ʻO ka mahiʻai mahiʻai

ʻO nā kumu e pili ai ke kumu o ke kui

Nui nā hale hoʻokipa e hālāwai me kahi kahi e hoʻomaka ai nā kui e hōʻike i nā mea huhūʻole a me nā kolo a me ka pāʻana. ʻO ka pinepine pinepineʻole,ʻo nā kānaka nāwaliwali e hikiʻole ke pale iā lākou iho i kēia mau hōʻeha. E nānā i nā kumu kūpono o kēia hana aʻike i ka hopena o ia mau hōʻike.

No ke aha e kolo ai nāʻiole i kekahi

ʻO kahi o nā kumu eʻoki ai i nāʻohana,ʻo ia paha ka nele o kaʻaiʻana. I ka wā e hele ai, e nānā mau ana nā manu i ka mea eʻai ai - mai ka mauʻu a hiki i nā'ōpala, a i ka neleʻana o kaʻaiʻana, ua laweʻia lākou e like me ke kanaka kokoke. Hiki iā lākou ke hāpai i kekahi i kekahi ma muli o kaʻaiʻole,ʻo ia hoʻi ka nele o ka protein i loko.

Pehea e hoʻoholo ai i kēia pilikia:

  • e hoʻonohonoho i nā manu āpau i ka wā mahana;
  • e komo i loko o kaʻaiʻana o nā manu,ʻo ia hoʻi, nā moa, nā hua i kāhuaʻia, ka nihi a me nā kumu kīpona'ē aʻe;
  • ke kau aku i nā lau ulu lāʻau, nā pua o ka'ōmaʻomaʻo aiʻole nā ​​loleʻulaʻula i loko o ka hale i hiki i nā'ōpihi ke'ōniu iā lākou;
  • e mālama i nā kua o ka manu me ka popo birch, ka mea e hoʻoweliweli i konaʻala a, e hoʻomaikaʻi aku i kona mau waiwai antisepic, e kōkua i ka hōʻolaʻana i nāʻeha.

Ke mālamaʻia ka geese he mea nui loa ka hahaiʻana i nā kumu o kaʻai kaulike. E heluhelu e pili ana i ka hanaʻana i ka meaʻai no nā mea kanu ma ka home, a ma ka hoʻoilo.

E hui kekahi i kekahi a hiki i ke koko

He pilikia nui kēia, e alakaʻi ana i ke koʻibalism o geese. Ma keʻano he kumu,ʻo ke kumu nui o kēia hanaʻana heʻano liʻiliʻi ia o ka hale a iʻole ka peni manu. E like me nā mea ola a pau, e hoʻomaka ana nā koʻi e hakakā no ka nohoʻana, a ma kahi manawa kokoke loa i ka'āina, e hōʻino wale lākou i ko lākou mauʻohana palupalu. Eia kekahi, he hopena kēia hana ma muli o ka lōʻihiʻole o ka mālamaʻana i nā manu me ka hoʻohanaʻana i nā hua puana a me nā meaʻai manu.

Eia kekahi, i ka hanu houʻana o nā kānaka hou, ke kiʻekiʻe o ka mahana a iʻole i ka hāʻule nui i loko o laila, nele i ka pō i ka hale moa, kahi haʻahaʻa haʻahaʻa (emi iho ma mua o 50%), hiki i ka walaʻau (ma luna o 60 dB) a iʻole ka lepo o ka lumi hiki ke alakaʻi i kēia pilikia.

Pono e hoʻomaopopo ka poʻe mahiʻai nā mea kanu i nā kumu o ka maʻi o ke kiʻi, a noʻonoʻo i nā maʻi kūlohelohe o nā geese.

No ka paʻiʻana i kēia, ponoʻoe:

  • e hoʻolālā i nā manu i kahi ākea ākea a me kahi hale moa kahi eʻaʻaʻole ai nā kini;
  • e kanu i nā meaʻoi loa o ka hakakā a mālama i nā manu ikaika a nāwaliwali i kēia mua aku;
  • e hoʻolālā i nā kūlana kūpono no nā geese e pili ana i ka mahana, ka mahana, ka māmā a me ka maʻemaʻe;
  • e hoʻokomo i ke aho me nā pono o nā manu i ka waiwai kūpono o ka hānai, e hāʻawi ana i ka nui o ka protein, ka calcium, ka paʻakai a me ka fiber.

Nā hana palekana

ʻAʻole pono i ka hihia ke nānāʻole i kēlāʻano hana o nā geese, iʻole ia e alakaʻi i nā hopena koʻikoʻi. ʻOi aku ka maikaʻi e lawe i nā mea pale i mua a me ka paleʻana i nā mea hōʻailona, ​​kahi e pono ai:

  • e hoʻonohonoho i kahi noho o nā manu e noʻonoʻo ana i ka palena liʻiliʻi - hoʻokahi pākahā mika o kahiʻaʻole iʻoi aku ma mua o 10 mau kānaka a hiki i ka 1 mahina, a hiki i ka 4 mau moa i ka piha o 1-2 mau mahina aʻaʻole nui aʻe ma mua oʻelua manu i ka wāʻelemakule;
  • e mālama i nā koi a pau no ka mālama a mālamaʻana i nā manu;
  • inā hiki, e hoʻonohonoho i kahi kukui'ōmaʻomaʻo no ka hale, ka mea e hōʻole ana i nā mīmū mai ka paleʻana;
  • e hoʻonui i kaʻai o nā manu i nā kumu likeʻole o ka protein, e like me ka hinu iʻa a me ka palaoa āpau;
  • Ma keʻano he lālā weliweli, hiki ke hoʻoponopono i nā'ōpū o nā'ōpū i nā moa.
ʻO Bonemeal So, no kaʻikeʻana i kēia mauʻano maʻalahi, hiki iāʻoe ke pale i ka hana kolohe o nā geese a mālama pono i kā lākou mau meaʻai a pau.

E heluhelu e pili ana i kaʻike o nāʻano o nāʻano o nā geese:ʻO ka'alaʻula,ʻo nā mea Pelekāne,ʻo Mamut, Linda, nāʻapi Hungaria a me Rhine.

E like me nā mea'ē aʻe o nā manu āpau, e mālama i nā kini me ka mālama ponoʻana,ʻo ia wale nō keʻano e pili ana i kaʻoihana, ka maluhia a me ke kauoha i loko o ka hale.

Video: he aha ka mea e hana ai inā e hoʻomaka ana nā'ōpiopio e pinu kekahi i kekahi