Nā mea kanu

6 kōkua e kōkua iā ʻoe e hoʻonohonoho i kahi home nani o ka home

ʻO nā mea kanu o ka home ke kuleana koʻikoʻi aesthetic i ka hoʻolālā o loko, hoʻopihapiha i ka lumi, e ʻoluʻolu ana a me ka ʻoluʻolu. Hiki ke hana ʻia kahi pālaula ʻōmaʻomaʻo a i ʻole nā ​​ʻōmaʻomaʻo holoʻokoʻa wale nō ma ka hale pilikino wale nō, akā i loko nō hoʻi o kahi kaona.

Hoʻokumu mākou i nā kūlana ʻōmaʻomaʻo

Hiki i kahi ʻōmaʻomaʻo ke lilo i lumi i loko o ka hale, kahi hale e pili kokoke i ka papa kuhikuhi nui, a i ʻole ka'ōmaʻomaʻo autonomous. ʻO ka hoʻokaʻawale ʻana "hale" no nā mea kanu i hoʻopaʻa ʻia a no laila ke kuhikuhi ʻia ka lōʻihi o ka axis longitudinal o ka hale mai ke kūkulu hema a i hema. Inā mākou e kamaʻilio e pili ana i ka hana ʻana i ka mahina hoʻoilo ma ka balkona o ka hale o ke kūlanakauhale a i ʻole hoʻi i loko o ka hale, ʻo ke koho maikaʻi loa na nā mea kanu e kau i kahi kihi ʻōmaʻomaʻo ma ka ʻaoʻao hikina.

E hoʻohana i nā kukui kala

ʻOiai inā i loko o kahi māla wai i kou hale māmā, i ka wā hoʻoilo-hoʻoilo, ke hoʻomaka nei e hoʻomakaʻeleʻeleʻeleʻele, hiki i nā mea kanu ke hoʻomaka e hōʻeha. No laila, e mālama pono i ka hoʻokomo ʻana i nā kumuwaiwai hou i loko o ka ʻōmaʻomaʻo, no ka mea e hoʻokūpaʻa ʻoe i ka lōʻihi o ke ana no nā lā (ʻo nā hola 10 paha).

ʻAʻole kūpono nā kukui incandescent e pili ana i kēia mau pahuhopu: ua pōkole lākou, ua wela lākou i ka wā e hana ai, a me ka polū uliuli e pono ai nā pua no ka hala ʻana o kā lākou manamana.

No kahi kihi o ke kūlohelohe e hoʻohana i nā kukui fluorescent. ʻAʻole lākou e wela a ʻaʻole e hoʻopilikia i ka ea, ka haʻahaʻa i ke kākahu. Mau kuahiwi a i kahi kuahiwi a piʻo paha.

Nā koho no ka koho ʻana i nā kukui:

  1. Mālama ka aniani i ka māmā ultraviolet, no laila, ʻaʻohe makaʻala a i ʻole nā ​​aniani ma waena o ke kumu kukui a me ke kaiapuni.
  2. ʻO ka heleʻana o nā mea hoʻohālike a me ka pale makū. Kōkua nā mea hoʻomaʻamaʻa e hoʻonui i ka hoʻomālamalama o ka mahina hoʻoilo, a e kōkua ka pale i ka pale ʻana i kahi kaʻi pōkole ma muli o ke kuhi hewa ʻana ʻana i ka wai i loko o ka mea paʻa.

Hana i ka mahana kūpono

ʻO kahi mea nui e hoʻopiʻi i ke olakino kanu ʻo ia ka mahana o ka mahina hoʻoilo. Loaʻa ka hana kūpono i nā pua i loko o ke kākahu. No ka poʻe noho o nā wahi a me nā subtropics e lawa ia e mālama i kahi mahana o 10 ° C o ka wela, "pono ​​nā malihini" mai ka ekati i ke ʻano wela - ma ka liʻiliʻi he 25 ° C ma luna o ka hapa. E nānā i ka mahana, e kau i kahi thermometer ma loko o ka ʻōmaʻomaʻo.

E hoʻoulu i nā puka aniani pālua i loko o ka lumi, e waiho i ka papahele, nā paia o ka huluhulu mineral, nā polyamahi ʻōpala polystyrene - e hōʻemi kēia i ka wela wela. ʻO ke kūpaʻa o ka microclimate i ke kau anuanu e kōkua i ka hōʻoia e hoʻokomo i kahi ʻōnaehana hoʻomehana:

  1. Kaʻu (pu pū, convectors, heaters). Hiki iā ia ke hoʻonui i ka mahana i loko o ka māla i kekahi mau minuke, akā e hoʻomaloʻo maikaʻi ka ea ma hope o ka hana ʻana o ka hana.
  2. Kahawai. ʻO ka pūnaehana ka ʻalopona wai, kahi ʻōkaha sirkulation, nā paipa (radiators) a hiki ke lako ʻia me nā pūlima e hoʻomālamalama i ka mahana i loko o ka lumi. Hoʻokomo ʻia nā paila i ka hohonu o 50-70 cm i ka lepo i loko o nā kuula ma ke aniani o ka ʻōmaʻomaʻo. Hoʻomaʻamaʻa ka ʻōnaehana wai i ka lewa me ka hoʻomā ʻole. ʻO ka hemahema o kēia ʻano mea paʻakikī ka hoʻonohonoho ʻana i nā paipu.
  3. ʻO ka ʻōnaehana papa "manawaleʻa, e paʻa ana i nā ʻolima a i ʻole koina kīwī me ka filament e waiho ana i ka lepo, hiki i ka mea ke hoʻomake i ka mahana i loko o ka hana maʻalahi, ʻaʻole e lawe i kahi nui a hoʻopaʻa i ka hoʻoilo like ʻole o ka lepo a me ka ea. I ka hanana ʻana o nā mea ola, e pau ʻole ka ʻōnaehana holoʻokoʻa.

I nā wahi me nā kāwili wela, pono e hoʻolilo i ka hoʻomohala hui ʻana: no ka laʻana, e kau i nā kelepona i ka papahele a kau i kahi hoʻomehana i loko o ka lumi.

E nānā no ka haʻahaʻa o ka ea

Inā noho wale nā ​​manu kūpaʻa a me cacti i kou papakō, he koho koho'ōmaʻomaʻo ea o ka ea. Akā no nā mea kanu e like me ka araucaria, nā māla waina, nā orchid, ka lemona, oleander, pono nō ka nui o ka ea ke ea 50-60%.

Hiki iā ʻoe ke hoʻonui i ka hōʻailona ma ke kihi uliuli ma o ka lūlū pinepine i nā mea kanu, hoʻokomo i nā pūnāwai hoʻokahi a ʻoi aku paha, ka hoʻokaʻawale ʻana i kahi loko liʻiliʻi i loko o ka lumi a hoʻohana paha i nā mea kūikawā - kahi moistifier, kahi mea hānai. No ka paleʻana i ka hina haʻahaʻa, hoʻokomo i kahi hygrometer i loko o ka hoʻolālā.

Hoʻopili i nā mea kanu i ʻole e hoʻopuʻi kekahi i kekahi e ulu

I ka wā e hana ai i ka māla, hoʻomanaʻo i kekahi mau pua hiki ke kūlike i ka pono no ka ikaika māmā. No laila, ma mua o ka hoʻonohonoho ʻana i ka ipu, e aʻo i ka ʻikepili e pili ana i ke "ʻano" o nā mea kanu a, e like me kēia, e koho i kahi no kēlā me kēia hua ʻano.

He mea kūpono ka hoʻohana ʻana i nā pale i waiho i loko o nā kaila no ke kihi o ke ʻano: ma ia ʻano, hiki ke kau ʻia nā pua i ko lākou kiʻekiʻe, a i ʻole ka mānoanoa nui i kāohi i ka mālamalama a ʻaʻole hoʻi e kāohi i ka ulu o nā hua liʻiliʻi.

E mālama i kahi aesthetics

Hoʻomaopopo ka makemake i ka nui o nā mea kanu i hiki i ka kīhāpai o ka hale, no ka mea, ʻo kēlā me kēia pua i loaʻa ka hoʻokahi, nani ʻole. Akā ʻike nui ka mea nui, hoʻomākeʻaka a mai nā ʻano like ʻole e nānā aku i nā maka.

Ke hoʻonohonoho nei i kahi e hoʻomaha ai i ka māla home, e noʻonoʻo pono i ke koho ʻana o nā mea hoʻonani a me nā mea hana: ʻoi aku o nā lei noho nani, ʻoniʻoni, nā hale noho aliʻi, nā noho wicker nani, nā keʻena a me nā pā pālolo me ka pena ʻole a me ka hoʻāhewa ʻole i ka mea kūpono.

Hoʻohui ʻia i kahi ʻōmaʻomaʻo i ka hale, mālama pono e mālama i kahi microclimate i kūpono no nā mea kanu i loko: hoʻoulu i kahi hoʻomehana, hoʻonaninani a me nā kumuwaiwai hou aʻe i loko o ka lumi. ʻO ka hui kūpono o ka kihi ʻōmaʻomaʻo a me ka mālama maʻamau e hōʻoia i ka pua lush, ka ulu a me ka hoʻomohala ʻana o nā pua.