Ka mālamaʻana

ʻO keʻano o nā lālā o ke kauʻana i nā kumu lāʻau i ka hāʻule

ʻO ka mālamaʻana i nā kumulāʻau hua nui, e komo ana i kahi mau mea e pono ai no ko lākou olakino a me ka lōʻihi a, no laila,ʻo kaʻohi maikaʻi. ʻO kekahi o iaʻanoʻo kaʻohiʻana. E kamaʻilio mākou e pili ana i nā rula o nā kaʻina hana a me nā lā i mālamaʻia ai i ke kauwela ma kēiaʻatikala.

ʻO nā kumu kumu no nā lālāʻokiʻoki i ka hāʻule

I ke kauwela, hanaʻia ke kaʻina hana ma hope o kaʻohiʻana,ʻo kona kumu nui ka hoʻomākaukauʻana no ka hoʻoilo.

I ka manawa e hoʻomaka ai i kaʻohi

Hoʻopukaʻia ke kaʻina hana mai Sepatemaba a Nowemapa, i ka manawa i hōʻiliʻiliʻia nā hua mai nā lāʻau mai. Pono e hoʻomaopopoʻia i ka hopena o nā lā o ka mahiʻai me ka hoʻouluʻana o ka mahana i ka mahinaʻo Novemaba,ʻaʻole ia e hōʻino i ka lāʻau,ʻoiai ma nā wahi me nā wā lōʻihi me kēiaʻano hopena,ʻaʻole e loaʻa i ka lāʻau ke manawa e hoʻi hou ai i ka hau a maʻi a make paha.

E heluhelu pū i ka wāʻoi aku o ke kanuʻana i nā kumu lāʻau: i ke kauwela, i ke kauwela aiʻole ke kauwela.

No laila,ʻo ke kanuʻana ma hope o ka hāʻuleʻana o ka lau, heʻano kūpono wale nō ia no nā'āina hema. Hoʻopauʻia ka lālāʻo Autumn ma kahi mahanaʻaʻoleʻoi ma lalo o -5 ° C.

ʻO kāu mea e pono ai no ke kāohiʻana: koho i kahi mea hana

No nā lālā mānoanoa, ponoʻoe eʻike i kahi māla iʻikeʻia: he mea hana me kahi'ōpala'ōpala e pili ana i ke kihi me nā niho o ka niho, iʻole e kānana ke kauwe i ka mahele.

Hoʻohanaʻia nā Sikamele e hoʻopau i nā lālā lahilahi. Ke kohoʻoe i kahi mea hana, e mālama pono i ka mea kūpono i kou lima, aʻaʻoleʻoe e makemake nui i ka hoʻopiliʻana i nā lima.

Ma ke kaola o nā lāʻau, hiki i ka paʻakikī ke hiki i nā lālā lōʻihi. I kēia hihia, pono mokumoku. Hawaiian pruner He mea hoʻohana kēia e like me kahi lawaiʻa: he lōʻihi lōʻihi, ua paʻa me nā kaula, hiki iāʻoe ke komo i nā wahi i hikiʻole ke hiki ke hikiʻole ke hiki i ka'āpana lāʻau, a ma ke kāohiʻana i nā mea hiʻi ma ka hope o ka mea hanahana, e hoʻokaʻawale i ka māhele kūpono o ka mea kanu me nā kaula.

He mea nui! Hoʻohanaʻia nā mea kanu a pau no ka hanaʻana i ka māla, ma ka hopena o nā kaʻina hana e hoʻomaʻemaʻeʻia ai nā lau pele a hoʻomaʻemaʻeʻia me ka pale o nā mea i hoʻouluʻia. Ma mua o ka hanaʻana, e hōʻoia i kaʻoi aku o nā meaʻoihana, e like me kaʻokiʻana i nā'āpana me nā pahi wīwī a iʻole nā ​​wili no ka manawa lōʻihi a ke pilikia paha i ka maʻi.

Nā kulekele kumu a me nāʻano: pehea e hoʻonui ai i ka hua o ka hua

No ka hoʻouluʻana i nā mea ulu a mālama i ke ola o nā mea kanu, e hanaʻia ana i nā makahiki i ka makahiki. ʻO ke kumu o nā kumu o ka makahiki mua i kanuʻia i ka hōʻiliʻili. ʻAʻole lākou e hoʻopāʻia a hiki i ka uluʻana, i kekahi mau manawa a hiki i ka hopena.

Video: nā hiʻohiʻona o kaʻokiʻana i nā lāʻau hua i ka hāʻule

Koʻo

Ke hoʻopauʻia ka hoʻopauʻana o ke pana i kahi o kona uluʻana,ʻo ia hoʻi, i ke apo pono. Wehe i nā'ōpena i loko o ka lei aliʻi, me ka hoʻokūkū maikaʻiʻole me nā lālā koʻikoʻi nui, e hana ana i ke aka o nā puʻupuʻu hua nui.

Hoʻopau

ʻAʻole pono kēia kaʻina hana i nā mea hoʻoponopono, e oki i kahi hapa wale o ka pakele. Hana i kēia ma kahi'ākau kiko, ma luna o ke kumukūʻai, i hoʻounaʻia i waho e hoʻoulu i ka ulu o nā'ōpuʻu a me nā'ōpuʻu. ʻEkoluʻano o nā kaʻina hana:

  • hiki ke maʻa hou (alualu) - e wehe i ka pana, i ulu aʻe i nā makahikiʻekolu i hala;
  • hoʻopau hou - loaʻa ke kālā no nā makahikiʻehā aʻeono;
  • ikaika hou ʻo ia ka hoʻopiʻiʻana i ka nui o ka uluʻana o nā'ōpuʻu bale.

He aha e hana ai ma hope o ka hoʻoholoʻana

ʻO nāʻeha a pau i loko o nā kumu lāʻau e mālama mauʻia i ka pitch garden. Hiki ke kūʻaiʻia ma kahi hale kūʻai kūikawā a i hoʻomākaukau pahaʻoe iāʻoe iho: 200 200 g, paraffin 100 g, nā holoholona holoholona 50 g - mix, e hoʻolapalapa a hoʻolapalapa no 10 mau minuke. I ka papa hana i hoʻomākaukauʻia, hiki iāʻoe ke hoʻonui i ka papa "Heteroauxin", e hoʻonui ai i ka ho'ōlaʻana o nā mea. ʻO ka maʻi o nā maʻi ma nā lāʻau hua me nā pā kanu. I ka nele o ka meaʻai a iʻole ka momona hope, hoʻohanaʻia kaʻaila i kaʻaila.

Pono nō hoʻi ke kauʻana i nā kumu lāʻau e like me: nā hua waina, nā paʻipaʻi, nā currants, nā kuiʻakai, a me nā hua.

Nā mea kanu i ke kumu lāʻau i ka hāʻule

Hoʻokaʻawale kēlā me kēia meakanu i konaʻano pono'ī, ua like kēlā me kēiaʻano i ka hoʻolālāʻana i ka lei, ka laulā o ka lālā, keʻano o keʻano o nā wili o ke koleke, a pēlā aku nō. No laila,ʻo nā māla no nā mea mua eʻike i nā kānāwai o kēlā me kēia kanaka no ka mālamaʻana i nā mea kanu.

ʻO Apple

Hoʻomaʻaʻia nā kumulāʻau Apple ma hope o kaʻohiʻana,ʻo nā lāʻau kahiko i hou hou i hope o ka hāʻuleʻana o ka lau (e hoʻomanaʻo i kaʻokoʻa o ka anuanu o nā'āina). Pono e hoʻopauʻia nā kaʻina hana a pau i mua o ka hau, i hiki i nāʻeha ke manawa e ho'ōla ai. Hoʻokaʻaʻike: keʻokiʻana i ka'ōlaʻi ma ka'ō Eia nā kulekele penei:

  1. ʻO ka mua, eʻoki i nā'ōpuʻu i'ōwiliʻia a maloʻoʻia e pale ai i ke kūkuluʻiaʻana o kahi pūkeke i ke kumu, eʻoki i ke lala maloʻo i kahi o ka'ōpuʻu mua. ʻO ke koena o ka lepo i waihoʻia me ka'āpala, e hana ana i kahi'āpana e hele ana mai ke kumu i kaʻaoʻao o kaʻoki iʻokiʻia.
  2. Wehe i nā lālā palupalu a kanuʻia, me ka nānā pono aku i nā lālā luna. ʻO ka pāpale kalahala e hoʻonui i ka māmā, e hānai ana i nā hua e ulu ana ma laila.
  3. Hiki ke hāpai i nā'ōpuʻu e ulu ana ma kahi'ākau lōʻihi i ke kumu, hiki iā ia ke haki ma lalo o ke kaumaha o ka mea ulu, no laila ua weheʻia kēia mau lālā.

Hiki mākou iāʻoe e heluhelu hou e pili ana i ka'auhiʻana a me ka hōʻiliʻiliʻana i ka hōpuna, a heluheluʻia hoʻi i ka pono e paipai i nā kumulāʻau kahiko.

Pear

I ke kauwela (ma mua o ke kau muaʻana)ʻo kaʻohiʻana i ka pears ka mea nui - maiʻoleʻoe e hoʻomau. ʻAʻole kāpae ka Sokodvizhenie i ka hāʻule, akā e ho'ēmi wale iho nō, hana ka lāʻau i ka ho'ōlaʻana i nāʻeha i hōʻehaʻia i nā pūʻali i loaʻa no ka hoʻoilo.

Nā kulekele no ka mālamaʻana i nā pua pila:

  • e hoʻoneʻe i nā mau maʻi maʻi a me nā maloʻo: inā e hāʻule lākou i nā lālā maikaʻi, e hiki ke hoʻopōʻinoʻia;
  • e ulu ana nā'ōpena i nā'ākau'ākau;
  • e hoʻokoe i nā māhele o nā mea kanu e kāohi ana i ka uluʻana a me ke uluʻana i nā lālā momona;
  • e mālama pono i nā lālā i koe i ulu me ka ulu hou i keʻano o ka lei.

Hoʻokaʻaʻike: hoʻoponopono pono i nā pears i ka lāʻoihana

Kaumaka

E hoʻomaʻemaʻeʻia ka Cherry ma ka hopena o kaʻauwaiʻana, e nānā ana i ia mau rula:

  • e hoʻokaʻawale i nā lālā kūpōpōʻole e halihali i nā'ōpuʻu;
  • i luna, e pale me ke komoʻana o ka mālamalama i loko o ka lei;
  • nā lālā palupalu aʻeha;
  • ke komo nei i loko a me ka lahilahi ka lei aliʻi;
  • e hoʻopōkole i nā lālā lālā i ka lōʻihi o ka ulu ma mua oʻelua aʻekolu paha makahiki.

Eʻike i ka pono o nā lala wili.

ʻO ka hana o ka lālā o ke kauʻanaʻo ka mālamaʻana i ka uluʻana o nā lālāʻeleʻele e halihali i ka hapanui o nā mea ola e hāʻawi ana i kaʻohi.

Hua pele

Hoʻopiliʻia nā cherie ma ka mahinaʻo Kepakemapa -ʻOkakopa, e hilinaʻi ana i nā kūlana o ke aniau i ka'āina,ʻoi mua i ka pauʻana o nā lau.

  1. Me ka uluʻana o nā cheri cheru e mālama i nā mea maikaʻi maikaʻi, hikiʻole keʻaeʻia i ka hoʻonohonoho ponoʻia o nā wana, kahi mamaoʻoi aku ma waena o nā kōmole o nā koleke o lalo - 30 cm
  2. Inā piʻi ka lāʻau i kaʻelima mau mika, e hoʻopiliʻia nā wili o luna o nā lālā ma luna o nā lālā, e hoʻomaha i ka ulu.
  3. E hoʻoneʻeneʻe i nā lālā, ma kahi lōʻihi o 90 cm mai ka honua mai.
  4. Hoʻomoʻaʻia nā lālā i loko o ka ulu e hana i ka hoʻomohalaʻana i nā lālāʻoi aku i ka'ōpuʻu.
  5. ʻO nā lālā Semi-skeletal i ulu i ka 70 knm e ho'ēmiʻia e ka 20cm, ua hoʻopōpopoʻia nā wana o ka makahiki i 50 cm.

Keʻike neiʻoe? E alohaʻia nā Cherrie i ka USA, i kēlā me kēia makahiki ma ka lā Pepeluali 20, hoʻolauleʻa ka poʻeʻAmelika i ka Cherry Pie Day. A ma Iudea, ua loaʻa ka hilinaʻi i kahi hōʻailona.

Apricot

ʻO keʻano o ka'āpana apricot - i ka momona maikaʻi, akā,ʻo ka mea pōʻino, wikiwiki ia e hoʻopau i ka lāʻau. No ka mālamaʻana i ka lōʻihi o ke ola,ʻo ke kauʻana o ka lālā i ke kau waena oʻOkakopa, e mālamaʻia e like me nā rula e pili nei:

  • ʻo kahi o kahi o ka hapakolu o nā wānana e halihali ana i nā lālā, ua hoʻoneʻeʻia mai kahiʻoihanaʻelua.
  • ʻO nā lālā i hana i ka pāpale kala,ʻaʻole e hoʻopā aku, e wehe wale i nā mea olaʻole;
  • ʻo nā lālā hua e koe i hoʻokoeʻia i 50cm;
  • eʻoki loa i nā'ōpala maloʻo a me nā pōʻino.
No laila, no ka hoʻoemiʻana i ka huaʻai, ua hoʻonuiʻia ke ola o ka lāʻau, e lawe mai ana, ināʻaʻole nui, akāʻo kaʻohiʻana i ka manawa.

He mea nui! No nā lālā lōʻihi o ka'āpana apricot, ua hoʻolahaʻia kahi hana a kauwela aiʻole kauwela.

ʻO Plum

ʻO ka Plum i loko o ka hīmeni i hoʻopiliʻia no ke kūkuluʻana i ka lei aliʻi, hanaʻia ka hana ma waenakonu o kaʻauwai, ma kaʻaoʻao hema, hiki i ka hopena o ke kau. ʻO kēia kumuhana:

  1. I ke kaʻina hana mua, ua hoʻopōkoleʻia ka mea kanu e kahi hapakolu o ka uluʻana,ʻo nā māla ikaika a pau - ma nā hapakoluʻelua.
  2. I nā lālā makua, ua weheʻia nā lālā maloʻo, momona, nā lālā maʻi.
  3. ʻO nā lālā a pau e ulu ana i loko, e hoʻonui ke kalaunu i lalo i ka pua.
  4. E noʻonoʻo i ke poʻo o ka lei aliʻi e hoʻolako i ka hoʻopiliʻana i nā wana o loko.
  5. Hoʻopuka nā lālā lōʻihi lōʻihi.

Video: pehea e pono ai ke paipai i ka plum (a me ke kiʻiʻie)

Keʻike neiʻoe? ʻO Plum - kekahi o nā hua punahele a mahalo o ka poʻe Pelekāne,ʻaʻole paha he kanaka i loheʻole e pili ana i ka pila lehu kaulana. ʻO ka Mō'īwahine Elizabeth IIʻo ia i loko o ka wāʻai huaʻai eʻai iʻelua paona mai kona māla pono'ī no kaʻaina kakahiaka.

Peach

Kauʻia ka lālāʻiliahi ma mua o ka hoʻomakaʻana o ke kau wela aʻoi loa ka hoʻomaʻemaʻe. Ma nā'āpana me ke kauwelaʻana,ʻoi aku ka maikaʻi loa ke hana i ke kaʻina hana i ke kauwela. Pono e hoʻomanaʻo i nā hua i pili i nā wana o ka makahiki i hala.

No ka hoʻomākaukauʻana i kahi kanu ulu nui no ka hoʻoilo, e hana i kēia mau hana i lalo:

  1. E noʻonoʻo i ka lei no ka mālama ponoʻana i ka pale a me ka mālamalama.
  2. ʻO nāʻelemakule, nā lālā maloʻo a me nā pōʻino, kahi i loaʻa ai nā maʻi o nā meaʻeha, ua hoʻopau loaʻia.
  3. E hoʻoneʻe i nā lālā hakakā, makemake i nā mea ikaika.
  4. ʻO ka pīkī he mau lālā palupalu, no laila, i ka wā e wānana ana i ke kai o ka hau, e hoʻokuʻuʻia nā lālā iʻoi aku kaʻoi aku o ka hau aʻaʻole e pīpī i ka lāʻau a pau.
Ma hope o ka hoʻomaʻemaʻeʻana i nā kumulāʻau, pono e hoʻoneʻeʻia a pau i nā ahi, hiki i nā pālolo ke noho ma kahi a hoʻoholo paha no ka hoʻoilo.

He aha hou aʻe kāu hana?

ʻO ka hoʻomākaukauʻana no ka hoʻoilo,ʻaʻole wale i kaʻohiʻana, akā i nā hana'ē aʻe. ʻO nā mākuaʻeono a meʻewalu mau makahiki makahiki e pono e hoʻomaʻemaʻe i nā'ōpana o kaʻelemakule kahiko a kau aku i luna. ʻO ka makeʻana o nā kaʻe luna o ka'ōpala he hana kūlohelohe ia, akā, pono e kōkuaʻia ka mea kanu e kāpae aku iā lākou i mea e pale ai i ka uluʻana o nā maʻi a me ka hoʻomaluʻana i nā pāʻani.

Hiki ke hana i kēia me kahi'ōpala me nā niho hao, e wehe i nāʻeleʻeleʻeleʻele a me nā wahiʻeleʻele me ka laikini. No ka hoʻoikaikaʻana i kāu hana, hiki ke hana i nā laikini me ka hao sulfate. E hana i ka hana ma hope o kaʻohiʻana.

ʻO nā lāʻau a me nā puaa i nā wahi me kahi hauʻupu paʻakikī aʻeleʻele naʻe paʻakikī. No ka hanaʻana i kēia, eʻeli i ka lepo ma luna o ke aʻa, e wehe ana i nā kumu aʻa, ka lepo ma mua o ka hoʻomakaʻana o kahi hau i maloʻo ma kahiʻoluʻolu. Me ka hikiʻana mai o ke kau wela mua, e hoʻihoʻiʻia ia i ka pūnaewele, i mea e wikiwiki hou ai nā aʻa i ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka mahana.

No ka paleʻana i ke kumu no ka hoʻolimalimaʻana, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka mulch mai nā meaʻoihana maloʻo maloʻo. No ka paleʻana i ke kāpena o nā mea kanu mai nā koʻi, ke kaulaʻia e pili ana i ka mika mai kaʻili mai e hoʻopaʻaʻia me nā lala wīwī, ka lola, ka hoʻokipa hale, kahi kokoke.

E aʻo pehea e hūnā ai i ka'ōlaʻau no ka hoʻoilo mai ka hau a me nā koʻi, a me ka heluhelu e pili ana i nā hiʻohiʻona o ka mea pepehi kanaka e pepehi i nā koʻi.

Ma mua o ka hoʻopiliʻana, e mālamaʻia ke koʻokoʻo no nā'inikoki me ka pale keleawe, ka'apena keʻokeʻo a me ka pāpale pale, e pale nō hoʻi ia i nā maʻi.

Mai poina e pili ana i nā mea kōkua: e kau i nā manu manu ma nā kumulāʻau. Ma ka hoʻouluʻana i nā manu i kāu māla, mālamaʻoe i nā pale e pale ai i nāʻokoʻa i hibernating i ka'ōpū a me ko lākou mau'ōmole. I ka pūnāwai, i ka wā eʻikeʻia ai nā meaʻeha, e hoʻihoʻi ka manu kahiko i nā manu i kāu māla, e lilo i mau kōkua ma ka hakakāʻana i nā palapē.

ʻO ka pauʻana o nā lāʻau i ka laweʻana i kahi kaumaha nui mai ia mau mea, e māhele likeʻia ka wai a pau i loaʻa no ka hoʻoilo me nā lālā momona maikaʻi, hānai iā lākou a me ka hoʻonāukiuki i ka hoʻokumuʻana o nā'ōpuʻu. ʻO ka weheʻana i nā lālā maʻi a nāwaliwali e pale i ka uluʻana o nā maʻi a me ka hoʻomaluʻana i nā'ōpū.