Ka mana paʻi

Me nāʻano a me nāʻano e paio ai i nā meaʻai hoʻokipa

Kaomi - he lālā (no ka mea hoʻokahiʻole) a me ka ulu lāʻau) mai kaʻohanaʻo Hauʻoli, i ka makahiki mua o ke ola, he'ōpuʻu o nā lau a me nā aʻa, a ma ka lua - heʻano pupuhi a me nāʻanoʻano. Hoʻokaʻaheleʻia ma ka honua a puni, e like me nā'āina o ke Kai Pākīpika,ʻAmelika,'Awelika. I ka mahiʻai, kāheaʻia nā kāloka i nā manawa pinepine.

ʻO ka nematode Gallic

ʻO kēiaʻano o nā ilo mai kaʻohana Meloydogin hiki ke hoʻonui a hoʻomohala ma waho o nā'ōmole i nāʻano mahana maʻamau. ʻO kēia mau kāpuni kāpili ka hopena maikaʻi i nā mahiʻai i nā'āina ākea.

Hoʻopukaʻo ia i ka bipolarly a me ka parthenogenetically, ma o ka amfixis paha. Hiki i nā hanauna ke hoʻomohala ma mua o ka makahiki, akā inā e hana kēia hana i kahi kūpaʻa o ka lepo paniʻia, hiki i ka makahiki a puni.

No ka hakakāʻana i ka pest, ponoʻoe e hoʻohui i nāʻano mahiʻai mahiʻai: (no ka'āina paʻa) e mālama i nā mea hana e pale ai i ka komoʻana o nā nematodes i ka honua me nā mea no ke kanuʻana, ka lepo a me nā waihona waihona, e hoʻomaopopo i ka paniʻana i ka lepo haumia; ka'āina ākea e pono i ka mālamaʻana i kahi'ōnaeho'ōpili huahua me nā huaʻameʻa kūpona-kūpona (ka palaoa, kāpelu, kāleka), a me kaʻike o ka wai e hoʻokahe ai i ka moena mai nā meaʻeha.

ʻO nāʻano mechanical o ka paioʻana me ka hoʻomaʻemaʻeʻana i ka lepo me ka mahana o 100 ° C i ka hohonu o 30 cm a me ka maloʻo o ka lepo i ka hoʻoilo. Hiki nō hoʻi iāʻoe ke hoʻohana i nāʻano keakea, e hana ana i ka lepo me nā nematocides Avermectins, ke kopeʻana i ka lepo, nā mea hana a me nā pono.

Pākuʻiʻia

Nui lākou i ka pō a me ke anuanu. Loaʻa ka hiʻona i ka hanana. ʻO nā pōʻino weliweli loa i nā kāloka, no ia mea e hoʻomaka koke ai ke kaua me lākou.ʻO ka hoʻomaʻemaʻe maʻamau o ka lepo mai nā'ōpala,ʻo ia kekahi o nāʻano maikaʻi o ka paio. Pono e hoʻokuʻuʻia nā mea kanu Mowed mai nā mea hoʻolālā.

Eia nō hoʻi,ʻaʻole e ponoʻole ka waipuna o nā kīʻaha alanui. ʻO ka wahi i hoʻopiliʻia e nā kohu pipi e pono ke mālamaʻia me ka mimiki he 30%, me ka hoʻonuiʻia o ka lehu a me ka superphosphate i ia me ka heluʻana o 250-300 kg per hectare. Pono e kāpiliʻia nā kāloti me ka solution 10 saline, e hana i ke kaʻina hana i ka pō, me ka hoʻonuiʻia o ka hanaʻana o nā nalu.

He mea nui! Hoʻopili i ka lepo me ka coniferous sawdust a me nā nila, aiʻole me ka'ūpī liʻiliʻi hou, e palekana i nā kāloka mai nā meaʻeha, mālama i ka makū, a hāʻawi i ka mea kanu i ka meaʻai.

Medvedka

ʻO nā'ōpala koʻikoʻi nui loa e pili ana i kona nohona. Ke hele nei lākou ma nā helu he nui i ka papa luna o ka lepo, keʻai nā'ōmole a me ka imago i nāʻanoʻano e hoʻomaka ana e ulu, e kāʻili i kahi o nā pakiaka a me nāʻaoʻao lalo o nā aʻa, nā mea kanu, eʻai i nā aʻahi. Ma hope o ka hoʻopaʻiʻana, hiki i ka mea kanu ke hoʻolōʻihi i ka ulu a me ka uluʻana, aiʻole e make koke, e emi iho ana ka hua.

Pono e hoʻokuʻu loaʻia nā pahu kāloti, kahi e kōkua ai i ka laweʻiaʻana o nā pūnana a me nā ala lepo o nā bea. I ke kauwela, he mea pono eʻeli i nā lua pele maʻamau no ka hoʻokomoʻana i ka moa 30-40 cm ka hohonu A i ka hoʻoilo, e ulu ana ka mahele o nā'ōpū i loko o ia mau mea, kahi e hoʻopuehuʻia ai i ka hulu mua (e make koke lākou i ke anuanu).

ʻO ka listobloshka kākākā

ʻO ka coagulation o nā lau, ka mea i lilo i mea kani - he hōʻailona hōʻoia o ka maʻi o nā kalo. Haʻaleʻa ka lohi iki, hoʻomaloʻo a me ka maloʻo o ke aʻa. ʻO ka'ōpala he palaʻula'ōmaʻomaʻo, he'ēheu mālamalama, he antennae lōʻihi a me nā wāwae wāwae, me kahi kōkua e lele ai.

No ka makahiki hoʻokahi hanauna. ʻO nā wāhine ma hope o ka hoʻolimalimaʻana i nā lālā o nā pula a iʻole, ke waiho nei nā kāmaʻa keʻokeʻo i nā hulu keʻokeʻo, a laila he mele melemele. ʻO nā'ōpū i puka mai i nā hua eʻai i ka wai karaati i meaʻai.

ʻO keʻano o ka hakakāʻana i nā kalo kalo ka hoʻopauʻiaʻana o nā mea kanu i nā mea ulu, a me kaʻaeʻana o ka māla mai ka conifers. Eia kekahi, pono ke mālamaʻia nā meaʻai me ka pīpī paka (1 kg o ka wai momona i hoʻokaheʻia i loko o kahi bakeke o ka wai wela). Ma mua o ka hoʻomaʻamaʻaʻana i ka pululuʻana i kaʻeleʻele e pono e hoʻohuiʻia a hoʻohui i 30 g hamopona i ia. Ma hope o ka kohoʻana i keʻano hana maʻamau o ka hakakā, pono pono e hoʻohana i ka Actellic, Tsimbush, Sumicidin, a me nā mea hoʻomākaukau'ē aʻe.

Ke mīhini kāpī

ʻO ka'ēheu mua o ka moa heʻeleʻeleʻeleʻele, a heʻeleʻele ke kua,ʻo ke poʻo a me ka umauma he'ōmaʻomaʻu'ōmaʻomaʻo. Hoʻonui ka mū baʻaka i ka 18 mm ka nui a kau i nā hua ma luna o nā kumu. Hiki i nā caterpillars e puka mai ana i nā hua a hiki i ka 13 mm, he poʻoʻeleʻele a me ka'ōʻeleʻeleʻele uliuli, kahi e loaʻa ai nā popo keʻokeʻo.

Hoʻokumu nā caterpillars i nā pūpū, kahi e hoʻopili ai lākou i nā umbrellas a me nā kino o kāloti a e hōʻino i ko lākou hale. IʻAukake,ʻikeʻia ka hanaunaʻelua o ka moa. ʻO ka hoʻohanaʻana i ka lepidocide, entobacterin, lāʻau lapaʻau i ka hanaʻana o ka inflorescence, i kupuʻia -ʻo ka hana mua i ka lanakila ma luna o ka moemoe kāroti. Ke hoʻonele i nā mālūlū a me ka hukiʻana i nā koena o nā mea kanu. ʻO kaʻohi muaʻana o nā mea kanu, a me kaʻaiʻana,ʻo ia kekahi o nā papa hana kūpono.

Holo ka Carrot

He meaʻino loa kēia'ōpala i ka hua o kāloka. He lele ia me ke anawaena o 5 mm, me ke kinoʻulaʻula a me nā mea hiʻona moana, kahi poʻo o ka paleʻulaʻula a me nā'ēheuʻike. Nā lele i ka hopena o Mei. Hāpai nui ka holo Carrot i ke ahiahi a me ka pō. I ka wā e loaʻa ai i nā kāpena'ōpiopio ke kāloti, hoʻokuʻu ka wahine o ka pipi i 100 hua ma ka kumu o ka mea kanu.

Piʻi ka'ōpū i 7 mm, he'ōmaʻomaʻo ko lākou kinoʻuʻuku. ʻO lākou ka mea nāna eʻoki i kaʻiʻo o nā kāloka a me nā aʻi o ka aʻa. ʻO ke kāpena i leleʻia e ka lele lele, lilo i ka maʻalahi, loaʻa keʻano maikaʻi a me ka leʻaleʻa maikaʻiʻole. I loko o nā puka i hanaʻia e ka pīpī, e maʻalahi ka pala, i mea e hikiʻole ai ke mālamaʻia aʻaiʻoleʻia paha nā huaʻai. ʻO kaʻokiʻana i nā lālā o nā lau, hāpaiʻia nā kōmole i ka maloʻo o nā poʻo. ʻO nā lau kākātika ma kahi o ka'ōmaʻomaʻo, he ulaʻula-ʻulaʻula. No laila, pono nā māra eʻike i keʻano e hana ai i nā mea lapaʻau holo.

ʻO ke ala maikaʻi loa e pale aku ai i nā nalo kalo. ʻO ka'āina i hoʻopili muaʻia e ka pipi i nā makahiki i hala iho nei, pono e uhiʻia. ʻO ka weheʻana o ka pūnaewele kahi wale nō ia no ka'ōmole a me kaʻaiʻana. Eia kekahi, pono ke hoʻomehana i nāʻanoʻano ma mua o ka luluʻana - hoʻonui kēia i ka hoʻomanawanui a hiki i ka leleʻana. Ponoʻia e wehe i ka lepo i ka waenakonu o Mei, e'ōwili i nā poʻo a hoʻomāhuahua i ka māhele a puni nā pū.

Pono e weheʻia nā mea kanu i nā maʻi, a lawe koke i nā poʻo o ka mahinaʻai e pale i nā meaʻawaʻawa me kāna meaʻala. ʻAʻole iʻaeʻia ka'ōpena Carrot i nā'ōpala. Akā, pono e hoʻohanaʻia inā pono loa, no ka mea, aia ka māmā haʻahaʻa o nā popo kākā. Eia kekahi laʻana, hiki iāʻoe ke kanu i ka'ōpū a me ka'okika ma kaʻaoʻao kokoke i kahi moena kāloti, a kāpīpī i ka lehu a hoʻokuʻu i ka lepo ma nā laina ma waena o nā moena, aiʻole e kanu i kahi'ōmato maʻamau i loko o ka māla. Ma hope o ka hōʻiliʻiliʻana, he pono eʻeli pono i ka lepo. He lāʻau lapaʻau kūpono no nā kāloti kāloka - ka pesticide "Decis"

Kawena

Hoʻokomoʻia ka wiliwila ka'īlioʻeleʻele me kahiʻano kino o ke kino, a hiki i ka 3 kn ka lōʻihi.

Keʻike neiʻoe? Loaʻa ka inoa o ka pipi i kaʻoiaʻiʻo ke ho'āʻoʻoe e kau i kona kua, ua wikiwikiʻo ia e hele a hana i ka leo nui.

ʻO ke ola o kekahi hanauna he 5 mau makahiki. ʻO nā hua'ōpiopio ka hua'ōlelo i nā aʻa, ke kumu o ka kanuʻana i ka mea kanu. Ma ka honua e holo mālie ana ia, a he 50% ka lepo o ka lepo ma ka mahana wela o 20 - kūlana kūpono no ka hoʻouluʻana i nā koʻi wiliwili. ʻO ka hoʻokiʻekiʻe kiʻekiʻe ka mea e hoʻoikaika ai iā lākou e neʻe i ka honua, akā,ʻo ka maloʻoʻana o ka lepo, ma keʻano likeʻole, e hoʻohaʻahaʻa i nā'ōmole i kahi hohonu o 1 m.

ʻO ka waihoʻana o kaʻaina mai Mei a Iulai. ʻO ka lōʻihi o nā'ōpiopio'ōpiopio i ka makahiki mua o ke ola, he 7 mm. Hoʻopukaʻia ke kala i ka hopena o Iulai. ʻO ka pūnāwai e hiki mai nei, eʻikeʻia nā pīpī mai nā'ōpū nui. ʻO nā mea hoʻopihapiha i loko o ka amonia ka hopena maikaʻi i ka hakakāʻana me ka hulina. He maikaʻi ka Liming ma kaʻano lepo.

Eia kekahi, ma mua o ka kanuʻana i ka lepo, pono ke kāpiliʻana i nāʻano me nā mea kanu, a me ka weheʻana i ka lepo a me ka uhū (ʻo ia hoʻi, kahi mau moena moe), me ka hoʻopunipuniʻana o nā manu no kaʻokiʻana i ka iʻa, I ka manawa pinepine nā mea kanu i ka makemake i ka hanaʻana i nā kāloka mai ka wireworm. Kūpono nā mea kanu Bazudin a me Aktar. ʻO kahiʻohi hohonu kahi e hoʻonui i ka ammonium sulfate a iʻole ka nitrate ammonium i loko o ka ratio o 30 g no 1 m².

ʻO ka holoʻana

Hoʻopiʻiʻo ia i nā'ōpū o nā lau kākātika a ola i ka makeʻana o ka mea kanu a me ka pale o ka hoʻoilo, ka mea e hoʻohālua i ka hua o ke kumu, a ma laila e loaʻa ai nā kāloti me kaʻaiʻole. ʻO ka'ēheu o ka pipi hōʻoki i hiki i 4.5 knm,ʻo ke kino he 5 knm ka lōʻihi,ʻo kaʻeleʻele o nā'ēheu he keʻohinahina i ka hope a keʻokeʻo i mua, heʻeleʻeleʻeleʻele e hele ana i hope. I nā lā maʻApelila, ua puka mai nā'ōpiopio makua ma Iune. Hoʻolahaʻia kekahi pākani hiʻona wahine no kekahi manawa i kahi 2,000 mau anuhe.

Ke makaʻu nei kēia pest i keʻala o ka chamomile a me ka popo, no laila e pono ai ka pīpī i nā kāpena, ka mea hoʻonani o kēia mau mea kanu. ʻO ka ulu muaʻana a me ka nui o nā kāloka ka mea e emi ai ka hopena o kahi pahū. I ka wā e wāwahiʻia ai nā hua,ʻaʻole ia he mea kūponoʻole ke hana i kahi trichogram ma kahi o 35,000 kope i 1 hectare o ka māla waina, me kahi manawa o kekahi mau lā. ʻO kahi meaʻoi aku maikaʻi ka nui o ka wai. ʻO nā mea ola honua e kūpono: Decis Politrin et al. Hoʻomaʻinaʻana i kahi ahiahi.

Aphid

Ke kāpota aphid

Nānā nā koho i kaʻaoʻao haʻahaʻa o ka lau no ke ola, i ka wā hoʻokahi e hōʻino a inu i ka wai. Māloi ka lau, ulu nui ko lākou ulu, ua emi iho ka nui o ke kāloti. ʻO ka lōʻihi o ka aphid he 1.7 mm ia a hiki i nā hanaunaʻelua, iʻikeʻia e nā poʻe'ēheu a me nā'ēheu, i hānauʻia mai nā hulu, i paʻiʻia i nā kāloka (he kino'ōmaʻomaʻo a me ke poʻoʻeleʻele paha, akā ma hope oʻelua mau hanauna, he poʻeʻeleʻele me kahi poʻoʻeleʻele a me ka turquoise ka'ōpū). Me nā lālā o ka nūnū - lele e kanu i nā moena o nā kāloka mahiʻia a hoʻonohoʻia ma ke kumu o nā petioles i nā hui nui.

Ma kēia hihia e uhiʻia nā lau maloʻo i ka lehu (aiʻole ka huiʻana o ka lehu a me ka lepo paka i nā'āpana like), e wehe i ka lepo 20 mau minuke ma hope o ke kaheʻana. ʻO kekahiʻano E kāpīpī i nā kāloti me ka'ōpū broth of any herb. Ponoʻoe e nānā pono i ka lukuʻiaʻana o nā nāhelehele a me kā lākouʻohiʻaiʻana mai nā māla uluʻai, kahi'ē aʻe i ka lūlūʻana o nā huaʻai a me ka hoʻolālāʻana i nā'ōmole.

Keʻike neiʻoe? Ka mālamaʻana i nā pīroteti maripolds i kanuʻia ma nāʻaoʻaoʻelua o ka māla.

ʻO ka'ōpalaʻo Hawthorn

Ke wahi'ōmaʻomaʻo o ka'ōmaʻomaʻo,ʻeleʻele aʻeleʻele paha. ʻO ka hanuʻana ma ka lāʻau hawtw mua, ma ka waenakonu o ka wai e huki ana i kāna waiʻawa me ka hanaʻana i nāʻulaʻulaʻulaʻula ma lalo o nā lau. I ka mahina o Mei, hoʻololi ia ka'elike - hoʻonohoʻia ma nā'ōmole a me nā aʻa, kahi e ola ai, hoʻoulu mālie a hiki i ka manawa o ke kau.

Hoʻomaka ka ulu o nā mea kanu i ka ulu, a i ka hoʻomakaʻana o ka poʻe'ōpiopio eʻike hou iā lākou iho ma ka hawthorn, kahi e waiho ai nā wahine i nā hua no ka hoʻolāʻau. No ka paleʻana, he mea pono e kanu i nā kāloka mai kahi ulu lāʻau hawthorn ae mālama i nāʻoihana mahiʻai ma keʻano o ka uluʻana. Hoʻomaopopo ka mālamaʻana i nā mea kanu me nā pyrethroids a me nā organophosphorus pūnaewele aiʻole biopesticides.

ʻO Wilhid Carrot aphid

Nā hele a me nā pōpilikia i hoʻopiliʻia e ka'ōwili wili i nā pōlele, a me ka uluʻana o nā aphids ma ke kola aʻa a me ka'ōpū lau. ʻO ka hopena, he hoʻopōʻino o nā huaʻonaʻo ke kākātika, ko lākou emiʻana o ka nui. Hiki i nā willows e pili kokoke ana i keʻano o nā aphids, no ka mea aia ma luna o lākou ka paleʻana a ka wahine i nā hua. ʻO keʻano o ka hakakāʻana,ʻo ia ka'ōwiliʻana me nā mea waiwaiʻole.

NĀ KANA

Ma waho aʻe o ka pilikia me nā'ōpala, hiki ke hui i nā hui kāloka i ka pilikia o nā māiʻi, kahi i hoʻopōʻino i nā aʻa (kaʻiole, nā'ā'ī, a me nā kuʻemi). Hiki iāʻoe ke kaua iā lākou me ke kōkua o nā pahele a me nā mea hoʻoweliweli. No nāʻiole a me nāʻiole,ʻo keʻala o kaʻelemakule, ka mint a me ka anise, no nāʻiole a me nā kuʻupuʻu -'okena a me ka puʻu kāpili, aiʻole nā ​​leo uila. Eia naʻe, ināʻoe eʻike i nā mea liʻiliʻi liʻiliʻi nā kāloti i nā kāloti, a laila,ʻaʻole hiki iāʻoe ke hana me ka hanaʻole i nā mea hana kūikawā e luku ai iā lākou.

Nā mea palekana e kū'ē i nā meaʻeha

Pono pono e hoʻolālā i ka wahi o nā kīʻaha kīʻaha kokoke i nā moʻokuʻu, a hui pū paha i kā lākou kanuʻana, a me kahi laina o kāloka me ka lālani o nāʻeka.

He mea nui! Hāpaiʻia ka'atiʻaka i kaʻalani, a no laila, e emi iho ka likelika o ka nānāʻana ma luna o ka moloka.

Eia kekahi, he mea nui e nānā i nā kaʻina o ka'ōwili hua, hoʻoikaika mau i nā moʻoki kākātika, e nānā i ka moʻomeheu i hala mua i nā kāloka ma kahi i kohoʻia.

ʻO ka hoʻohanaʻana i nā mea ulu lāʻau liʻiliʻi - ka mīkini pale nui e hoʻonui ai i ke kū'ē o kāloka i nā maʻi a me nā meaʻeha. He mea nui e hoʻomanaʻo i nā mea hoʻopili ke koleke e hoʻololi i ka hoʻohui mele o nā lau a me nā hua o ke aʻa, e hoʻonui i ka waiwai o ka glucose a me ka wai amino i loko o ia. Hiki iā ia keʻono i nā nūnū a me nā'onihi, a no laila,ʻoi aku ka maikaʻi o ka hōʻoleʻana iā lākou

He mea nui loa ka hōʻiliʻiliʻana i ka manawa, no ka mea, ma ka waihoʻana i ke aʻa i loko o ka lepo, hoʻonuiʻoe i ka hopena o ka hōʻinoʻino.