ʻO ka mahiʻai mahiʻai

Hoʻopiʻia ka selu a me kaʻokiʻana iā lākou ma ka home

ʻO kaʻai Quail kahi kumu maikaʻi o ka protein, waiwai nui i nā huaora a me nā microelements. Eia kekahi, aʻo ka liʻiliʻi loa, he manu mālieʻole ka quail, kahi hiki ke mālamaʻia ma nāʻano o kahi noho kūlanakauhale. Hiki paha i kekahi mau pilikia ke ulu wale i ka lukuʻana i ka manu. ʻAʻole hiki i nā māla mahiʻai novice ke hele ma kēia hana, no laila, he mea nui e nānā i ke kūlana me nā mea kiko'ī me ke kōkua o kā mākou puke.

No ka hoʻomākaukauʻana

Hoʻokomoʻia nā kuhinuʻu i nā manuane kāne, ka mea, no ko lākou mau makahiki, hikiʻole ke lilo i mea hana maʻamau, aʻo nā wāhine i haʻalele i ka manawa hana manawalele (ma hope o 8-9 mau mahina).

He mea nui! ʻO ka nui o nā meaʻai nā meaʻai e mālamaʻia i kaʻiʻo o ka mila, inā eʻailaʻoe no kahi kāne.

ʻO kēlā mau wāhine ke kū i waho no ko lākou hiʻohiʻona hiʻohiʻona, akāʻo kā lākou meaʻai e maikaʻi loa ia no kaʻaiʻana. Akā, e wikiwikiʻoe me ka luku, no ka mea, ma ka manawa o ka quail e mau ana ka momona. E hānai i ka manu ma mua o ka luku -ʻaʻole ia e'ōleloʻia -ʻo ia ka mea e hoʻopili ai i kāna hana.

Hoʻopiʻia nā quails i ka home

I ka lawelaweʻana i ka pepehi ma ka home, ponoʻoe e hoʻomākaukau i nā mea a pau e pono aiʻoe ma mua: he palupalu kēia hana, a inā hoʻopoinaʻoe i kekahi mea, ponoʻoe e holoi i kou mau lima, ponoʻoe e hoʻopau i nā hulu e hele ai no ka mea pono.

E aʻo pehea e hana ai i kāu iho hemi quail.

No ka lukuʻana i nā mila e pono aiʻoe:

  • pahi pahi a me nā'ūhā;
  • ka papa hana papa;
  • ka wai wela (60 ° C);
  • e holo ana i ke kai anuanu;
  • ka wai no ka hukiʻana i ke koko;
  • nā lole a me nā kāwele lima;
  • nā lole no ka holoiʻana i ka lepoʻinoʻino;
  • ka meaʻala liʻiliʻi, i hoʻonuiʻia ma kaʻaoʻao o ka oval.
No ka maʻalahi, hiki iāʻoe ke hana i kēiaʻano: oki i ka 1/3 o ka poʻo o kahi'elehelemole,ʻokiʻoki i ka'ā'ī, e hopu iki i ka pā a puni. Hiki iāʻoe keʻano o ka pūniu, i loko o ka waha ākea o ka manu e hoʻokomo ai i hiki ke poʻo i ka puka i kahi o ka'ā'ī.

E heluhelu hou aʻe e pili ana i nā pono o kaʻai a me nā hua manu.

Kau

ʻO ke kaʻina hana pono'ī he mea maʻalahi, uaʻoi aʻe ka paʻakikī ke hoʻolei pono i ka manu a me kaʻili:

  1. E hoʻomākaukau i kahi pahu kahi e holo ai ke koko (ka pā nui, ke kīʻaha, a me nā mea'ē aʻe).
  2. E hoʻokomo i ka quail i loko o ka pūniu, me nā wili pono a iʻole ka pahi, eʻoki i ke poʻo me kahiʻoiʻoi aku (inā hoʻohanaʻoe i ka pahi, e hoʻopaʻa i ka pūniu ma luna o ka papa hana.
  3. E kau i nā pūnaewele me nā kupapaʻu i loko o ke pelvis, nā kīwae i ke koko aniani.

Keʻano o nā manuʻai manuʻAmelika "E ho'āʻo e hana i nā mea a pau me ka'ōwiliʻole i nā lima, iʻole e hoʻopakele i kaʻeha o ka manu.

Keʻike neiʻoe? Aia "iaʻuuaʻoluʻolu" quail No ka manawa lōʻihi, hikiʻole ke hoʻohālikelike i ke kumu o ka hoʻopunipuniʻana o ka meli:ʻo ia kaʻaiʻana i nā hua ulu o ka pilahi,ʻaʻohe ponoʻole i ka meli, akā, e pōʻino i nā kānaka. Eia kekahi, kanu nā alkaloids i loko o ke kino o ka manu.

Hoʻopili

ʻO ka hoʻokalaʻana o kekahi manu he manawa nui loa ia. Inā wela loa ka wai a iʻole ke kino i koe i ka wai ma kahi mahana maʻamau no ka lōʻihi, e hoʻopauʻoe i keʻano o ka quail. Ke ho'āʻoʻoe e huki i kaʻili o kaʻili ka hoʻomaka e pele. Ināʻaʻohe wela o ka wai a iʻole he manawa pōkole paha ka manu,ʻaʻole e weheʻia nā pores e pono ai.

E nānā i nā meaʻai maikaʻi loa.

No laila, keʻano o nā hana:

  1. Hoʻoiʻia ka quail i loko o ka wai wela (60 ° C) 10 mau manawa no ka 1 o ka lua.
  2. E nānā i ka wili maikaʻi o ke kino: e hiki ke maʻalahi i ka hulu mai ka'ēheu.
  3. E kau i nā kupapaʻu ma luna o ka lole i hoʻoukaʻia ma ka papa, e hoʻokau i ke kino no ka wai wai ma lalo. Inā hoʻokomoʻoe i nā sēlulu i loko o nā kīʻaha, hiki ke hoʻopihaʻia i loko o ka wai i holo mai mai o lākou, a he mea kūponoʻole paha ka maikaʻi o kaʻiʻo.
  4. Ke hoʻomaʻamaʻa maikaʻi ka wai o ke aniani a me ke kupapaʻu, eʻokiʻoki i nā wāwae ma nā hui kuli, a hoʻomaka e wehe i nā hulu nui.
  5. E nānā pono i ka plumage ma lalo o nā'ēheu a ma lalo o nā wāwae. Hoʻomaʻemaʻe maikaʻiʻia ka quail.
  6. Ma hope o ka weheʻana i kahi huelo nui, e holoiʻia ka kino ma lalo o ka wai e lele ana.
  7. Ma hope o ka hoʻomaʻemaʻeʻiaʻana o ke kupapaʻu, e nānā pono i ka hope - hiki i nā hulu manu, ka mea i kapaʻia he hemp. Hoʻopau maikaʻiʻia lākou ma ka'ōwiliʻana me ka pahi e kū'ē i ka uluʻana o ka hulu.

'Ohihana no ka weheʻana i ka peni

'Ooki

I ka wā e puhi ai i nā hau e ponoʻoe e hahai i kahi algorithm maʻalahi:

  1. Eʻoki i ka huelo, e hana i kahi liʻiliʻi liʻiliʻi ma ka'ōpū.
  2. Hoʻokomoʻia nā puna i hoʻokomoʻia i keʻoki, a holo i ke ala a pau i ka'ulala, i hoʻololiʻia i 180 ° - mahalo i nāʻaoʻaoʻoi, eʻoki liʻiliʻi i ke ake. Loaʻa mākou i ka puna me ka viscera.
  3. Ma kahi kokoke i ka'ā'ī, loaʻa iā mākou nā 2 veins e puka mai ana mai ke kino. Hiki ke kiʻiʻia i kahi o lākou, kiʻi mākou a hoʻolei aku. ʻO ka lua o ka esophagus, ponoʻoe e mālama iā ia: ināʻoe i hānai i ka manu ma hope koke o ka lukuʻana, e hoʻomau i kaʻai i loko o ka pā.
  4. Inā noho kaʻawale ke kahu, ponoʻoe eʻoluʻolu e loaʻa, iʻole e hōʻino i ke kino, hiki iāʻoe ke hana i loko o ka'ākau i loko o ka'ōpū.
  5. Inā ua piha ke kahu, pono iāʻoe e hōʻailona ma o ka puʻu nei iʻole e uhae a pale i ke kahe o nā meaʻai.
  6. A holoi hou mākou i ke kino, e wehe i nā hulu i koe.

Hoʻokaʻaʻike: Eʻokiʻoki ana i ka hau

He mea nui! ʻO kaʻai o ka meli he mau hua B a me ka folic acid, ka mea e hoʻoikaika ai i ka pūnaewele pūnaewele a hoʻokomoʻia i nā hana endocrine, nā huaola D a me A, a he hopena maikaʻi ka hanaʻana i ka iwi. Hiki i nā pahu hau kahi nui o ka huaora C, ka mea e kōkua ai e hoʻoulu i ka pūnaewele immune, a me ka huaʻa K, ka mea e kōkua ai i ka absorption o ka konupūmā, kaʻoki koko a me ka hanuʻana o ka pūnaewele.

Ka mālamaʻai

No ka mālama ponoʻana i kaʻiʻo o ke kupapaʻu, e hoʻoukaʻia i nā manawa he nui me ke anuanu (kahi hikiʻole). Ma hope o kēlā, ua hoʻopihaʻia lākou i kahi kāwele a waihoʻia i loko o nā paʻi o 4-5 mau'āpana, i laweʻia i loko o ka pahu pāʻani. Ināʻokiʻokiʻoe i nā sēlū i ka hoʻoilo, he hau i waho a loaʻa kahi manawa e hele ai i loko o ka pā, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kēiaʻano: e ninini i ke kino me ka wai anuanu i nā manawa a hiki i kaʻikeʻana o ka hau. A laila e hoʻopiha i ke kino i ka pepa 4-5 mau'āpana.

ʻAiʻo Quailʻaʻole wale no nā meaʻai. E heluhelu e pili ana i ka mālamaʻana i ka mālamaʻana i ka quail, i ka mea e hānai ai iā lākou, aʻo ka manawa hoʻi e hele mai ai ka manawa hua manu i ka quail a me ka nui o nā hua i laweʻia i kēlā lā i kēia lā.

A laila, waihoʻia nā pūpū pepa i loko o nā pahu, hānai i ka mauʻu. Hiki ke waiho i ia mau pahu i loko o ke anu i nā mahana o -9 ° C a lalo. Hoʻomoʻaʻia ka mīpilaʻilima i + 4-5 ° C no ka hiki i nā lā 14 inā ua uhiʻia me ka alumini alumini. Ma loko o nā pahu i laweʻia i loko o nā pālaki lawe liʻiliʻi, a he mau hola he 48 wale nō ke ola o kēlā me kēia ola. Inā makemakeʻoe e mālama i kaʻiʻo no nā mahina he nui, e hoʻohana i ka pahu pāʻani.

Ma keʻano o ka meaʻaiʻai, hiki i ka quail a me ka umauma moa ke hoʻohālikelike me kaʻiʻo o ka mila. Ma muli o ka haʻawina cholesterol haʻahaʻa, makemakeʻia kēia mea no ka hoʻoponoponoʻana ma hope o ka hanaʻana ma nā moku a me ka puʻuwai, no kaʻoihana hāpai a me ke kino o nā keiki.

Hōʻike

Alohaʻoe i nā mea a pau Eʻae mai iaʻu e hoʻokomo i aʻu kope kope he 5 mau kopeka. No ka pēlele, hiki wale nō ia i ka pukaʻana i loko, a laila hele pinepine ia.
Valentinovich
//fermer.ru/comment/16133#comment-16133

Heʻoi aku ka maikaʻi o ka makeʻana o nā sēlū i ka makahiki 1, 5-2 mahina, no ka meaʻo ia wale nō i kēia mau makahiki, e piʻi ai nā huʻulu a hiki i ke kūlana makua a he meaʻole ia e mālama ai i meaʻai. He mea maikaʻi ke pepehi i nā sēlū i ke kakahiaka, 12 mau lā ma mua o ka lukuʻiaʻana o ka manu, pono e hoʻoneʻe i nā mea hānai a me ka mea inu i mea e hoʻonele ai i nā kila quails.
borovik
//www.lynix.biz/forum/uboi-perepelov-kogda-luchshe#comment-38825