No ka makuahine

ʻO ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo: pehea e mālama ai i ka hulu no ka hoʻomaha i ka home?

ʻAʻole wale i kaʻohiʻana a me nā huaʻai no ka hoʻoilo, akā,ʻo nā greens. Hiki i kahi 'āmaʻomaʻomaʻomaʻomaʻomaʻo he mea kanu ua paʻakikīEia kekahi,ʻaʻole nui ka pūpū nui o ka wahine wahine mai ke supermarket, a no kekahi manawa he 1-2 mau hulu.

ʻAʻohe nāʻano o kaʻohiʻana Mālama nā'āpanaʻeleʻele i nā mea a pau e koho i nā mea kūpono iā lākou iho no ka manawa i hoʻohanaʻia a no ka hopena i makemakeʻia. Ma ka halaʻana o ka lā hoʻokahi no kaʻohiʻana i ka'ōmaʻomaʻo, hiki iāʻoe ke mālama i ka nui o ke kālā a me ka manawa no ka makahiki holoʻokoʻa.

Nā Ala

ʻO keʻano,ʻo nāʻano o ka mālamaʻana i nā aniani'ōmaʻomaʻa e likeʻole me nāʻano o ka mālamaʻana i nā'ekī leka, a me nāʻaila i ka mālamaʻana a ma ka home a me nāʻano o ka mālamaʻana i nā mea kanu i ka hoʻoilo, kahi a mākou i kamaʻilio ai ma mua. E nānā iā lākou.

Mea hou

Hoʻopihaʻia wale nā ​​lau maikaʻi maikaʻi me kaʻole hewa.

Hiki i nā pahu i hoʻopaʻaʻia i loko o ka fīkoi kokoke no 15 mau minuke, a laila ua hoʻopihaʻia lākou me nā lau, ua nakinakiʻia a hoʻihoʻiʻia i ka firiua no kahi mālama mālama lōʻihi.

He mea pono e hoʻoholo i kahi i loko o ka pahu no ka mea kanu. Ma kēiaʻano,ʻaʻole lākou e mālamaʻia e like me ka pa'ūkū, akā He mau lau wale nā ​​lau a mākaukau eʻai i nā meli.

E heluhelu iki e pili ana i kahi e ohi pono ai i nā aniani no ka hoʻouluʻana no ka hoʻoilo, hiki iāʻoe ke hoʻomaʻemaʻe i kaʻaila ma mua o ka hoʻomahaʻana no ka hoʻoilo. A inā he hale kūʻokoʻa kahi kanaka a ka hiki ke mālama i nā lako no ka hoʻoilo i loko o ka hale, e makemakeʻo ia i kaʻatikala "e mālama i nā'aleʻa ma loko o ka waihona (basement)".

Nā kōkua e pili ana i ka mālamaʻana i nāʻeleʻele'ōmaʻomaʻo i loko o kēia wikiō:

ʻOhi

Hiki ke hoʻomaloʻoʻia nā hulu o kaʻulaʻula. Hanaʻia me ke kōkua o ka mea ea maloʻo ma ka umu, aiʻole ma ka lā (ke kauwela i ka wela wela).

No ka hanaʻana i kēia, holoi i nā hulu, holoiʻia me ke kāwele aʻokiʻoki i loko o 5 mau'āpana'āpana.

Hoʻohanaʻia ka mahana liʻiliʻi no ka hoʻomaloʻoʻana i ka umu. ʻo kahi o 50 mau digita a he mau hola me ka weheʻia o ka puka.

Ināʻoe e maloʻo i nā'ōpū o ka umu, nā huaʻai a huaʻai paha, a laila pono ke nānā mauʻia, no ka mea he nui ka pilikia e pau ka hana.

No ka maloʻoʻana i kaʻaila lā e kau ma luna o kahi pepa bakena a lawe i waho ma lalo o ka mālamalama o ka lā, e uhi i ka'ōpana holoʻokoʻa me kaʻeleʻele lahi (mai nā nalu). Ma hope oʻelua lā e mākaukau ke kakaka. A i loko o ka mea uila uila, eʻohiʻia ana e like me nā'ōmole'ē aʻe. Hiki iāʻoe ke heluhelu hou e pili ana i kēiaʻano maʻaneʻi - hoʻomaloʻoʻia kaʻewa.

ʻO Frost

No ka hoʻokuʻuʻana i kaʻokiʻoki i nā'āpana liʻiliʻi, e hoʻokuʻuʻia i luna o ka papa ma ke papa hoʻokahi a hoʻouna i ka paʻukina no 4-5 mau hola. A laila e hoʻokuʻuʻia nā kui i loko o keʻeke a lawe i kahi papa hou.

Ma kēiaʻano eʻae i ke kakaka mai pili pū i ka wā e maloo ai, a inā he pono, e like me ka mea e pono ai, aʻaʻole hoʻi eʻaeʻia, e ho'āʻo ana i kahi'āleʻele hoʻokahi pōpō nui.

Akā ināʻaʻohe makemake e hoʻopuni iā ​​ia no ka lōʻihi, hiki iāʻoe ke hoʻopuehu i nāʻeke hou i nāʻeke a me nā pahu i mua a hoʻouna aku iā lākou i ka paʻukū. E heluhelu hou e pili ana i nā'alele makale - mau aniani anuanu.

Pehea e mālama ai i nā aniani'ōmaʻomaʻo no ka hoʻoilo? Pehea e hoʻokuʻu ai i nāʻeka'ōmaʻomaʻo a me nā greens ma kēia wikiō. Ke nānā nei mākou:

ʻO ka paʻakai a me ka hoʻoholo

No ka salting 1 kg o nā 'āʻoki liʻiliʻi e lawe i hoʻokahi kīʻaha o ka paʻakai. Hoʻopiliʻia nā mea a pau a kauʻia i loko o ke kīʻaha keʻo, ua paniʻia me kahi poʻi. E hoʻomau i ka hoʻokele i ka hoʻoilo, a no ka hoʻohanaʻana i ka pāpī i loko oʻelua pule. No kēia a me nāʻano'ē aʻe e hiki ai iāʻoe ke heluhelu hou aku i kēia - ke waihoʻana i nā'omela ma ka home (pālahalaha).

Pehea e mālama ai no ka hulu'ōmaʻomaʻo maʻamau? Hiki iāʻoe keʻike i ka pehea e kohi ai i nā hulu onionio'ōmaʻomaʻo mai ka wikiō:

I kaʻaila

He mea maikaʻi kēia'oniʻona e hoʻomoʻi i nā hulu a me nā meli, a ua makaukauʻo ia i 3 mau lā.

No ka hanaʻana i kēia, laweʻia nā hulu manu maikaʻi i loko o ka pahu a ninini iho ma luna o kaʻaila nui a hiki i ka uhiʻana i nā kī.

E mālama pono i ka hui i loko o nā ipu aniani i loko o ka pahu fri. Ma mua o ka hoʻohanaʻana, kūpono ka luluʻana.

Ināʻokoʻa i nāʻaila, e hoʻokomo i nā'ōpū'āpala, nā pā pāpaʻi, basil a me nā kīʻaha'ē aʻe i loko o ka ipu, e loaʻaʻoe i kaʻaila salakekeʻala.

Nā kulekele kumu

Pehea e hoʻomākaukau ai i nā aniani'ōmaʻomaʻo no ka mālama? No ka wā lōʻihi, e pono e holoi ponoʻia nā koʻona a hemo i nā lālāʻinoʻino. Inā waihoʻia nā greens i kahi hou, a laila lawe ʻo nā hulu nani wale nōa inā paʻakai, hoʻomaloʻo a maloʻo paha - hiki iāʻoe ke lawe ua wāwahiʻiaoiai eʻoki ana i nā pōʻino.

Pono pono ke kakaka maloono laila ma hope o ka holoiʻana ua kauʻia i ke kāwele a ua moe i lalo no hoʻokahi hola.

Pehea eʻoki ai i nāʻekaʻeleʻele? Ināʻokiʻokiʻia nā'ālika, a laila,ʻaʻole ia e pono. Ma nā hihia'ē aʻe ʻAʻole ia i'ōleloʻia e'ō'ō i ka meaʻai, e like me ka hana maʻamau me ka pā'ū a me ka pahu. Uaʻoki liʻiliʻi ia i nā'āpana me ka lōʻihi o 5 mm.

Inā nui nā hulu a ākea, hiki iā lākou keʻokiʻoki mua i ka'āpana ʻuʻuku. Ke kuke 'ai i ka mea aiʻole ka' ai, hiki keʻokiʻokiʻia nāʻoki i loko o ka 1 knm, a inā i hoʻolālāʻia ka mila, a laila ka mea liʻiliʻi,ʻo ka maikaʻi. A no ka hoʻomākaukauʻana i nā'alela a maloʻo e pono ai ka mea hou aku nā'āpana nui: mai 5 a 7 knm.

He aha kaʻeleʻele anianiʻeleʻele? ʻO TaraI loko o ia mauʻeleʻele waiwai, e hilinaʻiʻia ana ma kahiʻano o ka hoʻomākaukauʻana:

  • i makaʻi mālama i loko o kahiʻeke aiʻole mea'ilika palekana;
  • no salting aiʻole ka hanaʻana i kaʻaila ka mea maikaʻi loa e lawe i nā ipu aniani;
  • no ka mālama maloʻo 'Aiʻa e hoʻohana i nāʻeke lole;
  • no ka mālama hou e hoʻohana i nāʻeke ulaula maʻamau.

Ma hea kahi e mālama ai i nā anianiʻeleʻele? Hoʻomoʻaʻia nā'ōmole'omaʻomaʻo i loko o ka fīkoina aiʻole i ka pahu pāʻani.

Ma kahi hale hoʻokipa, hiki ke hoʻoneʻeʻia nā ipu o ka paʻakai a me kaʻaila. i loko o ka halea i loko o ke keʻena - ma luna o ka loggia.

Eʻokiʻoki i nā'ōmaʻomaʻo koke i ke anahana o ka lumi a me ka maloʻo, pono e mālama ponoʻia nā aniani hou i ke anuanu me ka makaniʻole.

Ma keʻano e koho ai i ka'oliʻoma'ōmaʻomaʻo a pehea e mālama ai, e aʻoʻoe ma ka nānāʻana i ke wikiō:

Nā kūlana maikaʻi a me nā hua'ōlelo

I ka mahana hea e mālamaʻia ai nā anianiʻeleʻele? No nāʻela hou, ka wela maikaʻi mai ka 1 a 8 mauʻanuʻu. No ka maloʻo a puni -8, a no nā kī i ka paʻakai aiʻole kaʻaila - mai 5 a 10.

He mea nui nui ke komoʻole o ka wai i nāʻela hou. ʻO ia ke kumu, i ka wā i hoʻomākaukauʻia ai, hoʻokomoʻia nā pāhao i loko o ka fīhīhī, a laila wale nō i kīʻia me nā greens - hiki kēia e pale i ka condensate.

Hoʻohanaʻia kēiaʻano i nāʻaila a maloʻo, i'ōleloʻia e mālamaʻia i loko o keʻeke o nā mea kūlohelohe - eʻae i ka mea "hoʻomaha"ʻaʻole naʻe e hāʻawi iā ia e hoʻomaha. A laila e mālamaʻia nāʻaila a me kaʻaila ma kaʻaila i loko o ka wahi pouli a maikaʻi.

He aha ola ola nā anianiʻeono? E loaʻa ana i kēlā me kēia me kēia mau'ōlelo pono'ī:

  • me ka'enela - a hiki i ka makahiki 1;
  • ua maloʻo - iʻelua makahiki;
  • i hoʻopihaʻia me ka paʻakai - a hiki i 6 mahina;
  • i kaʻaila - a hiki i 6 mahina;
  • hou - up to 3 mahina.

ʻO kaʻohiʻohi

Pehea e mālama ai i nāʻulaʻeleʻele? E like me ka'ōlelo ma luna, ua hoʻokuʻuʻia nāʻewa hou i loko o keʻeke a mālamaʻia i loko o ka pahu fri. I hoʻokahi manawa i kēlā me kēia 2 pule e nānāʻia keʻano pōʻeleʻele a me nā wrinkle. Inā i hoʻomaka kekahi o nā lau e'ōwili, hiki koke i nā mea a pau e hui pū me ia.

A inā e hōʻiliʻiliʻia nā greens no ka hoʻoilo,ʻaʻole no nā salama hou, ua maʻalahi ka mālamaʻana. maloʻo a maloʻo.

ʻAʻole hiki i nā hulu manu ke mālamaʻia no ka hoʻohana hou aku, no ka hiki iāʻoe ke loaʻa iā lākou i ka manawa a pau. i nā hebedoma 2ma ka hoʻokuʻuʻana i nā aniani i loko o ke aniani wai.

I ka pōkole, ma mua o ka hōʻiliʻiliʻana, ponoʻoe e hoʻoholo no ke kumu ʻAmi kaʻaila e mālama. No nā salama hou, pono e hoʻopaʻaʻia i loko o nāʻeke a hoʻokomo i loko o ka pahu hau hau, me ka hoʻopoinaʻole e nānā pinepine a hoʻolei aku i nā lauʻinoʻino.

Eia pū me nā hua ulu hou i hui pūʻia me kaʻaila i loko o kaʻaila, kahi maikaʻi ka pāpale lei. A no ka mīpī, kaʻiʻo a me ka'ōpala i nā huaʻala, ka paʻakai, ka paʻakai a me ka maloʻo maloʻo ua kūpono - eʻono,ʻaʻohe o lākou i loko o ka ipu i hoʻopauʻia ʻaʻole eʻokoʻa i nā'ōmole hou.

Pehea e ulu ai i nāʻeleʻele'omaʻomaʻo ma ka home, hiki iāʻoe ke aʻo mai kēia wikiō: