ʻO ka mālaʻai

Hiki i nā kānaka a pau keʻai i nā kāloka i ka pō aʻaʻole pono?

ʻO Kalomu kahi mea kanu nui. Loaʻa iā ia ka laulā ma muli o ka mea nui loa o ka carotene, ke hoʻohālikelikeʻia me nā meaʻai'ē aʻe.

ʻO nā kāmeka he mau huaora like ia me C, B, D, E, a me nā kolamu a me nā mea e pono ai no nā kānaka. Hōʻike kā mākouʻatikala iāʻoe inā pahaʻaʻole pahaʻoe eʻai i kēia mau hua iʻole ma mua o ka moeʻana a me nā mea me nā mea mālama.

Hiki keʻai ma mua o ka hiamoe?

ʻO nā mākua a me nā keiki

ʻO kaʻaiʻana i nā kāloti i ka pō nui no ke kino.. Akā,ʻaʻole ponoʻoe e hoʻomau i ka nui o ka meaʻai e pale ai i nā pilikia o ka maikaʻi.

Ma mua o ka hiamoe,ʻoi aku ka maikaʻi o kaʻaiʻana i kahi hapa iki o nā kāloka, iʻole e kaumaha i ka'ōpū i ka pō.

Ke lilo ke kaumaha

Hiki iaʻu keʻai i nā kāloti i ka wā e lilo ai ke kaumaha? Hāʻawi kēia huaʻai i ka māmā nui ma muli o ka fiberʻai maʻamau, a ma ka liʻiliʻiʻaʻole kokoke i ka'ōpū. Eʻoluʻoluʻoe no ka lōʻihi o ka manawa a ma ka manawa likeʻoleʻaʻole e pau ke kaʻina hana o ke kaumaha.

Nā pōmaikaʻi

ʻO nā enzymes i hanaʻia i loko o ke akepaʻa e hoʻohuli i ka beta-carotene i ka huaʻa A, no ka hui o nā antioxidants, e ho'ēmi i ka hanaʻana o nā radical free. Mālama nā Antioxidants i ka paleʻana i nā maʻi e like me:

  • nā maʻiʻino;
  • ka piʻiʻana;
  • atherosclerosis;
  • nā hōʻailona;
  • maʻi.

ʻO kaʻaiʻana i nā kāloti e hoʻonui i ka hana kuʻuna, e hoʻoulu i ka uluʻana i kaʻike a me ke kino. Ke hoʻoikaika nei ka aʻa i ka pūnaewele mālamaʻole.

Kōkua:

  1. No nā wahine. ʻO kaʻaiʻana i nā kāloti i ka pō e hiki ke hana hou i kaʻili, e hoʻoikaika i nā kui a me nā niho.
  2. No nā kāne. ʻO kaʻaiʻana i nā kāloti i mua o ka moeʻana he hopena maikaʻi nō ia i ka hoʻonuiʻana i ka hana.
  3. No nā keiki. Pono pono e hoʻohana i nā kāloka kūmole e hoʻoikaika ai i nā niho a me nā āpau i ke ākea.

Nā kuʻikahi

ʻAʻole i'ōleloʻia eʻai i nā kāloka i nāʻano nui me:

  • nā hōʻailona koʻikoʻi o nā ulia ululāʻau duodenal;
  • ka pilikia o ka'ōpū;
  • nā pilikia o ka'ōpū liʻiliʻi;
  • nā meaʻaeʻa iā ia.

Me ke aloha

ʻO ke kāpeti Carrot a me nā kāloti pono'ī lākou ke hoʻopili i kaʻili o kaʻili, e kahakaha ai., ma nā kapuaʻi a me nā palms, no muli o ka nui o ka paila i loko o ke kino. ʻO kēiaʻano hopena o nā kālotiʻai i ka nui o nā mea e hōʻikeʻia ana i loko o nā keiki, aʻaʻole hiki i ko lākou naʻau ke hoʻopau loa iā ia mai ke kino.

Inā hoʻololiʻoe i ke kani o kaʻili ke hoʻohanaʻia ka kāloti, ponoʻoe e hoʻopau loa i kaʻai. Ma hope o 2-3 mau lā, e hoʻi ka leoʻili i ka mea maʻamau.

Nā hopenaʻaoʻao

Ma ka hoʻohanaʻana i ka nui o kēia'ōmole'ōmole o kaʻili. I nā hōʻailona mua o ka hoʻololiʻana i ka leo o keʻili, e pau kaʻaiʻana i nā kāloti a i loko o kekahi mau lā, hoʻi kaʻeleʻele i ka mea maʻamau.

No nā kāloka iʻai ma mua o ka hiamoe, aiaʻoe e hoʻoweliweli wale waleʻia ana me ka kaumaha ma ka'ōpū, kahi e paʻakikī ai e hiamoe.

Pehea e hoʻohana ai i nā kāloka

Eʻai i nā kāloti iʻole iʻole he mahele paha o kahi kīʻaha. Hoʻohanaʻiaʻo ia e hoʻomākaukau i nāʻano mea likeʻole.

Me ke aloha

ʻAʻole ia i manaʻoʻia e hoʻonui i ka hana o ka pō i ka'ōpū o ka'ōpū. Ma kahi o ka hoʻomahaʻana, e hana kou'ōpū i ka pō a pau, no laila e hoʻonui ai i ka maikaʻi o ka hiamoe a hoʻokuʻu i ka momona momona ma nā wahi i makemakeʻoleʻia. No laila 'ōleloʻia eʻai i nā kāloti no ka pō maikaʻi ma keʻano maoli ʻaʻole emi ma lalo o 2-3 mau hola ma mua o ka moe.

ʻO ka hoʻohanaʻana i kēia mea kanu ma keʻano he mea hoʻokomo i kaʻai nui ka hopena nui o ke kino o ke kanaka. Akā e makaʻala i kaʻaiʻana i nā kāloka i nā maʻiʻehaʻeha o ka'āpana o ka maʻi.

I ka pō eʻaiʻoe i kahi 30g o ka mea kanu. Ua lawa kēia maʻamau no ka loaʻaʻana o nā pōmaikaʻi a pau o kaʻaiʻana i ke kumu aʻa me kaʻole o nā hopena.