Pākeke

Nā pono kūpono a me nāʻano hana e hoʻohana i ka paʻi pa'ū

ʻOiai uaʻike nā Helene kahiko i nāʻano lapaʻau o ka pā pālahalaha, a i kēia lā ua kaulana ka'ōmaʻomaʻo i nāʻano likeʻole o nā lāʻau lapaʻau. Akā naʻe,ʻaʻole i loaʻa nāʻanoʻano o kēia mea kanu i ka lono kaulana, kahi i kiolaʻia a hele aku paha e hānai i nā pipi. A makehewa, no ka hoʻohuiʻana, ua aneane like lākou me nā lau'ōmaʻomaʻo. E noʻonoʻo i pehea ka maikaʻi o nāʻanoʻano a me keʻano o ka laula o nā lāʻau lapaʻau i nā mea momona i'ōleloʻia.

ʻO kaʻike a me ke kinikona o nāʻano paʻi pā'ū

I ka wā e ulu ai, pāpaʻi nāʻano pāʻani ka'ōmaʻomaʻo me nā hua'alapili - eia nā hua. ʻO ka dvusyamankiʻeleʻele i pālahalahaʻia ma nāʻaoʻao. Mai waho mai he laumā,'ālohilohi, he'ōmaʻomaʻo keʻokeʻo. ʻO ka ho'āʻo o nāʻanoʻanoʻoi aku kaʻoi aku o nā mea ola ma mua o ka lau o nā lau momona, a hāʻawi mai i nā meaʻawaʻawa maikaʻi. He momona nāʻanoʻano pectin, phytoncides, proteins, momona a me nā hāʻalea. ʻO nā paʻakai kohuke i loko o ke meleʻana he hao, magnesium, potassium, phosphorus, calcium. ʻO ka hoʻouluʻana o ka mea ola - a hiki i ka 0.2% ka waika ascorbic, a hiki i ka 0.01% o ka huaʻa B1. Eia kekahi, aia ka limu, ka riboflavin, ka waikawa nicotinic. ʻO kaʻaila nui, ka furocoumarin bergapten a me ka'ōmole glycoside o ka flavone kahi i hoʻonuiʻia i nāʻano pāla. ʻO kaʻaila nui ka'ōmaʻomaʻomaʻo-'ōmaʻomaʻo. ʻO kaʻaoʻao nui o ka puʻupuʻu he apiol. Ua kapaʻia hoʻiʻo iaʻo kahi parsley camphor.

Keʻike neiʻoe? ʻO ka mō'ī o Francs, Charlemagne, hoʻomana i ka paʻi paʻi pa'ū. I kēlā makahiki i kēia makahiki, hāʻawiʻiaʻo ia iʻelua pahu o kahi hana maʻamau.

Ua loaʻa ma mua o 20% kaʻaila momona i loko o ke mele:

  • 76% petroleidic acid;
  • 15% oleic acid;
  • 18% linoleic acid;
  • 3% palmitic acid.

Nā mea maikaʻi no ke kino

Hoʻohanaʻia ka mea kanu no ka mea nāwaliwali a me ka hapa nui o nā kānaka. ʻAʻohe hua kanu maikaʻiʻole a no ka olakino o nā keiki.

Nā wāhine

ʻO ka Apiol i loko o ka huaʻano hua kahi mea kanu likeʻole o ka estrogen hormone. Ke kōkua ka mea i ka hemahema o ka menstrual cycle, me ka wai o ka'ōmāmā. Hoʻoihoʻia nāʻano i nā wāhine e lilo i mea e hoʻomaha ai i ke kuʻiʻana me keʻano o nā loli maoli. He mea nui ka hua no ka mālamaʻana i ka nani wahine. ʻO ka hoʻohanaʻana i waho o lākou e lilo i mea pale i ka hiʻiʻana i kaʻili i ka manawa hānau a me ka moe kāne. ʻO ka mea hanahana e kākoʻo i ka elasticity a me ka elasticity o kaʻili, mālama i kaʻeha, a he pono hoʻi no ka lauoho. Ma nā mea kiko'ī e pili ana i ka hoʻohanaʻana i nā hua'ōmaʻomaʻo i nā meaʻenehana e nānā i lalo iho nei. Nāʻano liʻiliʻi o nāʻanoʻano i hoʻohuiʻia i nā lā o kēlā me kēia lā o nā wāhine i ka wā o ka lactation, e hoʻonui i ka hanaʻana o ka waiū.

He mea nui! E nānā pono i nā mea i luna nei. Mālama kēia i nā pono waiwai o nāʻanoʻano aʻaʻole hoʻonāukiuki i ko lākou kūlana pono'ī.

ʻO nā kāne

ʻO ke kumukūʻai o nā kumukūʻai no nā kāne he mea nui loa ia i ka helu o ka apigenin i loko o ia mau mea. Hoʻoiho kēia pūpū i ka mahele o ka estrogen i loko o ke kino a hiki i ka hiki ke hoʻomaopopo pono i ka hormone male. Ma keʻano hiki i ka mea kanu ke ulu i ka mea nui, hoʻonui i ke kahe o ke koko i nā kino pelvic, a laila e hoʻoula ai i ka urogenital system. Hoʻomaopopoʻia ka maikaʻi o ka hoʻohanaʻana i nā mea iʻikeʻia e nāʻano prostate. ʻOi, loaʻa nā toxins mai ka lāʻauʻawaʻawa.

Nā keiki

ʻO nā huameʻa a me nā mea kikowaena e hoʻolaha ana i nāʻano pālakiʻi nui he mau mea nui ia no ke kino e ulu ana. ʻO kahi hōʻaihoʻi kūpono e hoʻoulu i ka'ōnaehana o nā keiki, kōkua i ke kīkino o nā keiki hou, ke kaua i nā mea pōʻino. Hōʻikeʻia ma keʻano he adjuvant therapy a no nā maʻi pīpī e like me ka loleʻulaʻula a iʻole ka maʻi maʻi. I ke kumu o ka paopaoʻana, nā pulupulu mai kahi decoction o nāʻanoʻano e hoʻonui i ka ho'ōla houʻana i nā mea iʻeha. Ināʻaiʻia ka'ōpiopio e ka pipi a iʻole ka'ōpala, ka hoʻohanaʻana i nā lotions me ka hoʻohanaʻana i nā meahana i'ōleloʻia.

Keʻike neiʻoe? Ua hoʻonani nā Helene i ka pā'ū me nā lei hoʻomana hoʻokipa, a ua hoʻohana pū i nā'ōmaʻomaʻo ma nāʻaʻa no nā mea lanakila o nā pāʻani hoʻolimalima ma Nemen a me Istimian.

Nā hōʻike no ka hoʻohanaʻana a me nā mea lapaʻau

Hoʻolahalahaʻia nā hua pākī e nā kānaka healers ma keʻano o ka mea kanu, ka mea hoʻonani, ke kīʻaha ma ka waiʻona no nā maʻi o ka maʻi pīpīpili, ka cystitis, prostatitis, a me ke anu. E noʻonoʻo houʻia kekahi mau mea no ka lāʻau'ē aʻe.

ʻO Prostatitis

ʻO ka hoʻouluʻana o nāʻanoʻano e hana i mea kūpono kūpono no prostateitis - Hoʻolālāʻo ia i ka hoʻomaha i ka mumū a hoʻokuʻu i kaʻeha. ʻO kahi pōmaikaʻi'ē aʻe o kēia hoʻonuiʻiaʻana,ʻo ia ka hoʻonuiʻana i ka mana kāne. No ka kukeʻana i 1 tbsp. l nā meaʻenehana, 200 ml o ka wai e hoʻolapalapa ai a waihoʻia no ka hola 3-8. A laila hoʻohemo i ka hui.

He mea nui! ʻAʻole ponoʻoe e noʻonoʻo i ka hoʻoponopono kūpono i ka panacea no prostatitis. Iʻole e hōʻino i ke olakino, e nīnau mua i ke kauka.

E'opi i nā hua'ōmaʻomaʻo huapalapa, waihoʻia i loko o ka pahu a hoʻopihaʻia i hoʻokahi'ōmole o ka wai (hoʻolapalapa a hoʻomaʻamaʻa muaʻia). E uhi i ka pahu me kahi poʻi a hoʻokuʻu i kahi pouli no 8 mau hola, e hoʻouka i nā mea mai kēlā manawa kēia manawa. Ma hope o ka manawa i'ōleloʻia, e hoʻopau i ka wai. E mālama i ka lāʻau lapaʻau no 1 st. l ekolu manawa i ka lā, hoʻokahi hapa hola ma mua o kaʻaiʻana.

Hoʻokaʻaʻike: pāʻani pāʻani ma prostatitis

Mai ke anu

ʻO ka mea kanu i nīnauʻia e hoʻopau maikaʻi i nā hōʻailona o ka maʻi a me ka ihu ihu. Eia hou, ʻO ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau he mea maikaʻi loa ia no ka paleʻana i nā maʻi viral respiratory. ½ tsp mea 'aihue' ia i 200 ml o ka wai kaila. E noʻonoʻo a hiki i ka hoʻomahaʻana i ka manawa, a laila lawe i ka tbsp. l 30 mau minuke ma mua o kaʻai. ʻO ka hōʻano wikiwikiʻana a me ka hoʻoikaikaʻana i ka pūnaewele olako.

Hoʻokaʻaʻike: hoʻomākaukau i ka lāʻau lapaʻau no ke anu

Mai nā cystitis

Hoʻomaopopo maikaʻi ka lāʻau laʻau i ka hoʻonāʻana i loko o ka momona, hoʻopau i ke ahi a me ka lolo i ka wā e holoi ai, e hoʻoneʻeneʻa i ka wai kahe mai ke kino. No ka loaʻaʻana o ka hulu ho'ōla i ka 400 ml o ka waiū, e hoʻonui i 2 mau kapu. Hoʻohana no kēia mau hana i ka paila mai ka enamel. E puhi i ka hui ma kahi wela wela a hiki i ka hapalua o ka wai. Hoʻopili i ka mea'ūmā a hoʻomaha. E lawe i loko o 2 tbsp. l., maikaʻi ke kakahiaka a me ke ahiahi.

E aʻo e pili ana i nāʻano o ka pāloka ma keʻano he diuretic.

No ka'āpana'ōpala

No ka hoʻouka houʻana i ka hana o ka'ōpala me ka hoʻihoʻiʻana i ka pono, makemakeʻia e lawe i kahi kukai kūikawā. ʻO keʻano o ka hōʻoluʻoluʻana i nā hiʻona a me ka flatulence, e hoʻoikaika i ka hana o ka'ō'ōʻana i ka meaʻai. 2 tbsp. l nā meaʻenehana, no 200 ml o ka wai anuanu a rehe i loko o ka wai wai no 30 mau minuke. E hoʻoli i ka hulu, a laila e kānana i ke kaula. E lawe i 2 tbsp. l ʻekolu manawa i ka lā. Mai hōʻanoʻoe i kahi hōʻailona me kēia decoction no kaʻoi aku o hoʻokahi mahina. Pono ke kauka e hoʻoholo i ka lōʻihi o kaʻoihana koʻikoʻi.

Nāʻano o ka hoʻohanaʻana i ka cosmetology

ʻO ka paʻi pa'ū ka lāʻau aniani a me ka hopena i kaʻili o ka maka a me ka'ā'ī. Hōʻoʻia ke hakakā nei ka mimic wrinkles a puni nā maka, nā uhu uila a me nā kiko o ka makahiki. ʻO ka mea kanu o nāʻano lubricate wahi ma ke kino, i uhiʻia me nā freckles. E hana hou i ke kaʻina hana i ke kakahiaka a me ke ahiahi. ʻO kahi mea kanu maikaʻi loa no kaʻiliʻili - 1 tsp. ʻO ka hoʻonaniʻia me ka wai lemon e hoʻokuʻu i ka momona.

E makemake anaʻoe eʻike i ka hanaʻana i ka waiʻala pāpaʻi no ka maka o ka hale.

A no ka hoʻohuiʻana i ka mea kanu me ka waina keʻokeʻo, loaʻa iāʻoe kahi waiu loloa nui, hiki ke mālamaʻia no ka manawa lōʻihi i loko o ka pahu pāʻani i keʻano o nā cubetzen cubes. ʻO ka holoi mauʻana i ka maka a me ka'ā'ī e hāʻawi aku i kaʻili āpau a me ka hoʻomaʻemaʻe. ʻO nā humuhumu o ka hoʻomohana wela ma ka mahele o ka puʻu e hoʻomaha i ka haʻalulu a me nā meaʻino'ē aʻe, eʻeleʻele i ka maka. I loko o ka cosmetology, hoʻohana ponoʻia kaʻaila nui o nāʻanoʻano. - ka hanaʻana o nāʻano huahana holoʻokoʻa i keʻano o nā masks, nā lotions, nā mele e pili ana i nā hakihaki a me nā kiko o kaʻili.

Nā kuhiakau a me nā pilikia kūpono mai ka hoʻohanaʻana i

He mau'ōlelo hōʻeuʻeu paha no ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka hua laʻau pāpaʻi, akā, ua koʻikoʻi lākou. Hoʻopiliʻia nā mea lawaiʻa ma ka wā'ōpū, no ka mea, he hopena no ka hoʻomaikaʻiʻana i ka leo o ka pūpū, a me ke kaheʻole o ka hānauʻana. Pono pono e pono i nā poʻe e pilikia nei i kaʻahaʻaina. ʻO ke kumu o kēia ka'ōlelo kūpono o nāʻanoʻano e hoʻohaʻahaʻa i ke koko. ʻAʻole hiki ke hōʻinoʻia ka lāʻau lapaʻau e like me nā maʻi me ka gout a me nā kānaka e loaʻa ana i ka waihona paʻakai.

Pehea e hōʻiliʻili pono ai a mālama i nā pala pā

Mākaukau nā hua eʻohi i ka hopena o ke kauwela. Eʻokiʻoki i nā'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo, eʻokiʻoki i loko o ka pūpū a kau iā lākou i loko o ka lumi pouli. ʻO ka hopena hou aʻe,ʻo ka hoʻolulululiʻana i nā'ōkākā. E hoʻoulu i nā hua i loko o kahi pahu pale. E mālama i nā mea maloʻo maloʻo ma kahi maloʻo. Ma nāʻano kūlana, e hoʻomau nā hua i ko lākou mau waiwai waiwai no nā makahiki 3. ʻO ka paʻi pālahalaha no ka kino o ke kino. Me ka hoʻohanaʻana i kēia'ōpala momona, hiki iāʻoe ke hoʻokuʻu i nā maʻi he nui a mālama i ko lākou olakino.