ʻO ka lāʻau lapaʻau Folk

ʻO ka waiʻauʻau maikaʻi no ke ola kanaka: nā waiwai lapaʻau a me nā mea hōʻeha

Uaʻikeʻia ka Bathhouse mai nā wā kahiko e like me ka diuretic kaha loa.

Hoʻopioʻia nā healers o Kievan Rus i ke ake, a ua weheʻia ka'ōpala o ka'ehinuhinu me ka momona mai loko mai o ia mea, a me nā lahima a me nā pūpū i laweʻia, ua ho'ōlaʻia nāʻano o nā maʻi a me nā maʻi maʻi.

ʻO ka lāʻau, me ka hoʻohuiʻana i kona mauʻano maʻi a me nāʻanoʻoluʻolu, he kaulana ia no kona mau lāʻauʻawaʻawa.

Ma kēia māhele e kamaʻilio mākou no nā pōmaikaʻi a me nā kīʻaha o ka pua o ke kīʻaha, ka pololei o ka hōʻiliʻiliʻana o nā meaʻoihana a me ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau.

Keʻike neiʻoe? ʻO nā moʻolelo kahiko i haʻi e pili ana i nā elves,ʻo ia ma nā mahina o Iulai a me ka mahina piha i kuʻiʻia me ke ahiʻole i ka'elixir o ka'ōpio, e hoʻohana ana no kēia mau ipu gula o keʻano o keʻano. Ua kauʻia lākou i luna o nā lāʻau, iʻole e komo ka hau i loko o ka lāʻau lapaʻau. I ke kakahiaka, ua hoʻopihaʻia ka wai a laweʻia, me ka waihoʻana i nā ipu gula'ōlohelohe, a ma muli o ka mana o ka lā a me nā koena o ka elixir mākia, i lilo i pua nani.

ʻO ka holoiʻana o Bathing: ka hana mele

ʻO ka lepoʻauʻau, he ulu lāʻau paʻa ia o kaʻohana Buttercup, ka mea i ulu pinepine i loko o ka nāhelehele, ka mea i ulu nuiʻia i loko o nā kīhāpai. I ka poʻe, ua kapaʻiaʻo ia he "uila", "pouli makapō" aiʻole "trollius".

ʻO ka'ōlelo hope loa e kūkākūkā ana me ka inoa Latin o Trollius, ka mea iʻole kahi unuhi. Ke koi nei kekahi poʻe lālā i ka'ōlelo o ka adverb mai ka'ōlelo Germanic "ball", no ka mea,ʻo nā'ōpiopio ke komoʻana i nā'ōpiopio. Wahi a kekahi poʻe, he wahiʻauʻau kahi pua aloha o nā pā. ʻO ka inoa Lūkini "bathing" e pili ana me kahi kanu māla o ka mea kanu.

Aia ma kahi o kahi 25 mauʻano o kēiaʻano. I kekahiʻoi aku nui a iʻole ka liʻiliʻi, ua like lākou i nā hōʻailona o waho, akā, ua like like me ka hana mele. E like me ka nui o nā pīpū manu, i loko o ka palai nā alkaloids magnolorin. Ua hoʻopihaʻia lākou ma lalo o ka lepo a me nā wahi ma luna o ka mea kanu.

Uaʻike nā kānakaʻepekema i nā flavonoids a me nā'āpana phenolcarboxylic ma kona mau lau: n-coumaric, cypanic, ferulic. ʻO ka Easternin, ka pene, xanthophyll, kaʻohi o ka hui. ʻO ke kīhāpaiʻo Sapronins i ke aʻa, a ma ka'ā'ī - lipase enzymes a me nāʻaila momona. Eia kekahi, he nui nā kumu, nā huaora, vitexin, choline a me nā moe i loaʻa i loko o ka biomass o kaʻauʻau.

Healing Properties of bathing

ʻAʻole i aʻoʻia e ka lāʻau lapaʻau nāʻano hōʻailona o kēia moʻomeheu. Hiki i nā kānakaʻepekema ke makemake i kona hopena antitumor, akā,ʻaʻole i aʻoʻia ka hana hana o nā mea hana lāʻau.

ʻOiai kaʻike e pili ana i ka hopena o ka mauʻu o ka "pua o nā pāpale," hoʻohanaʻia e nā poʻe loea i nā mea hana a me nā meaʻala mai ia mea no ka edema, ka huluhulu, nā maʻi koko, nā maʻi o ke ake a me ka'ōpū, ka maʻi pahū. Ua hoʻohanaʻia ka mīkini o kaʻauʻau kai no ka mālamaʻana i ka maʻumeka, ka manstrual disorders, scabies, epilepsy. Hoʻomākaukauʻia nā'ōpena Petal teas no ka hoʻomaʻamaʻaʻana i ka scurvy a me ka gallbladder. Mai nā lālā a me nā mea kanu, hoʻomākaukau nā kālai lāʻau i nā decoctions no ka mālamaʻana i ka meli kau.

Hoʻomaopopo nā lāʻau lapaʻau i nā hopena e pili ana i kēlā mea ka pōʻino nui i ke kikowaena pūpūNo laila, i loko o nā lāʻau lapaʻau, hoʻohanaʻia ka holoiʻauʻau me ka mālama.

He mea nui! ʻO nā mea make nui ke kumu o ka holoiʻauʻau. Hoʻohanaʻoleʻia lākou no ka lāʻau lapaʻau.

'Oehana, hoʻomākaukau a me ka mālamaʻana i nā meaʻoihana lāʻau lapaʻau

I ka nahelehele, hiki iāʻoe keʻimi i ka "pua o nā trolls" ma nā lawai āpau ma kahi kokoke i nā kahawai a me nā muliwai i nā wahi me kaʻano wela. ʻO ka mea maʻamau,ʻikeʻia ka mea kanu i ka nahele lūlū. ʻO kekahiʻano o nā hale he nui ka mea i emi iho i ka heluna kanaka, no laila ua hoʻokomoʻia lākou i loko o ka Red Book. No nā'ōpuʻuʻoi aku ka maikaʻi e hele i waena o Iulai, i ka wā e komo ai ka mea ulu i ka lālā ulu. Hiki iāʻoe ke aʻo i nā laʻau lāʻau lapaʻau ma nā'ōmaʻomaʻu lahilahi a me nā alaniʻo ia ke uhi pono i ka nahelehele a pāhola a puni kahi mea'alaʻolu. ʻO ke kiʻekiʻe o nāʻauʻauʻauʻau i nāʻikeʻepekema o ka weheʻana o nā mea ulu mai ka 20 a 100 knm.

He mau hōʻaiʻai ho'ōla pinepine me ka hopena maikaʻi nui e lapaʻau i nā pilikia olakino i ka loaʻaʻole o ka hōʻiliʻili, mālamaʻana, hoʻomākaukau a me nā mea hana. Me ka waiʻauʻau, e makaʻala me ka makaʻala nui, ponoʻoe e hana i kahi pīpī, periwinkle, anemone, bath, buttercup, rosemary hihiu, mauʻu mākō, kāpena dope, cohoshʻeleʻele, aniani aniani, laconose, hellebore.

ʻO kēlāʻano likeʻole ma muli o keʻano o ka uluʻana o ka moʻomeheu. Ua kū pololei kona mau waliki, ua kauʻia ma luna. ʻO nā lālā'ōpiopio o kaʻeleʻeleʻeleʻele me kahi ākea, nāʻokoʻa lima, ma nā petioles lōʻihi. Hāʻiliʻia nā lau Basal i loko o ka puka. Nui nā hua. ʻO ke koʻokoʻo - pō pōkole aʻeleʻele paha.

Uaʻike nuiʻia ka haleʻauʻau e nā poʻe noho o ka Pākehā,ʻo Far Eastern a me Siberia ma ka'ākau, kahi e ulu nui ai. Hoʻopilikia nā mea kanu i ka mālama i ka wā eʻohi ai i nā meaʻoi. Ua'ōlelo lākou iā ia e hele i nā wahi o ka hoʻonuiʻana o kēiaʻano moʻomeheu.

Akā, ma mua o kou kohoʻana i kahi lāʻau lapaʻau, e mālama pono i ka mea kanu like āu e like me keʻano o ka'ōwili. E hōʻoia i ka poʻe malihiniʻole i hopuʻia e nā malihini i loko o ka hīnaʻi.

Inā muaʻoleʻoe e hōʻiliʻili i kēia'ōpala, laweʻoe meʻoe i ka meaʻike i ka nānāʻana i kaʻauʻauʻauʻau. Ma hope o nā mea a pau, ua nui ka hopena i nā hopena koʻikoʻi. ʻO iaʻano lāʻau lapaʻau, i ka maikaʻi, hoʻonāukiuki i kahi waiʻona ikaika ma ke kino.

No ka hoʻomākaukauʻana i nā kumu kūpono, nā lau, nā pua. Hoʻohalaʻia nā aʻa no ke kumu o kā lākouʻaiʻawa a me nā mea hōʻailona hōʻailona. Ma hope o ka hōʻiliʻiliʻana i nā'āpana a pau i hōʻiliʻiliʻia i hoholaʻia ma luna o kahi pepa pahu a iʻole kaʻili o kaʻeleʻeleʻele e maloʻo ai. Ma hope o ka maloʻo maloʻo, waihoʻia i loko o nāʻeke pepa aiʻole pahu a hoʻounaʻia i kahi wahi maloʻo maikaʻi.

Ma mua o ka hanaʻana i nā lāʻau mai kaʻauʻauʻauʻau, e nānā i ka loaʻaʻana o nā'ōiwi a me nāʻiole i laila, inā paha he hani'ē aʻe i loko o ka pahu mālama. Uaʻae kūponoʻia kēlā mau blanks no ka hoʻohana houʻana.

Keʻike neiʻoe? Ua hele mai kaʻohu o kaʻauʻau'Asia i'Europa, mahalo i ka meaʻepekema a me ka mea heleʻo Eric Laxman, nāna i hoʻouna aku iā lākou i ka pōʻai no kona hoa.

Hoʻohanaʻia i nā lāʻau lapaʻau maʻamau: ka lawelaweʻauʻau

ʻOiai nā pilikia e pili ana i ka wai'awaʻaha o ka'ō'ōʻana, a me ka nele o ka loiloiʻana i kona mauʻano ma muli o nā lāʻau lapaʻau, he nui nā hana no nā maʻi likeʻole i waena o nā kānaka. Hoʻohui pinepineʻia e hoʻomākaukau i nā huahana no ka mālamaʻana i nā hemorrhoids, nā pūpū, nā scabies, ka wili, a me ka hoʻonāukiʻana i ka hoʻouluʻana i ka maʻi maʻi a me ka angina. E noʻonoʻo nui kākou pehea e hoʻomākaukau ai i nā lāʻau lapaʻau mai nā mea kanu i kēlā me kēia hihia.

Me nā pūpū

Ma ka home, ua mālamaʻia kēia mau maʻi me ka holoi a me nā lotions. No ka hoʻomākaukauʻana i ke kaha, e hoʻomohu i hoʻokahi kīʻaha o ka wai e hoʻolapalapa me 1 punetena o nā pua maloʻo maloʻo a hoʻomopala i ka hui ma kahi wela wela no 5 mau minuke. A laila ua kāwiliʻia kaʻalua me kahi kāwele, a hoʻokuʻuʻia i hoʻonohonoho ponoʻia. Hiki i hoʻokahi hola ma hope aku, hiki ke hoʻohemoʻia ka lāʻau lapaʻau a hoʻohanaʻia i waho.

ʻO nā mea i hana i nā mea ulu e kōkua i ka mumū a me ka pehuʻana, e hoʻololi ai i ke kūlana o ka mea maʻi. ʻO nā lotions a me kaʻauʻau e hōʻikeʻia i 3-4 manawa i ka lā i loko o ka manawa a pau o ka exacerbation o ka maʻi.

No nā'ōpū e hōʻeha i nāʻeha

ʻO nā'ōpū a me nā maʻiʻehaʻeha'ē aʻe e launa maikaʻiʻia e ka noiʻana i nā lālā hou. Akā inā loaʻa ka maʻi i ka hoʻoilo, hikiʻole iāʻoe ke loaʻa ka lāʻau lapaʻau, hiki iāʻoe ke hoʻohana ka mea kanu o nā mea maloʻo maloʻo maloʻo.

No ka hoʻomākaukauʻana, 1 ka nipuni o nā lau maloʻo maloʻoʻia ua nininiʻia me kaʻeke o ka wai e hoʻolapalapa a hoʻokomoʻia noʻelua hola. A laila pono e hoʻopiliʻia ka lāʻau lapaʻau a hoʻohanaʻia i ka maʻihe. E hōʻoia i ka mahana o ka tinik, iʻole e hoʻonuiʻia keʻano o ka maʻi. E paʻi i kahiʻeha a iʻole kaʻaila. He maikaʻi ke hana i nā mea likeʻole no ka pō.

I nā hihia kahi i nui ai ka maʻi, pono e hoʻohana kaʻaila poni. Mālama nā mea i ka hoʻomāmā a me ke kōkua i ka hōʻolaʻana i nāʻeha, a me ka hana elongated mai kahi pohā.

Hanaʻia kaʻaila mai nā mea kanu hou, kahi i puhiʻia i mua a me ka lepo ma kahi liʻiliʻi. Hoʻopiliʻia ka pāʻina paʻa me kekahi momona i kahi ratio ratio 1: 1. No ka hoʻonuiʻana i ka hopena o ka hoʻokomoʻana i 1 teaspoon o ka meli.

Keʻike neiʻoe? Hana ka luna Caucasian i kēlā me kēia kauwela i hoʻounaʻia i ka hōʻiliʻiliʻana o nā wēlau'ōpiopio o kaʻauʻauʻauʻau. I keʻano maloʻo i ka hoʻoilo, ua hoʻonuiʻia lākou i nā'ōhūʻai, a ua hoʻohana pūʻia hoʻi i mau meaʻala no nā kīʻaha kīlaʻau.

Me ka puʻuwai o ka naʻau

ʻO keʻanoʻo Diuretic mai nā wai holoi he maikaʻi ia i nā maʻi o ka'ōnaeho cardiovascular no ka hoʻouluʻana i ka hoʻouluʻana.

No kēia hopena, ua paʻiʻia he 1 punetēpī o nā mea kanu maloʻo (ka nui o nā meaʻaila hou) i 350 ml o ka wai paila, hoʻokomoʻia no hoʻokahi hola a inu i mua o kaʻai iʻelua manawa i ka lā, 2 punetēpē. Inā hoʻomaka ka haʻalulu, hiki iāʻoe ke hoʻohaʻahaʻa i ka dose i 1 punetēpē.

Me ka angina pectoris

No ka hoʻomaʻamaʻaʻana i nā mea'alaʻula a angina ka'ōpū o 3 punetēpuni o ka ulana a me 1 kapu o ka wai i hoʻolapalapa. Pono ke kūpili e kū no 3 mau hola, a laila e hoʻouluʻia. E lawe i ka lāʻau inu i loko o ka punetūʻekolu manawa i ka lā, me kaʻole o kaʻai.

Me ka wīwī

Hoʻokahi walekē teaspoon o nā pua maloʻo ua lawa ia no ka kukeʻana nā lāʻau lapaʻau. Nā mea'enela e hoʻopiha i ka'ōmole o ka wai e hoʻolapalapa a hāʻawi i ka hopena hopena no ka hola, a laila e holoi. ʻO keʻano no nā hana lāʻau lāʻau i'ōlelo wahaʻia 50 ml 4 mau manawa i ka lā.

Me nā pale

ʻO nā'ōlelo hōʻailona a me nā maʻi'ē aʻe o nā lāʻau lapaʻau e'ōlelo ai i nā lāʻau lapaʻau kaomi o ka holoi. ʻO kēia ke kumu kūpono i ka wā e hoʻohanaʻia ai nā aʻa. Hoʻopiʻia lākou e loaʻa 1 punetēpena o nā meaʻaila, a laila, 200 ml o ka wai e hoʻolapalapa, e koi ai iʻelua hola. Pono pono ke hoʻopiliʻia ka paila nani. Makemake ia eʻae i loko i loko o 30 g 4 - 6 manawa a i ka lā, ma muli o kahi maʻi. No ka hoʻonuiʻana i ka hopena, no ka loiloi maikaʻi o ka lāʻau lapaʻau, ua'ōleloʻia e inu i ka oatmeal me ka meli ma hope o ka laweʻana.

ʻO kekahi mauʻoihana'ē aʻe e'ōlelo hou aku i keʻano o ka maʻi i hoʻopiliʻia me ka mea'alaʻau o ka wai holoi,ʻo ka hoʻomākaukauʻana a mākou i'ōlelo ai ma luna.

He mea nui! ʻO kahiʻoihana nui o nā lāʻau lapaʻau mai ka waiʻauʻau a me ka hoʻomākaukau kūpono o ka lāʻau lapaʻau e hiki ai i ka pōʻino o ka lolo.

Nā kuʻikahi

No kaʻikeʻole o kaʻepekema i ka hopena ola o kaʻauʻauʻauʻau ma ke kino o ke kanaka, aia nā mau hōʻai'ē no nā wāhine hāpai, nā wāhine i ka laʻau, a me nā keiki. A mai keʻano o ka hōʻailonaʻana, e pale i nā meaʻeʻehia a me nā kānaka me ka naʻauʻole i nā mea o ka lau nahele.

E hoʻomanaʻo i nā hopena maikaʻiʻole o ka lāʻau pono'ī. Mai ho'āʻo iāʻoe iho i ka mea e holoi ai ka wai holoi, make aʻaʻoleʻole. Me ka hoʻohaʻahaʻa loaʻana o ke olakino, ponoʻoe e launa pū me ke kauka kauka no ke kōkua, no ka mea hiki iāʻoe ke hōʻeha iāʻoe iho me nā manaʻo maikaʻi.