Nā mea kanu

E ʻimi pono i kou poʻo a i ʻole nā ​​manaʻo 11 mau no ka hoʻoilo

ʻO nā hua mele kaulana loa i hana ʻia mai nā raspberry, nā ʻōpala, nā huaʻai, nā hua manamana. Akā aia ka nui o nā waihona i ʻike ʻole ʻia no kēia momona, ʻona, waiwai i nā momona, nā minerala a me nā mea kūʻai minima maʻa.

Hoʻohāleʻa paū

No ka hoʻomākaukauʻana i kaʻai pākōkō, kūpono nā hua waena o ka ʻulaʻula me ka pulpula kukui. Hiki iā ʻoe ke hana i kaʻai mai ka paukena wale nō a hoʻohui i nā ʻano like ʻole (apple, oranges, ginger, cinnamon). E noʻonoʻo i ka koho maʻalahi loa. E holoi i ka 1.5 kg o ka paukena, ʻili a ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi. E ninini i ka 100 - 150 ml wai o ka wai i loko o ka pākī, e hoʻohui i ka pākī a kuke ma lalo o ka uhi a maloʻo. ʻO ka nui o ka wai e hilinaʻi ana i ka wai o ka paukena. E hoʻomoʻa i ka mea kanu i kahi kūlana, hiki iā ʻoe ke hoʻohana i kahi blender. E hoʻohui i ka 0,5 kg o ke kō, ʻo 5-10 ml lemon o ka wai lemon (hiki iā ʻoe ke hoʻololi i 5 g o ka waikawa citric), e hoʻolapalapa a hiki i ka momona makemake ʻia a waiho i loko o nā waihona.

ʻO ka hoʻopiʻi Apricot me lavender

600 g o kaʻu mau hua apricots, maloʻo, lawe i nā hua a ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi. ʻOi aku ka maikaʻi e wehe i ka ʻili i ka hoʻohui. E hoʻohui i ka 0,5 kg o ke kō a me ka zest o hoʻokahi lemon i ka hua. Kāwili a hoʻokomo i loko o ka friji i hoʻokahi lā. I ka hopena o kēia manawa, kau mākou i ke ahi a kuke no 20 mau minuke me ka hoʻoulu mau. Hoʻopau i ke ahi, hoʻohui i 1 tbsp. la l ʻO nā pua lavender a hui pū.

Beetroot jam me ka vanilla

Lawe i ka 1 kg o nā pua. Kūpili ʻia kēlā me kēia kihi a kāwili i ka paila a hoʻonohonoho ʻia no nā minuke 60 i loko o ka umu i hoʻomoʻi ʻia i ka 180 ° C. Ma hope o ka hoʻomoʻo, hoʻomaʻemaʻe ʻia nā beets, ʻokiʻoki, hoʻomoʻoki a ʻoki ʻia i kahi pā kuhu. Ma laila mākou e hoʻohui ai i ka 300 gr o ke kō, ka wai a me nā zest o 1-2 mau lemona; halved vanilla seed pod a me 200 ml waina keʻokeʻo maloʻo. Hoʻohui i nā mea a pau a kuke i ka hana "stew" no 30 mau minuke.

Pineapple zucchini jam

Aia kahi 2 koho koho pono no kēia mālama: me nā paina popopo a i ʻole niu lau. Inā makemake ʻoe e loaʻa i nā aʻa wale nō, a ʻo ka koho mua loa. ʻOi aku ka maikaʻi ma ka hoʻohanaʻana i ka zucchini opio. Peel a me nā hua 1 kg o ka zucchini, ʻoki a hele ma kahi mākaʻi ʻai. I loko o kahi kīʻaha, e kāwili i ka zucchini, 350 ml o ka wai paila a me 500 g o ke kō. ʻAʻole me ka hoʻolapalapa, kuke no 20-30 mau minuke. Ma mua aʻe o ka hopena, e hoʻohui i 2 tsp. wai lemon.

Holoʻau pēpē me ka Kāweleka a me kaʻe

1 kg o kaʻaila hoʻomaʻemaʻe a ʻokiʻoki i nā ʻāpana liʻiliʻi. 50 kalona o ka paila palaoa. E ninini i ka 300 ml wai i loko o ka pā a hoʻohui a 800 g o ke kō. Ke kīlei ʻia ka ʻaila, e ninini i ka waiū me nā hua manu i loko a e kuke no kahi o ka hola. I ka pau ʻana o ka kuke ʻana, e hoʻohui i ka wai o hoʻokahi lemon a me 250 ka nui o ka paakū (koko. A ma kahi o 75%) ka siki, kahi ʻeleʻele mua. A koi mau ʻia ka koi ʻana. Ke hoʻoheʻe piha ke kalokila, e kāwili i ka huina holoʻokoʻa i kahi māla.

Kaomi Tangerine

No kēia mālama, kūpono loa nā lawaiʻa ʻo Sepania a i ʻĀlana paha. E kau i ka 1 kg o nā tangerines i loko o kahi pāla, hoʻopiha me ka wai, e hoʻohui i ka wai o kā lemon nui a kuke no ka hapalua hola ma luna o ka wela wela. E hui pū i ka tangerines me ka ʻili me ke aniani, ma hope o ka wehe ʻana i nā hua kanu mai ia mau mea (inā he). I loko o ka pā me ka lalo lalo e waiho mākou i ka tangerine puree, kōpaʻa (ma ka helu 1 wahi o ke kōpaʻa no 2 mau wahi o ka puree) hiki iā ʻoe ke hoʻohui i nā mea ʻala (anise, cinnamon, vanilla sugar, a me nā mea) a kuke no 20 mau minuke no ka wela wela me ka hoʻoulu mau.

Tomato kāʻai me ka hua ʻōpala, nā meaʻala a me ka pāawa

Kūpono ʻia mai nā ʻōmala-like like a kamato a mai nā lau Tomato. E kāwili i ka ʻoki o 1 mau kāmato, ʻoki i ka hapa, i loko o kahi kīʻaha me 250 g o ke kō a me ka 1-2 tī o ka turmeric. E hoʻomaloʻo ka papaho i ke ahi me ka hoʻāla mau a kuke no nā minuke 10. E kāwili i nā hua ʻala 4 i loko o kahi kāwili, e hoʻohui i nā tōmato. Ma laila mākou i waiho ai i ka 50 mau o ka paila mea ʻalaka, kāwili a ʻoki ʻia mai ka wela. E kū i nā hola 3. A laila e hoʻohui i ka wīwī i ka hoʻāʻo a lawe hou i kahi wī ma luna o ka wela wela. Ma hope o 15 mau minuke, hiki ke ninini ʻia ka pākēkē i loko o nā waihona.

Kahe waonahe

He mea hana nani no ka mālama ʻana i ke ʻano palekana a me ka mālama ʻana i nā anuanu. E kāwili i kahi pālahalaha pākahi 50 g o ke aila ʻala ʻula, i loko o kahi pā hale liʻiliʻi me ka hoʻohuihui ʻia me 250 g o ke kō a e hoʻohui i ka 125 ml wai. Kuhi no nā minuke 15, e hoʻohui i ka 1 tsp ma ka hope o ka kuke ʻana ka wai meli, nā pala pala a me nā saffron (hiki i ka turmeric) ma ke kihi o kahi pahi.

Aia nā koho ʻē aʻe me ka hoʻohui o nā ʻuala, nā hua pāpaʻa, nā ʻopoki maloʻo.

All Banana Jam

600 mau banan iʻa ʻokiʻoki i ʻoki ʻia i loko o ka pōʻai. Hoʻokomo mākou i ka maiʻa, 350 pākaha o ke kō (ʻoi aku ka hoʻāʻo), ka wai mai 4 mauʻaʻai a me 2 mau lemona i loko o kahi kōlaʻa, kau i kahi ahi a kuke a hiki i nā lau (30-40 mau minuke), hoʻomoʻi i kekahi manawa.

ʻO Ka hola "Lemon a Kape"

Pulu a kuʻi i ka lemon a ʻokiʻoki i loko o nā ʻāpana liʻiliʻi. E ninini iā ​​lākou me ka 0.5 lita o ka wai a kuke no ka hapalua hola. A laila hoʻohui i 5 tsp. kope kīnā. E lawe i kahi kao, akā mai hāʻawi i kahi mea hoʻolapalapa (e like me ka mea ma Turk). I ka wā e hoʻomākaukau ai ka wai e hoʻolapalapa, e hoʻāla i nā kīʻaha, e hoʻ iki iki a hoʻokae i ke ahi. E hana hou i nā manawa 2-3. Hoʻopili i nā wai hopena i hoʻoiho ma o cheesecloth mai ka lemon (hiki iā ʻoe ke lohi i kahi blender - e like me ʻoe), e hoʻohui i ka 0,5 kg o ke kō a me ka wī. Inā makemake ʻia, ma ka hana o ka hoʻolapalapa no 5 mau minuke, hoʻohaʻahaʻa i kahi pīpī o ka mint ma ka wai.

ʻOluala "Hoʻomaʻaʻa kelepona me ka vanila"

1 kg o kaʻu mau ʻupetoma, maloʻo, hoʻoneʻe i nā hua. E kāwili i ka hapalua o ka hua me kahi palaka, ʻoki i ka lua i loko o nā cubes. ʻOki i ka pod vanilla, waiho i nā ʻāpana, ʻoki i ka wai mai 1 lemon. E wili i loko o ka manaki 4 tbsp. la l kope kofe a hoʻopaʻa iā ia i loko o ka peke pahu. Hoʻokomo mākou i nā apricots a pau i loko o kahi kīwī, hoʻohui i ka wai lemon a me 900 g o ke kō. I ka hopena hopena e hoʻohui mākou i nā moʻolelo vanilla pod a me kahi ʻeke kofe, kāwili a haʻalele i 2 mau hola i ka mahana o ka lumi. A laila e kuke i luna o ka wela me ka hoʻoulu mau ʻana no ka hapalua hola. I ka hopena o ka kuke ʻana, wehe i ka kofe a me nā pahu vanilla, akā e hoʻohui i kāna hua a kāwili pū.

Ua noʻonoʻo mākou i kahi lōʻihi loa i nā hui hoʻohui like ʻole. Akā, ʻaʻole lawa kēia e hoʻomaopopo i ka ʻokoʻa o ka honua o kēia ʻano leʻaleʻa.