Nā mea kanu

Brunfelsia: mālama mālama home

He mea kanu mau ʻia ʻo Brunfelsia i ka ʻohana nightshade; ke ulu a ulu i loko o ka lumi, ulu a hiki i 50 cm ke kiʻekiʻe. Hoʻopapa ʻia ka ʻōnaehana kumu, he pala ka lau, a hiʻona.

Hoʻolau ia mai ka lā Pepeluali a Mei me nā pua tubular, ʻāpana a me ka nui o ka like me ke ʻano. I ka nui o nā ʻano, he ʻono. ʻO ka wai momona a me nā hua ʻawaʻawa.

ʻO Brunfelsia americana, lacteya a me nā ʻano ʻē aʻe no ka kanu lāʻau i loko

Ka nānā ʻanaPuʻu lau a me ka nuiNā pua
ʻApanaanaʻO Ellipse a hiki i ka 10 cm ka lōʻihi.ʻO ka momona, kahiʻala, e lōʻihi ka lōʻihi a hiki i 10 cm.
MalocotsvetnayaOval a he 10 cm lōʻihi.Ke keʻokeʻo, lilac, ʻaʻohe hanu.
Pua pua nuiOval, kuhikuhi.ʻO ke keʻokeʻo, poni me ka diameter a hiki i 12 cm.
UnifloraOval a 10 cm.ʻO ka keʻokeʻo, poni me ka ulaula a hiki i 2.5 cm.
Kahikina (lacteya)Oval, 5 cm lōʻihi.ʻO ka keʻokeʻo, kukui keʻokeʻo, ʻalani 5-7 cm lōʻihi.

ʻO ka mālama home

Hoʻomaʻamaʻa ka pua i nā loli i ke kaiapuni, makemake nui i ka kukui ʻula ʻole me ka kū pono o ka lā. No ka pua lōʻihi, mai Malaki a Kepakemapa kākoʻo lākou -16 ... -18 ° C, i ka hoʻoilo hoʻoilo ia lākou i ka -9 ... -14 ° C, e hoʻoikaika ai i ka hoʻokumu ʻana o nā pua.

Pono ʻo Brunfelsia i ka haʻahaʻa kiʻekiʻe a me ka hoʻokaʻawale pinepine ʻana me nā kū ʻole. I ka pūnāwai a me ke kauwela, e hoʻohāinu ʻia lākou a ʻekolu mau manawa i ka hebedoma, e hoʻohana ana i ka wai ma ka mahana o ke keʻena, me kahi hoʻoilo maloʻo, ua hoʻemi ʻia ka huila nui.

I ka hoʻoilo a me ka hoʻoilo, hōʻiliʻili ʻia i ka manawa 1 i kēlā me kēia mahina me ka hoʻohaʻemi o nā pauna mineral paʻakikī, i ka wā e ulu ana, ua kāʻei ʻia ke kapa kiʻekiʻe ma luna o 2 mau manawa a hoʻokahi mahina.

Laiki, pruning

I ka wā ulu, hiki i kahi neʻe makahiki i loko o kahi kalai nui nui me kahi loli o ka lepo a me ka papaʻi. Hoʻonohonoho hou nā mea kanu i kēlā me kēia 4 mau makahiki, e kahuli i ke kiʻekiʻe o 3 cm mau o ka lepo.

Hoʻopili ka lepo i mākaukau no nā pua ma ka ulu ʻana, hiki nō hoʻi iā ia ke hoʻohana i kahi ʻano o ka lau lau ʻāʻī, turf, pākō a me ka one, i lawe ʻia i loko o kahi ʻano o 2: 2: 1: 1. Hoʻāwili i ka ulu ʻana o nā lālā ʻōpio a me ka hoʻokumu ʻana o nā pua pua ma ka ʻoki ʻana i ka lāʻau ma hope o ka ulu ʻana o ka pua, a wehe i ke 50% o nā lālā.

ʻAno hānau

Hoʻanohonoho ʻia e nā ʻokiʻoki a i ʻole kaʻao hana. I ka hoʻomaka ʻana o ka pūnāwai, 10 cm o ka pito o ke pana me ka 3 mau ʻoki a ʻoki ʻia a hoʻoheheʻe ʻia i loko o nā puka puka e hoʻoulu ai i ke ʻano o ke aʻa.

Hoʻokomo ʻia nā ʻokiʻoki ma kahi pahu maʻamau a uhi ʻia me kahi kiʻiʻoniʻoni a i ʻole kahi ipu aniani. Hoʻokumu ʻia nā aʻa ma hope o kekahi mau mahina, ma hope o ka hoʻoili ʻana i nā mea kanu i loko o nā ipu.

I ka home, nā hiʻohiʻona o ka mālama ʻana i nā ʻokiʻoki e hōʻoia i ka mahana mau o +25 ° C a me ka hoʻolaʻa maʻamau.

ʻO nā maʻi, nā pōpilikia

Kūpaʻa ka mea kanu i nā maʻi a me nā pōpoki, hiki ke hoʻopilikia i nā aphids a me nā spider mites. Hiki ke hoʻoholo ʻia ka maʻi maʻi e kēia mau ʻōlelo e pili ana i kēia:

  • ke ʻano o ka melemele, lau ʻāpana;
  • gooey plaque, lumps like me ka hulu hipa i ka lau;
  • ʻeleʻele ʻōmaʻomaʻo paha i nā lāleʻa.

No ka mālama ʻana i nā pōpō, hoʻohana ʻia kahi ʻōmole a i ʻole ka mea ʻawaʻawa, e hoʻopili ana i ka haku ʻana i ka hoe pākaʻi, hōʻiliʻili pono ʻia nā pōpoki manuahi, a laila mālama ʻia me nā iniseti.

ʻO nā maʻi maʻamau e like me ka chlorosis, ma muli o ke koho pono ʻole o ka lepo a me nā ʻano milo like me nā wai nui.