Ka uluʻana i ka ulu

Pehea e hoʻoponopono ai i nā'ōpiko pest?

Hoʻopiliʻia nā'ōpili o ke kīpona i kahi nui o nā maʻi a me nā maʻi. No ka paleʻana i ka makeʻana o nā mea kanu, pono ke nānā mau i keʻano o nā kumu lāʻau, inā pono, e hana i nā hana e hoʻopau i nā meaolaʻino a me nā maʻi. E noʻonoʻo i nā mea koʻikoʻi o nā rhododendron ma ka kiʻi a kamaʻilio e pili ana i ka paioʻana i kēlā me kēia.

Pākī pua

ʻO kēia kekahi o nā mea hōʻailona keu loa. Nui nā mea kanu e ulu ana mai ia mea,ʻo ia hoʻi nā rhododendron. ʻO ka pilikino ma keʻano o kaʻaiʻana o nā'ōpiopio makua i nā lālā, ka pua, nā'ōpiopio, a me nā'ōpiki, a ma ka honua, e hoʻohiolo i ke kumu i lalo i ke kumu. ʻO ka'ōpiopio o nā'ōpiopio'ōpiopio i'ō pololei loa, kahi e hele ai i ka wili a me ka maloʻo.

Māloi ka lālā i kaʻaoʻao, e hoʻomaka ana mai nā palena. Ua hala nā lāʻau iʻeha i ko lākou nani.

Hiki i ke kanaka oʻoʻokoʻa ke piʻi aku i ka 0.8-1 cm, iʻuli me kahiʻanoʻeleʻele me nā'ōmaʻomaʻu uliuli ma nā'ēheu nui, me nā'ēheu i hoʻouluʻia me ka ihu liʻiliʻi. E neʻe iki nā'ōpiopio uila aʻaʻole lele. Hoʻopau lākou i nā mea kanu i ka pō wale nō, a i ke ao e peʻe lākou i loko o ka lepo, no laila, he mea koʻikoʻi ko lākouʻike. Inā ulu ka mea kanu, hiki iā lākou ke loaʻa i loko o nā'ōpihi pono'ī. Keʻikeʻia i ke kakahiaka,ʻo nā'ōpū mai ka paʻiʻana i ka lima a hāʻule i lalo, e hiki keʻikeʻia lākou ma ke kua o ka lepo.

Keʻike neiʻoe? Hiki ke ulu o Rhododendron i kahi kiʻekiʻe o kahi hale kiʻekiʻe.

He momona nā'ōpū, he'ōmaʻomaʻu'ōmaʻomaʻo keʻo, hiki i kahi lōʻihi o 1.5 knm a he mau mimemime ka lahilahi, me ka hapaʻole. ʻO nā mea likeʻole me nā'ōpope o Mei. Hoʻopau lākou i nā rhizomes a me ka hoʻomakaʻana o nā lālā no ka mea i make ai nā rhododendron. Ma lalo o nā kūpono kūpono, hāʻawi kēia'ati i nā hua ma ka makahiki holoʻokoʻa holoʻokoʻa, akā, ma ka hapalua paha. No nā mea kanu,ʻo kēia ka wāʻeleʻele, mai hiki i nā mea hōʻailona ke hōʻike i kaʻoihanaʻoi aku Hoʻokumu nāʻokoʻa i ka hopena o ka hoʻoilo i keʻano o pupae, a ma ka hopena o ka'ōpiopio, e mākaukau nā pīpī makua e pau i nā greens. ʻO nā'ōpala i waihoʻia e nā wāhine, maikaʻi ka maikaʻi i loko o ka lepo i hoʻolapalapaʻia a me nā puʻupuʻu lepo.

No ke noiʻana i ka palapopo nui o nā lālā, ka pua a me nā kola kanu i lawa no nā meaʻuʻuku, a hiki i nā'ōmole keʻai i nā mea kanu'ōmaʻomaʻo.

No ka hanaʻana i kēia'ōpala he hana nui, no kaʻike paʻa o ka hikiʻana i ka lepo. ʻO nā koʻikoʻi nui a me nā'eleʻa momona ka haʻahaʻa i ka lawelaweʻana i nā lāʻau lapaʻau. I kaʻikeʻana i nā'ōmole o kēia'ōpala i loko o nā pahu e ulu ana nā'ōmaʻa'ōmaʻomaʻo o nā lāʻau rhododendron, pono pono ke kanu i nā mea kanu i loko o ka lepo hou, a me kaʻelemakule e pono ai ke mālama ponoʻia.

He mea nui! Ke hoʻoweliweliʻia ka loli o nā larvae, kahi e kokoke ana i ke kumu o ka mea kanu.

No nā hana prophylactic, pono e mālama maikaʻiʻia nā mea kanu a pau me ka hui pūʻana o nā mea lāʻau pale.

I ka wā o kaʻoihana kiʻekiʻe o nā pīpī, pono e mālamaʻia nā mea kanu me nā lāʻau palekana a me nā acaricidal, maikaʻi i ka pō, i ka wā e hele mai ai nā'ōpū i luna.

Spider mite

Mālamaʻo Spider mite i nā mea kanu i kahi maloʻo a wela, eʻai ana i ka wai puna. I ka nānāʻana i keʻano liʻiliʻi, ua aneane hikiʻole keʻikeʻia i ka maka'ōlohelohe. Aʻo kahi hōʻiliʻiliʻoiʻole o ka mea kanu e hoʻoholo i ka hikiʻana o kēia'ōpū. Hoʻomaka kekahi i ka hoʻohuiʻia o lalo o ka lālā me kahi pūnaewele maikaʻi, a uaʻeleʻele nā ​​lau i nā leoʻeleʻele, mae a make.

Eʻike i nāʻano o nā mites spider.

He mea nui! ʻO ka mea koʻikoʻi,ʻo ka lōʻihi o ka kānana he 8-10 mau lā, a i ke kau mahana eʻoi aʻe ka nui o nā hanauna hou ma luna o nā mea kanu. No laila, no ka hakakāʻana, pono pono ke hanaʻana i nā maʻamau hebedoma me nā māhele o ka lāʻau lapaʻau: "Diazinon" a "Agravertina".

ʻO Shatter-pan

He'īʻoki liʻiliʻi liʻiliʻi kēia me kahiʻeleʻele. Hoʻokumu nā'ōpili i ka'ōpili me kā lākou hopena a hoʻopili iā lākou iho i nā koʻokoʻo o nā mea kanu. Ma muli o kēia, ua nalowale keʻano o ka rhododendron, he nani aʻoluʻolu hoʻi i ka manawa. No ka hoʻomaʻemaʻeʻana i nā lau o kēia'ōpala, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kahi palahū, lole,ʻawaʻawa a meaʻona paha.

No ka hoʻomākaukauʻana i kahi waiʻawaʻawa me ka paopao, ponoʻoe e lawe i 10-20 g o ka hamo wai, ka nui o ka waiʻona a hoʻokahe i hoʻokahi leka wai. E nānā mua i ka pilikino o kāu mau mea kanu i kēia hopena ma kahi pepa hoʻokahi. I ke kūlana kiʻekiʻe, ho'āʻo e hoʻohana i ka hopena i nā'ōpala. Inā ikaika loa ka liona, pono ia e hoʻohana i nā lāʻau lapaʻau: "Actellic", "Phosbecid" a me "Aktara" e like me nā kuhikuhi.

Inā makemakeʻoe i kou mau rhododendron e lilo i mea olakino, eʻike i kahi e hana ai i kahi pale pale.

Pākī ka pua

He mea pale ia o ka liʻiliʻi me kahi leiʻeleʻele iʻikeʻia. Eʻai ana i nā lālā a me ka ulu mai nā rhododendron. A ma muli o kēia, e maloʻo ana nā lau a me nā'ōpuʻu, a make a make i ka wā ma mua. Ke hoʻonuiʻia ka uluʻana o nā'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo, ua hoʻopōʻinoʻia nā'ōpiopio. No ka hakakāʻana i ka paka kapaka, nā hopena nicotine, me ka lepo o kahi metaphos aiʻole ka emulsion Phosphamide ma ka lihi o 2 g nā papa o ka wai e hoʻohanaʻia.

ʻO ka pahu o Rhododendron

Hoʻomaopopoʻiaʻo ka'īlio Rhododendronʻo ia ka'ōpala kino loa a kaulana i pau i kēia mau mea kanu. No kaʻikeʻana i kona hiki ke kōkua i nā wahi pōuliuli liʻiliʻi ma kaʻaoʻao ma lalo o nā lau - kahi kahi e hana ai nā pīpī a me nā feces.

Hoʻopiʻia ka lukuʻana o ke kikowaena me ke kōkua o ka hoʻopiliʻana a me nā hoʻomākaukau pūnaewele. Akā, pono e hana maikaʻiʻia ke kāpiliʻana iʻole e loaʻa ka palapilikia i nā meaʻawaʻawa.

Keʻike neiʻoe? ʻO ke ola o nā rhododendron hiki ke hiki i nā makahiki he 100.

ʻO ka Greenhouse whitefly

ʻO Hothouse whitefly he mea lawe i nā maʻi maʻi. Hāpai ia i ka makahiki a puni. He mea maʻalahi keʻike i kona kū ma luna o nā mea kanu - he wahi keʻokeʻo keʻokeʻo ma lalo o kahi lau.

No ka lanakilaʻana i kēia pest, ua'ōleloʻia e hoʻohana i nā lāʻau pesticides palekana no nā mea poke pokepoke, a me ka manawa hou, nā hana neonicotinoid, a he mau meaʻoihana ka mea i loaʻa i ka acetamiprid, imidacloprid, clothianidine, thiacloprid a me thiamethoxam.

ʻO Rhododendron keʻokeʻo

Hiki ke loaʻa i kēia'ōpala ma kaʻaoʻao o nā rhododendron me nā lau nui. ʻO ka hopena nui loa i ka hakakāʻana i kēia mau meaʻawaʻawa,ʻo ia ka mālamaʻana i nā lālā o ka lepo me kahi nicotine solution a me ka hoʻouluʻuʻana o ka hinu ma ka puna a me ke kau. No ka prophylaxis, ua'ōleloʻia e mālama me ke kōkua o ka lepo nicotine i ke kauwela, a no ka haehaeʻana a me ka halaʻana i nā lālāʻinoʻino.

Keʻike neiʻoe? ʻO ka meli mai kekahiʻano o nā rhododendrons i hallucinogenic a me nā mea laxative, iʻikeʻia ma Roma a me ka Helene kahiko.

Māhele

Hoʻopilikia maikaʻiʻia nā'ōpili o ke kīpona i nā mollusks a me ka hoʻopiliʻana, eʻai ana i nā lau a me ka uluʻana o kēia mau mea kanu. ʻO ka hakakāʻana iā lākou aiaʻelua mauʻano: e hōʻiliʻili ma ka lima a hana paha me kahi mea kūikawā - molluscicides.

Ua hala ka Slug

ʻO kēia mau meaʻino e hōʻino ana i nā lau o nā'ōlani'ōmaʻomaʻo, e hana ana i nā puka nui.

He mea nui! Hiki i nā'ōpiopio ke hala i nā mea kanu i kahi manawa pōkole loa.

Pono e wāwahiʻia ka lūlū e ka lima, aiʻole ka wai i nā mea ulu me ka solution TMTD.

No ka hakakāʻana i kēlā me kēia pest, he mea nui i kaʻike manawa a hoʻohana i nā meaʻoi loa e kōkua ai e mālama i ka nani a me ka maʻalahi o nā kanu ulu.

E nānā i nāʻanoʻoihana hoʻohaʻahaʻaʻoʻoleʻa kahiko.