Nā hōʻailona

ʻO ka mikoa Miko: pehea e hana ai i nā mea pale i loko o ka māla

ʻO ka hoʻomākaukauʻana i ka māla no ka hoʻoilo, ua lilo ia i mea nui loa no nā māla a me nā kauwela, a he mea pono ke hoʻokōʻia i ka wā o kaʻauhau e hana ai i nā kūlana maikaʻi a me ka palekana no nā kumu hua me ko lākou holoʻokoʻa holomua.

Heʻoiaʻiʻo loa kēia no nā lāʻau hua pōhaku, kahiʻoi loa aku i ka'ākau'ākau o ka hoʻoilo. Akāʻaʻole pono ka makaʻu a me nā makani makani e makaʻu i ka hoʻomākaukauʻana i ka mahinaʻai no ka hoʻoilo.

I ka hoʻoilo, kekahi o nā nīnū, kahi a mākou e kapa pinepine ai i nā meaʻeha, hoʻolālā e hānai iā lākou me kā lākou mau wai. ʻO kekahi o nā meaʻeha maikaʻi loa o ka mālaʻo ia ka moth hoʻolālā, e pili ana i nā mea e kū'ē i ka mea e kūkākūkā ai kākou ma kēiaʻatikala.

Hōʻike

No laila,ʻo kā mākou kūkākūkā e hele ai i ka moa o ka hoʻoilo, i komo pūʻia me ka hanaʻana i nā leloleʻa mai kaʻohana moth. ʻO kona mau hiʻohiʻona hiʻohiʻona, aia ma luna o nā mea a pau, kaʻulaʻula-lahilahi, a he paʻakikī i ka hoʻololi me kekahi mau kumuhana'ē aʻe o ka papa'ōpala.

Hiki i nā'ēheu o nā kāne ke hiki i kahi keneta 3 kenimika, i ka loaʻaʻana o nāʻaoʻao āpau. Ma nā wāhine, heʻoi aʻe ka'ēheu a me ka liʻiliʻi o nā'ēheu, aʻo ke kau o kekahi manawa he 2 kenimika.

E like me nā'ōpala nui i waena o nā moemoe, uaʻoi aku ka nui o ka nui o nā wāhine (ʻo ia hoʻi, ma ke kino kino), aʻoi aku ke kukui i nā keiki kāne'ōpio (ua nui aʻe nā'ēheu iʻoi aʻe, akā ua emi iki aku ka nui ma mua o nā wāhine). A hiki i ke kau waena o Kekemapa, e lele lele ana kēia pēpē, e koho ana i kahi e hoʻomaha ai i ka wā e hiki mai ana i ka māla. Inā mākou e kamaʻilio e pili ana i kaʻenuhe pono'ī, aia ka'ōmaʻomaʻo o ka lime, me ka poʻo keʻokeʻo. Ma nāʻaoʻao o kēlāʻano anuhe, he mau mele kōmele, e like me ka hoʻopiliʻana.

I ka lōʻihi, hiki i kēia mau hōʻino ke hiki i 2 kenimika. Ma hope o ka hoʻomahaʻana, hoʻonāukiʻia ia mai ka manawa o ka hoʻomakaʻana o ka holoʻana o ka'ōpala a me keʻano o nā lau'ōpiopio mua i ka hua hua. A hiki i ka mahinaʻo Iune, hoʻopōʻino lākou i ka lālā lau o ka lāʻau, a ma hope iho, kāpili lākou i loko o ka lepo, a lilo i nā lehua.

Nā pīpī palapelu, ka mahina Mei, nā'ūlū, nā kitsyaks, nā pīpī kalo, nā medars, nā pīpī pīpī, nā cycadas, nā kāpili, nā pīpokiʻo Colorado, nā collembolos, a me ka pōʻino.

ʻO ke ola

Uaʻikeʻia, no ka holomua o ka hakakā a me ka lanakila ma luna o kaʻenemi, he mea pono eʻike i ka nui o kaʻike e pili ana iā ia, kāna mau hana a me kona nohona ola. Hiki ke hoʻohanaʻia nā kānāwai likeʻole i keʻano o ka hakakāʻana me ka moth kauwela. Ma hope aʻe, e nānā mākou i nāʻokoʻa i ke ola o nā kāne a me nā wahine wahine, e like me nā anuhe a me nā pupae o ka hoʻomaha moa.

Pāpū

ʻO ka moth papa hana maʻamau ka nui ma nā wahi o ka nahele-steppe, ka lāʻau a me ka steppe. ʻO kēiaʻano mahele e hoʻoholoʻia e kaʻilikai a me nā kūlana kai e pono ai no ke ola olaʻana o kēlāʻano. Hoʻokomoʻia nā'ōpiopio mikū pa'ū, e like me nā mea'ē aʻe a me nā mea ola, i nā kāne a me nā wāhine.

Nā wāhine

Hiki keʻano iki keʻano hoʻohālikelike o ka moth moths wahine i ka nui o nā kāne. Eia kekahi, ua hoʻoholoʻia ko lākou mauʻokoʻa ma kaʻula o nā'ēheu a me ko lākouʻano. I ka mahana o + 10-15 ° C, uaʻike lākou i ka maikaʻi a me ke kūlana palekana a hiki i ke kauwela a me ka hoʻololiʻana o ka mahana. Hiki i nā kāne a me nā wāhine ke hoʻomau i ke ola e like me nā mahana o -15 ° C.

Keʻike neiʻoe? ʻO kahi hiʻohiʻona hoihoi o nā wāhine moth hōʻoleʻo ka hikiʻole iā lākou ke lele, me nā'ēheu. Hoʻolālā lākou i nā lāʻau ma nā lālā, kahi e moe ai me nā kāne. A laila, kau ka wahine i nā mea i loko o ka momona o ke kāʻei kokoke i nā puʻupaʻa a me nā wana'ōpiopio. I hoʻokahi manawa, hiki i ka wahine ke waiho i nā hua 300.

ʻO nā kāne

'Alahi iki kahi. ʻO ko lākou mau'ēheuʻoi aʻe o ka mākū mālamalama me ka'āpanaʻulaʻula i nā'āpanaʻulaʻula i kahi'āpana keʻokeʻo. ʻAʻole like me nā wahine, hiki iā lākou ke lele lele wale, e neʻe ana mai kahi lāʻau a lāʻau a hana i nā hana maʻamau e hoʻonui i ka heluna o keʻano.

Nā Kaumaha

ʻO ia ma ke kauʻana o ka moth. A laila, mālama mau i nā hana koʻikoʻi e hoʻopaʻa i nā mahana o -20-25 ° C. ʻAʻoleʻo ia e makaʻu i nā makani ikaika āpau a iʻole nā ​​hulu maʻamau a me nā loli o ka mahana. ʻO kēia mea kupanaha kupanaha, hiki ke mālama pono iā ia iho,ʻo ia hoʻi ma nāʻano kūponoʻole. Hoʻomoe i nā hua ma nā kumu a me nā'ōpū. Hoʻomaka ka uluʻana o ka'ōpiko i ka hāʻuleʻana a hoʻomau i ka punawai me ka hopena i ka hoʻoilo, i ka wā e hoʻonaninani ai nā'ōpū, ai ka wā e wela ai ka wela a hoʻopau i ke kaʻina o ke ola.

Keʻike neiʻoe? ʻO nā embryos i pāʻoleʻia e nā mahana ma lalo 0 ° C hikiʻole ke hoʻopau i ke kūkulu. No muli o kēiaʻano kūponoʻole ka mū o ka moa hōʻole ma waho aʻe o kahi kaomi, no ka mea inā mahana ka hoʻolālā,ʻaʻole hiki iā lākou ke pale i ka puna.

Nā Caterpillars

I loko oʻApelila, hoʻokuʻuʻia nā anuhe mai nā papa. I ka manawa mua,ʻaʻole iʻoi aku ko lākou nui ma mua o kekahi mau mīkini mile a ua aneane hikiʻole keʻike maka. Ma mua o ka manawa, piʻi lākou i 2 kenimika a ma Iune e lilo i nā anuhe piha piha, no ka hanaʻana i nā lāʻau a pau a nalowale ko lākou mau lālā. ʻO nā kumu kūpono loa no kā lākou uluʻana, he pāmahana + 20 ° C a he wela kiʻekiʻe. Me ke kōkua o ka pūnaewele, hoʻokuʻu pū ka muse i nā lau, e holo pololei ana mai kahi wahi hānai ai kekahi.

Pupae

I ka hopena o Iune, e iho mai nā anuhe o ka moko o ka moko no ke kauwela mai nā lālā lāʻau i ka honua a eʻeli i 10-13 kenimika hohonu i lalo no ka papation. Aia wale nō i ka malamaʻo Kepakemapa,ʻike hou lākou i ka lā, e hoʻohuli i nā huahualele.

Hoʻopilikia

Ma muli o kaʻoihana kiʻekiʻe i ka manawa o nā kauwela o ka moa hoʻolālā, e hoʻopiliʻia nā hua a pau a me kekahi mau hua ulu. I ka manawa pinepine hiki iāʻoe keʻike i nā lāʻau i loko o ka māla, kahi wale nō i waihoʻia nā lālā o nā lau, aʻo ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo a pau eʻaiʻia i kahi hope loa.

ʻO ka moth hoʻolālā he mea alohaʻole hoʻi ia i nā wana'ōpiopio, e komo ana i loko o ko lākou porous-fibrous hoʻolālā a me ka lukuʻana i ka hana hou i ka wā mua o ka ulu a me ka uluʻana. Akā,ʻaʻole i pau kāna mau hana kū'ē iā ia. Ke komo ka'ōpū i loko o ka pua pua, eʻai i ka mea nui, a lailaʻai i ka momona. Ma muli o kēia hana, hikiʻole i kāu mau lāʻau hua i loko o ka māla ke hiki ke hua i ka hua.

He mea nui! ʻO ka paʻakikī no kaʻikeʻana i kahi lāʻau e pā i ka moa (a hiki i ka manawa e waiho mau ana ka lālā ma luna o ka lāʻau) ua aneane hikiʻole keʻike i ka'āhehe anuenue o kēia'ōpū me ka maka maka (hiki wale nō ināʻikeʻoe i ka lau iʻikeʻia a pua'ē paha no ka manawa lōʻihi. maikaʻi ka nui). No laila, i kaʻikeʻana i nā hopena o nā hopena o ka hopena o nāʻenuhe o ka'ōpala, pono ia e hoʻolako i nā mea pale i ka manawa kūpono e hoʻoponopono i nā meaʻeha.

He aha nāʻano o nā mea kanu i nā kumulāʻau

Akā, ma mua o ka huliʻana i nāʻano o ke kaua me ka moa o ka hoʻoilo, eʻike kākou i kaʻano o nāʻano lāʻau ulu i hiki i nā anuhe o kēia'ōpala. No laila,ʻo ka mea i pinepine pinepineʻia e kēia'ōpū o nā lāʻau momona, penei:

  • nā lāʻauʻala;
  • nā pears;
  • plums;
  • nā'āpana;
  • cherries;
  • nā meaʻono;
  • koale plum;
  • pīnaki;
  • ʻo mulberry
E like me kekahi mau kumu ulu me nā kumu liʻiliʻi:
  • oak;
  • maple;
  • 'ōpala;
  • linden;
  • ke kai moana;
  • viburnum;
  • nāʻeleʻeleʻeleʻele a me kaʻulaʻula;
  • ka uluna;
  • Kikama;
  • a me nā mea'ē aʻe he lehulehu.

ʻAʻole e haʻalele ka moth mīkini i kekahiʻano o nā hua a me nā kumulāʻau. Hiki keʻikeʻia mai ka papa ma luna nei, hiki keʻikeʻia nā'ōmole a me nā anuhe o kēia'ōpala i nā kumu lāʻau.

ʻO ka pale a me ka palekana

ʻO ka hoʻokō wikiwikiʻana o nā hana palekana a me ka pane wikiwikiʻana i ka hōʻike o ka maʻi o ka uhi lau ma ka lāʻau eʻae iāʻoe e pale a mālama i kāu māla, a e hōʻiliʻili i kaʻohi huaʻai lōʻihi e halaʻole ana i kaʻau. Ma hope o nā mea a pau, inā haʻalele ka mū i ke kumu,ʻaʻole e lilo ka pua iʻeleʻele,ʻo ia hoʻi ka nele o ka hua.

ʻO nā mea kūpono loa e kāohi ai a hakakāʻana i kēia pōʻaiʻino penei:

  1. I ke kau, e'eliʻoki i ka'āina a puni nā kumu lāʻau ma lalo o 2 mika ke anawaena. No laila, e'ānaiʻoe i nā anuhi pupae e hūnā ana i ka lepo a hana i ka pōʻino nui i ka poʻe'ōpū.
  2. Ma mua o ka hoʻomakaʻana o ka uluʻana (ʻo ia hoʻi i ka hoʻomakaʻana o ke kau puna), e hoʻopukaʻia nā'ōpuʻu me nā'ōpona kūikawā o DNOC a ole oleocuprite (ʻO Olecucrit he lāʻau laulā maʻamau e hopena i ka pōʻinoʻaʻole wale i ka moa, akā, i kekahi mauʻano maʻi'ē aʻe). ʻO kahi koho maikaʻi i kēia mau meahana,ʻo ia ke helu lāʻau lapaʻau 30, e hiki ke loaʻa ma nā hale kūʻai hānai kūikawā.
  3. Aia a hiki i ka manawa e ulu ai nā kumulāʻau, e pīhoihoi i ka antio a karbofosom.
  4. I ka halaʻana o nā iʻa i hala i ka wā ma mua o ka hanaʻana (i ka waenakonu oʻApelila), pono ia e hoʻokuʻi i ka kolu o ka pahu ma ka'ōwiliʻana me nā lāʻau lapaʻau.
  5. I ka hoʻohuiʻana i ka hōʻiliʻiliʻana i ka'ōmole, pono pono e hana i ka'ōʻana o ka uluʻana o ka lepo a hiki i ka pukaʻana o nā papalina (i waenakonu o Dekemaba, hāʻule nā ​​moa i ka lepo, a no laila e lukuʻia lākou).
He mea nui! ʻO ka hakakā nui i nā anuhe lelepalapala e hōʻino ana i nā lau, me ke kōkuaʻana o nā lāʻau lapaʻau, e hanaʻia mai ka manawa o ka'ōpuʻu'ōpuʻu a hiki i ka pukaʻana o nā'ōpiopio. No ka hanaʻana i kēia mea, e hoʻohana i ka lāʻau "Karbofos" (60 g no 10 liters o ka wai). Ke kū'ē i nā anuhe, kaʻokiʻana i kaʻili o nā lau, kahi "Spark - ka pālua a iʻole ka sparkle gula.
Hiki iāʻoe ke heluhelu e pili ana i keʻano a pehea e hana ai i ka lawaiʻa lawaiʻa.

Ma muli o ka hikiʻole o ka wahine ke lele, piʻi lākou i nā lālā ma kahi o nā lāʻau. No laila, e koiʻia nā papalina wahine e hele i loko o nā pūpili paʻa a paʻa i luna o lākou. ʻO ke kāohiʻana i kēlā Velcro e pono ma ka hopena o ke kauwela (kokoke mai i waena oʻAukake). I ka hāʻuleʻana, hiki ke hoʻoneʻeʻia i kēlā me kēia mau pale pale pale a puhi pū me nā lau i hāʻule.

ʻO kekahi o nā mea kū'ē nui o ka mū,ʻo ia nā hōkū hōkū. No laila, e hoʻolālā i kāu kīhāpai me nā manu lele a hāpai i kēia mau manu me ka meaʻai.

Inā noho kekahi mau pua o nā huahuala i loko o kāu māla, a laila hiki iā mākou ke manaʻo e hoʻopauʻia nā'ōpū a me nā meaʻeha (aiʻole, i kēlā me kēia hihia,ʻo ka nui o ka hanaʻino mai nā hana hana moth ka haʻahaʻa iki iho). Eia kekahi ala'ē aʻe no ka mālamaʻana i ka helu o kēiaʻano o nā meaʻehaʻeha e hoʻohana ai i nā beli maʻamau. Aia keʻano o kēlā mea ma nā'āpana o nā kumu lāʻau i loko o kāu māla.

Hiki iā mākou e heluhelu e pili ana i keʻano o ka hoʻoponoponoʻana i kēlā mau meaʻeha, e like me ka hulu kāpena, ka'ūhini, ka pulu, ka mū, ka maka-e.

ʻO ka'āina nui o ka'āina i ka mea nui e hōʻike nei i nā māla me nā mea hihiaʻole heʻano likeʻole o nā'ōpala a me nā meaʻeha. ʻO kēlā mea kēia mea i makemake i ka mahi mahiʻai i ka mālamaʻole a mālama i kā lākou mau meaʻai ma nā kīhāpai mua.

A i kēia manawa, i alakaʻiʻia e nā'ōlelo aʻo a me nā rula i hāʻawiʻia i loko o kā mākouʻatikala, e hiki iāʻoe ke pale i kāu hua a me ka māla ulu mai nā mea hōʻailona pest. ʻAʻole hiki i nā Insekini ke hōʻeha nui i nā hua hua, aʻoʻoe i loko o ka hāʻule e hōʻiliʻili i kaʻohi e kakali lōʻihi.