Nānā

Pehea e lawe ai i nā moa i loko o ke keʻena

Ma nā kūlanakauhale hou,ʻaʻohe kokoke i ka hōʻaho. Hōʻikeʻia kēia mea hauʻoli ma ka nohoʻana o nā microwave i loko o nā keʻena a me ka Wi-Fi, a ma ka haʻaleleʻana i keʻano o ka pelekikina kiʻi ma ka mākikua i hoʻokaheʻia i loko o ka wai, a me kaʻike kai eʻe, a kokoke i ka hopena o ke ao, a me hoʻokahi mau kumu. Eia naʻe, aia nā manaʻo hoʻonāukiuki. A inā ma kekahi manawa maikaʻiʻole loa, eʻikeʻia kahi malihini ma mua o ka papaʻaina ma mua o ka papaʻaina ma kahi'ē aʻe, ponoʻoe e kipaku iā ia a me konaʻohana i ka manawa pōkole loa. Pehea e hana ai i kēia, mākou e noʻonoʻo nei ma kēiaʻatikala.

He aha keʻano o nā'ōpala kino e like me?

Wahi a nāʻike o nā'ōnaehana loli hou, aia ma mua o 4.5,000 mauʻano moa mele. Ma keʻano he malihini i hoʻokipaʻoleʻia ma kou hale, loaʻa paha iāʻoe kekahi o nāʻanoʻekolu:

  • 'Ohuʻula -ʻeleʻeleʻulaʻula-ʻeleʻele,ʻoi aʻe ma mua o hoʻokahi kenimika ka lōʻihi;
  • ʻeleʻeleʻeleʻele - lōʻihi iʻekolu kenimika,ʻeleʻeleʻeleʻele aʻeleʻele paha;
  • ʻAmelika - lōʻihi iʻekolu kenimika,ʻulaʻula, i hāʻawiʻia me nā ukana i'Europa mai Kuba.

Keʻike neiʻoe? 'Oiʻi kahi maikaʻi loa o nā moa, ua mālamaʻia lākou e like me nā meaʻai. Eia kekahi laʻana, he pulu maiʻa o ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo māmā, hānai i ka nectar, lele a lele, a hiki i Madagascar ke piʻi i kahi lōʻihi o 9cm a kani ikaika ināʻike ia i ka pōʻino.

No ke aha a me kahi e hele mai ai ke keʻena

Inā mahana kou hale, aia kahi e hū ai a he aha ka mea, no ka hulu mele heʻano kūpono kēia. A hiki iā lākou keʻike,ʻikeʻia, mai kahi'ē aʻe. ʻOiaiʻaʻole kēiaʻo ka hihia, kū lākou i loko o kahi lumi i kēia mau mea penei:

  • Mai nā hoalauna aku. Hiki iā lākou ke hoʻonui i ka wahi noho aiʻole e holo i ka nui inā koho lākou e hōʻona i laila.
  • Mai kaʻiliʻana, ka holoi 'ana, mai ke kuʻuna, lalo a me nā mea' ē aʻeo kahi hale kūkulu hale.
  • Me nā mea i laweʻia mai i loko aiʻole huahana (e laʻa, mai ka hopohopoʻole e pili ana i ka maʻemaʻe o ka hale kūʻai).
  • Mai nā pāʻani (a inā hele mai lākou mai nā'āina mahana, hiki iā lākou ke komo i nā'ōpū'ē aʻe).
  • Hiki iāʻoe ke lawe mai iā lākou i loko o nāʻeke aiʻole hōʻailona mai kahi huakaʻi, hoʻomaha aʻoiʻoihanaʻoihana paha. (a maikaʻi ia ināʻaʻole he mau moe me lākou).

Ke aʻo mākou iāʻoe e aʻo i keʻano e pili ai i nā moe liʻiliʻi ma ka home.

He aha nā mea e pilikia ai i ke kanaka?

I ka nānā muaʻana,ʻikeʻia paha, ma waho o ka manaʻo huhū,ʻaʻole hiki i nā pīpī ke lawe mai i kekahi pilikia'ē aʻe. Eia naʻe,ʻo ka pili kokoke i nā moa e lawe ai i nā pilikia nui:

  • ʻO kēia mau halihali lawe i nā huakini he nui, nā huahua palaha a me nā meaʻoluʻolu'ē aʻe, e like me nā maʻi maʻi o nā maʻi likeʻole.
  • Hiki i nā'ōpū ke lawe mai i nā maʻi e like me ka maʻi pīpīpī, salmonellosis, maningitis, gastroenteritis, nā maʻi o ka'ōmumu urinary, mycobacteriosis a nui aku i loko o kou home.
  • Eia pū,ʻo nā hua o helminth,ʻo ia nā pinworms, nā kāpili, nā ascaris a me ko lākou mau pili pili e neʻe pū me lākou.
  • ʻO nā mea a pau i hoʻohuiʻia me nā'ōpala, e neʻe ana i loko o nā hale lepo, nā kila lepo, nā pahu lepo a me nā pūnaewele hōʻawe, e hoʻokomo i kāu papaʻaina, i kāu meaʻai a, i ka hopena, i loko o kou kino.
  • Ke paio nei kēia mau'okena meʻoe no kāu meaʻai - hoʻopau lākou i ka meaʻai, hōʻinoʻino iā lākou a hōʻinoʻole i kaʻai.
  • Inā he hale noho paʻa mau loa,ʻo ka huahana o kā lākouʻoihana ikaika, he hapa nui o ka lepo i loko o ka lumi a hiki i ka poʻe noho i nā mea pāʻani i keʻano o dermatitis, ka maʻi hānō, aiʻole ka rhinitis paʻakikī.
  • Hoʻokunipuni nāʻeleʻeleʻeleʻele i kaʻoluʻoluʻole.

He mea nui! Hiki i kēia mau kiko ke hoʻoneʻe i ka poino nui loa: aia kekahi mau pilikia i ka wā e loaʻa ai i nā'okena pōloli kaʻili o ka poʻe moe. Eia kekahi, he nui nā kauka i hoʻokōʻia me ka pono e wehe i kahi'āpana mai ka pepeiao o kekahi kanaka,ʻoiaiʻaʻole hiki i ka mea maʻi ke hana wale.

Pehea a me nā mea e hiki ai iāʻoe ke kaua

Nui nāʻano o keʻano o ka hakakā, ua loaʻa iā lākou i ka pōmaikaʻi a me ka pono. Ke kohoʻoe, ponoʻoe e noʻonoʻo i nā hiʻohiʻona o kāu hihia (ka helu o nā'ōpala, ka nohoʻana o nā meaʻai, ka hiki ke haʻalele i ke keʻena no ka manawa lōʻihi, a pēlā aku)

Pāhola

ʻO ka pono kūponoʻole o kēia mau mea hana i pololei (hiki ke hoʻoukaʻia ma luna o nā wahi i kohoʻia a ma kahi paʻakikī) a me ka maikaʻi (ʻo ia ke pepehi i nā mea i pili iā ia). Eia nō naʻe, he hapa hāhae:ʻaʻole lōʻihi ka hopena,ʻaʻole pepehi i nā pipi hūnāʻia, he mea weliweli ia no nā keiki a me nā meaʻai.

Pono e hoʻohanaʻia ma kahi o ka hoʻopiliʻana i nā'ōpala, i ka manawa hoʻokahi e hoʻokaʻawale i nā hale a me nā mea puaʻa mai ka wahi mai, nā puka a me nā puka puka kokoke. E hoʻohana i nā mea pono pilikino (nā mīkina lima a me ka breatpirator). ʻO nā mele nui: "Dichlorvos", "Raptor", "hakakā", "Baron", "Raid", "Hale Hōʻemaʻe".

ʻO ke kālā wai

Hoʻopiliʻia i ka wai a hoʻohanaʻia i nā mea a pau i loko o ka hale, kahi e hiki ai i nāʻupena ke lele. Kū lōʻihi lākou (e pili ana iʻelua mau mahina), ua pepehi maikaʻi lākou.

ʻEluaʻano: e kaukau a nā capsules (ʻEono mahina i pololei, akā,ʻoi aku kaʻoi aku ka maikaʻi). Ua manaʻoʻia lākou heʻano hou o ka manawa e pale ai i nā'ōpū.

Nui nā mana: "Avalon", "Medilis", "Agran", "Delta Zone", "Dobrokhim", "Ksulat" a me nā mea'ē aʻe.

Gels

Hoʻohanaʻia i loko o nā paipū a me nā paipu, kahi e hoʻohanaʻia ai i nā wahi i loaʻa nā'ōpala, akā, he paʻakikīʻole ke komoʻana i nā keiki a me nā holoholona. Ma muli o ka hopena o ka hopena,ʻaʻole e pepehi wale nā ​​kānaka i nā kānaka wale nō i ke kūkākūkāʻana me lākou, akā,ʻo ka poʻe hoʻi i hoʻohālike i ke ola o ka poʻe i hoʻi mai i ke koloka, e loaʻa iā lākou ka manawa e hoʻopā aku ai. Hoʻopili i ka pahu no nā mahina he nui. ʻO ka mea nui loa: "", "Global", "ʻOiaʻiʻo", "Brownie", "Dohloks", "E hakakā".

Nā pahele Velcro

Nā pahu liʻiliʻi e hana e like me keʻano - e lure (me ke kōkua o keʻala o kahi maʻamau) a paʻa i kahi āpau pale. Hoʻohālike, palekana no nā kānaka a me nā mea puaʻa. ʻAʻole pono lākou inā ua hoʻonohonohoʻoe i kahi koloka, no ka meaʻaʻole lākou e pepehi i nā'ōmole a me nā hua. ʻOiai e hoʻokuʻuʻia ka hoʻopihapiha a hoʻololiʻia i kahi hou. Nā Laku: "Pale", "Taiga", "Argus", "Forssayt".

Keʻike neiʻoe? ʻAʻole hiki i nā'ōpū ke hoʻomaha ma kahi o hoʻokahi kanahā mau minuke, a ke hoʻohālike nei hoʻi ua make. No laila e pono ke waiho i ke kupapaʻu o kaʻenemi me nā mālama a pau, e hoʻolei wale i loko o ka pahu koli - lawaʻole i ka halepaku.

Nā penikala

ʻO ka'ōlena kilokilo "Masha" (e like me ka moʻolelo,ʻo ia hoʻi ka inaina) a me kona mau analogues. E huki i nā laina i nā wahi e holo ai ka moa. I ka heleʻana i kahi laina, kahi pilikino pili me kahi mea'alapalapa nona, waiho i loko o kahi kolamu, hoʻopilikia i kekahi a make pono'ī.

He kūpono loa ka mea hana, akā, aia hoʻi i nā hanana hoihoi - ka make (e hukiʻia i kahi hikiʻole i nā keiki a me nā holoholona),ʻikeʻia ka hopena mua ma hope o kekahi mau lā, pau ka mea hana, no laila e hoʻopaneʻe houʻia nā laina i kēlā me kēia pule.

Nā hoʻoponopono Folk

Ua hakakā ko mākou mau kūpuna no ka wā lōʻihi a ma kekahi manawa maikaʻi. Hiki iā lākou keʻike iā lākou,ʻoiai inā ponoʻoe e mālama i ke kālā (he waiwai nui nā disinsecticide hou).

ʻO nā meaʻeleʻele he mau mea'ālunu. E aʻo pehea e hana ai iā lākou, me: amonia, boric acid, ka lāʻauʻona "Muravin", a heluhelu pū hoʻi i ka pehea e hoʻokuʻu ai i nā māle i loko o ka māla me ke kōkua o nā hōʻailona.

ʻO ka waikawa Boric

ʻO kaʻaila Boric he mea make loa no ka mea nui. Eia naʻe,ʻaʻohe meaʻono, aʻaʻole loa e loaʻa i ka pest. Mai ia aku e hana i ka pī, me ka meaʻai. ʻO ka meaʻoi loa loa i kaʻaʻaiʻia he mau pōpō o ka'ōhuʻulu kohu a me ka waikawa boric (40 g o ka waiwai ma kēlā me kahi huelo).

Kūpūʻo Pyrethrum

100% ka maloʻo chamomile maloʻo maloʻo. E palekana. Hiki iāʻoe ke hoʻopuehu i nā kihi aiʻole e hana i nā manu mai ia mea ma keʻano like me ka boric acid.

Nā mea kanu a me nā meaʻala me kahiʻala maikaʻi

ʻO nā mea ikaika e kōkua iāʻoe e pale aku i nā momi wale nō, akā, mai nāʻohana a me nā hoalauna, akā i kekahi manawaʻo ka hopena e pono ai ka mōhai.

Eia nā mea i pili i kēia:

  • Amona - e hoʻopili i loko o kahi bakeke o ka wai (lawa nā puna) a holoi i ka papahele. ʻAʻole e make nā kōpū, akā, e haʻaleleʻia ka hale.
  • Kerosene, ke kuʻi aiʻole ka waiʻonaʻona - e kau i kahi liʻiliʻi ma nā papa lepo a ma nā kihi. Pono nāʻokoʻa e hele.
  • Geranium i loko o ka ipu. Inā he mau momi'ōmaʻomaʻu,ʻaʻole ia e kōkua nui, akā, heʻano lapaʻau maikaʻi ia. He pua nani nō hoʻi ia.

E heluhelu e pili ana i nā mea iʻikeʻia a me nāʻano geraniumsʻano nui, pehea e mālama ai i nā geraniums: pehea e hana ai inā he kōmele ka lau, pehea eʻokiʻoki ai i ke geranium no ka ulu ulu, a pehea e hoʻopili ai i ke keraniu aliʻi ma ka home.

Hoʻoponopono i nāʻoihanaʻoihana: nā pono a me nā pono

Inā nui ka nui o nā moa, aʻaʻohe kōkua i nā mea maʻamau, hiki ke kāheaʻia ke kāhea no nā mea akamai. ʻO ka weheweheʻoihana likeʻole he mau mea maikaʻiʻole a me nā meaʻinoʻole.

Nā mea pāʻani:

  • Hōʻoia i ka maikaʻi a me nā hualoaʻa (ma ka hoʻokomoʻana i kahiʻaelike, e nānā i ka hiki ke hōʻoia).
  • ʻAʻohe ikaika ma kāuʻaoʻao.
  • Ka palekana (hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau ikaika, kūpaʻa a me nā meaʻawaʻawaʻole no nā kānaka a me nā holoholona).

Nā mea kūponoʻole:

  1. Pono ka haʻalele i ka home no kahi manawa kūpono i nā mea a pau i ka manawa hoʻokahi, e lawe pū i nā meaʻai me lākou (ʻo ia hoʻi ka poʻe e noho ana i kahi aquarium a iʻole terrarium).
  2. ʻAʻole kiʻekiʻe ka uku, akā kiʻekiʻe.
  3. Pono e hoʻomaʻemaʻe hoʻomaʻemaʻe a holoi i nā meaʻai ma hope o ke kaʻina hana.
  4. ʻO nā meaʻai a pau i ka wā o ka hoʻokuʻuʻana, e lawe pūʻia meʻoe a hemo paha ināʻaʻole i hanaʻia.

Pehea e pale ai i ka hana hou

E like me kā lākou e'ōlelo nei, ua maʻalahi ka paleʻana ma mua o ka hakakāʻana. I mea e pale ai i kaʻikeʻiaʻana o nā manuhiri i hōʻoluʻoluʻoleʻia, ponoʻoe e hahai i kekahi mau'ōleloʻano maʻalahi:

  • E uhi i nā puka puka hoʻolālā me kahi mesh maikaʻi a me ka grille. No kaʻoiaʻiʻo - e hoʻoponopono i ka waikawa boric.
  • Māhele i nā meaʻai - pono e hoʻopaʻa ponoʻia nā mea a pau (no ka nui o nā meaʻai, nā kīʻaha a me nā pahu kūikawā paha, e like me ke sukakai),ʻaʻole he hapa hapalua a me nā pahu liʻiliʻi! ʻO nā kōlaʻai meaʻai maikaʻi.
  • E hoʻomaʻemaʻe mau. ʻO nā'ōpū, nāʻaila o ka momona, nā meaʻai ma ka papaʻaina heʻahaʻaina ia no nā meaʻeha, no laila e kipaku kokeʻia lākou,ʻaʻole ma hope.
  • Laʻau holoi - ma hope koke o kaʻaiʻana.
  • ʻO ka hoʻomaʻemaʻeʻana i nā mīkini.

He mea nui! ʻAʻole hiki i nā'ōpū ke ola lōʻihi me ka waiʻole (ʻoiaiʻo ka pōloliʻaʻole pilikia ia no lākou). No laila he mea pono e hōʻoiaʻaʻole he wahi e loaʻa ai ka wai i loko o kou hale: e hoʻokuʻu i nā'ōpuni ma ka pūnaewele wai, mai haʻalele i nā puddles ma luna o kahi paepae.

No laila, e like me kā lākou e'ōlelo nei: "koʻu haleʻo koʻu puʻukaua ia." No laila,ʻaʻole e hala kaʻenemi, a inā i hala, e luku loaʻia. ʻO ka mea pōmaikaʻi, ua hana ka hana a kānaka ma mua o ka nui o nā mea pono no ka hakakāʻana i nā'okena. He pōmaikaʻi i ke kaua!