No ka makuahine

Ke mālamaʻana i ke kīʻaha a me ka pōmaikaʻi - hiki iāʻoe ke hoʻolapalapa i nā'ōpala, nā mea i puhiʻia a me nā pīlaʻau i hoʻopiliʻia i loko o ka pahu hau hau

ʻO ka peeledʻaila a me ka kuke i kaʻuala, e like me ka mea iʻikeʻia, hikiʻole ke mālamaʻia no ka manawa lōʻihi i ka lewa, i loko o ka pahu fri. He pōʻeleʻele, a maloʻo a nalowaleʻo ia.

Eia kekahi,ʻo kēlā me kēia kīlaʻau, e hilinaʻi ana i kaʻano o ka hoʻoponoponoʻana, he pono kona kūlana a me kona ola.

Ma kēiaʻatikala, e kamaʻilio mākou e pili ana i kahi e hoʻopili pono ai i ka lelala, eʻike inā e hiki iāʻoe ke mālama i loko o ka firi. A e wehe mākou i kahi wahi liʻiliʻi i mea e hoʻonui ai i ka ola o kēia mea kanu.

Ka mālamaʻiaʻana o nā'ōlaʻiʻaila

Hiki ke mālama pono waleʻia ka mea kanu Peeled i ka wai.. Pono e hoʻomaʻemaʻeʻia ka huaʻai mai ka lepo a kauʻia i loko o ka pā me ka wai maʻemaʻe. E heluhelu hou aʻe e pili ana i nā rula no ka mālamaʻana i ka'ōlapalaʻaila i ka wai i loko o kā mākouʻatikala.

Ma waho, e hoʻopouli kokeʻia ka hua no ka hoʻokomoʻana i ka mākikuka i loko o kona hana me ka oxygen. Hiki ke mālamaʻia nā hua i loko o ka pahu fri no hoʻokahi lā.

Inā makemakeʻoe e hoʻonui i ka ola ola o nā uala hoʻomaloiʻole i kekahi mau lā, hiki iāʻoe ke kinaki. No kēia:

  1. ua holoiʻia a maloʻoʻia ka hua i loko o kaʻeke a me ka paʻa pono;
  2. a laila e hoʻounaʻia aku i ka paʻukū.
NUI: Hiki ke mālamaʻia ia mea kanu i nāʻeke a me nā pahu i nā mahina he nui.

Nāʻike e pili ana i kahi e mālama pono ai i ka'ōlaʻi pipi, mākou i ho'ākākaʻia ma kēiaʻatikala.

Pehea e mālama ai i ka'ōlaʻi kohi?

Inā 'oe i kuke i ka'ealala ma mua o ka hiki iāʻoe keʻai no kaʻaina awakea, hiki iāʻoe ke mālama ia mea a hiki i kaʻaina hou i loko o ka pahu hauʻoli. Akā, aia nā'ōlelo koʻikoʻi nui e hoʻomanaʻo.:

  1. Pono e hoʻopiʻiʻia ka'ōlapa ma luna o ke kīpiʻi me ke poʻi e paʻa paʻa.
  2. He aha ka lālani ola o nā huaʻaila i kōlehuʻia i loko o ka friua? E mālama i ka huahana i hoʻopihapihaʻia i loko o kēia pepa i hiki keʻole iʻelua lā.
  3. Inā paha ma kaʻike a me kaʻalani i ke kolu o ka lā,ʻikeʻia kaʻuala iāʻoe -ʻaʻole ia e'ōleloʻia eʻai. Hiki ke pilikia, mai ka manawa o ka palaho e hoʻomaka ana, uaʻikeʻia ke kīponaʻona, kahi pilikia i ke olakino kanaka. No laila,ʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻoleiʻana i ke koena o ka'ualala ma mua o ka makeʻana.

Hiki iāʻoe ke hoʻonui i ka ola papa o ka huahana i hoʻopauʻia me kahi pahu wai maloʻo. Inā nele ka oxygen, e hiki nō i kaʻuala ke moe i loko o ka fīkoi hoʻokahi no hoʻokahi pule, akā,ʻaʻole like hoʻokahi kaʻai.

Hiki ke hoʻonui i ke ola o kaʻuala laʻau a me ka nui?

Pili nā mea a pau i nā'ōlaʻi'alala, a me ka mea momona loa -ʻano hou, wela, a meʻa. Heʻoi aku ka maikaʻi o ka pāʻani pololei i ka papa, i nā'āpana liʻiliʻi. E kūʻai i kahi manawa lōʻihi i ke kiʻekiʻe wela, a ma kaʻaila paha,ʻaʻole i manaʻoʻia ka huahana.

Akā, inā he nui ke kaona ma hope o kaʻaiʻana, e hoʻokomo iā lākou i loko o ka pahu meaʻai aiʻole ke pola, e hoʻopili pono i ka poʻi a kau i loko o ka pahu fri. Hiki ke mālamaʻia nā pīpī i loko o ia mau kumu no kaʻoi aku o nā hola he 24. A laila e nalowale kona hiʻohiʻona, keʻono, a ua lilo hoʻi i mea weliweli i ke olakino.

Aia kekahi, he koho, e kau i ka hua i'ōniuʻia i loko o ka'ōmihi hoʻolima, a laila e hoʻouna aku i ka paʻaleʻa, a laila e hoʻonuiʻia ka noho papa i nā lā he nui. Akā, no ke aha? ʻO kaʻonoʻana o kēia mea eʻoi aʻe kaʻino aʻaʻole loa he pōmaikaʻi mai ia mea.

IMPORTANT: ʻAʻole e hoʻonuiʻia ke kauwela o nā mea kūʻai ma kahi o ke kiʻekiʻe. Hoʻopiliʻia nā mea kāmeka i loko o nā pālaʻi paʻi.

No ke aha e hikiʻole ke mālama i ka manawa lōʻihi i loko o ka friji?

Ma kahi kokoke i kahi huahana wela, nā microorganisms a me nā pulupulu e hoʻomaka ana e hoʻomohala i kahi mālama mālama lōʻihi.

ʻO ka pīpīʻole he palaho., aʻaʻole ia e'ōleloʻia e waiho i loko o ka pepa hoʻopiha no ka manawa lōʻihi ma loko o ka friji. ʻAʻole wale ia e nele i nā mea waiwai a me ka meaʻono, akā, e lilo hoʻi i mucous, inedible a hiki i ke olakino, no ka mea e hiki ai ke hōʻeha i ke kīhaha nui a me ka lāʻau make.

A me nā'ōlaʻiʻona'ōpala, i ka wā i loko o ka wai no ka manawa lōʻihi i loko o ka pahu hauʻiwai aiʻole i ka wā i maloo ka wai, e lilo i wai a maloʻoʻole. No laila, maikaʻi ka laweʻana i kēia huahana i nā manawa hou, ai ka nui e pono ai e hoʻomākaukau i kahi pāla no ka manawa hoʻokahi.

Hiki keʻikeʻia kahi hiʻohiʻona piha e pili ana i keʻano o ka mālamaʻana i ka līla a me ka mālamaʻana i nā mea i loko o kekahi meaʻokoʻa. I kēia manawa, hāʻawi mākou iā mākou e hoʻomaʻamaʻa iāʻoe iho i ka mālamaʻana i ka hua o ke kumu i loko o kahi lumi, i loko o kahi lumi, ma kahi pāpale poʻi, i loko o ka pahu a ma kahi hale waihona waiwai.

Ka Hopena

I kēia mau lā, ua aʻoʻoe i ka nui a pehea e hiki ai iāʻoe ke hoʻolako i nā mea i'ōpalaʻia, ka mea i hoʻolapalapaʻia a me nā pīlaʻau i hoʻopiliʻia i loko o ka faila. A no ke aha e maikaʻiʻole ai ke hana i kēia? Eʻai mau i ka meaʻai hou ae ola loa!