ʻO ka mahiʻai mahiʻai

Ka pāʻani pigeon: pehea, pehea a me ka mea i hanaʻia

Ua like nā manu i nā maʻi likeʻole e like me nā kānaka. ʻAʻohe kumu he pigeons. Hiki i nā lāʻauʻeha ke pepehi i kēia mau manu nani, no laila e pāpaleʻia lākou. Eʻike iā mākou i nā maʻi a pehea lā e pālahalahaʻia ai nā lūlū.

No ke ahaʻoe e pono ai i ka lūlū pale

Hiki i nā lupe ke lele i kahi lōʻihi, a ke hoʻi mai nei, hiki iā lākou ke hoʻopau i nā mea a pau o ka hale nūnū. ʻO kaʻoi aku o ka nui o ka poʻe,ʻo ka nui aʻe ka pilikia o ka maʻi. Mai kekahi maʻi, hiki i nā manu ke make a hiki i ka wā i kōkuaʻia ai lākou. ʻO kahi wā pilikia loa kahi e hiki ai ke hōʻehaʻia nā maʻi ahulau e manaʻoʻia he halaʻole, no ka mea,ʻo ka hoʻonuiʻia o ka mahana a me ka hoʻonuiʻana o ka hoʻonui i ka hāpai i ka uluʻana o nā maʻi pathogenic. ʻO ke kumu o ka makeʻana o ka manu, he mau kumu likeʻole: ka wai, ka meaʻai, kekahi manu'ē, nā'īkoi. No laila, ponoʻoe e lapaʻau i kēlā poʻe kānaka i leleʻole i kahi'ē aʻe. No ka hōʻailona kope i laweʻia a hoʻokaʻaʻike aku me nā kānaka'ē aʻe, pili pono ka pālolo.

Keʻike neiʻoe? Ua mālamaʻia ka lulupa uluʻeleʻele e nā kānaka iʻoi aʻe ma mua o 5,000 mau makahiki i hala, a ma mua paha. Ua hoʻohana pinepineʻia ka leka uila i loko o ka wā kahiko a me ka wā. Ua hoʻolahaʻia kaʻike kahiko o nā Helene kahiko e pili ana i nā mea lanakila o nāʻaha 'Olumepika.

Hoʻomākaukauʻana i nā lūlū no kahi āʻau

ʻO nā kānaka olakino wale nō e pono ke kauʻia. Inā ua nāwaliwali ka manu, pono e kōkua i ke kino e hoʻoikaika, e hoʻoikaika i kaʻai. Ma muli o ka haʻaluluʻana o ka'ōpala i nā lūlū, pono pono ke pale:

  • ka home manu manu. I loko o laila, pono muaʻoe e hoʻomaʻemaʻe pono, a laila hoʻohana i nā mea hoʻokele. I loko o ka manawa wela, he mea kūpono ka hoʻohanaʻana i ka hoʻomākaukau wai (e like me ka hopena o 1% formalin aiʻole 2% sodium sodium) a iʻole kekahi pōʻahi puaʻa "Deutran". I ke kau anuanu, pono ke hoʻohanaʻia nā hōʻailona maloʻo maloʻo. Pono e mālamaʻia ka disinfection i ka holoʻana o nā manu a me ka hola ma hope o ka pono e wehe i nā koena o nā mea i hoʻohanaʻia. Ma hope o kēlā, ponoʻoe e hoʻonohonoho i ka pale maikaʻi e pale i nā mea momona;
  • e pale aku i nā ilo (e laʻa, i ke lāʻau hōʻailona "Albendazole");
  • hānai manu me nā huaora a me nā minela e hoʻoikaika i ko lākou olakino. Pēlā keʻano e hoʻomau i ka hāʻawiʻana i kekahi manawa ma hope o ke kauʻana.
He mea nui! Ināʻikeʻoe i ka manu maʻi i loko o ka hale nūnū, e hoʻokaʻawale kokeʻiaʻo ia mai nā mea'ē aʻe a kauʻia i loko o kahi pale. Hiki keʻikeʻia kekahi kanaka maʻi e ka loli o keʻano:ʻo ka manu eʻai ana i ka momona,ʻaʻole lele, e hūnā ma nā kihi, ua'ōwiliʻia a ua kiʻekiʻe ka mahana. Ua hoʻololiʻia kaʻala o ka manu e like me ka waha, ka maka a me ka beak. Ponoʻoe e hoʻokaʻaʻike i ka mea pio - hiki paha ke ho'ōlaʻia ka manu. ʻO ka maʻiʻaʻole paha he lele.

ʻO kaʻupena kilia

ʻO nā'ōpiopio i nā maʻi he nui loa. No laila, e pāpale i nā lūlū'ōpiopio i nā maʻi e hiki ke make.

Mai nā pahi

Hipster (inoa'ē aʻe - Newcastle maʻi) he maʻi maʻamau loa ia i nā lūlū. I ka hapanui o nā hihia (e pili ana i 80%) ua pau ke maʻi i ka makeʻana o ka manu. No laila, he mea nui ka loaʻaʻana o ka lāʻau i ka manawa. E noʻonoʻo i nā hoʻomākaukau no nā hōʻailona me ke kī lima.

Avivak (aiʻole Bor-74)

ʻO kēia ka lāʻau i hoʻohanaʻia loa i hoʻohanaʻia. Ma waho, he hoʻohū keʻokeʻo. Laweʻia ia mai nā'ōpena moa i hui pūʻia me nā kinona me nāʻaila. Hoʻopihaʻia kēia hoʻoulu i loko o nā'ōmole o ke aniani a me ka plastic i nāʻano likeʻole. Hoʻokumu kēia mea hana i ka'iliamo i ka mea hoʻopuka hopena o nā wili 4 mau hebedoma ma hope o ka pāʻana. Hoʻopiliʻia ka lāʻau lapaʻau no 12 mahina.

Hoʻopaʻiʻia nā māmala i nā manu i hala 90-120 mau lā. Hoʻopiliʻia ka pākuʻi ma ka hoʻokomoʻana i kēia mea hana i ka'ā'ī aiʻole i ka umauma, ke nānā pono i nāʻano hana palekana. Ma mua o ka hoʻohanaʻana, e hoʻoluli i ka'ōmole a hiki i kahi pākahi like. Hoʻomaʻoʻia ka lāʻau lapaʻau me ka hoʻohanaʻana i nā mea hana maʻalahi a iʻole ka pailaʻia e kaʻaila no 15-20 mau minuke.

"La Sota"

ʻO kekahi mea lapaʻau kaulana no ka paleʻana i nā pūpū i ka lāʻau lapaʻauʻo "La Sota". Ma waho, he mea maloʻo, lepoʻeleʻele o kahi'ōmaʻomaʻoʻeleʻele a iʻole ma keʻano o kahi pīpī pilikino.

No ka mālama ponoʻana o nā nūnū ma ka home, he mea ponoʻoe e aʻo e pili ana i nā hiʻohiʻona o ka hānaiʻana a me ka hānaiʻana i nā lūlū, a me ka mālamaʻana i nā lūlū i ka hoʻoilo a pehea e hana ai i ka pākeke.

Aia i loko o ka pahu he 500, aʻo ka pahu he 1500 aʻekolu mau doses. ʻO ka ola o ka'ōpala he hoʻokahi makahiki. E kūʻai i kahi maloʻo a pouli kahi i ka mahana o + 2 ... +10 ° C. I ka hoʻohanaʻana i kēia āʻau āpau, ua kūkuluʻia ke kuʻikahi i nā lā he 14 ma hope o ka pāloloʻana a mauʻia noʻekolu mahina. ʻO kēia lāʻau lapaʻau loa he meaʻole.

Hanaʻia ka maʻi lapaʻau mua i nā lūlū ke hiki lākou i ka makahiki 30-35. Ma hope o ka hōʻoiaʻana, hiki i nā manu ke lilo i leʻaleʻa, nele i ko lākou makemake, akā, ma hope o ka manawa, hele kēia moku. Hana pālua i kēlā a me kēia makahiki, keʻano mau i ka puna a me ke kau.

"GAM-61"

ʻO ke kuʻiʻana me ka hoʻohanaʻana i kēia lāʻau lapaʻau e hanaʻia iʻelua manawa i ka makahiki. Hanaʻia kēia hana ma o ka hoʻomohuʻana i ka ihu a iʻole e hoʻoinu. I ka manawa maʻamau, hāʻawiʻia ke koho i ka hoʻokomoʻana i loko o ka ihu, no ka mea, mālama mau ka hana i kēiaʻano. Hoʻopiʻia ka ampoule o ka'ōpala i 2 ml o ka wai i paʻiʻia,ʻo ka mahana o ia mea he 20 ° C. A laila,ʻo ka hopena hopena me kahi pipette i hoʻokumuʻia i loko o kēlā me kēia pigele kukupa hoʻokahi iho. Ke hoʻouluʻia i loko o hoʻokahi nostril me kekahi no kahiʻoi akuʻoi aʻe o ka hopena, e pani i ka lima.

Keʻike neiʻoe? Aia ka'ōpala o ka nūnū he 35 mauʻano. ʻO ka hapanui o lākou e noho nei i nā mea ulu. Aia ma kahi o 800 mauʻohana o kēia manu kupaianaha.

I ka hoʻouluʻana i hoʻokahi ampoule "GAM-61" ua pau i loko o 300 ml o ka wai i paʻi ma ke ana wela. Ma kaʻewa o ka wai e hoʻonui i ka 15 g o ka paʻi māmā. ʻO ka hopena hopena i hāʻawiʻia mai kahi he 15 ml o ka lūlū. Hoʻomoheʻia ka hopena i kahi holoi maikaʻi a hoʻomaʻemaʻe i nā mea inu. Ua hoʻonohonohoʻia ka'ōpala - 1 ampoule no 20 mau manu. Ma mua o ka lawelaweʻana i ka solution GAM-61, mālamaʻia nā lūlū me ka inuʻole a me ka wai no nā hola 5-6.

Nō Pōʻani: pīpī pigeon mai nā wiggles

Salmonellosis

ʻO ke kuʻiʻana i ka salmonellosis e hanaʻia iʻelua manawa i ka makahiki. Hiki iā ia ke hoʻohanaʻia mai 6 mau makahiki. Hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka lāʻau o "Salmo PT" (50 ml), nona 100 doses (0.5 ml no kēlā me kēia kanaka). Ua hanaʻia ka pākuʻi me kahi syringe maloʻo ma lalo o kaʻili ma ka'ā'ī. Ma mua o kēia, ua'āponoʻia ka pālolo e mahana i ka mahana a me ka haʻalulu.

E aʻo e pili ana i ka mālamaʻana i nāʻano o nā lūlū, e like me: hana, Armavir, Kasan, Nikolaev, Turkish, kaua, Baku hakakā, Turkmen hakakā, Uzbek, pigeons.

ʻO ka mālama ola he 1 makahiki mai ka wā i hanaʻia ai. E kūʻai i kahi wahi maloʻo a maloʻo. Ināʻikeʻia ka hōʻinoʻana i ka vial, hoʻololi i ke kala o ka mea i loko o ka pahu,ʻaʻole pono e hoʻohanaʻia ka lāʻau lapaʻau, a iʻole e hanaʻole, pono e hoʻolapalapa i ka ampoule. ʻO kēia maʻi āpau e hoʻopilikia i ka maʻi o salmonellosis, i hanaʻia i mau lā he mau lā ma hope o ka houʻana i ka lapaʻau a mālamaʻia no 90 mau lā. Hoʻokomoʻia nā kuʻina hana e hana iʻelua manawa me ka lōʻihi o 21 mau lā.

Mai ka maʻi liʻiliʻi

ʻO ke kuʻiʻana i ka maʻi liʻiliʻi e pili ana i nā wahi o ka māheleʻana. Hoʻomalu ia i nā pigeons mai kēia maʻi no ka makahiki holoʻokoʻa. ʻO ka'āmuni ma hope o ka pukaʻana i ka maʻi liʻiliʻi i loko o hoʻokahi pule. Pono nā'ōpiopio e hana i kēia kaʻina hana i ka pihaʻana o nā wiki he 8-10 aʻaʻole ma mua o 6 mau wiki o ke ola.

ʻO kahi āpau o ka maʻi liʻiliʻi ola he puʻupuʻu o ka mea maloʻo a me kahi hue wai. He mea hoʻokae kūikawā lākou me nā kolaʻelua me nā hollows. ʻO ka helu o nā kau kūpono e pili ana i ka hōʻailona a hiki ke hiki mai ke 100 mai 2000 a hiki i 2000. Ola ola - 18 mau mahina mai ka lā i hanaʻia ai. Eia nā kūkuʻi i lalo i ka wā o ka pāʻana:

  1. Hoʻomoʻiʻia ka hamo i loko o kahi pahu me kahi'āpana maloo a hoʻoluliluliʻia aʻokiʻia.
  2. Ua weheʻia ka'ēheu o ka nūnū a ua loaʻa kahi pehuʻili i kahi e hanaʻia ai. Ma nā manu, ua uhiʻia i nā hulu. I kēia hihia, pono e weheʻia lākou i mea eʻole ai e hoʻopili.
  3. Hoʻokuʻu mākou i ke kola i loko o ka hōʻailolo a loaʻa kēia wai i loko o nā hollows o ka nila injector.
  4. E mālama pono, e pale i kaʻeha, e hoʻokomo i nā kola i loko o kaʻili o ka'ēheu i komo ka'ōpala i loko o kaʻili.
Hiki ke hanaʻia i loko o kaʻiliʻili o ka wāwae, e hana ana i nāʻano like. Ma hope o ka loaʻaʻana o ka hōʻailona, ​​pono e hoʻohanaʻia i loko o 3 mau hola. Ma ka lā 4-5, hiki ke hōʻailona ma ke kahua puncture. Mai wehewehe iāʻoe -ʻo kēia ka pane maʻamau i ke kaʻina hana. ʻAʻole hiki ke nininiʻia nā mea i hoʻohanaʻoleʻia o ka'ōmole. Pono e hoʻolimalimaʻia, ma hope o ka hoʻouluʻana no ka hapalua hora a piha i kahi solution 2% o ka alkali a 5% o ka hopena o ka chloramine ma ka lakio o 1 a 1 no 30 mau minuke. ʻO ke kōkuaʻana i ka manawa wikiwiki e kāohi i nā maʻi e pōʻino ai ke ola o kāu mau nūnū. Hanaʻia kēia hana no nā manu ola. I mea e maʻalahi ai i nā manu e halihali i ia mea, pono lākou e hoʻokuʻi i ko lākou hale a hana i nā mea e hōʻemi ai i ko lākou olakino.

Hōʻike nā loiloi hoʻolālā

ʻAʻole hiki i kahi iʻa a me nā'enela ke kōkua aku i ka maʻi āpau a hikiʻole i ka lūlū kino ke hanaʻole.
ke kiʻi
//golubi.kzforum.info/t211-topic#7072