ʻO ka lāʻau lapaʻau Folk

ʻO ka puna nui o Geranium: nā hana ola a me ka noi

Hoʻohana nuiʻia kaʻaila kūpono ma nāʻano likeʻole o ke ola, ma waena o konaʻano likeʻole kekahi o ka momona geranium (pelargonium).

Hiki ke kūʻaiʻia kēia huahana ma ka hale kūʻai a iʻoleʻoe e hana. I kēia lā, e aʻo aiʻoe i keʻano o ka hoʻopiliʻana iā ia me ka pono.

Ka mōʻaukala

Uaʻikeʻia nāʻano waiwai maikaʻi o kaʻaila geranium i ka wā ma mua. ʻOiai ma Girka kahiko i hoʻohanaʻia e mālama i nā maʻi. Ua laweʻia kēia kumulāʻau i'Europa i nā kenekulia 16th-17, a ua hiki i nā kenekema mai Palani ke loaʻa mai kaʻaila mai ia mea i ka makahiki 1891.

Keʻike neiʻoe? Ua mālama ka poʻe Europe i geranium, no ka mea, manaʻo lākou e hoʻoweliweli ia i nāʻuhaneʻino.
ʻO ka mea lapaʻau i kaulana loa i nā kaiaulu lāhui ma'Akehāka o'Akelika (Hottentots a me Zulus), nāna i mālama iā lākou no ka maʻi, ka maʻiʻeleʻele, ka gastritis, ka maʻi kolo, a me nā pilikia o ka maʻi. Ua kākauʻia nā hōʻike i ka makahiki 1897, ua ho'ōlaʻia kahi kanaka e noho ana ma Beritania Nui,ʻo Charles Stevens, e he mea hōʻailona o ka poʻe Pelekikena oʻAmelika Hui Pūʻia no ka maʻi maʻi me kahi hapa o kaʻaila geranium. I hoʻouluʻia e kēia mau hualoaʻa,ʻo Adrian Seche, he kauka mai Switzerland mai i ka hoʻomakaʻana o ke kenekulia 20. Ua hiki iaʻu ke ho'ōla i 800 mau maʻi, e hoʻohana ana i ka "Stevens remedy", a hoʻomakaʻo ia e kūʻai aku maʻEnelani. I kēia lā, ua hoʻokumuʻia ka hanaʻoihanaʻoihana o Geranium ma Farani, Sepania, Italia, Algeria, Morocco, Egypt, Congo, Kenya, Madagascar, Reunion, Lūkia, India, Kina. ʻO ka mea kumukūʻai nui loaʻoʻAigupita,ʻoi aku ma mua o ka 2/3 o ka huahana a pau o ka honua i hanaʻia maʻaneʻi.

Nā mea kanu hana

ʻO ka mea nui o kaʻaila mai nāʻano geranium likeʻole heʻano'ē aʻe, e noʻonoʻo i keʻano o ka meaʻAigupita.

ʻO ka hanana mele o kaʻaila mai ka GīraniumʻAigupita

Nānā %
Citronellol32,10
ʻO Geraniol19,70
Linalool9,90
Hoʻoponopono Citronellyll7,43
Isomentone6,05
10-epi-gamma eudesmol4,62
ʻO Geranyl3,89
Citronellane propionate2,10
ʻO Geranyl butyrate1,72
ʻO Geranyl propionate1,69
ʻO Geranyl Tiglat1,44
ʻO ka'ōpiopio Cis-rose1,04
Menton0,78
Alpha pinen0,45
ʻO ka'ōpiopio'opi0,40
ʻO nā hydrocarbons Sesquiterpene0,10
ʻO nā moneterpenyl esters0,05
Isegeraniol0,01
Nerylformate0,01
2-phenylethylpropionate0,01
ʻO Geranyl isobutyrate0,01
Geranyl 2-methylbutyrate 0.010,01
Citronellyl 3-methylbutyrate0,01
ʻO Geranyl 3-methylbutyrate0,01
Kūleʻaʻo Citronellyll0,01
2-phenylthyl tiglate0,01
Isomenthol0,01
Menela0,01
Māhele Beta0,01
ʻO Para-Cymen0,01
Limonen0,01
ʻO nā beta flandren0,01
(E) -beta-oxymat0,01
Cetroncell acetate0,01
ʻO ka Geranyl acetate0,01
ʻO Beta Karyofillen0,01
Piho Alpha0,01
ʻO Furopelargonic Acetate0,01

ʻO nā kumu nui o kaʻaila Pelargonium he citronellol a me geraniol,ʻo lākou ka mea eʻike nui i ka hopena o ka hoʻohanaʻana.

He mea nui! Hana kekahi mea hana maʻaʻole i ka Pelargonium extract e hana i kaʻaila o ka rose.

Nā waiwai olakino

Loaʻa i nāʻano waiwai kūpono likeʻole:

  1. ʻO ka mea hōʻailona. Ua hōʻikeʻia ka hōʻikeʻana o ka'Ākia Aʻoʻi no ka Hua'ōlelo Ola a me nā Haumana i ka makahiki 2014 i nā hopena o kahi aʻoʻana no ke kulaʻo Babu Banarasi Das ma nāʻiole ma India, a ua hopena i ka hopena antidepressant.
  2. Pāʻani-inflammatory. Ua hoʻokumuʻia ka University of Saad Daleb de Blid i Algeria i ka makahiki 2013 i loko o ka nūpepa Libyan J Med i nā hopena o nā noi e hiki ai ke hoʻohālikelike i ka hopena o ka hoʻohanaʻana i kaʻaila geranium no ka hoʻomaʻemaʻeʻana i ka edema me ka hopena e ulu mai ana i nā lāʻau'alomo.
  3. ʻO ke kinonapila. I Ianuali 2018, ua paʻi ka puke moʻolelo "Oncol Rep" i nāʻike noiʻi ma ka Hospital First Hospital ma Dalian Medical University ma Kina, e hōʻoia ana i kēia.
  4. Pāpaʻipa. Hoʻoikaika ka mea hana i ka hakakāʻana i streptococcus, enterococcus, staphylococcus.
  5. Kuʻuna. Kōkua i ka hakakāʻana i nā haʻani o ka genus Candida, Tinea, a me nā mea'ē aʻe.
  6. ʻO Antiviral. Aia kekahi mauʻike o kahi hopena maikaʻi ke hoʻohanaʻia i ka HSV1, HSV2, nā pale paʻi.
  7. Painkillers Hoʻopilikia ka mea hana i ka spasm, hoʻopau i nā neuralgic a me kaʻeha puʻupuʻu, e hana ai he antioxidant.
  8. Hoʻomaha, hoʻomaha - no ka hapanui o nā kānaka, hoʻopūpī ia i ka pūnaewele'ōpiopio,ʻoiai he mau kumu hoʻonani hoʻonani.
  9. Ke hoʻohaʻahaʻa nei i ke koko sugar - ke laweʻia i ka waha.
  10. Hoʻopau i nā pilikia gynecological i nā wāhine, hoʻopiʻi i ke kūlana ma ka PMS a me ka menopause, hoʻoponopono i ka kiʻekiʻe o ka estrogen.
  11. Hemostatic. Hoʻonui ka mea hana i ka hōʻoluʻolu o nāʻeha liʻiliʻi, nā'ūpili, nā maʻi maʻi, hoʻonāukiuki i ka holoʻana o ka lymph.
  12. ʻO ka Tonic no ka ate a me ka pancreas.
  13. ʻO Cosmetology. Hoʻomaopopoʻia i ka cosmetology no ka hoʻomaʻamaʻaʻana i ka līlī ma kaʻili, cellulite, nā'ōpala, nā puaa momona, ka liʻiliʻi o nā pores a me ka hoʻohemoʻana i kaʻili o kaʻili, hou. Aia kekahi hopena maikaʻi ma ka mālamaʻana i nā psoriasis, kaʻeha, nā kīkino, ka urticaria, nā lice.
  14. Nā hana e like me kahi afrodosiak.
  15. Loaʻa kona hopena iki.
  16. Hoʻoiho ia i nā huapala a me nā nūnē.

Nā kūkā a me nā mālama

Aia a hiki i kēia manawa,ʻaʻole iʻikeʻia ka hopenaʻawaʻawa o ka luna. Eia nō naʻe, hiki i nā kānaka ke loaʻa me ka dermatitis ka hopena o ka haʻalēʻau, akā, he haʻahaʻa loa kēia pilikia.

He mea nui! I mea e pale ai i nā hopena o ka maʻi, ua'ōleloʻiaʻaʻole eʻoi aʻe ma mua o kahi kūmole o kaʻaila geranium i ke kiʻekiʻe o 1.5%. Ma mua o ka hoʻohana muaʻana, e hoʻokomo i hoʻokahi kahe o ka hua i hoʻokaheʻia i loko o 4 mau'ōmole o kaʻailaʻaila ma kaʻili a kali i 0.5 hola.
ʻAʻole ia i'ōleloʻia e hoʻohui i ka hoʻohanaʻana i ka lāʻau lapaʻau me nā hua'ōlelo antidiabetic a me nā lāʻauʻalo me ka cyclophosphamide no ka hoʻonuiʻana i ka hopena. Pono pono e hōʻalo i ka hoʻohanaʻana i ka huahana i ka wā o ka hāpaiʻana, ka laweʻana i nā hua'ōlelo manaʻo, nāʻano o ka maʻi o ka neemene estrogene a me nā keiki.

Ka hoʻohana

Hoʻohanaʻia ka Geranium i:

  • hihihihi;
  • nā lāʻau lapaʻau;
  • ke kīpona;
  • kū'ē i nā'ōpala;
  • ma ke manualrapy.

I loko o ka'ōnaehana

Hoʻomaʻa maikaʻiʻo Choice me kēia pilikia me ka lauoho, kaʻili o ka helehelena a me ke kino.

E heluhelu hou e pili ana i nā pono waiwai o kaʻaila nui o ka pine a me ka lavender.

No ka helehelena

Nānā nā kōkua o kaʻaoʻao:

  1. Ke'ānei - e hoʻoheheʻe i nā'ōmole 2 o kaʻaila geranium, 1 ihohe o ka'ōpū a me ka 1ʻaki o ka chamomile i 10 ml o ka mea momona momona. E noi i nā pō a pau, e hoʻoneʻe i ka hoʻokuʻi me ke kāwele.
  2. No ka maloʻo maloʻo a maikaʻi - e hoʻopau i nā'ōmole 4 - i 15 ml o kaʻailaʻaila, e hoʻohana i kēlā me kēia ahiahi.
  3. Mai nā ukiuki - E hoʻoheheʻe i 1 iho o ka extract o pelargonium, ke ano o ka hedera a me nā lehelehe 2 o ka lavender i loko o ka 0.5 l o ka wai wela. E pali i hikiʻole i ke ahi wela ke wela i kou mau maka, e uhi i kou poʻo me ka lole mānoanoa, e hoʻomaha mālie no 10 mau minuke. Hoʻohana i hoʻokahi manawa i ka lā.
  4. No kaʻili o kaʻili - Hoʻomili i 10 ml o ka waiʻona omole, 3 ihole o nā hua o ka pelargonium,ʻalani, chamomile, e hoʻonui i 80 ml o ka wai i hoʻopihaʻia, e nininiʻia i loko o ka ipu anianiʻeleʻele. E noi i nā pō a pau me ka holoiʻole.
  5. Mai nā wakiki - hoʻohui i nā'ōmole 5 o nā hua o ka pelargonium a me ka lavender, e hoʻoulu i 10 mau lelo o ka rose a me kaʻaila'alapona, e kau i ka maka i hoʻomaʻemaʻeʻia ma mua o ka hiamoeʻana.

No ka lauoho

E noi i 5 ihole o kaʻaila geranium ma kāu mau manamana lima a me ka pehiʻana i kāu scalp ma mua o ka holoiʻana. ʻO kēia ka mea e hoʻoikaika ai i nā lauoho lauoho, e kōkua i ke kuʻuna i nā poʻo. Hiki ke hoʻohuiʻia me ka shampo.

No kaʻili kino

No ka hoʻohou houʻana i kaʻili o nā lima, hiki iāʻoe ke hoʻohana i kahi mask o ka kirimonaʻona me ka hoʻohuiʻana o nā 2-3 iho o nā mea. Ma hope o 20 mau minuke, e hoʻokuʻu i nā koena o ka mask me ke kāwele. E kūpono no ka hoʻohanaʻana i kēlā lā i kēia lā.

I loko o ka lāʻau lapaʻau

Hoʻomohanaʻia nā mea hoʻomanaʻo no nā lāʻau lapaʻau i ke kalaika geranium no:

  1. Ka ihu imu - makemakeʻia e hanu i kona kukuna no nā minuke.
  2. Hana - ma mua o ka moeʻana, e hoʻokuʻu i kahi mau'ōmole o kaʻaila geranium, ka bergamot, ka lavender, ka lāʻau, ke hoʻohana, ka lauoho me ka lole, e waiho a kakahiaka. A laila e hoʻomaʻemaʻe, e pale i ka lauoho.
  3. ʻO nā ahi, nā wīwī, nā maʻi, ka maʻi E hoʻohui i 5 iholū o ka pelargonium extract me nā ihola he 20 o kaʻailaʻaila, e hoʻohana i hoʻokahi manawa i ka lā.
  4. Heʻeha - hoʻokuʻu i kahi'ōmole o ke geranium me 3 ml o kaʻailaʻaila, e kau i nā lima lima, ka lae lima, ka luakini, ka'ā'ī, a me nā wāwae.
  5. ʻO nā'āpī liʻiliʻi - hoʻohui i kahi 'ōmole o kaʻaila pelargonium me 4 mauʻaila o kaʻailaʻaila, e hoʻohana i kēlā me kēia lā i nā kiko.

I ka aromatherapy

ʻO ke ala,ʻo ia ka mea e hiki ai ke pale aku i nā kuʻuna, i ke kaumaha, e hoʻomaha i ka luhi. E ho'īmi i 3 iholū o kaʻaila geranium i loko o ke kukui kukui aʻike i ka lōʻihi o ka ikaika.

Ke kū'ē i nā'ōpala

Inā makemakeʻoe e lapalapa i nā lole a me nā wahi i hōʻikeʻia me ka hopena o 100 ml wai i hui pūʻia me 10 mau lelo o ka hinu pelargonium a me nā lelo he 10 o ka waiʻona,ʻaʻole e pilikia ka makika a me nā makika iāʻoe.

Hoʻomākaukau

Hiki iāʻoe ke hana e hoʻohana i ka huahana i nā manawa he nui i ka hebedoma me nā massage anti-cellulite, me ka hoʻouluʻana i 20 mau lelo i ka hinu massage.

ʻO ka hui pū me nāʻaila'ē aʻe

E like me keʻano o S. Price,ʻo ka huaʻona Geranium ka mea me ka'ōwili liʻiliʻi, no laila hiki ke huiʻia me nā mea'ē aʻe ma nā like likeʻole, akā,ʻaʻole hiki ke hoʻohuiʻia i nāʻano he 4 i keʻano. Hoʻokuʻuʻia ka lāʻau lapaʻau i loko o 1 punetine o kaʻailaʻaila.

Pono maikaʻi ka Geranium:

  • basil;
  • bergamot;
  • nā'ōpū;
  • oregano;
  • Iapana;
  • ke kīʻaha;
  • lavender;
  • ka meaʻala;
  • hoʻololi;
  • maira;
  • juniper;
  • pākuʻu;
  • neroli;
  • hōʻuluʻulu;
  • palmarosa;
  • paka.
  • alala;
  • lālā ulu;
  • ala;
  • chamomile;
  • ka lāʻau'alaʻula;
  • fennel;
  • nāʻano likeʻole o ka citrus a me ka conifers;
  • tii;
  • ʻona;
  • Eucalyptus

Nā kūlana mālama

E kūʻai i kahi mea hana ma ia mauʻano:

  1. Pono ka'ōmole i ke aniani, ke aniani - pouli.
  2. Pono pololei ka pahu.
  3. Pono e paʻa pono ka uhi.
  4. ʻAʻole ka wai i waenakonu,ʻo ka condensate i hoʻokumuʻia e hōʻino i ka huahana.
  5. Pono e mālama i kahi e mālama ai mai ka lā mai.
  6. ʻO ka mahana wela o ka mālamaʻana i ka'ōmole i weheʻoleʻia he + 5 ... + 25 ° C, e mālama i ka'eleheʻeleʻele i loko o ka pahu fri.
  7. E mālama i ka lapalapaʻana.
  8. E hōʻemi i ke komoʻana o nā keiki.
  9. Ma mua o ka hoʻohanaʻana, ua manaʻoʻia e loiloi i ka hopena a me keʻano o ka huahana.
  10. Ma hope o ke kūʻai, heluhelu i nā kuhikuhi no ka hoʻohanaʻana.

Pehea e hana ai i ka home

No ka hoʻomākaukauʻana i ka weheʻana o ka pelargonium ma kahi kaʻawale:

  1. Eʻohi i nā lau o ka mea kanu, e holoi, holoi.
  2. E nininiʻia i loko o ka'ōmole ke aniani, e ninini i ka wai ma luna o ka papa o luna o nā mea kumu.
  3. E hoʻohana i kahi poʻi me kahi puka no ka mahu, a me kahi pūmole pale e hoʻokomo i ka'ōmole'ōmole.
  4. E kau i ka ipuhao i loko o ka waiʻauʻau.
  5. E hoʻopiha i kahi pola me ka hau, waiho i kahi pahu liʻiliʻi ma loko, e emi i ka hopena o ka pahu ma laila.
  6. Ma ka hoʻohanaʻana i kahi pipette, e hoʻopiha i ka huahana huahana mai ka hiki i loko o kaʻeleʻele anianiʻeleʻele.

Nūpepa: Geranium Leaf Oil Eia kekahi, hiki ke hoʻomākaukauʻia ka huahana ma o ka koiʻana i ka waiʻona:

  1. Hulu 200 g i nā rauʻeleʻele o ka pelargonium me kaʻaila kapuʻeleʻele, kokoke a waiho i ka lā noʻelua pule.
  2. E hoʻonui i 50 ml o kaʻailaʻaila, e waiho no ka manawa like.
  3. I ka hoʻohanaʻana i kēia huahana, pono ka hoʻonuiʻana i ka hoʻonui, no ka mea,ʻaʻole e like me ka piha o ka hoʻopihapiha.

Keʻike neiʻoe? Ma waho o ke 0.5 mau kekona o ka geranium, ma lalo o nāʻanoʻoihana, 1 kg o ka noʻonoʻo i loaʻa, mai kahi mai 0.7 kilokani o ka mea piha loa i laweʻia no kaʻoihanaʻala.
No laila, he nui nā'āpana waiwai maikaʻi o kaʻaila geranium aʻaʻohe mea kū'ē. Hoʻohanaʻia e nā kāpena, nā mea hōʻailona kahiko, nā mea hoʻoponopono maʻi. Hiki ke kūʻaiʻia kēia mea hana ma ka hale kūʻai aiʻole e kuke i ka hale, akā he mea nui e nānā i nā mea hiki ke hui pū me nāʻaila'ē aʻe aʻaʻole e hoʻopoina i ka mālama ponoʻana iā lākou.