No ka makuahine

Ma hea a pehea e mālama ai i ka puaʻaleʻa no ka wā hoʻomaha i ka home: i ka paʻipaʻi, ma ka friji aiʻole i loko o ka waihona?

Pono e mālamaʻia ka'ōpona maikaʻi, akā,ʻaʻole ma ke kāpena, akā, heʻano puaʻa a paʻa. ʻO ia paʻakikī ʻaʻole wale i ka ulu a mālamaʻana, akā i ka hūnāʻana.

A no ka mālamaʻana i ka pailapaila no ka hoʻoilo, ponoʻoe e nānā pono iā iaʻaʻole wale nō i ka manawa o ka hoʻomaʻamaʻaʻana, akā, i ka wā e mālama ai, a me ʻike i nā mea hilahila maikaʻiia e kōkua ai i ka "ola" i kēia mau meaʻai uluʻona ma ka lōʻihi.

Ke koho kūikawā

ʻO kŰia mau hua kaululawa ka mea i kūpono i ka mālama? E hoʻolālāʻia ana i ka wā ulu, ua māheleʻia nāʻanoʻano'ōpelu iʻekolu mau'āpana: ke'ōʻana o ka'ōmaʻomaʻo, waena o ka uluʻana a me ka hoʻopauʻana. ʻO ka wā wikiwiki nā lāʻoi o ka ulu maʻamau - 80-110 lā, waena-ulu - 110-140, pālaʻi pinepine - 150 aʻoi aku.

No keʻano o ka hānauʻana, ka mea maikaʻi loa ke kū'ē i kahi kūlana kūlohelohe,ʻo ia hoʻi, ka mālamaʻana i ka maikaʻi, ua ulu ke kāpena, aʻo ka meaʻoi loa, ua'ōpiopio.

No laila, makemakeʻia nā mea aloha eʻai i kaʻalaʻaʻala i kēlā manawa kēia manawa o ka makahiki e kanu kekahi mauʻano likeʻole o nā hui likeʻole. I kēia mahinaʻo Iune, e hiki ai ke ohi i ka hua mua mua, a i ka hikiʻana i kaʻauwai e loaʻa ai ke kāpena no ka mālamaʻana i ka hoʻomaha maʻamau.

Nā kulekele kumu

Pehea e mālamaʻia ai ka puaʻaʻala? ʻO kahi puaʻa'eleʻaleʻa kahi wahine maikaʻi a palupalu mālama i kaʻoi aku o kaʻino ma mua o nāʻano'ē aʻe.

No ka hōʻoiaʻanaʻaʻole e nalowale ka hapa nui o ka meaʻai i kahi hou, olakino maikaʻi, nā meaʻai a me nāʻano maikaʻi i ka manawa o ka hoʻoilo, he mea pono e hoʻokō i kēlā me kēia kaupae no ka hoʻomākaukauʻana no ka mālamaʻana, e hoʻomaka ana me ka hoʻomaʻemaʻe pono o ka puaʻaʻalaʻa:

  1. I ka wā o ka mahiʻai,ʻaʻoleʻoe e hoʻomāinoino kaʻaiʻana o ka meaʻai, kahi e nui ai ka wikiwiki o ka hua.
  2. Hoʻomaʻuʻia ka'oheti iʻekolu mau manawa i ka wā e ulu ai nā poʻo. He hikiʻole e hoʻokuʻu i ke kāpena, no ka mea, nalowale kaʻono, a me ka pōmaikaʻi, aʻaʻole hoʻi e mālama ponoʻia. ʻO ke poʻo kūpono maikaʻi ke nānāʻia he 8-12 cm ke anawaena a he 400-1100 g ka nui.
  3. E hoʻoponoponoʻia ke poʻo, e waiho ana 3-4 launāna e pale aku i ka pōʻino.
  4. Mai mālama i kaʻohiʻana i ka lā, a wehe koke i ke kāpena i kahi pouli a maikaʻi. Hiki koke nā kukuna o ka lā iā ia e hoʻomaloʻo, e hoʻomaloʻo ai a liʻiliʻi i ka melemele.

Pehea e mālama ai i ka'ōpona maikaʻi no ka hoʻoilo? Ma hope o kaʻohiʻana o ka hua, ponoʻoe e koho i kahi e mālama ai. No ka mea, aia ka nui o ka mea e loaʻa ai ka'ōpala ma ka'ōwili, ʻAʻole ia e mahana i ka lōʻihi. ʻO kahi wale nō kūpono e mālama ai i ka'ōpalipona ka "anu",ʻo ia hoʻi, ma ka mahana o ka 0 ... 6 ° C. Eia kekahi, no ka maloʻoʻole o ke kāpena, ponoʻoe i ka wela kiʻekiʻe - 90-95%.

Kahi kūpono kūpono kahi kūpono no nā kūlana āu e pono ai: ke lalo, ka hale, aiʻole ka pahu hau. Pehea e mālamaʻia ai ka puaʻaʻala ma loko o ke keʻena? Ma kahi lumi,ʻaʻole hiki ke mālamaʻia ka kāpena i nā mea a pau, akā ināʻoe e pālaʻi i kauwelakahi e hāʻuleʻole ai ka mahana ma lalo o ka zero.

Hiki iāʻoe ke hoʻonohonoho i nā pahu a me nā pahu a e mahana lākou. A laila e moe ke kāpena no kekahi manawa ma hope o ka hoʻomakaʻana o ke anuanu.

ʻO kekahi ala kūpono loa a kūpono loa, he maloʻi. Ma ka pahu hauʻoki,ʻaʻole e hina ka kāpelu a ma laila e moe ai iʻoi aku i nā mahinaʻeono.

Ola ola ʻOkoʻa loa ka'ōpala. Hoʻoholo ia i ka maikaʻi o ka mea kanu a me keʻano i kohoʻia. No laila, hiki ke mālamaʻia ka paila mai 3 mau wiki a 12 mahina. Pono ke kohoʻana i kahi e mālama ai i ka kāpena i nā pahuhopu āu e hoʻohana ai.

Nā Ala

Pehea e mālama ai i kahi puaʻa no ka hoʻoilo i ka home? ʻO kekahi o nāʻaoʻao āu eʻike ai ma ka nānāʻana i ke wikiō:

I ka hale lalo aiʻole ka puʻu

Inā he waihona, a ponoʻoe e mālama i kāpīpī no ka manawa pōkole, a laila ka hoʻolako papa lilo kēia i hoʻokahi.

Ke mālamaʻia i loko o ka waihona, e mālama nui ke kāpena i nāʻono a me nāʻano maikaʻi.

Ola ola - a hiki iʻelua mahina.

Ke kuhikuhi:

  1. E hōʻoia i kūpono nā kūlana ma ka hale: ʻO ka wela e 90-95% ke anawela - e pili ana i 0 ° C.
  2. E hoʻomākaukau nā meaʻoki lāʻau a iʻole ka ulaula a me ka hoʻopiliʻana i ka lole.
  3. E nānā i ka hōʻiliʻili a hōʻoiaʻaʻoleʻae iʻeha a maʻi paha nā poʻo. ʻAʻole pono lākou no ka hoʻolakoʻana.
  4. E wehe ʻo kēlā me kēia poʻo kāpena i nā lau a me nā aʻa.
  5. E hoʻolako pono i ka hua i loko o nā pahu, e uhi iā lākou me ka kiʻi a e hoʻopaʻa i ka hale.
  6. Ke huli manawa no ka kāpena 'ōwili a maʻi paha. Wehe i nā poʻo'ōpala i kahi manawa kūpono iʻole lākou e hoʻopili i ka hopena.

Hiki iāʻoe ke mālama i ka kāpena ma loko o ka hale ma kahiʻano'ē aʻe: kauʻia ke kāpena e ka'ōpala. ʻAʻole pono e hoʻololi i nā kūlana i loko o ka hale. Ma ka malama limbo e mālamaʻia no kahi o ka mahina.

E like me ka hale, hiki ke mālamaʻia ka kāpena ma luna o ka paleʻOiaʻiʻo, ma nā kūlana kūpono.

Aia i loko o ka pahu hau

Pehea e mālama ai i ka puaʻaʻala ma loko o ka pahu hau hau? I ka nalowale o ka hale, hikiʻole iāʻoe ke pilikia a kau wale i ke kāpena i loko o ka pahu hau.

Ke kuhikuhi:

  1. E holoi i ka kāpena.
  2. E kāʻili iā ia mai nā lau a me nā aʻa.
  3. Hoʻopili i ke kāpena nā pekeʻekea laila i loko o ka pahu hau. Aia nā poʻo o kēlā me kēia poʻo i kona hale pono'ī pono'ī.

ʻO keʻano hanaʻoi loa kēia, no ka mea mālamaʻia ka kāpena wale nō no kahi o hoʻokahi puleʻAe, a nalowale hoʻi kaʻono.

ʻO ka hebedoma he manawa pōkole. No ka hoʻonuiʻana, hiki iāʻoe ke kāpena mua o ka pila: holoi pono, hoʻopili i loko o ka lepo, waiho i loko o nā kīʻaha a nininiʻia i loko o ka brine (no ka 10 kg o ke kāpili 5 lita o ka wai, 400 g o ka paʻakai a me ka 8% vinegar). Hoʻopona no ka kukeʻana e holoi i ke kāpena mai ka hine.

I ka papa pāʻani

Pehea e mālama ai i ka puaʻaleʻa no ka hoʻoilo i ka mea hoʻonoe i ka home? ʻO kahi e ho'ōla ai i ka puaʻaʻala no ka makahiki holoʻokoʻa - hoʻokuʻu.

ʻOiai, ma hope o ka hoʻoliliʻana,ʻaʻole ia he hou, akā, i ka hoʻohanaʻana i ka kāpena e like me nā mea komo'ē aʻe i ka papa nui,ʻaʻohe paha e hiki keʻikeʻia.

ʻO ka mea nui, hiki iāʻoe keʻai i ka puaʻaʻala no 6-12 mahina mahope o ka ohi.

Ke kuhikuhi:

  1. ʻO wai kai e holoi pono kēlā poʻo kēia kāpena. E wehe pono i kahi lepo a me nā'ōpala e hiki ke nalowale i waena o nā pilikia.
  2. Eʻoki i nā lau uliuli a kāpae i ke kāpena ma nā liʻiliʻi liʻiliʻi. ʻO ka pono wale nō e hoʻokuʻu iā lākou.
  3. Pono e kanu ka mea kanu hoʻopuni punino laila ma hope o ka paleʻanaʻaʻole ia i palupalu, lethargic a wehewehe.
  4. E'ōpala i ka wai i loko o kahi'ōpū a kau i nā pilikia ma laila. noʻekolu minuke.
  5. Ma hope iho, hoʻohaʻahaʻa i ka kāpena ma ka wai haue hoʻopau koke i ka hana hana.
  6. E hohola i ke kāpena i loko o nā pahu hana a iʻole kekahi pahu kūpono a me ka hale kūʻai makeha.

No ka hoʻohanaʻana i ka kāpena,ʻo kahi wale nō o ia mea e lawa. mahanahana.

E māhele pū kekahi māla a me ka wahine wahine i kā lākou mauʻano o ka mālamaʻana i ka'alapona i loko o ka paʻukū i ka hoʻoilo i kēia wikiō:

E aʻo i ka hoʻonaninaniʻana i ka hale keʻokeʻo, ka ulu o Brussels a me ka broccoli ma kā mākou mauʻatikala.

Hoʻoulu

Aia kekahi ala'ē aʻe eʻai i kaʻalaʻalaʻala ma kahi o ka hoʻoilo. Kāheaʻia keʻanoʻo ka hānaiʻana.

ʻO ka pono kūponoʻole -ʻo ia hou. Hiki ke hoʻohanaʻia inā ua hele mua ke anu i mua o ka makemake, aʻaʻole i loaʻa ka manawa eʻohi ai.

Ke kuhikuhi:

  1. Hoʻonuiʻia ka kāpena i loko o ka hale ma kahi hoʻokipa o 90-95% a me kahi mahana o 0 ... 4 ° C.
  2. E hoʻomākaukau i kekahi mau pahu i mua me ka maʻamau 'āina ulu.
  3. E koho i nā poʻo e nānā i ka nui maikaʻi a nui ka lau. I ke anawaena, pono lākou 4-5 cm.
  4. No nā lāʻelua, pehea lā e hiki ai iāʻoe ke "transplant" kāpelu, ua nui ka wai.
  5. E hoʻopiha i ka kāpena i mea e noho ai kahi lepo o ka honua.
  6. E kau i nā poʻo i loko o ka pakuhi a pili i kekahi i kekahi.
  7. E kāpīpī iā lākou me ka lepo a hiki i nā lau.
  8. ʻO ka pinepine ea ka haʻahaʻano laila e "hanu" ana ka'ola "i ka ea.

Ke hilinaʻi nei i nāʻano kāpena, e ulu aʻe mai 2 a 4 mahina, a hiki iāʻoe keʻohi i nāʻano likeʻole i lawa ke kāpena no ka hoʻoilo a pau.

ʻO ka mea nui,ʻo ka mālamaʻana i nā kūpono kūpono, aiʻole eʻoi aʻe ka mea iʻoi mua ma mua o ka mea i manaʻoʻia ai a e piʻi koke ana.

ʻO ka mālamaʻana a me ka mahiʻana i ka puaʻaʻalapona e pono ai ka nui o ka hoʻoikaika, akā, mai manaʻoʻoe eia ke kumu e kanuʻole ai.

Pehea e mālamaʻia ai ka puaʻaʻala ma ka home? ʻO hoʻokahiʻaoʻao e mālama ai i ka pēpailapi no ka hoʻoilo leaven ma nāʻaʻa. Pehea e hana ai i kēia, e haʻi i ke wikiō:

Ma waho aʻe o nā pōmaikaʻi o ka puaʻaʻalaʻa he meaʻoluʻolu a paʻakikī ka maikaʻi,ʻaʻoleʻoe eʻike i kekahiʻano'ē aʻe. Hana kēia waiwai nui iā ia ka mea i makemake loaʻia He mea "kāpena" kumu no nā mea he nui, nā meaʻai.