ʻAi

E kanu i ka pua kala: pehea e hoʻokuʻu ai i ka nahele i loko o ka māla

ʻO ka puakalaʻo ia kekahi o nā wela mau loa,ʻaʻole hiki ke maʻalahi ke kāpae. ʻO ka manawa pinepine i ka hopena o nā nīnau - kahi e lūlū ai ka lepo i ka puakala, no ka uluʻana o kēlā me kēiaʻano o ka lepo, akāʻoi aku ka paʻakai o chernozem, a he mea paʻakikī ia e wehe ai. ʻO kaʻoiaʻiʻo o kēlāʻano kākalaioa a me ka hopena o kēia welaʻino,ʻaʻole ma ka lohe pepeiao, nā mea nona nā hale a me nā māla paha, no ka mea he manawa pinepine e lawelawe iā ia i kahi hakakā lōʻihi. Eʻike mākou a e aʻo nui mākou me nā kākalaioa a me nāʻano o kēia'ōpala, a me ke aʻoʻana i ka lukuʻana i ka pua kala i loko o ka māla.

Hōʻike a me nāʻano o ka pipi

ʻO'Osehana -ʻoluʻolu, he paʻakikī - he ulu lāʻau āpau o kaʻohana Astrov me kahi kiʻekiʻe o 0.5-1.7 m. He mana ka pūnaewele, i hōʻano houʻia i ke ala kaulike. ʻO nā'ā'ī keʻano mauʻia ma nā wahi apau o ka moku'Eurasia. ʻO nā wana o ka ulu me ka hapa o ka'āpana laulā, ua kū pololei a paipaiʻia, e ulu pinepine ana me nā lauoho. ʻO nāʻaʻahu o ka momona o ka'ōmaʻomaʻo'ōmaʻomaʻo me nā'āpana wiliwī liʻiliʻi,ʻo ka laina lalo o nā lau e emi iho ana a komo i loko o ke kumu. ʻO nā puaʻa he liʻiliʻi,ʻohe, mau pū kī, a puni hoʻi i kahi pale o nāʻano likeʻole. Hiki ke kāpena mai ka waena o ke kauwela i ka hoʻomakaʻana o kaʻohana, ma hope o ka uluʻana o ka hua ma luna o ka mea kanu - heʻeleʻele keʻokeʻo, heʻeha, me ke keʻokeʻo momona.

He mea nui! ʻO nā kumulāʻau ulu i hāʻule i loko o ka lepo, hiki iā lākou ke mālama i ko lākouʻoihana ma mua o 20 makahiki, e hāʻawi ana i kahi manawa e ulu ai i nā mea kanu me ka hoʻomakaʻana o nā kūlana maikaʻi loa.

E kanu i nā puakala

E kanu i nā kākalaioa a iʻole ka'ōmaʻomaʻu -ʻo ia ke kiʻekiʻe 1.5-1.7 m kiʻekiʻe. Hiki i ka lōʻihi o ka taproot nui ke piʻi i 3-4 m ka lōʻihi, aʻo ke kumu o ke kumu o ka piʻiʻana o ke kumu o ke kīhāha e hiki i kahi 1 mika ka lōʻihi. Kūleʻaʻole nā'ōpala o ke kīhāpai i ke poʻo, me ke kīʻula, a me nā lauʻeleʻele keʻokeʻo.

ʻO Pedunts ka mea hoʻolaha me nā lauoho lauoho. ʻO ka pua nani o nā kalamelena hōʻailona, ​​he pahu me ka hoʻopili iʻa, kahi e hoʻolālāʻia ai heʻano likeʻole. ʻO ka lūlū pua e like me ka pua o ka'alina, hiki iāʻoe keʻike pinepine i nā be'ū ma luna o ia mea,ʻo ia ka mea nāna e hoʻohana i ka mea kanuʻo ia kekahi o nā meli maikaʻi loa. E ulu pinepine ka puakala i nā kula liʻiliʻi, nā kahawai a me nā mālaʻai,ʻo nā mea hana e hakakā ai,ʻo ia ka manawa e pono ai, akā, e haʻi iki aku paha no lākou.

E kanu ka pua i ka pua kala

E kanu i ka lūlū - mau meaʻai i kēlā me kēia makahiki me kahi kiʻekiʻe o 0.4-1 m. Hoʻopiʻiʻia nā lau me kahi poʻo hope a me ke kui-liʻiliʻi, me ka māmā i ka lima e like me nā lau o ka mahinaʻai e lūlū i ka puakala. ʻO nā lau ma luna o nā wānana e maloʻo, a ma lalo e kau ana lākou ma luna o ka manu lele. He nui nā poʻi o nā kalamela lahilahi, me ke anawaena o 35 mm. Akā, ma ka likeʻole o ka māla,ʻaʻole lākou i nui loa. Nāʻanoʻano o ka māla o ka māla - nā lau'elelani e paleni me nā lauoho lauoho. Hiki ke loaʻa ke kanu i nā kahawai, kokoke i nā muliwai, i nā māla a me nā kīlaʻau.

Keʻike neiʻoe? Hiki ke laweʻia he 130 kg o ka meli mai ka hectare o ke kanu lāʻau.

E kanu i nā puakala

ʻO ka'ō'ō palau ma ke kīhāhā me ka kiʻekiʻe o 0.7-1 m me nāʻoki kūpono. ʻO nā lau ma hope aʻe, he paʻakikī, a nānā ikiʻia, a hiki i kahi 15 knm lōʻihi me nāʻaoʻaoʻoi aku, kahi e waihoʻia ai nā'ākau. ʻO nā lālani luna e noho ana ma nā wana me nā kumu ākea ākea, Basal - e liʻiliʻi i nā petioles. ʻO Peduncle a uhiʻia i uhiʻia me nā lauoho hulu. I ke anuanu maʻamau,ʻo nā aʻa a me nā mākau o nā lau o ka lūlū lūlū puaʻaleʻa, lilo i kaʻulaʻula-violin. ʻO ka hua he mea leʻaleʻa me kahi'ūpī keʻokeʻo. Hoʻoulu ia i loko o nā mālaʻai a me nā māla, ma nā māla a me nā alanui.

Nā pōmaikaʻi a me nā pōʻino o ka pua kala ma ka māla

Ke kuhi nei i ka lūlū pua i loko o kā lākou māla, hoʻomaka nā mea a pau e noʻonoʻo e pili ana i kahi e wehe ai i ka lūlū puakala, no ka mea he nui kaʻino o kēia wela. ʻO ka mua i nā mea a pau, he malihini i makemakeʻoleʻia ma ka mālaʻai, kahi e ulu koke a hoʻololi i nā mea kanu i ulu i kahi kokoke, e hoʻonui ana i ka wai a me nā meaʻai mai ka lepo. Ma waho aʻe o ka makeʻana o nā mahi kanu o ka mahinaʻai a me kaʻohiʻana,ʻo ka lūlūʻana i ka pua kala e hoʻonāwaliwali loa i ka lepo, no laila, ma kahiʻano liʻiliʻi o kēia wela, pono e hoʻokipa ka mea kanu i keʻano o ka lūlūʻana i ka puakala mai ka mālaʻai a hana koke.

Eia naʻe,ʻo kēiaʻano wela ke lawe mai i ka pono - ua hāʻawiʻiaʻo ia eʻai i nā mea momona o ka'āina, aʻo ka nui o nā mea e kanu i nā pua, e like me ka aphid, e hānai pinepine i ka lūlūʻana i nā pua, e lūlū i ke kino i loko o nā kolalā, e hoʻonui ai i ka lepo i hoʻohanaʻia i compost. Eia kekahi, uaʻaiʻia nā lā'ōpiopio - ke hana lākou i kaʻaina, ka salama a me ka kāpeti kāpī, a me nā aʻa i hoʻolapalapaʻia i ka Ierusalema artichoke. Hoʻopili nā kānaka lapaʻau i nā hana hoʻopiʻi a me nā infusions o ke kōkua i ka mālamaʻana i kekahi mau maʻi.

Eia naʻe, no ka hopena o kēia hua kanu,ʻaʻole kahi wahi i loko o ka māla, aʻaʻole hoʻi e hoʻopaneʻe houʻia ka kaua i ka lūlūʻana i ka puakala i loko o ka māla no ka lōʻihi.

He mea nui! ʻO ka'ōpala e komo ana i nā mea lāʻau make, i ka hanaʻana me kēia wela e pono ai e mālama i nā kānaka me nā maʻi'āhū.

Pehea e hana ai i nā hekili ma ka māla

Ma muli o ka uluʻana o nā'ōkala i nā hua a me nā mea kanu,ʻo ka nīnau i ka loaʻaʻana o nā pua lūlū mai loko aku o ka māla a mau loa aku, e lilo i mea ikaika loa i waena o nā mea nona nā manaʻo. ʻO ka mea nuiʻo ka ikaika kūpaʻa o ka wela e hoʻomaka i nā wō'ōpiopio mai kēlā me kēia aʻa o ka pūnaehana hopena i'ōʻino -ʻo kēia hiʻohiʻona ke koiʻiaʻana o ka hoʻouka kaua e hōʻemi i nā aʻa o ka lūlū pua. ʻEkolu mau hanana nui eʻikeʻia: pehea e hoʻoleiʻia ai ka lūlū puakala ma ka māla: mechanical, chemical, and folk.

ʻO ka weheʻana i ka weed

ʻO ka hoʻoukaʻana o nā lālā'ōpiopio'ōpiopio i ke hukiʻana i waho o ka lepo, he mea pono e halihali i loko o ka lepo lepo a me ke kōkua o kahi kāpena eʻeli i kahi mea kanu mai ka honua mai i mea eʻoki ai a haʻalele i ke kumu i loko o ka lepo. ʻO nā lāʻau ikaika a me ko lākou kumu e pono eʻeli hohonuʻia, e hoʻoluliluli i ka lepo a loaʻa nā aʻa i loaʻa,ʻaʻole lawa ka wehe hoʻokahi, a ponoʻoe e hana hou i kēia hana i loko o nā hebedoma 2-3.

Pehea e hoʻolei aku ai i ka lepo ma muli o nā meaʻai

Ua lōʻihi ka mālamaʻana o nāʻoihana loea i ka loiloi o nā mea kanu a me nā mea kanuʻai, e hana ana i nā meaʻaeʻa ʻOhana, Glyfovit, Antiburyan, Lontrel, Chistopol a me kekahi poʻe'ē aʻe. Pono e hoʻokōʻia ka hoʻohanaʻana i nā kinikona i ka hakakāʻana i ka hekili e like me ke kuhikuhiʻana i ka lāʻau lapaʻau a me ka hoʻohanaʻana i nā lako palekana. ʻO kēiaʻano o ka hakakā he mea koʻikoʻi nui ia - hiki i nā lāʻau lapaʻau ke loaʻa ka hopena maikaʻi i nā mea kanu o ka mahinaʻai a hoʻopōʻino i ka lepo, i'ōleloʻia e mālama waleʻia ma hope o ka hoʻopauʻiaʻana o nā pūhui kino.

ʻO nāʻaoʻao Folk kū'ē i ka hekili

Hiki i kaʻike lōʻihi o ka hoʻomohalaʻana e hōʻike iāʻoe pehea e hana pono ai i ka puakala ma nāʻano loea:

  • Kahi e kāpīpī i ka lepo me ke kerosene, a ma hope o ka maʻi, e maloʻo a make,ʻo ka mea nuiʻaʻole eʻae i ke kerosene e ulu i ka lepo a me nā mea kanu i kanuʻia;
  • ʻO kaʻokiʻana o nā'ōpiopio'ōpiopio i ke kumu o kaʻokiʻana i nā lālā'ōpiopio e hoʻonāwaliwali i ka mea kanu, a laila e make koke ana;
  • ʻikeʻia nā hopena maikaʻi ma kaʻaiʻana o nāʻaoʻao side, ka mea e hānai i nā mea kanu i nā mea ulu a hoʻonāwaliwali i ke kumu o ka pua kala;
  • inā kū ka pua kala, pono pono ka uhaki aʻokiʻoki i ke kumu kumu, e pale ana i nāʻanoʻano mai ka ulu a me ka palahalahaʻana.
Keʻike neiʻoe? Hiki i ke aʻa'ōmaʻomaʻo'ō'ō ke loaʻa i loko oʻelua pule.

Nā hana hoʻomalu: pehea e hāʻawiʻole ai i kahi paʻi e komo i kāu māla

No ka mea he paʻakikī a he manawa nui e hoʻouka kaua ai i kahi kākalaioa ma ka māla, eʻoi aku ka maikaʻi o ka paleʻana i ka hana i loko o ka māla. ʻO ka hoʻohanaʻana o ka polethylene filmʻeleʻele, ka mea i uhiʻia i ka mālaʻai o ka mālaʻai i ka wā e hāʻule ai i ka hāʻuleʻana me ka pōhaku.

I ka hukiʻana a me kaʻeliʻana i nā mahinaʻai, pono e hoʻoneʻeʻia nā koena o nā mea kanu mai kahi pūnaewele, a he mea pono hoʻi eʻaeʻole i ka puaʻana o nā lūlū a me ka hoʻokaheʻana o nā hua kanu. I ka wā o ka'ōmole aiʻole ka punawai eʻeli ana i nā moena, ponoʻia ke koho pono i nā aʻa a me nā'āpana o ka lepo, e pale ana iā lākou i ka haʻaleleʻana i nā lālā'ōpiopio.

ʻOiai inā i komo ka hana hoʻopunipuni i kou kua hale a me ka'ocha, ponoʻoleʻoe e huhū, pane koke a me nā mea kōkua e kōkua i ka hoʻopukaʻana i ke kākalaioa a kāohi i ke komoʻana mai.