ʻO ka mahiʻai mahiʻai

ʻO nā mea a pau e pili ana i ka hānaiʻana i nā lūlū

Hiki paha i nā mea mahiʻai a pau nāna i hānai i nā manu mai kaʻohana manu nūnū nui ka mahalo i ka mea e hānai ai i ka nūnū ma ka home. Ma hope o nā mea a pau,ʻo ka wikiwiki o ko lākou uluʻana a me ka uluʻana, a me ko lākou hānauʻana, e hilinaʻi ana i ka hānai ponoʻana.

Pono e hoʻomanaʻoʻia ka nui o kaʻokoʻaʻana i kaʻaiʻana o nā manu kukui manu. Ua hoʻokumuʻia kēiaʻatikala e kōkua iāʻoe e mālama i ka nīnau no ka hānaiʻana i kāu mau manu i nā manawa likeʻole o ko lākou ola a me nā makahiki.

He aha nā mea eʻai ai nā lūlū i keʻano

ʻO keʻano o keʻano kuʻuna maʻamauʻo ia kaʻai i nā pigeons. ʻO ka hoʻoikaikaʻana i kēia manaʻo,ʻo ia ka mea ma ka papa aiʻole kahi wahi o ka lehulehu e hiki ai iāʻoe keʻike i ka nui o nā kānaka e hōʻino ana i nā pakuhi no nā lūlū. ʻO kēia, ma ke ala, kekahi o nā kumu i maʻalahiʻole ai ka ola o nā manu alanui ma mua o nā makahiki heʻelima. Eia nō naʻe, i kaʻoiaʻiʻo, pono ke kaulike i kaʻai o kēia mau manu nā lāʻauʻokoʻa, nāʻanoʻano a me nā'ōpuʻu o nā mea kanu likeʻolea nā mea nui a lākou eʻai ai i ke kauwela a me ke kauwela. Ma muli o keʻano o ka hoʻomau pinepineʻana o nā kānaka i nā mea kanu i nā wahi e hiki ai i nā lūlū ke hānai iā lākou iho, ua hoʻokauʻia eʻai i ka hua, ka'ōpala a me ka berena.

Keʻike neiʻoe? He mea kupanaha loa nā kukupa, e hāʻawi ana iā lākou e loaʻa ka hua liʻiliʻi i loko o ka puʻu pōhaku. ʻO kēia ma muli o nā kikowaena pili pono i komoʻia i loko o keʻano o ko lākou mau maka, hiki iā ia ke hoʻololi i ka nui ma muli o nā kūlana o ka nohona.

ʻO ka hānaiʻana no nā lūlū'ōpū

ʻO nāʻanoʻano likeʻole o kēia mau manu, i loko o ka home, makemake lākou i nā meaʻai'ē aʻe. Ma kēiaʻatikala, e ho'āʻo mākou e hāʻawi i nā manaʻo nui āpau e pili ana i kēia hopena me kekahi mau hiʻohiʻona no kēlā me kēia manawa o ke kaʻina ola.

I loko o ka manawa kalating

ʻO kahi lōʻihi loa i ka nohoʻana o nā lūlū, kahi i hoʻolālāʻia i kekahi mau manawa'ē aʻe. Nohoʻo ia mai ka hoʻomakaʻana o Malaki a hiki i Nowemapa. I kēia wā, he mea koʻikoʻi loa ke hāʻawiʻana i nā manu me kahi waiwai momona, ponoʻole, pono e komo i loko o nā huaola nui e like me ka hiki.

Keʻike neiʻoe? ʻO kekahi kanaka makua e halihali ana he 10,000 mau hulu, aʻo kekahi o lākou e hoʻopuka i kahi leo kūikawā i ka leleʻana,ʻo ia kekahi o nā mea e kamaʻilio ai no kēia mau manu.

Inā maikaʻi ka hānai i loko o ka mea protein - e hoʻonui lōʻihiʻia nā hua'ōlelo o ka molting. Eia kekahi, hiki i ka maikaʻi o ka plumage i hanaʻia ma lalo o nā kumu pilikino maikaʻiʻole - ua hanaʻia nā hulu i kahi pale pale,ʻaʻole lōʻihi a māmā. Ma muli o kēia hopena, e emi ana nā mea ākea o ka manu, aiʻoleʻaʻole e hiki ke lele lele. Nā hiʻohiʻona o nā huila i manaʻoʻia no kēia wā:

  1. Pea - 20%
  2. Vika - 10%
  3. ʻO ka palaoa - 10%
  4. Millet - 20%
  5. Pale - 10%
  6. ʻOi - 10%
  7. ʻOhi - 20%

I ka manawa o ke kau

He maikaʻi kēia wā e hoʻomaka ai i Malaki -ʻApelila mua. Hiki i ka hoʻouluʻana ma mua ke hoʻopōʻino i nā keiki a me nā mākua no ka loaʻaʻole o ka manawa e lele pono ai.

He mea nui! ʻO kahi meaʻai kūpono e hānai i kēlā me kēia manawa,ʻo ka iʻa iʻa i nā liʻiliʻi liʻiliʻi - 10 ml i 1 kg o ka hānai. Hiki ke kōkua i nā kaʻina hana pololei o ka hanaʻana i ke poʻo o ka hulu a me ka pūpū o nā'ōpio.

I loko o kēia wā, ua'ōleloʻia e hāʻawi i kou hui ulaʻula me kahi kiʻekiʻe o ka protein, nā mineral a me nā mea amino, kahi e hoʻopili pono i nā hana hānau o nā pigeon lua, ka ulu a me ka ulu mauʻana o nā'ōpiopio. Hoʻohui Hoʻohālike:

  1. Pale - 20%
  2. ʻO ka palaoa - 50%
  3. Vika aiʻole pea - 20%
  4. ʻOhi - 10%

I loko o ka manawa hoʻopaʻa

Hoʻomaka i ka 7-10 mau lā ma hope o ka maleʻana a mau aku no nā lā he 18-21.

ʻO nā huila i hāʻawiʻia i kāu mau manu i kēlā manawa, he waiwai nui ia i nā huaora, nā minera a me nā mea amino, a he mea nui loa ia no nā pigeons wahine, no ka mea, e hana lākou i ka hana nui, kahi e kāheaʻia ai kēia wā o ko lākou ola. I kēia manawa, makemakeʻia e hoʻohui i kahi'āpana'ōmaʻomaʻo i ka hānai manu, potassium a me ka huamona E, i loko o ka hoʻomākaukauʻana iā "Tocopherol" - no ka mea he hopena maikaʻi kēia mau mea i ka hanaʻana o ka hua manu a me kāna hui. Pono ka'ōpona potassium i ka hoʻohui e pili ana i 70 mg i 1 kg, a me ka huaʻa E ma kahi o 2-3 mau iho.

E heluhelu pū e pili ana i nā nuances o ka hānai hānai: ka hoʻonaniʻana i nā hen, nā moa, nā hawks.

Hoʻohui Hoʻohālike:

  1. ʻOhi - 30%
  2. Pākī kuki i ka palaoa - 15%
  3. Halepili - 5%
  4. Hemp - 4%
  5. Oatmeal - 15%
  6. Vika aiʻole pea - 15%
  7. Millet - 15%
  8. Weve - 1%

I ka hoʻoilo

I kēia manawa o ka makahiki, pono e hoʻemi i ka nui o ka pilikino i loko o ka huiʻana no ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka hana moekolohe o kāu mau manu, e kōkua ai i ka paleʻana i ka meli e ponoʻole.

He mea nui! I mea e kōkua ai i kāʻoukou mau wardena e mālama i kahi huluhulu o ka huluhulu i ka hoʻoilo, hiki iāʻoe ke hōʻolo i ka flax a me nā huaʻano momona i ko lākou mau lā maʻamau i kahi nui a 4 g no 1 kg.

He mea maikaʻi ke mālamaʻana i nā manu me nāʻokiʻoki i hōʻiliʻiliʻia, e like me ka leka, ka pi, a me ka pāhiri. No kēia wā, makemakeʻia e hoʻopau loa i nā lekile a ho'ēmi i ka nui o ka palaoa i ka liʻiliʻi. Hiki ke hāʻawiʻia i nā lūlū i kēia manawa i ka pailalaʻuala a me ka paila palaoa.

He lāʻana o ka huiʻana no ka hānaiʻana:

  1. Pale - 40%
  2. ʻAi - 40%
  3. Kupa i ka palaoa - 10%
  4. ʻO ke kapa pale kuʻemena - 10%

He aha e hānai ai i nā moa lūlū

ʻAʻohe mea paʻakikī i ka hānaiʻana i ka moa lūlū ma ka home,ʻoiaʻiʻo, ināʻaʻoleʻoe e mālama i kona mau mākua. ʻAʻole pono ka hoʻopiliʻana i nā moa i hānauʻia, aia a hiki i ka loaʻaʻana o nā hulu, iʻole e hiki i ko lākou mau mākua ke "hōʻole" iā lākou.

I ka manawa mua, e hānai kona mau mākua i ka moa, eʻoki ana i nā meaʻaiʻehā i hāpalaʻia e ka goiter i loko o kona waha. Ma hope o kaʻikeʻana o ka moa e lele a hiki iā ia ke haʻalele i ka pūnana, e maʻa maʻalahi ia i kaʻaiʻana o ka meaʻai.

E aʻo i ka hānaiʻana i ka moa, ka moa broiler, a me nā'ōkākā.

I ka manawa mua, pono nā'ōpiopio'ōpiopio i nā meaʻai i ka huapalaoa a anehe nele i nā leloke. I nā pule mua e'ōleloʻia e hoʻomau i kaʻai no nā lūlū'ōpiopio me ka hinu iʻa a trivitinom paha. Ma ka manawa lōʻihi, pono e hoʻemi i ka helu o ka palaoa i loko o ka huʻu a hoʻonui i ka peas a me ka vetch. ʻO ka helu o kaʻai hānai no kahi lū'ōpiopio he 35-40 g ia o ka lā.

ʻO ka meaʻaʻole e hāʻawi i nā lūlū

Eia ka papa inoa o ka mea Mai hānai i nā lūlū ʻaʻohe kūlana:

  • Ka berenaʻeleʻele. Hoʻokumu i nā hana fermentation i loko o ka'ōpū a me nā pilikia hoʻopilikiaʻeha.
  • Nā huahana meaʻai. ʻAʻohe'ōmole o nā pigeons i nā enzymes pono e'eliʻi i kēlā meaʻai. ʻO kaʻaiʻana e hiki ai ke alakaʻi i ko lākou make.
  • Milk Hiki i nā'ōpū o nā manu ka nui o nā meaola o ka waiū me ka waiū, a no laila e hānai me ka waiū e hiki ke hoʻokuʻu i ka dysbacteriosis a me ka emiʻana ma ke kiʻekiʻe o ka mea nui i ka'ōpona.
  • ʻAla Ma muli o ke kiʻekiʻe o ka mālamaʻana i nā preservatives a me nā momona, he mea weliweli ia i nā manu.
  • ʻOhi He mea kūponoʻole kaʻai no ka mea he nui ka phosphorus, kahi e hikiʻole ai ke hoʻoponopono i nā'ōpona avian.

Ma hope o ka heluheluʻana i kēiaʻatikala, ponoʻoleʻoe e nīnau inā paha e hiki iāʻoe ke hānai i nā lūlū me kahi mea kūlohelohe likeʻole aiʻole porridge, e like paha me ka millet wale nō aiʻole nāʻai. E hoʻomanaʻo i ka meaʻai maikaʻi loa no nā manu, he paʻi kūpaʻa o nā mea likeʻole, a pono e hoʻoponoponoʻia e like me ke ola o kāu mau nūnū.