ʻO ka mālaʻai

Hāʻawi i nā huaʻai! Nā ala e hoʻomau ai i ke kānalua ma ka pahu hau a me nā wahi'ē aʻe

ʻO keʻano o ka lau o ka ulu me kahi'ākoʻomaʻa liʻiliʻi ma waena o nā mea mua eʻikeʻia i loko o nā kīhāpai i ka puna. Hoʻohanaʻia ka mea kanu e like me ke kumu nui o "borscht green" a ma nā kīunu paʻi. E kōkua nā ala o ka hoʻomaluʻana eʻai i kēia mau mea ulu pono i ka makahiki a puni.

ʻO ke aloha i loko o ka maloʻi maloʻo aiʻole nā ​​kāmeʻa i hanaʻia he hale kūʻai o nā mea'enela a me nā huaora. Hoʻonui ka hua'ōlelo o kēia hua manu i nā maʻi a me nā bacteri, a he hopena maikaʻi kona ma ka'ōpala me ka pūnaewele naʻaupō. Hiki iāʻoe ke hoʻopaʻa i kona mau pono no ka manawa lōʻihi. A no ka hoʻohana mauʻana, ponoʻoe e hoʻomākaukau i nā kīʻale waiwai no ka hoʻohana hou.

Hoʻoponopono hoʻomākaukau

No ka mālamaʻana i ka hela no nā lā he nui, hiki iāʻoe ke hoʻokomo wale i loko o ke kōpanaʻai o ka fri. No ka hoʻolakoʻana i nā lā lōʻihi. Ke kūʻaiʻana a iʻole kaʻiliʻana i nāʻoki, ua'ōleloʻia e hana i kēia mau mea:

  1. Pono pono e hoʻopuka i nā mea hoʻomana. Wehe i nā pua o nā pua, nā lau kōmele, ka mea maʻamau, eʻoki aku i nā wahi i hōʻinoʻia.
  2. Hoʻouluʻia i loko o kahi pola nui me ka wai mālie -ʻo kēia ka mea e kōkua iā lākou e mālama, e hoʻokuʻu i nā mea lepo o ka honua, kahi e hele ai i lalo. ʻO ka hoʻokomoʻana i ka mea kanu i ka wai paʻakai e hiki iāʻoe ke hoʻohemo i nā'ōpala liʻiliʻi e kūʻole i ka pae mua o ka hana.
  3. Loaʻa i ka Skimmer greens mai ka wai, i kauʻia ma luna o nā lole e maloʻo ai.
  4. Hanaʻia i ka sliced, e hoʻolako i ka hoʻomākaukauʻana o nā pā.
  5. Hoʻopihaʻia i loko o nā pahu e mālamaʻia.
ʻO ka huhū he lāʻau palahoha. No ka mālamaʻana i ka hanu hou, mai hoʻokaʻulua me ka hoʻomākaukau. Uaʻikeʻia he mau hanana he'umila mauʻano, a ua kūpono lākou a pau no ka hoʻolakoʻana.

Nā ala e ho'ōla ai me ka hoʻomahaʻole

  • ʻO kaʻokiʻana i kahi mea kanu he ala kūpono ia e hoʻomākaukau ai no ka hoʻohana houʻana. ʻO ka noho papa i loko o kēia pepa he makahiki ia, ināʻaʻole e kāpiliʻia ka mahele i loko o kahi pahu e hoʻonalowale ana i ka lepo. Hoʻomauʻoleʻia kaʻai.

    1. Hoʻopomoʻia nā lau a holoiʻia i ka holoi,'āponoʻia e kahe. A laila eʻoki, e hohola ma luna o ke kāwele a iʻole ka palake, e uhi i ke kāwele. E kau i nā maka ma lalo o nā kukuna lā no kahi maloʻo.
    2. Hoʻonohoʻia ka māla i hoʻomākaukauʻia i kahi kānana. Ua kauʻo Tara i ka pale kuʻima aiʻole i loko o ka lumi kuke ma nā lumiʻaʻahu. ʻElua manawa o ka lā, ua hoʻouluʻia nā mea kanu. Hiki iāʻoe ke hoʻoholo i ka mākaukau ma ka loiloiʻana i ka palaha o ke kauā - i hoʻomaloʻoʻia nā lau maloʻo.
    3. Hoʻokomoʻia ke aloha i nā liʻiliʻi liʻiliʻi e kau ana ma ka pale bale, e hūnā ana i ka lā. Ma hope o 1-1.5 mau pule, e loaʻa i ke kumu ka kūpono e pono ai.
  • Hiki ke mālamaʻia nā mīkini loloa no kaʻelua makahiki. No laila,ʻohiʻia nā'iliʻoki i kāpiliʻia ma ka hoʻonuiʻana i ka pā'ū a me ka pahu. Kāʻauʻia nā lau,ʻokiʻokiʻia a paʻa ponoʻia i loko o nā ipu i kālaiʻia, e hoʻopiha i ka wai kai. Hōwiliʻo Tara i nā uhi a haʻalele i ka hoʻalili, e huli i lalo. ʻO ka mahana o ka mālamaʻai ma hope aʻeʻaʻole iʻoi aku ma mua o 25 mau kiʻina.
  • Hoʻopihaʻia ke aloha a hoʻokuʻuʻia i loko o ka pāʻoki a'ōpala paha. Hūpī i ka wai kai e hoʻonanea ai nā lau o ka mea kanu i lalo o ka wai. Ma hope o kaʻaila no 5 mau minuke, e nininiʻia i loko o nā ipu i hoʻopaʻaʻia, i hoʻopaʻaʻia. Ma ka lumi mahana, e 12 mau mahina.

    Hiki ke hoʻonuiʻia i ka meaʻai ma ka hoʻohanaʻana i ka wai paʻakai (2 punetēpona ka paʻakai no ka 1 liter o ka wai i hoʻolapalapa). ʻO keʻano like - mālama i ka wai anuanu. I kēia wā, ua hoʻolālāʻia nāʻaha me nā'ōpiopio hou no ka hapahā o ka hora i loko o kahi'ōmole me ka wai e hoʻolapalapa, a ma hope o ia mau mea e hoʻohuliʻia.

ʻO kaʻoluʻolu o kēia mauʻano,ʻo ia ka mākaukau o ke kuhumu no ka hoʻohana. E hoʻonui i ka'ōmaʻomaʻo i ke kīʻaha e like me kou manaʻo.

ʻO nā hana hoʻolaha me kaʻoluʻolu, akā, me ka hemoʻole

Pehea e mālama ai i hoʻokahi hebedoma? ʻO ka loaʻaʻole o ka mea'oniʻu ma +5 paʻakikī kūpono i ka hoʻomākaukauʻana i nā greens a hiki i nā hebedoma 2, ma muli o keʻano i kohoʻia. ʻO ka wahi maikaʻi loa he pahu no nā mea kanu a me nā hua.

  • I loko o nā pahu. Ua hoʻohanaʻia ka paʻakai e like me ka wā kahiko. Hiki ke hōʻeuʻeu i ke aloha i ke koho a kūʻokoʻa paha. No ka hanaʻana i kēia mea, holoiʻia,ʻokiʻoki, e hoʻohemoʻia ka makuku. E kau i nā greens i loko o ke kīʻaha a ninini i 3 punetēpī o ka paʻakai no kilokilo o ka huahana, hui. Hoʻopihaʻia ka huiʻana i loko o kahi pahu i hoʻomaloʻoʻia a mālamaʻia i loko o ka pahu fīgī no nā mahinaʻeono.
  • Hoʻopihaʻia ka waihona. ʻO ke kumuhana, ka mea e hoʻokuʻu ai i ka ea mai nā pāpili, hiki i ka hoʻonuiʻana i ka ola o nā huahana. Hoʻoponoponoʻia ke aloha, wehe i nā palaha a me ka pala, holoiʻia i loko o ka wai maemae a maloʻo. ʻAʻole hiki iāʻoe ke hoʻolālā i ka manawa eʻoki ai, no ka mea, i loko o ka paʻiʻana, eʻokiʻoki ke kī. E pepa i loko o kaʻeke a hoʻololi i ke kaʻa. Ma loko o ka friji, mālamaʻia ka mālamaʻana noʻelua pule.
  • Aia i loko o cellophane. Hoʻokumuʻia ke aloha i loko o ka wai paʻakai, a laila holoiʻia i loko o ka wai e holo., Dried. Māheleʻia nā lauʻoki i ka cellophane packaging, laweʻia me ka lima i ka ea a hoʻopaʻa paʻaʻia. Eʻai i ka mea kanu i loko o hoʻokahi hebedoma, a laila e hoʻomaka ai e'ōlaʻi.
  • I loko o ka wai. Hoʻomākaukauʻia a hoʻomākaukauʻia ke kuokupu i keʻano he bouquet, aʻo ia hoʻi e hoʻokomoʻia i loko o ka pahu wai. I loko o ka wai e pono ai nā'āpana o ka mea kanu. Ma ka papa waena o ka pahu frihana ma kahi kokoke i ka paia, e ola mau nā'ōpū ma mua o kahi hapahā o ka pule.
  • I loko o ke kāwele. Hoʻopiliʻia nā lau i hoʻomoʻaʻia i loko o ka lole ula. Hoʻopiliʻia nā kīʻaha i ka papa o ka pahu fri.

Aia ma laila ke kaumaha e hiki i nā lāʻekolu.

E pono anei kēia mau mea no ka mālamaʻana no ka hoʻoilo?

ʻO keʻano hea e kūpono ai no kaʻohiʻana i ka hoʻoilo i ka home e mālama i nā lau? ʻAʻole nā ​​hanana a pau e hoʻonāʻihi i ka lōʻihi o kahi waiho. I hiki iāʻoe keʻai i nā keʻokeʻo maikaʻi a olakino ā puni ka makahiki, e koho i kēia mauʻano o ka hoʻomākaukauʻana:

  • kahi maloʻo;
  • canning;
  • ka hoʻolālā'ūmihi, hoʻokomoʻia i loko o ka pahu pāʻani;
  • pīkī maloʻo aʻokiʻoki paha.

ʻO ka hui pūʻana me ka ea e hoʻolōlā i ka wāwae. No laila,ʻoluʻolu ka mālamaʻana i nā mahana haʻahaʻa aiʻole ma kahi o ka oxygen-ʻole.

E hoʻomau ke aloha i kona mau waiwai a e lōʻihi loa ka lōʻihi inā e hoʻokōʻia nāʻoihana mua. Mai ho'āʻo eʻoki i nā lau ma ka liʻiliʻi loa - no laila, e kahe ana ka wai a pau, a lilo ka mea kanu i meaʻai. Aia kekahi mau'ōlelo aʻo e holoi i nāʻele mai kahi lepo mai i kahi pale. ʻO kēia ke kumu kūʻaiʻole -ʻo nā lau o ka mea kilokilo keʻano maʻalahi, a mai ka hana mechanical e lilo lākou i mau lole. Ma hope o ka holoiʻana, hoʻopauʻia ka wai me nā haʻalulu.