ʻO ka ramson hoʻohana

Nā mea maikaʻi o ka kāleka ulu, pehea e hoʻomākaukau ai i kahi lāʻau kanu lāʻau

ʻO Ramson kahi lau nahele o kaʻohana Onion. Uaʻaiʻia kāna mau lālā a me nā lālā elongated a hoʻohanaʻia i lāʻau lapaʻau.

ʻO ka mea hana kino o ka ālapala uluwehi

Loaʻaʻo Ramson i ka papahana waiwai nui,ʻo ia hoʻi: sulfuric hydrocarbon allicin, ka nui o kaʻaila, protein, glycoside alanine, lysozyme (lāʻau'aleo maoli), phytoncides, mineral and soluble minerals.

He waiwai nuiʻo Ramson i nā huaora. Hoʻokahi haneri maumu o ka lāʻau i loko:

  • ʻO ka Vitamona A, beta mau: 4 mg
  • Hua'ōlelo B 1, thiamine: 0.03 mg
  • ʻO ka Vitamin B 2, riboflavin: 0.14 mg
  • NĀ Huaora B 3, PP, niacin: 0.48 mg
  • ʻO ka Vitamona B 9,'opipala pepa: 40 mcg
  • ʻO ka Vitampa C, ka ascorbic acid: 100 mg.
ʻO ka hinu nui e komo pū i nā allyl sulfides, ka pinokolinic acid a me nā mea a pau. He waiwai nui nā lālā Ramson i nā microelements: ka hao, zinc, fluorine, molybdenum, manganese, aluminika, chrome. ʻO nā macronutrientnts i loko o ke kīlaki he calcium, phosphorus, potassium, sodium, magnesium. I loko o nā lau o ka laukaʻi'āhiu,ʻikeʻia kahi kiʻekiʻe o ka selenium a me ke keleawe.

Keʻike neiʻoe? I Malaki, hiki ke mālamaʻia ka Ramson Festival makahiki ma ka moku Kelemāniaʻo Eberbach. I ke kūʻai nuiʻana i nāʻano mea likeʻole mai kēia mea kanu: nā kui, kaʻiʻo, ka berena, ka pies, nā meaʻai. Hiki iāʻoee hele i kahi huakaʻiiloko o ka māla o nā lāʻau lapaʻau a aʻo i nā mea huna a pau o ka hōʻiliʻili a me kaʻohiʻana i ka kāleka'ōhiu.

He aha nā hipaona waiwai, nā lāʻau lapaʻau o ka mea kanu

Mai ka mea i loaʻaʻole ai nā cherries. ʻO nā lāʻau'aloʻolo e pili ana i kēia kanu he antihelminicic, antimicrobial, bactericidal, fungicidal a me ka hopena antiscorbutic, hoʻonui i ka makemake, hoʻonui i ka hili o nā'ōpū o ka'ōpū, hoʻonui i ka hana motic intestinal. Ma keʻano he lāʻau lāʻau lapaʻau, hoʻohanaʻia ka kāleka'āhiu i nā lāʻau lapaʻau hou, a ma nā'āina a pau o ka honua. Ma ke kumu, ua hanaʻia nā hoʻomākaukauʻana no kahi hana o ka tonic, e hoʻonui i ka hoʻonuiʻana i ka makemake a me ka'āponoʻana i kaʻaiʻana. Hoʻohanaʻia nō hoʻi ia e like me he lāʻau hōʻeha e hōʻehaʻia ai no ka hoʻopauʻana o ka maʻi.

ʻO nā mea hou ma Roma kahiko ʻo kaʻaila o ka nahelehele (kona mau mea puhi) a me ka koko. Ma nā kuhi kahiko, ua hoʻohanaʻia ka mea kanu no ka paleʻana i kaʻino, ka maʻi cholera a me nā maʻi'ē aʻe. I kēia mau lā, he nui nā lāhui e hoʻohana ana i ka lāʻau no nā maʻi o ka maʻi, no nā anu anu, ma keʻano he mea e kali ana a me ka mea hōʻokoʻa no ka uluna.

Hoʻomaha ia i nā maʻi rheumati, sciatica a me nā hōʻailona o ke kuni. Eia naʻe, me ka hoʻohanaʻana i kēia lāʻau no nā lāʻau lapaʻau, ponoʻoleʻoe e lawe pio. ʻAʻoleʻo Ramson wale nō nā waiwai maikaʻi, akā, aia kekahi mau hōʻai'ē, a ma kahi e hōʻike aku ai mākou ma hope iki.

Hoʻomaopopoʻo Ramson i keʻanoʻokoʻa, kālaiʻia a me ka paʻakai. e hoʻoikaika i nā lako olakino, e kū'ē i beriberi, me ka anemia a me keʻano mea hoʻoikaika. Ma muli o nā mea waiwai i kona hoʻohuiʻana, he mau fibrinolytic a me nā thrombolytic, hana i ka hoʻonuiʻia o ka cholesterol, hoʻonāukiuki i ka hana maʻamau, e hoʻomalu i ke kahe o ka toto.

Pehea e hoʻohana ai i ka kāleka'āhiu i ka kukeʻana

ʻO kaʻoi pinepineʻana o ka ālapala'āpala i ke ahi: i nā salame a me nāʻalani. ʻOiai ka hoʻopukaʻiaʻana o ke kāleka, hoʻonāʻia nā'āpana o ka lauleʻele'āhiu i konaʻala a me keʻano o nā meaʻono ma hope o kaʻaiʻana.

Hoʻopili pinepineʻia ka ulu ma nā papa mua; i ka meaʻai no ka ravioli a me ka meatballs a me ka meatballs; hoʻohanaʻia e like me ka hoʻopihaʻana i nā pies a me nā pies, e like me ka mea hoʻolimalima no nā mea nui, nā meaʻai a me nā meaʻai kūʻai. Me ia mea e hoʻopau lākou i ka pāʻani, eʻoluʻolu i kaʻiʻo; Hoʻohuiʻia nā'ionona i nā meaʻai, a hāʻawi iā lākou i kahi piquant paʻi, a me ka palaoa i hanaʻia i ka hale.

Hiki ke hōʻiliʻiliʻia nā lālā Ramsons no kēia mua aku: ka pihi, ka piʻo, maloʻo, maloʻo aʻona.

He mea mana maikaʻi! I ka wā o ka hoʻolālāʻana o ka Neolithic noho, uaʻike nā kāpena'ōpiliʻi i nā kumulāʻau lau nahele ulu. I kēia mau manawa, ua hoʻohana nui ko mākou mau kūpuna i nāʻano kūpono o ka leka'āpala.

Hoʻomākaukau i nā meaʻoihana lāʻau lapaʻau

Hoʻomakaʻo Ramson eʻohi i ka hapalua o ka makahiki. Hoʻomoeʻia nā lālāʻoihana, ma keʻano he lāʻau lāʻau lapaʻau, ma mua o ka uluʻana o ka mauʻu i ka mahina o Mei. Uaʻeliʻia,'ōmomoʻia, holoiʻia a maloʻo maloʻo, a laila ua maloʻo a maloʻo paha.

He mea nui! Hiki i kekahi luna kālaiʻikeʻikeʻole ke hoʻopili i nā pōpona malena me kahi lāʻau make e like me ka līlia o ke awāwa.
Hoʻomakaukauʻia nā lālā Ramson no ka mālamaʻana i ka hoʻoilo. Ke kohoʻia, mālamaʻia ka mālamaʻana iʻole e maloo a maloʻo, a holoiʻia a hoʻomaloʻoʻia nā mea kūpono (me kaʻole o ka mana o ka lā o ka lā, ma kahi pouli, kahi maloʻo).

I ka maloo, hiki keʻoki liʻiliʻi i nā lau a hoʻopaʻaʻia i loko o nā pahu (e hoʻohana ana i kahi kapuahi wela), a hiki ke hoʻopaʻaʻia i loko o nā pahu liʻiliʻi me kahi uhi paʻa. Hoʻomoʻaʻia ka'ōpala maloʻo ma kahi pouli a maloʻo, e like me nā mea'ē aʻe o nā lāʻau lapaʻau. E hoʻomaopopo i ka wā e maloo ai, ua nalowale kekahi o nā pono pono'ī, akā,ʻaʻole kēia e hoʻolilo i ka mea kanu i meaʻole: Ua kūpono nā'ōmole hou a maloʻo no ka hoʻohanaʻana i ka ālaʻau'āhiu.

ʻO ka hoʻohanaʻana i ka kaola ulu'āhiu i nā lāʻau lapaʻau, kahi koho o nā mea kaulana

ʻO ka hoʻohanaʻana i ka ālaʻau'āhiu no nāʻoihana lāʻau e lawe mai i nā pono nui inā e hoʻohana i ka mea kanu, no ka mea he laʻana, i ka palaoa. Ma keʻano o kaʻaʻahu, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kaʻaila kawa a iʻole kaʻaila hinu, aʻoi aku ka maikaʻi o kaʻaila A.

ʻO Ramson no nā anu

No ka hoʻomaʻamaʻa maʻamau, e lawe i 50 g o nā pāleka gel. Inā he mea hou, ponoʻoe e kāpiliʻia ia ma luna o ka papa, kekena -ʻoi aku ka maikaʻi o ka'ōniu i ke mush (me ka pahi a iʻole ka mea holoi). E'ōwili i ka'āpana waiwai i loaʻa i loko o kahiʻeke liʻiliʻi liʻiliʻi a hoʻokomo i loko o kou ihu. Pēlāʻoe e hoʻoneʻe i ka ihu, a me ka wai, i hoʻomohuʻia i loko o ka membpena mucous, e loaʻa ka hopena antimicrobial i ke kino holoʻokoʻa.

Ke kūʻana o ka hahaohaua

ʻO ka meaʻai 1

E kuhī i kahi mea mīhiniʻai aiʻole paʻi paha i kahi paʻi lemona, ka paʻakai'āhiu me ka horseradish (hoʻohana pū i ka lelo o lemona ma hope o ka weheʻana i nāʻano). E ninini i kēia hui meʻelua lita o ka wai i hoʻomaʻemaʻe a waiho no hoʻokahi malama. E mālama i ka pihi i kahi teaspoonʻekolu manawa i ka lā, ma ka'ōpū'ōpū.

Helu helu 2

E kuʻi i nā pua a me nā lau o ke kālau ulu'āhiu a hoʻopiha i ka vodka (ʻoihana maikaʻi i ka homemade) i kahi ratio ratio 1: 5. ʻO ka hoʻokuʻuʻana i ka huiʻana heʻekolu hebedoma ma kahi pouli, e haʻalulu mau ana. A laila e hoʻokae i ka wai me kahi kūpaʻa kūpaʻa a me ka gau. E lawe i ka'ōmoleʻekolu manawa i ka lā, he iwakālua mau paila i kēlā me kēia punina o ka wai. ʻO ka papa hana heʻekolu aʻehā mahina.

E nānā! Hoʻoikaika ka meaʻai hoʻokahi no ka ho'ōlaʻana mai ka maʻi lōʻihi a me ka luhi mau loa. ʻO keʻano o ka maʻiʻana me ka tincture e 3 mau wiki.

Pehea e hōʻolo ai i nā kīlaʻau'alela'āhiu

No ka hoʻokemoʻana i ka warts hoʻohana i ka wai maloʻo hou mai nā lau lau nahele ulu. Hoʻopiliʻia nā lau i loko o ka mush, waihoʻia i loko o kaʻeke gau a hoʻomohu i ka wai. Hoʻohanaʻia ia i kahi pale a kuʻi paha a paʻiʻia i ka wart. Ma hope o kekahi mau lā, hiki iāʻoe keʻike i ka hopena: uaʻeleʻele nā ​​kīmaho, a lilo iʻeleʻele a hāʻule. I ka manawa hoʻokahiʻaʻole he mau hiʻohiʻona.

Alopecia maʻi

ʻO ka meaʻai 1

Hoʻopuniʻia ka'ōpū 100 g o nā'ōpui koli a'ōpala paha ma kahi'āpana maikaʻi i kahi'āpana. ʻO ka hopena o ka hopena e holoiʻia i loko o nā lauoho lauoho. Hoʻoulu ia i ka uluʻana o ka hou a hoʻoikaika i nā aʻa o nā lauoho o nā lauoho.

Helu helu 2

ʻO ka waiʻona o nā lauleka'alela me ka hoʻohuiʻana o ka waiʻalani e hoʻohanaʻia i ka'ōlele i nā kāne, a ma keʻano he mea hoʻoponopono hou ma hope o ka ulanaʻana i ka lauoho a iʻole e uhakiʻia e nā huakiko i nā wāhine.

ʻO ka hana hoʻoponopono

No ka hoʻomākaukauʻana i ka tonic, ke lawe i kahi teaspoon o nā'ōpū'ōpala o ke kāleka, a hui i 200 g o ka wai kohua. Ma hope o ka hola, i ka wā e maikaʻi ai ka papa mele, pono ia e hoʻoulu. Hoʻomākaukau kokeʻia kēia mea kanu ma mua o kaʻaiʻana, a e lawe iā ia i ka mahana i loko oʻelua mau kaʻa.

Ke kū'ē i nā kīlapala'āhiu, nā mea makemakeʻole e hoʻohana i ka mea kanu

ʻAʻole pono waleʻo Ramson, akā, me kekahi meaʻino. ʻO ka hoʻohana ponoʻoleʻana i kēia mea kanu ma nāʻano nui e hiki ke hoʻomahaʻia ka maʻi, kaʻeha, a me ka maʻi pa. ʻO nā kānaka i loaʻa i ka maʻi āpau a iʻole ka gastritis, pono keʻai i ka ālaʻauʻeleʻele wale nō ma hope o ke kūkākūkāʻana i ka mea kālaiʻike a me nā liʻiliʻi. He mea maʻamau ke hoʻohanaʻana i nā hipama male a me nā wāhine lactating, a me nā maʻiʻaeʻa e nānā koke i ka hopena i ia.

Ma nāʻano waiwai maikaʻi o ka kāleka'āhiu, aia nā hōʻailona: he pīpīpī, cholecystitis, pancreatitis, me nā kahe o ka maʻiʻeha o ka'ōpū o ka maʻi.