Nā holoholona holoholona

ʻO Penicillin no nā pīpī: kahi e palaʻi ai, pehea e hānai ai a hāʻawi

I ka hānauʻana o nā'ōpoki liʻiliʻi, hiki i ka manawa ke pilikia ka maʻi me nā maʻi likeʻole. ʻO Penicillin ka mea lapaʻau loa i nā maʻi. E nānā pono kākou i keʻano o ka penisiline e hiki ke mālamaʻia e ka lūpū, he aha nāʻano o ka hoʻohanaʻana i kēia lāʻau lapaʻau a me pehea e hiki ai ke mālamaʻia kēia mau mea āpau.

He aha ka penisilini

ʻO ka Penicillins he hui holoʻokoʻa o nā lāʻau'alopelo i loaʻa mai i ka wai o kaʻano o nāʻano o ka polu o Penicillium. ʻO kēia mau mea heʻoihana antibacterial kiʻekiʻe, eʻae ana e loaʻa nā maʻi nui.

He aha keʻano o ka penisiline e palekana no ka lipi?

Aia hoʻokahi wale nōʻano o ka penisilini, a palekana a lawe mai i meaʻino i kēia holoholona i hiki. Kapaʻiaʻo iaʻo Penicillin-G Procaine a hoʻohanaʻia i ka hanaʻana i ka lāʻauʻalo lāʻau. Hoʻohanaʻia wale nō ia e like me keʻoki a hoʻohanaʻia me ke akahele.

Pono e hoʻonaʻauao ka poʻe hoʻoponopono i nā'ōpala: psoroptosis, flatulence, maʻi hemorrhagic viral, conjunctivitis, pasteurellosis a scabies i nā pīpē, a me kaʻike pūʻana i nā maʻiʻeha o nā līpī i laweʻia i nā kānaka.

He aha nā maʻi e hiki i ka lūlū ke hoʻohana me ia?

Hanaʻia ka Penicillin-G i loko o Bicillin e mālama:

  • nā'ōlohelohe hoʻomau a me nā maʻi pumehana;
  • otitis media;
  • nā maʻiʻeha;
  • nā pōʻino koʻikoʻi me nā iwi iwi;
  • lapalapa syphilis;
  • dysbacteriosis.

Pehea e hāʻawi ai a kahi e paʻi ai i nā līpī penicillin

Hanaʻia kaʻimi Intramuscular i nā mākua. ʻO ka holoʻana o nā lāʻau'apaʻau he lōʻihi - 2 mau mahina, a ma muli o ka liʻiliʻi o ka nui o nā mīkini pa'ū o nā pēpē,ʻaʻole hiki ke loaʻa nā wahi no ka hoʻomau pinepineʻana o ka lāʻau lapaʻau.

ʻO ka pāpīpī kahi o nā ala nui e pale ai i nā maʻi maʻi. Paipai mākou i ka heluheluʻana i ka mea e pono ai nā lāʻau lapaʻau i nā pīpū a me ka manawa e lapaʻau ai, a nānā hou i nā'ōlelo no ka hoʻohanaʻana i nā Rabbi Rap a me nā Vālā Lapaʻau no nā pīpī.

Hoʻokomoʻia ka hana i nāʻiʻo o ka'ūhā a me ka'ūhā. ʻO nā kino i loko o ka'ōwili a me nā haukale i loko o ke kino kekahi mea hoʻohanaʻoleʻia a pono wale nō i nā hihia koʻikoʻi wale nō. ʻO ka manawa pinepine lākou e hana i nā injections ponoʻole i lalo o ka poʻe maloʻo a ma ka pahu. Eia kekahi, hiki i kekahi mau lāʻau'alopelo ke hāʻawiʻia me kaʻai, akā paʻakikī ka hoʻokumuʻana. ʻO kaʻala o nā lāʻau'alopelo e hoʻopiʻi i ka holoholona momona mai kaʻai a me ka wai, kahi hikiʻole ke hoʻonui i ke kūlana o ka pipi. No ka hoʻomaluʻana i ka rhinitis liʻiliʻi e hoʻohana i kekahiʻano o ka lawelaweʻana i ka lāʻau lapaʻau - he lāʻau'alepe i hoʻohuiʻia me ka wai a me ka pipette i hoʻokomoʻia i loko o kēlā me kēia nostril, e ho'āʻo ana e hohonu ma ka hiki.

No ka hoʻokuʻuʻana i ke staphylococcus, e lawelaweʻia ka bitsillin i ka intramuscularly ma keʻano o kahi pane. Hanaʻia ka hopena ma mua o ka hoʻohanaʻana i ka wai no ka injection a solution solution sodium chloride. E komo i ka lāʻau lapaʻau i kēlā me kēia lā 3-4, i ka lā mua e hāʻawi pālua. ʻO ka lōʻihi o ka lapaʻauʻana he 1-2 wiki.

No ka hoʻonohonoho ponoʻana i ka mālama a me ka mālamaʻana i nā holoholona i'āleʻa, he mea pono ia eʻike i nāʻano maʻalahi o nā huapoki momona ma ka home.

I loko o ka hakakāʻana i ka septicmia, mai 10 a 20,000 mau pūʻulu o ka lāʻau lapaʻau i hoʻokahi kilogram o ke kaumaha e pono ke komo i loko o ka kino o ka holoholona. Hoʻomaʻiʻia nā maʻi maʻi i kēlā me kēia lā me kahi hopena o ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo (50%). Mai ka heleʻana mai o ka pyemia, mai ka mastitis mai, he 15-10,000 nā kiʻina o Bicillin no 1 kg o ke kaumaha.

ʻO ka mea e pono e hoʻohuiʻia i ka manawa e mālama ai i ka wai e kōkua i ka'āpana o nā holoholona o ka holoholona

I ka hoʻohanaʻana o nā lāʻau'alopero, ma loko o ke kanaka a me nā koho'ūpona,ʻeha ka lāʻau'onikala. I mea e pale ai i nā pilikia a me nā pilikia, hiki iāʻoe ke hoʻonui i ka lepo i loko o ka bacteria acidophilic i ka wai inu.

He mea pono paha iāʻoe ke aʻo i ka hoʻohanaʻana i "Lactic acid", "Chiktonik", "Iodine", "Gamavit", "Baytril", "Ditrim" a me "Amprolium" no nā pīpī.

He aha nā meaʻokoʻa e hiki ai ke hoʻohanaʻia no ka mālamaʻana i nā lepē

No ka hoʻomaluʻana i nā huapalapala, ua hoʻohana maikaʻiʻia kekahi mauʻanoʻokoʻa o nā lāʻau'aloʻolo. Akā,ʻo ka mea nui loa eʻikeʻia,ʻo ia ka mea iʻaʻaʻoleʻia ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau'apaio.

Palekana

ʻO nāʻano o nā lāʻau'alopelo he mau mea palekana no nā rabbit:

  • ʻO ke enrofloxacin (e hoʻokahuli i nā maʻi o ka'ōmumu a me ke keiki hānau, nā'ōpū o ka'ōpū hanu, ka hoʻomaluʻana i nā'ōpū o ka pullo, ka paleʻana i keʻano o nā maʻi ma hope o ke kāpiliʻana);
  • Oxytetracycline (mai pasteurellosis);
  • ʻO Colistin (mai nā maʻi o ka'ōpū o ka lolo);
  • ʻO Chloramphenicol (i ka mālamaʻana i ka otitis, rhinitis, nā maʻi o ka'ōmā a me ka urogenital pūnaewele);
  • Gentamicin (i waho no ka hoʻomaʻamaʻaʻana i nāʻeha o nā'ōpū a me nā pūpū);
  • ʻO ka huaka Fuzidovaya (maʻi maʻi).

Nā lāʻau'alopero weliweli

No ka mea,ʻaʻole iʻaeʻia nā pōpili e hoʻohana i:

  • Waiwai;
  • ʻO Ampicillin;
  • Lincomycin;
  • ʻO Clindamycin;
  • ʻO Tylosin;
  • 'Oiho.

Paipai mākou e noʻonoʻo i nāʻano o nā maʻi i nā lūlū nani a me nāʻano o kā lākou mālamaʻana.

ʻO kēia mau lāʻau lapaʻau ka nui o ka maʻi pīhoihoi, ka hopuʻia o ka naʻau a hiki ke hoʻonāuki i ka make o nā koʻi.

ʻO ka hoʻohana ponoʻoleʻana o nā lāʻau'alopelo, a me ka hōʻoleʻoleʻana i nā lāʻau lapaʻau, he mau mea kūpono loa ia, a he mea maikaʻiʻole hoʻi ke komo. ʻO ka mea nui ma ka hōʻailona he hōʻailona kūpono a me ka hoʻokōʻoleʻana o nā kaulike o ke kauka.