Ka uluʻana i ka ulu

E hoʻonuiʻia nā "kukui": ka hoʻoponoponoʻiaʻana o ka balsam ma ka nohona lumi

ʻO nā kukui "bright", nani a lōʻihi o ka puana i loaʻa mai i ko lākou mau kūpuna i ka hiki ke maʻalahi i nā aʻa mai nā'ōpū a mamao loa i ka lūlūʻana i nā kumulāʻau me ke kiʻekiʻe.

Ma ka moʻomeheu lumi, me ka mālamalama, me ka mahana, a me ka maʻalahi, e hoʻonui i kēia mau mea e kōkua ai e ulu i nā'ōpiopio hou o nā balsamines.

Pehea e hoʻonui ai i nāʻala Balsam?

E

Hoʻohanaʻia kēiaʻano no ka hānauʻana nā lālā a pau o balsama, e like me ke kaikamahine hoʻoponopono ua mālamaʻia nā hōʻailona o ke kanu kumue like me kaʻili a me kaʻoni kala o nā pua.

ʻO nā lālā maikaʻi loa a me ka maʻalahi o ka palsama - apical,ʻaʻole iʻoi aku ma mua o 10 knm, meʻelua aʻekolu mau helu komo.

E kanu i ia mau mea pinepine i ka punae like me ke kauʻana o ka makahiki.

Hoʻoponopono a me nā hōʻiliʻili o ke kauwela - a me nā'ōpiopio. Hiki ke hoʻohanaʻia i kaʻokiʻokiʻana o nāʻokiʻoki ma nāʻano inā pono e mālama i ka hoʻoilo i nāʻano balsam i hoʻopiliʻia i ke kauwela i kahi mohala pua ma kahi ākea.

Laweʻia nā lālā haʻahaʻa..

Hiki ke hoʻohana paʻa i ka wai. Lawe ia mai 7 i 10 mau lāi ka manawa like ʻaʻole pono e hoʻopā ka wai i nā lau.

A laila, kanuʻia nāʻokiʻoki i loko o kahi'ōmole mālū mālū me ke kāmaʻa maikaʻi i hui pūʻia me ka peat a ka perlite, ka vermiculite a me ka liʻiliʻi o ka peat, nā mea kanu, a laila e kanuʻia i loko o kahi pahu me ka lepo balsamic maʻamau.

Hoʻomumuʻia nāʻokiʻoki a ia koke koke i ke pani, e pale ana i ka pae mua "wai".

I kēia hihia, hiki iāʻoe ke hoʻoponopono i nā mahele haʻahaʻa o ka root-stimulator.

E hoʻolālā i ke kolu: e ulu ana nā aʻa mai ke kumu i loko o ka lepo.

Hoʻopihaʻia ka māla i ka mea'ilikaʻulaʻula, e hoʻouluʻia, e hoʻomaʻemaʻe a paʻa i kahi'ālohilohi ma kahi mahanaʻaʻole ma lalo o 17ºС.

Ke wehe nei i loko elua iʻekolu puleakā i kēia manawa ma hope o 2-3 mahina, e ulu ana nā'ōpiopio.

Mai kahi "kalena" o ka uluʻana, hiki i ka loaʻaʻana o nā meakanu pua ma o Mei, Pepeluali-Malaki.

Ka uluʻana o ka balsam mai ka hua ma ka home

Nā Balsam Seeds ʻaʻole lākou e'ānai i ko lākou uluʻana i loko oʻelima aʻewalu mau makahiki a me ka mahana a me ka mahana pono e ulu koke.

Eia naʻe, me kēiaʻano hana kope, e like me keʻano, ʻaʻole nā ​​hōʻailona o nāʻano likeʻole i mālamaʻia - ulu kekahi mea ulu, i kekahi manawaʻaʻole like me ka makuahine.

Hiki i nā wahi kūpono ʻo nā polina balsam pollinateke hoʻololiʻana i ka pollen mai nā kapuaʻi i nā pūpū me ka pulupuluʻoluʻolu a iʻole ka pale lili.

Hoʻopiliʻia nā'ōpiopio o Oblong ma hope o ka liloʻana o ka pollination ka lilo i translucent.

A i kēia manawa, i ka pukaʻana o nā'ōuliʻeleʻele i loko o nā paia o lākou, ponoʻoe eʻohi i ka "ohi".

Hiki i nā pālepa Balsam keʻoki a me ka lūlū i nā kumulāʻau ma kahi liʻiliʻi iki iā lākou (no laila kahi inoa inoa hou no kēia kanu - "touchy").

No laila,ʻoi aku ka maikaʻi o kaʻohiʻana o ka pahu pahu i ka kakahiaka,ʻoiai e liʻiliʻi iki ia - e paʻa me nā manamana limaʻelua aʻaʻole e hoʻokuʻu i nāʻanoʻano.

Hoʻopiliʻia nā pahu i kahi maloʻo i kahiʻeke pepa.

I ka pauʻana o ka hoʻoilo e hoʻomākaukau i kahi lepo māmā o ka peat a me ke kuhi (aiʻole ke one) ma ka lakene o ka 2: 1, waihoʻia i loko o kahi pahu, holoiʻia a e lūlū huai hoʻopihaʻia i loko o kahi hanana nāwaliwali o ka pālolo pālolo a holoiʻia me ka wai wela.

Ma muli o ka nui o lākou, e kāpīpiʻi me kahi'āpana lahilahi a liʻiliʻi paha o ka perlite (aiʻole one one). E uhiʻia me ka'iliʻoniʻoni, air, moisturize, aia i loko o kahi wahi'ālohilohi i kahi mahana o 20-25 ºС.

Ma ke anuanu i lalo o 20 mau kānana germination ka lōʻihi o ka loiloiʻole aʻaʻole paha i loaʻa.

Hiki keʻike i ka lāʻewalu mau lā.

Pono e mālama ke kaumaha, e pale i ka hōʻailona o ka wai, e pili ana i ka kanuʻana i nā wīwī iʻoi loa i nā maʻi i nā maʻi o ka maʻi a hiki ke hopu koke i ka maʻi. ʻeleʻeleʻeleʻele.

Ke piʻi lākou i kahi kiʻekiʻe o 1.5 knm, e hana lākou i kaʻohi mua, a ma hope o ke kūkuluʻiaʻana o nā lauʻoiaʻiʻo, e noho ana lākou i loko o nā waihona.

Hōʻike "mai ka lūlūʻana i ka pua" nā avera ʻekolu mahina.

Me kahi kūpono kūpono o ka mahana a me ka mahana, no ka loloa mau loa o ka uluʻana o germination a me ka pihi wikiwikiʻana, hiki ke hoʻolalelaleʻia nā balsamines i loko o ka moʻomeheu lumi.

ʻO nā hopena o nā mea kanu - nā mea maikaʻi, nā lā lōʻihi a me nā pua pua nani - e hoʻolimalima a hoʻomaʻamaʻa i kahi mahana,'ālohilohi, kahi maikaʻi i kahi e hoʻonohoʻia ai lākou.

Hoʻokaʻaʻike

A laila eʻikeʻoe i kahi kiʻi o Balsam e ulu ana mai ka hua a me ka hoʻolahaʻana ma nā haʻoki:

    Ma lalo iho nei he papa inoa o nā mea i makemake iāʻoe:

  • Nāʻano o Balsam:
    1. ʻO Balsam Waller
    2. ʻO Balsam Camellia
    3. ʻO Balsam Novogvineysky
    4. ʻO Balsam Terry
    5. ʻO ka Balsam
  • Ka mālamaʻana i ka Balsamine:
    1. ʻO nā maʻi a me nā mea hōʻemi Balsam
    2. ʻO Balsam Blossom
    3. ʻO ke kūlana maikaʻiʻo Balsam