Kāleka

ʻO nā koho maikaʻi loa no kaʻohiʻana i nā kāleka'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo

I kēia lā, ua hele mai nā wāhine akamai i nāʻano hana e mālama i nā huaʻai i ka hoʻoilo. ʻAʻoleʻo ke kalola ka mea'ē aʻe, no ka mea, ke kāpiliʻia ke kāleka'eleka i kona mau waiwai maikaʻi a pau, ka meaʻono a me ka meaʻala. E kūʻai iā ia i loko o ke keʻena me ka pahu pāʻani o ka lama. Ma kēiaʻatikala e ho'ākāka ana mākou i keʻano o ka loaʻaʻana o ka'ōkole'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo.

Kāleʻa

No ka hoʻokuʻuʻana i ka'ōleka'ōmaʻomaʻo, mai hana nui i ka hana. No kēia mea e pono anaʻoe i ke'ōpiopio'ōpiopio. ʻO kaʻaoʻao kiʻekiʻe me ka'ōpuʻu i weheʻoleʻia e pono eʻokiʻia,ʻaʻole kūpono i ka hoʻolimalima. E koli i nā kālaki i hoʻomākaukauʻia i loko o ka wai maloʻo, maloʻo aʻokiʻoki i loko o nā'āpana liʻiliʻi. Ma hope o ka maheleʻana i loko o nā pahu a me nā pahu. Mākaukauʻo ke kālika'ōmaʻomaʻi e hoʻokuʻu.

Keʻike neiʻoe? Ma ka Sanskrit,ʻo ke kalokaʻo ia he "mea pepehi kanaka", no laila, i ka manawa kahiko i hoʻohana pinepineʻia no ka hanaʻana wale nō, akā no ka mālamaʻana i nā meaʻai.
ʻO kekahi kohoʻoluʻolu maikaʻi'ē aʻe ke pālaʻi me nā mea kanu. Hiki ke hoʻohanaʻia kēia hoʻomākaukauʻana no ka hoʻouluʻana i nā papa mua. Ma kēiaʻanoʻaʻai, ke'ōlelo nei mākou e ho'āʻo i ka hoʻoliliʻana, no ka mea, he mea maʻalahi ia, aia ma laila ke kālaka, ka pāhiri a me ka pahu i loko o kahi pahu, aʻaʻole e likeʻole ka paʻakikī o ka'elike.

E lawe i nā meaʻai likeʻole. E koli i nā kī a pau i loko o ka wai maloʻo, maloʻo me nā kāwele pepa aʻokiʻoki maikaʻi. Pono eʻokiʻokiʻia ka tipuni kī. No nā kubukulu liʻiliʻi e pono anaʻoe i kahi pahu no ka meaʻaiʻai a me nā polikino paʻa. Pono lākou e ninini i kahi wai liʻiliʻi, e palahalaha i nā 'ākākā āpau a hoʻokuʻu aku i ka paʻukū. Ma hope o 4 mau hola, i ka wā e maloʻo ai ka wai, e wehe i ka hau, e hoʻokomo i loko o kahiʻeke a hoʻihoʻi aku i ka pahu paʻa.

Pehea e hoʻomākaukau ai i ka kāleka no ka hoʻolālā

No ka hoʻoukaʻana, pono nō e koho i nā'ōleʻa'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo wale nō,ʻaʻole i pahū, no ka mea i kēia manawa he meaʻoluʻolu,ʻoluʻolu a nāhaki wikiwiki loa,ʻo ia ka mea pono e hoʻohana ai i ka hoʻoilo.

Ke pua mai nā pua o ke kāleka, e hoʻouluhi lākou, a hoʻomaha hoʻi,ʻaʻole lākou e hana me ke kōkua o ka kuke kuke.

Pono e hoʻopiliʻia nā kālaki kapu, eʻoki i ke poʻo me ka'ōmole i hoʻopukaʻia a me nā poʻo lalo me nā'āpana. ʻO nā pua a me nā pua pualena o ke kālekaʻaʻole ia e pono no ka hoʻolimalima. E holoiʻia ke kākiko i ka wai anuanu a me ka malo maloʻo ma nā kāwele pepa. Ma hope o kēlā,ʻokiʻoki i ke kāleka'ōmaʻomaʻo iʻekolu mau'āpana.

Nā koho no ka paʻakai'ōmaʻomaʻo maloʻo no ka hoʻoilo

ʻO kaʻohiʻana i nā kālaiki'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo,ʻaʻole e lawe nui i kou manawa. No ka hoʻokuʻu i nā'ōmole, holoi i lalo o ka wai e holo ana, maloʻo aʻoki loaʻia me kahi pahi. Ma hope o kēlā, kau i nā kī i loko o nāʻeke aiʻole nā ​​pahu a kau i loko o ka paʻukū. No ka hoʻokuʻuʻana i nā pua o ke kāleka, pono ke holoi a hoʻomaloʻo maikaʻi. Ma hope o ia mea, ponoʻoe e uhaʻi i luna me nāʻanoʻano, aʻokiʻoki i nā'ōleka kele i 4 mau'āpana.

He mea nui! Ma mua o ka hoʻonoeʻana i nā kīʻaha kālepa, pono lākou e pani i ka wai kahe wai no 5 mau minuke.
Ma hope o ka loaʻaʻana o nā'ōpuʻu mai ka wai e hoʻolapalapa ai, e hoʻouna koke aku iā lākou i kahi pola wai paʻakū, he mea kūpono ia e hoʻopau ai i ke kaʻina hana. Ke hoʻonaniʻia nā pua lapalapa, hiki ke hoʻonuiʻia i loko o nā pahu a me nāʻeke a kauʻia i loko o ka papa pāʻani.

Ma waena o nāʻano e hoʻokuʻu ai i ke keleka no ka hoʻoilo, e lilo i paʻipaʻi ka meaʻai.

No ka hanaʻana i kēia, ponoʻoe i nā pua āla, kaʻaila a me ka paʻakai. ʻO ka mea mua, pono ka wīwī e hoʻomaʻemaʻe i ka wai a e hoʻokuʻu i kahi paku. Mai nā pua, e hoʻokaʻawale i nā pahu pahu a me nā'āpana melemele o nā koʻi. Ma hope iho, eʻoki i nā wana i loko o ka mea holoi aiʻole i kahi mea mīkiniʻai. Ināʻoe e hoʻohana i ka mea mīhiniʻai, e wikiwiki loa ka'ōnihiniʻana, aʻo ka palaʻa keʻano likeʻole.

I ka hopena o ka paʻi, e hoʻonui i 2 punetēpona o kaʻaila hinu, kahi paʻakai liʻiliʻi a hui pū me nā mea a pau.

Hiki ke hoʻomaʻolokaʻia kēlāʻano pīpī ma kahi o nā'āpana hau a me keʻekeʻana i kahiʻeke me ka sila i hoʻopaʻaʻia.

Nā Māka Hoʻolaha Mālaʻau

ʻO kēlā me kēia makahiki ma waena o nāʻano o kaʻohiʻana i ke kāleka no ka hoʻoilo,ʻo ka loaʻaʻana o nā pua'ōmaʻomaʻo he loaʻa aʻoi aku ka kaulana.

Keʻike neiʻoe? Aia nā pua i ka nui o nā huaora, nā melaki a me nāʻaila nui, no laila ua pono loa ka laulapala i'ōpala, a na kēlā me kēia hoa e ho'āʻo i kēiaʻano hana canning.
ʻO ka'ōlapala kohoʻia he meaʻono kūpono loa, pono e hoʻomākaukau mua i ka marinade. E makemake ana kēia i 100 ml o ka wīnati waina, he lita o ka wai a me 50 g o ke kō a me ka paʻakai. E kau i ka ipuhao ma luna o ka ipu a hoʻolapalapa i ka wai i loaʻa. ʻO nā pua'ōmaʻomaʻo o ke kāla, e hoʻomaʻemaʻe i ka wai kahe aʻokiʻoki i nā'āpana 4cm. E kau i loko o ka wai e hoʻolapalapa a waihoʻia no nā minuke 2. Ma hope o kēlā, kau i ke kīlaki i loko o ka'āinaʻala a ninini i ka wai anuanu. Hoʻomaʻemaʻeʻia ka paʻakai maʻemaʻe no ka hoʻonuiʻana i nā kīʻaha likeʻole, no ka hoʻoilo he hoʻokahi o nā koho maikaʻi.

No ka hoʻomākaukauʻana i nā pahu, e hoʻomaʻemaʻe iā lākou me ka soda a me ka sterilaze ma luna o kahi mahu no 5 mau minuke. Ma hope o kēlā, ma ka lalo o kēlā me kēia pahu, e waiho i nā hua sinapi, e hoʻopaʻa pono i nā pua o ke kīlaki a hoʻopiha i ka wai wai wela. A laila e nininiʻo ia i nā lid, e hoʻohuli i nā kīʻaha a waiho i loko o kahi mahana. Ma waena o nāʻano pehea e hana pono ai i nā pupuhi kālepa huameʻa korean, he mea maʻalahi loa ia ma ka home. No ka hanaʻana i kēia e pono aiʻoe:

  • 3 mau kīʻaha o nā pua uliuli o ke kāleka;
  • ka teaspoon o ka'ōpū cider winika;
  • 3 mau'āpana kohua bay;
  • 3 cloves o ke kālaka;
  • i ka hapalua hapalua o ke kō;
  • aila olila;
  • mea kanu no nā kāloka Korean;
  • soy sauce
Wehe i nā'ōpiopio aʻokiʻoki i nā pua i loko o nā cubes 5-6 cm ka lōʻihi. E ninini i kaʻailaʻaila i loko o ka paila a kalo i nā pua'ōmaʻomaʻo o ke kāleka aʻoluʻolu a hoʻonāukiuki. ʻO ka hope, e ho'ēmi i ka wela i ka liʻiliʻi a hoʻonui i nā lālā o ke kai kūpoki, ke kō, ka'ōpona a me ka mea'alapona i nā kāloti Korean a hui maikaʻi i nā mea a pau.

Ma hope o ia mea, e hoʻomoʻi i kahi meaʻala liʻiliʻi, i ka wā e'umeʻume ai, inā pono e hoʻoulu i kahi mea iki iki, e hui. Hoʻomaʻo i ka wela ma kahi wela a hiki i ka paʻakai o kaʻaila, ka meaʻono a me ka waina. E hoʻopau i ka wela a hoʻomaʻamaʻa i ka saladi ma kahi liʻiliʻi, e hoʻokuʻu i nā'ōpala kelepona ma o ka pāomi a hoʻohui i ka saladi.

He mea nui! E hoʻopili i ka sālalā i hoʻomākaukauʻia i loko o nā kini a hoʻopuni pono iā lākou, a lailaʻole e hoʻolālā nā mea a puni.
Eʻono nō ka'ōlaʻi'ōpiopio e like me ka piʻo, akā i ka manawa hoʻokahi e loaʻa iāʻoe kahi meaʻono hou loa me kahi meaʻono. E mālama i kēia kīʻaha i loko o ka friji.

Pehea e'ulala ai i nā'ōlaki'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo

No ka kukeʻana i ke kālaiki'ōmaʻomaʻo maʻemaʻe, e lawe i nā pua'ōmaʻomaʻo o ke kāleka, e holoi iā lākou aʻokiʻoki i mau'āpana he 4-5 cm ka lōʻihi. Ma hope o ka hoʻomākaukauʻiaʻana o ka paʻakai'ōmaʻomaʻo, e paniʻia i kaʻaila, ka wai paʻakai māmā no 3 mau minuke. E hoʻopaʻa i ke kālaʻi i hoʻopauʻia i loko o ka colander a hoʻomaʻalili me ka wai anuanu. Ma hope o kēlā, hoʻomākaukau i ka palaina. Pono kēia kaʻaila o ka wai, 25 ml o ka vailaka 9% a me 50 g paʻakai. E hoʻoulu i kēia mau mea a pau, e lawe mai i kahiʻeha, a mākaukau hoʻi ka pipi.

A laila, e hoʻomākaukau i nā 'āpana, pono e holoiʻia a mikū i ka mahu a ma 5-7 mau minuke. Ma hope o kēlā, kau i nā pua i hoʻomākaukauʻia no ke kāleka i loko o ka pahu, e hoʻopiha iā lākou me ka mīni momona i 8 cm ke kiʻekiʻe ma mua o ke kāleka, a hoʻopili koke i nā ipu.

No kaʻohiʻana i nā'ōlaʻi'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo, kahiʻoi aʻe maikaʻi a me ka wikiwiki. Pono kēia:

  • 500 g of shooter;
  • 100 g ka paʻakai.
No kēia meaʻai, e lawe i nā pua'ōpiopio o ke ālaʻi'ōmaʻomaʻo. Eʻoki i ka'āpana haʻahaʻa a me nā'ōpū. Eʻokiʻoki i ke kālaʻa i 4 mau wēlau mau mīkini a kau i loko o kahi pola nui. A laila, e hoʻohui i ka paʻakai, a hoʻohui i nā mea a pau. Pono nā'ōmole o ke kāleka e hoʻokomo i ka wai, no laila e haʻalele iā lākou no 20 mau minuke. I kēia manawa e hoʻomākaukau i nā ipu, e hoʻomaʻemaʻe a maloʻo. E hoʻololi i ka huiʻana i ka pahu a paomi mālie iʻole e uhi ka wai i nā mea. E hoʻopaʻa i nā pahu me nā lids a me kahi i loko o ka friji.

ʻO ka uhukiʻana i ke kāpili kālepa

ʻO kekahiʻano loiloiʻia ka hoʻomaloʻoʻana i nā kāleʻa'ōmaʻomaʻo. No kēia kumuhana, maikaʻi loa keʻano o nā kāleka. E koli i nā puaʻaloʻalo i ka wai e holo ana, maloʻo aʻokiʻoki i nā poʻo ma nāʻaoʻao a pau. Hoʻomoʻaʻia nā pua ālapala kapu i loko o nā'āpana nui a hoʻolaha i kahi maloʻo. No ka hoʻomaloʻo i ke panalaula kālepa, hiki iāʻoe ke hoʻohana i ka umu, kahi mea'alaʻula maʻamau, a me ka mea hoʻomehana uila.

Ma hope o ka maloo, hiki ke kāpiliʻia ke kāleka me ka mīkini a nininiʻia i loko o ka pahu, a ua silaʻia. Hiki ke kūpono a hanaʻia ka laulaʻau'alapalai i ka home, a ua maʻalahi ka huahana i hoʻopauʻia e like me ka mea hoʻonani.