʻounaʻia nā kiola i ka mea paʻopa no 12 hola. A laila ua laweʻia lākou a waihoʻia nā poho nokena i loko o nā pahu a me nā pahu, e hoʻouna ana iā lākou i loko o ka pahu paisa no ka mālama.

ʻO ka manawaʻo Time Pea

Ke hoʻokae i ka huahana likeʻole, pono e hoʻomanaʻoʻia ua mālamaʻia no ka manawaʻaʻole iʻoi aku ma mua o 8-9 mau mahina, no laila ua'ōleloʻia e hōʻike i ka lā o ka hoʻoukaʻana i ka pī'ā. E kūʻai i ka hua maikaʻi ma kahi mahanaʻaʻoleʻoi aʻe ma mua o -18 mau.

He aha nā meaʻai e hiki ke hoʻohui

Hiki i nā mea kanu Peeled pea ke hoʻopiliʻia a me kaʻaiʻole me ka hanaʻana i ka wela, a me ka hoʻokomoʻiaʻana i nā salama. Hoʻopukaʻia ka peʻa i loko o nā pākuʻi no ka hoʻomoʻaʻana i nā meaʻai, nāʻaoʻaoʻaoʻao a me nā meli mahana.

Keʻike neiʻoe? Aia kekahi moʻolelo honua no kaʻaiʻana i nā pea'ōmaʻomaʻo. Ua hoʻokomoʻia e Janet Harris i ka makahiki 1984. Hoʻomaopopoʻia he moʻolelo i kaʻaiʻana i ka pī me nā kuʻikuʻi no kekahi manawa: uaʻai ke kaikamahine i 7175 mau hua i hoʻokahi minute.
He nui nā wāhine wahine e pili ana i ka nui o nā pua uliuli. I ka hoʻohanaʻana i nā'ōpena, e hoʻopau iā lākou no ka hola 10.

I ka hoʻohanaʻana i kahi hua i hoʻomaʻemaʻeʻia no ka kukeʻana, pono ia e kau i loko o kahi makaukau no 3 mau minuke iʻole e nalo i nā huama a me nā meaʻai.

No laila, he nui nāʻano e pakele ai,ʻo ka kohoʻana o ia mea e hilinaʻi ana i kāu mau makemake a peheaʻoe e hoʻolālā ai e hoʻohana i ka peʻa'ōmaʻomaʻo.