ʻO ka mauʻu

Fusarium huaʻikuʻi wilting: pehea e pale a mālama ai

I kēia lā, ulu nui nāʻanoʻano rūkeke. ʻO kekahi o lākou e ulu ana i ke kakahiaka, a he nui ka nui o ke kō, a hoʻomau i kā lākou nānāʻana,ʻo kekahi - me ka nui o ke kō e piʻi koke aʻaʻole eʻae i ka kaʻa. Aʻo nā mea a pau e hanaʻino i nā maʻi: hikiʻole i kekahi ke pale i ka hina hina a me ka paukū lili, akā,ʻaʻole loa lākou e kū'ē i ke kī. Akā,ʻo nāʻanoʻokoʻa a pau e pā ana i ka Fusarium. He kino paha ka lepe phytophtora, he aha ka fusarium strawberry withering, pehea e pale ai a pehea e hana ai - e haʻi hou aku.

He aha ka pōʻino a mai hea mai

ʻO ka Fusarium (Fusarium oxysporum) he maʻi nui loa ia, no ka mea, he maʻi nui ka hive (mai nā aʻa i ka honua a puni). ʻO ka maʻi ma ke kauwela e wela loa. ʻO nā kumu o nāʻeha Fusarium he mauhele, kekahi mau mea kanu hua me ka lepo i haumia i nā maʻi maʻi.

Eʻike i ka pehea e hoʻoponopono ai i nā maʻi o nā lūlū,ʻo ia ma kahi o nā wahiʻeleʻele.
ʻO ka haroki Parasitic Fusarium oxysporum Schlecht. ma mua o Fr./sp. fragariae Winks a hiki i Williams ke hoʻopakele i ke ola no ka manawa lōʻihi (mau manawa aku a hiki i 25 mau makahiki), e hahau ana i nā mea kanu hou i kēlā me kēia makahiki. Eia kekahi, kokoke i nā huahana uluʻai a pau.

He mea nui! Hāʻawiʻia nā lilo i ka Fusarium e hiki ke 30-50%.

Pehea i maopopo

I ka fusarium, hiki i nā'ōmole brownish ma luna o nā lau, aʻikeʻia nā hōʻailona o ka necrosis ma kaʻaoʻao. Hoʻomaopopo pinepine paha nā'ōpū a me nā antennae i ke aka (e hoʻololi ana i ke kala).

Keʻike neiʻoe? I ka manawa mua, kapaʻia ka Fusarium "Lancashire maʻi" no ka mea, uaʻike muaʻia ma Lancashire i ka makahiki 1920. Ua haʻiʻia ka maʻi Fusarium i kahi maʻi hōʻeha i ka makahiki 1935.
I ke kaʻina o ka hoʻomohalaʻana i ka maʻi, e hoʻopauʻia nā lau i loko, e hoʻokuʻu ka'ōmaʻa ma luna o nā mea kanu i hoʻopilikiaʻia, a ma ka hope o ka manawa e hoʻopau ai ka nāhelehele, e hāʻule ke kumu, aʻo ka sōkeke e kāohi i ka uluʻana. Ma hope o 1-1.5 mahina, make ka mea kanu.

Pehea e pale aku ai

No ka mea o kēlā me kēia mea kanu i ka wā ma mua o nā maʻi o ka huapalapala, e kūpono ia no nā mea a pau me kaʻole eʻike i nā kānāwai kūikawā no ka paleʻana i ka huapalapala fusarium:

  1. I ka kanuʻana, hoʻohana wale i kaʻano kiʻekiʻe,ʻoihana olakino.
  2. Pono, e noʻonoʻo i ka piʻipili, e koho i kahiʻano.
  3. E hahai i ka papahana o ka loli o nā mea kanu (hoʻololi i nā 2-3 mau makahiki no nā moʻomeheu hou).
  4. Hana i ka lepo fumigation ma mua o ke kanuʻana.
  5. ʻO nā hua'ōleloʻeleʻele wale nō ma hope o ka hōʻiliʻiliʻana i kaʻohi.
  6. E hakakā mau i nā mea ulu a me nā meaʻeha.
Keʻike neiʻoe? ʻO nā chromosomes i nā māla rūlū he nui aku ka nui ma mua o nāʻano'āhiu hihiu. No laila,ʻaʻole perepolylya me kekahiʻano.
No ka paleʻana i ka fusarium, hoʻonāʻia ka lime a me ka waiūpaila pālolo i ka lepo. Hoʻokū pūʻia nā moena lūlū e ke opaque (ʻoi aku keʻano)ʻeleʻele vinyl.

Nā lāʻauʻaloʻalo mai fusarium

Inā loaʻa nā hōʻailona o fusarium, pono e hana i kahi nānāʻana o ka nānāʻana (ʻo ia wale nō e hiki ke hoʻomaopopo i ka haʻalulu parasitic) a, inā i hoʻopaʻaʻia nāʻepa, e hoʻomaka i ka hakakā.

E nānā i pehea e hoʻoponopono ai i nā strawberries i ka wā maʻamau, pehea e hānai ai iā lākou i ke kūpono, pehea a me ka wā eʻoki ai i nā lau a me nā mīkini, pehea e hana ai i nā lūlū.

ʻO Biologics

ʻO nā mea ola ola (Agat 23K, Gumate-K) uaʻoi aku ka maikaʻi ma keʻano he mea pale. Hoʻoponopono lākou i nā aʻa o nā mea kanu ma mua o ke kanuʻana.

Hoʻokaʻawaleʻia kahi non-pathogenic F. Oxysporum, i hoʻohana muaʻia i ka makahiki 1991 e nā meaʻepekema Kepanīʻo Tezuka a me Makino, hiki ke hoʻohanaʻia i mea huahana.

He mea nui! I ka papa mua o ka maʻi a no ka paleʻana i ka hoʻohana ponoʻana "ʻO Trichodermin" aiʻole "ʻO Phytodoc".

Paule

I ka hopena o ka luku nui, pono ia e hoʻohana i "Fundazol", "Chorus" a me "Benorad", kahi i lūlūʻia me nā huaʻaliki (hiki iāʻoe ke hoʻohana i kēia lāʻau lapaʻau i ka wā e hoʻouluʻia ai i loko o ka'ūpiki puka).

Hiki paha ke kaua i ka manawa hana o ka uluʻana

Hōʻike ka poʻeʻike i ka pono o "Fitosporin" e kū'ē i ka hua strawberry rashering. Eia naʻe, ināʻaʻole hiki ke ho'ōlaʻia nā mea kanu iʻehaʻia, ua hoʻoneʻeʻia lākou mai ka pūnaewele a ua lukuʻia. Ma hope o ka hoʻomaʻemaʻeʻana o ia wahi, pono e mālamaʻia ka lepo me Nitrafen.

He mea nui! Inā ua hoʻopili ka maʻi i ka māla a pau, uaʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻololiʻana i nāʻano likeʻole e pale i kēia pilikia. ʻAʻole hiki ke kanu hou i nā strawberries ma hope o nā makahiki he 5-6.

Nāʻano kū'ē

Iʻole e loaʻa ka nīnau i ka pehea e hoʻokuʻu ai i ka Fusarium, ponoʻoe e hāʻawi i ka makemake i nāʻano kūʻokoʻa e like me kēia haʻuki:

  • 'Alika;
  • "Bohemia";
  • ʻO Gorella;
  • "Judibel";
  • ʻO Capri;
  • "Christine";
  • "Omsk Early";
  • Hōʻailona;
  • "Sonata";
  • "Talisman";
  • "Totem";
  • "Tristar";
  • Flamenco;
  • "Florence";
  • "Alice";
  • "Yamaska".
I kēia manawa ua lakoʻoe i kaʻike e pili ana i ka mea Fusarium a pehea e kū'ē ai. Pono e hoʻomanaʻoʻia ka maʻiʻuʻuku o ka lepo, no laila pono ke nānā ponoʻia. Ma hope o nā mea a pau, ua maʻalahi ka maʻi ke hōʻole ma mua o ka hanaʻana i ka papa mua.