ʻO ka mahiʻai mahiʻai

No ke aha e huki ai nā piko i ko lākou mau wāwae

ʻO ka hāʻule kokeʻana o ka pipi ma kona mau wāwae he mea pinepine ia i loko o ka hale, akāʻaʻole pono eʻae waleʻia e hele. Ma kēiaʻatikala, ua hoʻomākaukau mākou no kaʻike e pili ana i nā kumu nui o ka poupulu turkey e hāʻule ai ma ko lākou mau wāwae, a me nā mea e pono e hanaʻia i hikiʻole i kāu poʻe'ōpiopio ke hālāwai me kēia pilikia.

No ke aha e hina ai ka piko i ko lākou mau wāwae a me ka mea e hana ai e pili ana

Kūleʻa nā mea kanu manuahi hoʻonaʻauao e hoʻokuʻu kokeʻia kēlāʻano moa mai kona mau mea ākea a hiki i ka hoʻoholoʻana i ke kumu o ka hāʻuleʻana ma kou mau wāwae. He mea nui ka wikiwiki e hana wikiwiki ināʻikeʻoe i kekahi kino'ē aʻe o ke olakino ma ka moa - ka palapa o ka lālā, ka diarrhea, ka mea hānai hou a me kaʻaiʻole. Hiki i kēlā hōʻailona ke hōʻike i kahi maʻi i hoʻopili i ka kino nāwaliwali o ka pipi.

E heluhelu hou aʻe e pili ana i nāʻano o nā pua: Uzbek fawn, Big 6, Bronze-708, Black Tikomotskaya, White a me Bronze Nā mea nui, nā papahana papa, Victoria.

Inā mau ka'ōpiopio o ka'ōpiopio a me ka leʻaleʻa maikaʻi, a laila,ʻo ka kumu no ka hāʻuleʻana o nā lālā ka mea kūponoʻole a neleʻole i kahi kikowaena. I kēia kūlana, ponoʻoe e nānā i nā meaʻai a me nāʻano o kēlā me kēia lā o kāu mau manu.

ʻAno maikaʻi

Ma mua o kaʻole, ua lilo nā hale noho nele i kumu kumu nui e hina ai nā poults poukiki i ko lākou mau wāwae. E noʻonoʻo i nā hewa nui e hiki ai ke hoʻonāukiuki i kēia maʻi:

  1. He nui nā manu i nā wahi i paʻa. Uaʻike nā māla'oleʻa iʻike pono i nā moa a pau kahi wahi liʻiliʻi e hiki ai ke hoʻoulu a hoʻomohala i kona mau lālā lalo. ʻO ke kaniʻana o nā poults ma kahi'āpana liʻiliʻi e hoʻemi ana i ko lākouʻoihana kino, a ma laila e hoʻohaunaele ai i ka hana o ka'ōnaehana musculoskeletal o nā'ōpiopio.
  2. Keʻike neiʻoe? I ka hoʻomakaʻana o ke kenekulia 19, i nā'āina he nui oʻEulopa, ua ulu nā māla i ka huluhulu no kona mau huluhulu'ōmaʻomaʻo, ua piha nā ululāʻau, ua hoʻokomo i nāʻaʻahu o nā wāhine, a hana hoʻi i nā kāhiko mai o lākou. I ka makahiki 1935 wale nō i hoʻomaka ai ka hānauʻana o nā puaʻa hou o kēia iʻa me ka nui o nāʻano meaʻai.
  3. ʻO Limb nāʻeha. ʻO kēia ke kumu o ka hukiʻana o nā wāwae i nā'ōpiopio'ē aʻe. He mea pono e hoʻomaopopo mua i ka mea hakakā a hūnā iā ia mai konaʻohana aku. ʻO kekahi kumu no ka hōʻeha o nā pale i nā poulili ka waiwai maikaʻiʻole i hoʻohanaʻia e like me ka moeʻana.
  4. Loaʻaʻole ka meaʻai i ka meaʻai. ʻO kaʻai pōʻino o ka poukey poults hiki ke hoʻonā i kaʻike o nā maʻi likeʻole o ka pūnaha skeletal a me nā meaʻino'ē aʻe i ka hana o ko lākou'ōpū ulu. E mālama pono i nā keiki i kēlā me kēia lā i ke kaulike a me nā meaʻai likeʻole. Mai poina e pili ana i ka nui o nā huaora a me nā minela.
  5. ʻO ka momona a me ka protein i loko o nā meaʻai. Hiki i nā lā a pau o kēia mau māhele i ka meaʻai ke hoʻonā i nāʻano kūpilikiʻi o nā lālā palupalu i nā poults, i nā kola, a me ka nāwaliwali o nā wāwae. ʻO ka hapanui pinepine,ʻo ia mau hana hewa ka mea i hoʻonuiʻia ai ka'enela a me ka palaoa i loko o ka meaʻai i kēlā me kēia lā.

He mea nui! I mea e pale ai i ka hoʻokipaʻana i ka hale, manaʻoʻoe no ka loaʻaʻana o 5 poults a hiki i ka 4 mau mahina ma kahi o 1 mika mika o kahi kaʻawale. A laila, e pālua ka nui o ka lumi.

ʻO nā maʻi

Inā maopopoʻoe e hahai i nā kānāwai a pau e pono ai no ka mālamaʻana i nā poults i loko o ka hale hānai, akā e nānā mau ana i nā pilikia me nā lālā, a laila, hiki i nā maʻi maʻiʻeha o ka moa ke lilo i kumu no ka maʻi. ʻO ia iʻoi loa i nā maʻi o nā poults turkey i nā malama mua o ke ola.

ʻO ka pilikia nui i ka poʻe'ōpio:

  1. Hawaiian Plague of Birds, a iʻole Newcastle Disease ʻO ka maʻi maʻamau ka kumu e hina ai nā poults turkey ma ko lākou mau wāwae. ʻO kēia maʻi i loko o kahi manawa pōkole e pili ana i nā'ōpū o nā moa, e pale i nā lālā a alakaʻi i ka make. Ma waho aʻe o ka hāʻule kokeʻana o kou mau wāwae, e hiki iāʻoe ke hoʻomaopopo i nā maʻi o Newcastle i nā poults - nā'ēheu i hoʻopiliʻia, ka mea hānai hou a me ka diarrhea me kahi ala nui. I mea e pale ai i ka maʻi ahulau ma ka hale, pono pono ke hoʻokaʻawale i ka mai maʻi i ka wā e hiki ai i nā manu'ē aʻe. ʻO nā maʻi i hana i ka palekana ikaika i kēia huakōʻaʻole i koe, akā,ʻo ka mālamaʻana i nā rula o ka mālamaʻana i nā holoholona'ōpiopio a me ka hoʻomākaukau ponoʻana i kaʻai o kēlā me kēia lā e ho'ēmi iki i ka maʻi.
  2. Hiki iāʻoe ke ulu i nā poults turkey mai loko aku o nā hua e hoʻohana ana i kahi kapuahi. E aʻo i ka hoʻomohuʻana i nā hua puama ma ka home, pehea e hana ai i nā kīʻaha no nā koʻi, a pehea e kūkulu ai i ka henō me kou lima pono'ī.

  3. ʻO ka Rheumatism. ʻO kēia maʻi ka hopena o ka mālamaʻana i nā manu i loko o nā hale momona a me nā hale hānaiʻole. ʻO nā inflammations i nā hui o nā lālā lalo e hoʻomoʻa pinepine ai ka moa i lalo ma kona mau wāwae, a ma hope o ka manawaʻaʻole hiki ke kū i luna no kaʻeha i nā wāwae palupalu. Inā hikiʻole ka manawa, hana ka rumatika i ka make o nā poults. No ka paleʻana i ka makeʻana o nā'ōpiopio'ōpiopio mai ka rumatika, e mālama i ka hoʻolālā i nā kūlana maikaʻi i loko o ka hale,ʻoiai, mai waiho i ka mahana wela ma lalo + 28 ° C i ka malama mua o ka ola o ka moa.
  4. ʻO ka Arthritis. He hopena kēia o kaʻaiʻole -ʻo ka nui o ka meaʻai i ka meaʻai e hoʻonāukiuki i ka pihi a me ka hoʻouluʻana o nā hono o nā lālā lalo i ka mea hānai. Ināʻikeʻoe i ka hoʻomakaʻana o ka ākea a hoʻemi i ka nui o ka protein i hoʻopauʻia, hiki ke hoʻololi i kēia kaʻina hana o ka hoʻohuiʻiaʻana. Hoʻoholo i nā mea e pono ai no kaʻike o nā poults turkey'ōpiopio a me kaʻai i hoʻonuiʻia me nā huaora a me nā kolekela me ka meaʻole e hōʻemi i ka hikiʻana i ka maʻi me ka maʻi o ka maʻi.
  5. Hiki iā mākou e heluhelu e pili ana i nā hopena o nā pipi e hiki ke hānaiʻia ma ka home, pehea e loaʻa ai ka nui o nā pua, ka nui o nā turkeys a me nā piko turkeys, pehea eʻike ai i ka pume mai ka puaki, a pehea e hoʻomaikaʻi ai i ka hua puaa.

  6. ʻO Sinovit. He maʻi'eʻeha kēia e hana pinepine i mua o ka hikiʻana o nā moa iʻekolu mahina. Aia kekahi mau kumu e hiki ai keʻikeʻia nā synovitis pathogens i loko o ka hale, ka'ūpī a me nā paʻipaʻi, nā poʻe'elemākuhi kahiko, kaʻai maikaʻiʻole o ka'ōpiopio a me ka hāpaiʻana i nā hua i loko o ka mea puhi. ʻO ka Synovitis me ka hoʻohaumiaʻana o nā hono, keʻano o ka pēpili i nā lālā lalo o ka moa a me kona mauʻiʻo i loko. Ua hoʻokaʻawaleʻia nā maʻi mai ke olakino a me ka lāʻau āpau. Ma ka manawa like, ua weheʻia kahi wahi. Hoʻomaopopo i ka loaʻaʻana o nā poʻe maʻi me nā turkeys synovitis i ko lākou kūlana no ke ola hou.
  7. ʻO Turo. ʻO kekahi inoa he pullorosis. He maʻiʻino kēia e make ai ka make ma nā'ōpiopio'ōpio i nā lā 2-6. ʻO ka hapanui o kēia maʻi, hiki i ka hānai poults mai ko lākou mau mākua kāne, akā, hiki ke hoʻokuʻu i nā pathogens e nā kānaka, nā piko, nā koʻi a me nā manu e lele i loko o ka lumi me nā moa. Pulloraz huapona hiki ke komo i loko o nā hua i loko o ke kapuahi: ma kēiaʻano, e ola nā moa iʻelua hola wale nō. ʻO ka hōʻailona nui o ka wela typhoid ka paʻi wikiwiki, a lilo i ka'ōlohelohe keʻokeʻo i ke keʻokeʻo keʻokeʻo a me ke kalaʻula. ʻO nā kūlana o ka poults e ola ma hope o ka maʻi me ka pullorosis he mea liʻiliʻi, akāʻo ka manu i loaʻa hou loa ka mea e lawe i kēia maʻi. Hiki ke loaʻa kaʻikepili maʻamau ma ke hāʻawiʻana i nā feces o ka manu maʻi i ka hale. ʻO ka hapanui he nui, ma hope o ka hōʻoiaʻana o ka typhus, e lukuʻia nā moa.

Keʻike neiʻoe? Inā e hoʻokiʻekiʻe ka piko i kona poʻo i ka wā nui o ka ua, hiki iā ia ke'ākū ma muli o keʻano kūikawā o ka'ōpū hanu.

Nā hana palekana

ʻO ka hoʻokō ponoʻana o nā hana palekana e hoʻoemi i ka likelika o ka maʻi i nā maʻi he nui e hiki ai ke hāʻule i nā poults ma ko lākou mau wāwae. Mai nā māla ulu, mai hoʻopoina e pili ana i nā rula e pili nei:

  • wahi kaʻawale no ka heleʻana a mālama i ka'ōpiopio. ʻO kaʻoihana kino, ma ka lewa, kōkua i nā koʻi e hoʻonalo i ko lākou mau lālā. Pono ia e hoʻomaopopoʻia i ka hopena o ka lāʻauʻo D, i loko o ka lā o ka lā, i ka hopena maikaʻi ma ka iwi o nā manu, no laila e hoʻoikaika ai;
  • nā meaʻai palekana. ʻO nāʻano meaʻai likeʻole, nā kīʻaha me ka mineral, a me ke komoʻole i ka wai maʻemaʻe -ʻo ia nā kumu nui o ka pūnaehana mālama pono o nā'ōpiopio a me ka wikiwiki. E hoʻomanaʻo i ka hoʻokaʻawaleʻana i nā meaʻai likeʻole e like me ka nele i kaʻai;

He mea nui! I nā lāʻau lāʻau lapaʻau hou i kēia manawa, he nui nā maʻi āpau i hoʻomākaukauʻia e hoʻonui i ka palekana i nā mea hanaʻino o nā maʻiʻino. Inā noho kekahi manu nui i loko o kou hale, i nā kau ā mau makahiki a me nā huli manawa maʻamau i ka pipi.

  • ke hoʻololi pinepineʻana. I ka mīmū o ka mīkini, kahi e waiho ai nā meaʻai a me nā pua o nā poupts turkey i hui pūʻia, e hoʻomaka koke aku ka hoʻonuiʻana o nā maʻi pathogens, e hoʻouka ai i ka immuneity o ka moa. E hoʻopili mau i ka pahu me kahi pahu maloʻo maloʻo a hoʻomaʻemaʻe, a hoʻolohe hoʻi iʻole e loaʻa i nā lālāʻoi a me nā meaʻoi aku i hiki keʻoki i nā wāwae o nā'ōpiopio. Nui nāʻanoʻano micro-cuts hiki ke hana i kaʻiliʻana o ka wāwae, me ka hanaʻole a me ka makemakeʻole o ka manu e neʻe;
  • ka hoʻomaʻemaʻe maʻamau nā mea e kōkua iāʻoe e hoʻokuʻu aku i nā mea āpau o nā maʻi āpau o nā maʻi kūlohelohe o nā manu āpau.

Nānā: Hoʻohui i nā wāwae turkey i nā mahina 4

Hōʻike nā loiloi hoʻolālā

Uaʻikeʻia wau ma mua o ka hikiʻana iāʻoe ke kūʻai i nā huakō pobombit a he mea liʻiliʻi ka mea i loaʻa. ʻo ka mea e pono ai ka pepeiao eʻai, maikaʻi kaʻoihana, nā'ēheu o kēia mau mea i loko o nā hymotomas no ka mea i ka wā e neʻe ai lākou, kōkua lākou i nā'ēheu a paʻi i nā mea a pau e hele mai ana.
ʻO Santa Claus
//dv0r.ru/forum/index.php?topic=8731.msg563007#msg563007

ʻAʻole ia he pohihihi ke maʻalahi aʻoi aku ka maʻalahi o ka lapaʻana i ka maʻi ma mua o ke kāohiʻana. I mea eʻoluʻolu ai kāu mau manu me ka meaʻono aʻaʻole maʻi, e nānā iki i nā mea pale i loko o ka hale moa.