ʻAlaʻai

Nā mea kanu nā mea kanu: hiki iaʻu ke holoi i nā kāloka ma mua o ke kauʻana i kahi mālama?

ʻO nā kāloka kekahi o nā meaʻai maikaʻi loa ma ka papaʻaina. Loaʻa iā ia he mau huaora, he mineral a he antioxidants. No ka pōmaikaʻi mai nā kāloti,ʻaʻole wale i ke kauwela, akā, i ka hoʻoilo, e mālamaʻia no ka mālamaʻana. ʻO ka mālamaʻana i nā kāmeka i ka hoʻoilo aʻoi aku ka paʻakikī ma mua o nā huaʻai'ē aʻe.

No laila, e noʻonoʻo e pili ana i ka pā ma mua, ma ka pūnāwai, i ka kohoʻana i nā hua kūpono no ke kanuʻana. Aia i ka'ōʻana o ka'ōmaʻomaʻo, waenakonu o ka uluʻana a me nā kāloti'ōpiopio. ʻAʻole i kūpono i ka'ōmua ke kūlana. ʻO kēia mau hua heʻano pōkole, a puni (ke kāroka Parisa), ka maʻi liʻiliʻi loa i nā maʻi a ke emi nei lākou ma kahi mua.

No laila, inā i hoʻolālāʻia ke kumukūʻai lāʻau no ka hoʻolālā, hāʻawiʻia ke koho i nā lālā o kaʻohiʻana me ka lōʻihi o nā lā 120-140 a me kekahi mauʻano ulu ulu me nā lā 100-120.

Loaʻa iā lākou nā hua o keʻano elongated a me ka maikaʻi maikaʻi o ka mālamaʻana.

Hōʻoia nāʻanoʻoihana lōʻihi i ka maikaʻi o ka hoʻomahaʻana o ka hoʻoilo:

  • Mō'īwahine o kaʻauwai.
  • ʻO Flaccore.
  • Vita Longo
  • Karlen.

A i ke kau waenakonu:

  • ʻO Samesona.
  • ʻO ka Vitamona
  • Shantane.
  • NEAH-336.

ʻO nāʻike'ē aʻe e pili ana i keʻano o nāʻanoʻano likeʻole e pono ai no ka mālamaʻana eʻikeʻia i loko o kā mākou puke.

ʻO ka nohoʻana o nāʻanoʻano likeʻole me ka mālamaʻana i ka maikaʻiʻaʻole e hōʻoiaʻiʻo e mālama maikaʻiʻia kaʻohi.

E hoʻolohe. ʻO ka hoʻohuiʻana o ka lepo, ka nui o ke kauwela, nā meaʻeha, a me ka hōʻiliʻiliʻana o ka hōʻiliʻili mua a me ka hopena, hiki ke hoʻopōʻino loa i ka pale o ke aʻa i ka hoʻoilo a me ke ola.

Pono anei au e hana i kēia ma hope o kaʻohiʻana?

ʻO ka pinepineʻana i nā hale kūʻai iʻike mākou i kahi holoi, nā kālotiʻalani'ōmaʻomaʻo a kokoke, me he mea lā i huki houʻia mai kahi moe me nā'āpana lepo. Ke nānā aku ka nani o nā kālekaʻalani. Ua holoiʻia i ke kahua o ka hoʻomākaukauʻana e hāʻawi i ka hōʻike maikaʻi.

Loaʻa i ka manaʻo ikaikaʻaʻole e holoiʻia nā kāloti ma mua o ka kauʻana no ka hoʻoilo. Hiki iāʻoe ke wehe wale i nā'āpana'āina nui a waihoʻia i loko o ka waihona e like me. Ua wikiwiki nā kāloti i kāpaeʻia a hikiʻole ke pale i kahi lōʻihi o ka waihoʻana.

Akā, i ka manawa hoʻokahi, ma nā papa o nā hale kūʻai,ʻike mākou i nā kāloka holoi i waihoʻia a me nā mea i holoiʻoleʻia. E nānā kāua. No ka holoiʻana aʻaʻole paha e holoi i nā kāloka ma mua o ka kauʻana?

Nā mea pāʻani

Aia kekahi mau mea e kākoʻo ana i ka holoiʻana i nā kāloti ma mua o ka mālamaʻana i ka hoʻomaha. Hāpai lākou i kēia mau kumuhana:

  1. Ke holoi, holoi nāʻili a me nā wahi i pili i ka'ōpala eʻikeʻia i hūnāʻia ma lalo o nā popo o ka lepo.
  2. Inā lawelaweʻia ka lepo me nā kinikona i ke kauwela, a maloʻo ke kau, hiki ke koena o nā koena o ke kino i loko o ka lepo a komo i ka hua o ke kumu i ka manawa e mālama ai.
  3. ʻO nā lāʻau maʻi i loko o ka lepo e komo i loko o kaʻili o ka'ōpiopio aʻo ka hopena o ka maʻi a me ka pala. ʻO ka holoiʻana i kēia pilikia e ho'ēmi ikiʻia i kaʻole.
  4. I ka manawa o ka mālamaʻana, ua'ōleloʻia e hoʻohui pinepine i nā hua o ke aʻa no kaʻikeʻana i nā hōʻailona e hoʻomaka ana e piʻi.
    Ma ka pakuhi. Inā holoiʻia ke kāloti,ʻoi aku ka maʻalahi ke kohoʻana i nā hua maʻi a pale i ke kīʻana i ke koena.

Hui

ʻO nā hemahema nuiʻole ma ka paʻakikī o ke kaʻina hana:

  1. Me nāʻano nui o ka ulu ulu, he mea paʻakikī ke holoi pono i kēlā kāleti pono'ī. Pono pono e holoi i ka wai holo. ʻAʻole nā ​​pā hale a pau i kēia manawa kūpono. Pono mākou e hoʻopuka i ka nui o ka wai no ka holoiʻana i ka meaʻai.
  2. ʻO nā kāloti i laweʻia mai loko mai o ka lepo e maloʻo. Hālua ia mau hola. Inā hoʻomaʻemaʻe ia i ka holoiʻana, e makemake nuiʻia ka manawa no ka hoʻomaloʻoʻana.
  3. No ka hoʻolakoʻana i nā kāloti i holoiʻia, pono e hoʻomākaukau pono i kahi hale, pahu, nā pahu, a me nāʻeke. ʻAʻole pono ke kāpiliʻia nā kāloti i holoiʻoleʻia, aiʻole,ʻaʻole e paleʻia me nā pathogens.

Pono pono e waiho i loko o ka hale?

Inā loaʻa i kekahi mea nona kahiʻilihune a iʻole he pāʻani i kaʻaelike me nā hale kūʻai a me nā haleʻai no ka hoʻolakoʻana i nā meaʻai hou, a laila e hoʻolako maikaʻiʻia nā kāloti. Alaila pono ke holoi muaʻia nā mea kanu ma mua o ka kauʻana.

Ināʻaʻole i hanaʻia kēia ma ka manawa, i ka hāʻuleʻana, a laila, aneane hikiʻole ke holoi i ka nui o nā hua aʻa i ka hoʻoilo, i ka wai holo, a maloʻo ma mua o ka laweʻana.

ʻO ka base ma lalo o ka hale he wahi nui e mālama ai i nā mea kanu i loko o ka hale. Ua mālama ponoʻia nā kāloti i holoiʻia a holoiʻoleʻia i loko o ka hale (no kaʻike hou aku i ka mālamaʻana i nā kāloti i loko o ka waihona, e nānā maʻaneʻi).

He mea nui! Ma mua o ka hoʻopaʻaʻana i nā paia o ka lumi pākaʻi o ka lumi, nā pahu, nā pahu gula a me nā pahu lāʻau, nā kīʻaha a me nāʻele i mālamaʻia e nā huaʻai e pono ke hanaʻia me ka lime a me ka copper sulphate.

Mamua o ka kau ana makemake kekahi poʻe māla eʻokiʻoki i ka huelo wale nō, akā,ʻo ka hoki hoʻi, iʻole e ulu nā kāloti a nele i nāʻano kūpono (no kaʻike hou aku i keʻano o keʻokiʻana i nā kāloka no ka mālamaʻana no ka hoʻoilo, hiki iāʻoe keʻike maʻaneʻi).

Ma hope o kaʻokiʻana, eʻokiʻokiʻia ke kāpī i loko o ka ulu lāʻau ma kahiʻoki.

No ka paleʻana i ke keʻokeʻo'ōpiopio a me nā meaʻehaʻeha, hoʻomākaukau i kahi hanana o ka pāhare potassium a me nā kāloka i hoʻokomoʻia i loko o ia noʻelua mau hola. Ma hope iho ua hoʻomaloʻo lākou a hana i kahi kahakai.

Pehea e hana ai i kēia?

Kāpalaʻia nā kāloni i loko o ka waiʻauʻa anuanu ma mua o ka hūnaʻana. Ināʻaʻohe wai e holo, e hana i nā hanana wai. Ke mālamaʻia ka hoʻomaʻemaʻe i ka wā ua nui a paʻa nā'āpana lepo nui, pono e hoʻololi pinepineʻia ka wai. I ka manawa maʻamau,ʻekolu mau lika.

Hoʻomaʻaʻia nā huaʻai i nā mīkina lima. E wehe mālie i nā hapa nui o ka honua e ho'āʻo neiʻaʻole e hōʻino i kaʻili. I ka lua a me ke kolu o ka wai, ua hoʻomaʻemaʻeʻia nā kāloti, i ka nānā ponoʻana a hoʻokaʻawaleʻana i nā kumuʻinoʻino a me nā maʻi.

Inā ulu ka huaʻona ma ka lepo lepo lepo, hiki iāʻoe ke hoʻomaʻemaʻe iā lākou me ka polu polū.

Ma mua o ka hoʻomaʻemaʻeʻana i nā kāloti. Hoʻokumuʻia ka ulana ma kahi kāwele ma kahi o kahi maloʻo.

ʻAʻole hiki ke kū i nā kāloti i ka lā. Mai ka manawa o kaʻohiʻana a hiki i ka manawa o ke kauʻana, e emi iho ka mahana o ke kākātika a hiki i ka + 2C.

Nā papa hana palekana

Kauʻia

  • Inā he liʻiliʻi ka nui o nā kāloti, pono hiki ke waiho i loko o nāʻeke ulaula. E lawe i nā'āpana kūikawā no ka hoʻomaʻeliʻi, nā kāloka kau i loko o ia mau mea a e hoʻohuki i ka ea e hana ana i kahi moemoe. Mai nāʻeke nui mai hiki iāʻoe ke hoʻopuka i ka ea me kahi mea holoi mama. Hoʻopiliʻia kaʻeke a hoʻopaʻaʻia. Hiki iāʻoe ke mālama i loko o ka friji a me ka mea pāʻaniʻole, ma luna o ka baleka, ma lalo, i loko o ka hale. Me ka loaʻaʻole o ka ea,ʻaʻole e pōʻino nā hua o ke aʻa i kahi lōʻihi.
  • I loko o kahi puhi o aniani a me ka lauka. I loko o kahi pahu i kāpiliʻia me nā papa o ke koloʻala a me nā papa kāloka. Hoʻomanaʻoʻia a hiki i ka hōʻiliʻili hou eʻole e nalowale nā ​​meaʻai.
  • I ka coniferous sawdust. Penei e like me ka pelo'eto, ua nininiʻia nā kāloti me ka paina a me nā pilahi. ʻO nā phytoncides i loko o nā pākani coniferousʻaʻole eʻae i nā huaʻai e maloʻo a palaha
Ma ka pakuhi. Me kekahi o kēia mau meaʻai palekana, ua maʻemaʻe nā aʻa, hou a makaukau eʻai.

Hiki ke mālamaʻia nā kāleka holoi ma kahi haʻahaʻa mahana a i hoʻopaʻaʻia paha i loko o ka waihona me kahi puʻole. Ma keʻano he pahu, hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā pahu a iʻole e kōpala i kahi mea kanuʻala a hoʻomaloʻo.

Ke kāleka no ka hoʻoilo. Ka lawelawe lima a me ka mālamaʻana:

ʻAʻole i holoiʻia

  • I ke one. Hoʻokomoʻia nā kāloka ma ka hoʻomaʻemaʻe pinepineʻana i ke oneʻeleʻele i loko o nā pahu. Ke hoʻomau nei ke one i kahi palekana palekana mau aʻaʻole eʻae i ka palahalaha e laha.
  • I loko o ka iwi lepo. Hoʻomoʻiʻia kēlā me kēia aʻa pakiaka i ka lepo lepo, hoʻomaloʻo a mālamaʻia no ka waihoʻana i nā pahu.
  • I loko o nāʻeke pepa paʻa. Hoʻomakaʻia nā pahu o ke kāloka (5-30 kg) no ka hoʻopiliʻiaʻana o CO2. ʻO ka condensate mai nā paia o nāʻeke e holo i loko o nā puka i hanaʻia i lalo o kaʻeke.

Hiki nō hoʻi iāʻoe ke hoʻohana i nā moa e like me ke kī.

Ka mālamaʻiaʻana o nā kālotiʻaʻole i holoiʻia:

Keʻimi nei i kahi wahi kūpono a me nā ala e mālama ai i nā kāloti no ka hoʻoilo? Paipai mākou e heluhelu i nā paukū hou:

  1. Pehea e mālama ai i nā kāloka ināʻaʻole he hale?
  2. Ka mālamaʻiaʻana o nā mea ulu i nā kīʻaha a me nā pahu.
  3. Pehea e mālama ai i ka mea kanu i loko o ka pahu hau hau?
  4. Ke mālama nei i nā kāleka i ka hoʻoilo i ka honua.
  5. Pehea e mālama ai i nā hua kanu ma ka pale hau i ka hoʻoilo?
  6. Pehea e mālama ai i nā kāloti a hiki i ka wā o ka hoʻoilo?

Ma muli o ka manaʻo o nā māra e holoi ana i nā kāloka i ka lōʻihi o ka waihoʻana, hōʻikeʻia keʻano mālama pono i nā rula o ka hoʻomākaukauʻana, kahi puke a me ka hūnāʻana, hiki ke mālamaʻia no ka manawa lōʻihi me ka liloʻole o nā waiwai a me ka hōʻike.

Hoʻomaopopo mākou i nā mea pili pono i ka mālamaʻana i nā kāloti ma luna o ka moena'āina, ma ka honua a pehea e mālama ai i nā kāloti me nā beets.