Kaomi

ʻO nā kāpoki kaʻawale no ka hoʻomaha i ka home:ʻo ka mea maikaʻi loa

He nui nā mea maikaʻi i nā mea kanu momona. ʻO kēia ka manawa kūpono e pakele ai i ka hoʻoilo, a me ka mālamaʻana i nā huaora (ma hope o nā mea a pau, ua maopopo i nā mea a pau i nā hua liʻiliʻi hua kūʻai i kūʻaiʻia i nā supermarkets e likeʻole i nā kauwela ma loko o ka waiʻona). ʻAe, a mau loa ke komoʻana i nā lāʻau.

Inā paha e hiki ke hoʻokuʻu i nā kāloka, a ināʻaʻole i nalowale kona mau pono pono'ī ma hope o ka pauʻana, e haʻi hou aku mākou.

Nā pōmaikaʻi o ka hoʻouka

Hiki ke waiho i nā kāleka i loko o ka hale, lalo, kahi'ē aʻe paha. Ma lalo o kekahi mau kumu, hiki ke mālama i ka hua'ōlelo a hiki i ka puna. Akā, inā he haʻahaʻa a kiʻekiʻe paha ka mahana, ua kūpopo ke kāloka,'ahuʻula, maloʻo a hemo paha. He mea paʻakikī loa ia no ka poʻe mālama kāloka i loko o ke keʻena. Ma hope o nā mea a pau,ʻaʻole i nā kānaka a pau he papa lalo aiʻole he pāpale i hoʻomākaukauʻia no ia mea. ʻO ia ke kumu o ka hopena maikaʻi loa i kēlāʻano, he kāloti hauʻoli wale nō,ʻo nā pono e hoʻomauʻia ana no ka manawa lōʻihi.

Keʻike neiʻoe? He kūpono nā kāleti hōʻoluʻolu no ka hoʻoukaʻana. Heʻoi aku kaʻono a me keʻoluʻolu.

Eia kekahi,ʻaʻole pono e kaʻawale ka pahū liʻiliʻi, no ka mea, ua hoʻolakoʻia nā mea uila hou me nā mea'atihana spacious. No laila,ʻaʻole e koiʻia kēiaʻano kūʻai i nā koina a me nā mea hou aʻe.

No nāʻohana wahine a pau, heʻano nui'ē aʻe kēiaʻano hoʻomākaukau:ʻaʻole ponoʻoe e hoʻolimalima i ka manawa lōʻihi. Ke kukeʻana, e lawe wale i kaʻeke a hoʻonui i ka nui o nā kāloti i ka pā.

Ke koho a me ka hoʻomākaukauʻana o nā kāloka

Ma mua o ka hoʻokuʻuʻana i nā kāloka i ka pahu hauʻona, ponoʻoe eʻae i kahi kūpono i ka kohoʻana o nā huahana a koho i nā mea kiʻekiʻe loa. ʻOi aku ka maikaʻi ināʻo ia nā huaʻai mai kāu māla.

No laila, ua waeʻia nā aʻa i'ōpiopio, liʻiliʻi, piha,ʻaʻole i palaha.

He mea nui! ʻAʻohe hiki ke lawe i nā hua o ke kumu maloʻo. - e pōmaikaʻi iā lākou he mea liʻiliʻi.

E koho nui ka nui o nā kāloti. Heʻoi aku ka maikaʻi o nā kope liʻiliʻi - e nalowale lākou i ke kahi o ka maloʻo.

Ma mua o ka hōʻiliʻiliʻana, ua hoʻomaʻemaʻeʻia nā huaʻai mai ka lepo, holoiʻia, a lahilahi eʻoki i ka papa kiʻekiʻe,ʻokiʻoki i ka'ōlelo a kau i luna o ke kāwele e maloʻo ai lākou.

Nā kāleka maikaʻi

ʻOiai e hoʻomaloʻo ana nā lauʻai, hiki iāʻoe ke koho i ka pahu no ka hoʻoma'ū.

Eia paha kēia:

  • nā pākili liʻiliʻi liʻiliʻi (nā pahu);
  • hoʻokahi kīʻaha hoʻokahi;
  • nā peke kūkeke kūikawā no nā hua maloʻo;
  • ka hau a me ka palaoa (no nā pīlaʻi pīpī a me nā kāloti i kāhiʻia);
  • nā pēkeʻeleʻele me kahi kī.

Hiki ke hoʻohanaʻia nā pekeʻeleʻele maʻamau, akā pono lākou e ikaika a pono hou. I ka hoʻohanaʻana i kahi pahu'ilika, e hoʻomanaʻo e ponoʻoe e haʻalele i kahi 1-1.25 knm o kahi hakahaka ma mua o ka uhi, e like me ka hoʻonuiʻana o nā huaʻona i ka wā e maloo ai lākou a makemake lākou i kahi kikowaena.

Ke loaʻa nā hua maloʻo a me nā huaʻai, hiki iā lākou ke mālama i kā lākou leʻaleʻa no ka wā lōʻihi. E aʻo pehea e hoʻoulu ai i ka blueberries, nā strawberries, nā cherries, nā'ōpiʻa, nā'ōmato, nā kaloni porcini, ka paukena no ka hoʻoilo.

Nā ala o ka maloʻo

Ma mua o ka hoʻolimalimaʻana i nā kāloka no ka hoʻoilo i loko o ka fīkili (ʻaʻole ponoʻole ināʻoe e hoʻopaʻa i loko o nāʻeke aiʻole i loko o nā pahu), noʻonoʻo e pili ana i kāna kumuhana ma hope o ka pauʻana. ʻO keʻano o kaʻoki a me ke kaʻina o ka hanaʻana e pili ana i kēia.

He mea nui! ʻAʻole kūpono ia e hoʻokuʻu i nā kāloka - he nui ka manawa.

Hoʻopiliʻia

No nā kīʻaha he nui, nā kāloti kahi maikaʻi loa i hoʻohanaʻia i keʻano'āpana, e'elihiʻia i mau'āpana, nā'āpana lahilahi, aiʻole nā'āpana liʻiliʻi (e pili ana i 6 mm).

Raw

Ua kūmoʻo a kauʻia nā kāloka i kohoʻia noʻoe i loko o nāʻeke a me nā pahu i loko o nā'āpana hoʻohana hoʻokahi. I ka manawa like e pono ai e hōʻoia ka ea i loko o ka pahu i ka mea hikiʻole.

I mea e maʻalahi ai ka hoʻokeleʻana, hiki iāʻoe ke hoʻopaʻa i nā mea kikohi me ka lā o ka hōkeoʻana a me ke kumu (no ka'ōpena, kaʻaila, etc.) ma ka pahu, a kau i loko o ka pahu pāʻani.

Hiki iāʻoe ke hoʻokuʻu i ke kāpeti maʻelua mau ala:

  1. Hoʻokomoʻia nā hua kanu i kohoʻia ma luna o kahi pālapa a iʻole ka pahu a kau i loko o ka paʻukena no 1-2 mau hola.
  2. Hoʻopihaʻia nā'āpana'ānuʻakoʻa i loko o nā pahu, e hoʻokuʻu i ka ea mai lākou mai, paʻa a paʻa a hūnāʻia i loko o ka pahu pāʻani.

ʻO ka pāhaka

Ma muli o ka hanaʻana o ka kārotā i ka wā lōʻihi aiʻole ka'ūlūʻana, pono i ka waihoʻana i kahi no nā minuke i mua o ka maloʻo. Alaila - e ninini i ka wai anuanu. ʻO kēia ka mea e hoʻonui ai i ka hopena a hoʻemi i ka manawa kuke i ka wā e hiki mai ana.

No kēiaʻano hōʻailona e makemakeʻoe i kahi pan nui, kahi pahu me ka wai a me ka hau.

Pono ka wai hau e hoʻomākaukau ma mua o ka hoʻomakaʻana i ka blanching.

Ma mua o ka hoʻokaeʻana,'ōlelo lākou i ka blanching kūpaka, ka'ōmaʻomaʻa'ōmaʻomaʻo, nā pulupulu Brussels, broccoli, a me nā eggplants.

Hoʻoponoponoʻiaʻo Whiteching ma kēiaʻano:

  1. Hoʻopihaʻia kahi ipu nui i 2/3 o ka wai a kau i ke ahi.
  2. Ma hope o ka hoʻomakaʻana o ka wai, e hoʻopihaʻia me nā kāloti.
  3. Ma hope oʻelua mau minuke, e lawe i nā mea kanu a hoʻololi koke i ka wai anuanu.
  4. ʻO ka manawa like (2 mau minuke) e hiki ai i ke kāpeti ke "hoʻomaha" e hoʻopau koke i ka hana hana.
  5. Laweʻia nā kāloti i loko o ka colander a iʻole ke kānana e huki i ka wai. Hiki iāʻoe ke hopu i nā kumulāʻau mai ka wai me ka skimmer a kauʻia ma luna o kahi kāwele pepa.
  6. Ma hope o ka maloʻoʻana o ka Carrot, ua waihoʻia ma kahi'ōmole lahilahi ma kahi pā. I ka manawa like e pono ai e hōʻoiaʻole nā'āpana.
  7. E kau i ka pā i loko o ka pahu paʻale no 2-3 mau hola.
Hoʻomoeʻia nā mea kanu i nā'āpana i loko o ka pahu (iʻoi aku ka maikaʻi e lawe i kahi me kahi kiko o ka pahu) a kau i loko o ka pahu pāʻani.

ʻO nā huaʻai mai ko lākou māla iho -ʻoi aku ka maikaʻi a me ka maikaʻi. E hoʻomalu iāʻoe iho me ka'ōlelo a nā mea mahiʻai i ka hanaʻana i nā kāloti (pehea e kanu pono ai, i ulu koke nā kāloti, pehea e wai ai, hānai, kū'ē i nā maʻi a me nā meaʻeha), a me nāʻano o ka mālama iā Samesona a me Chantan.

ʻOhi

ʻO kaʻoi aku o nā manawa, ua maloʻo nā kālotiʻokoʻa, ua holoiʻia i mua o ka pele. ʻAʻole hoʻolahaʻenehana hou no kēia:ʻo ka mea kanu i kālaiʻia i kēiaʻano ke waihoʻia i loko o nā'āpana a hoʻokomo i loko o ka paʻukū.

Heʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻokuʻuʻana i ka kāpeti kuʻupuʻu i loko o nā kānana pī. Ma hope o ka maloʻo ka pahu, waihoʻia i loko o kahiʻeke.

Pālaʻi

ʻO nā meaʻaiʻole iʻike i ka hoʻokuʻuʻana i nā kāloka no ka hoʻoilo no ka mea hiki i ke keiki ke hoʻohana i kēia meaʻai.

Kāpalaʻia nā kāloka i loko o ka waiʻaʻole i hoʻohemoʻoleʻia no ka 20-30 mau minuke, i'ōwiliʻia me ka mea holoi, hoʻokomoʻia i loko o nā sake a kauʻia i loko o ka paʻukena. Hiki ke hoʻohana ponoʻia kēlā mau'eala i hoʻomaloʻoʻia i keʻano o ka mea hānai keiki.

Keʻike neiʻoe? ʻO ka mahanaʻoihana momona loa no nā hua, nā huaʻona, nā halo a me nā mea kanu he -18 ... -23 ° C. Ma kēia mau wela e paleʻia nā huakino, nā meaʻeha, a me nāʻelemakule maoli.

ʻEhia ka nui o kāu e mālama ai

ʻO ka lōʻihi o nā kāloti kānū e paʻa i ko lākou kūleʻa e pili ana i ka hōʻailona a me nā lako hana e mālamaʻia ai. ʻO ka kohoʻoi loa,ʻo ia nō, he mea'elike i hoʻokuʻuʻia me ka hana o ka hauʻihili hohonu. Hiki i kēia pahu hauʻoli ke maopopo i ka hou a me ka waiwai o nā mea kanu. i loko o ka makahiki.

Ināʻoe e mālama i nā kāloti i loko o ka mea'elike kūʻokoʻa aʻaʻole e "pilikia" me ka pahu, a laila hiki iāʻoe ke mālama 7-9 mahina.

Pono e hoʻomanaʻoʻia ka paʻa pono o ka pahu iʻole e komo ka kākāti i nā meaʻala maikaʻi.

E aʻo pehea e hoʻomākaukau ai i nā'ōmato, nā kukama, nāʻaila, nā pepa, ka kāpena (kapiʻipoki, kaʻulaʻula, ka broccoli), ka zucchini, ka'ōmaʻomaʻu, ka peʻa'ōmaʻomaʻo, keleka, physalis, rhubarb, celery, pīneto pake, horseradish, haloni maʻemaʻe, , ka waiū

Pehea e pale aku ai

ʻAʻole pono ke kāpiliʻana i ka kāloti kohua a me ka kāpīpī - e lawe wale i kahiʻeke mai ka mea'elihi a hoʻolei i ka hua'ōlelo i loko o ke pā ma ka hope o ka kukeʻana.

Akā no ka loiloiʻole i nāʻano pono o ka mea kanu, pono ia e hōʻeuʻeu me ka wiwoʻole. Ma mua o ka hoʻohanaʻana, ua hoʻokuʻuʻia ka kāpeti'okena i ka pahu firihana no kekahi mau hola, no laila e hoʻonui loa ia. A laila wale nō e laweʻia a waihoʻia i kahi mahana wela.

He mea nui! ʻAʻole hiki iāʻoe ke pale aku i nā meaʻai i ka mea umauma - ʻo ia ke pepehi i nā hua hua a pau a lilo lākou i meaʻole.

Pono ka'atika ma mua o ka hoʻohana, hoʻonāukiuki a hoʻokomoʻia paha, me ka hanaʻoleʻia, ma ka paʻi o nā huaʻai'ē aʻe a hoʻouluʻia i loko o ka mea hana'ūlaʻula a me ka microwave.

ʻO nā kāloti Frozen heʻanoʻokoʻa loa lākou i ko lākou pōmaikaʻi mai nā mea i hōʻiliʻili houʻia. Aʻo nā kīʻaha mai kēlāʻano momona e like me ka meaʻono. Eia kekahi,ʻaʻohe mea eʻike i nāʻano likeʻole, aʻo ka mea nui e mālama i ka manawa i ka hoʻomākaukauʻana i kaʻaina awakea a iʻole kaʻaina awakea. Ma hope o nā mea a pau, nā mea a pau i makemakeʻia e lākou - e loaʻa i kahiʻeke mai ka mea pāʻani.