Pehea e mālama ai i nāʻela i ka hoʻoilo

ʻO nā'aleʻa kekahi o nā mea kanu i kaulana loa e ulu ana i nā māla a pau, me ka nānāʻole i ka hau a me ka ua. Ma hope o kaʻohiʻana i ka pilikia e ulu pinepine ka pilikia me ka mālamaʻana i nāʻaila.

Ke hoʻopili nei i ka pilikia o nā hua i hoʻopōʻinoʻia, mahalo nā mea nona: no laila, pehea e mālama pono ai i nā'alela e pale ai i nā nalowale? ʻO ia kahi e pili ana iā ia a e kūkākūkāʻia ma kā mākou puke.

Pehea e hoʻomākaukau ai a maloʻo maloʻo no kahi mālama hale lōʻihi

Ma kahiʻano'ē e like paha, akā, i kahi manawa i hōʻiliʻiliʻia a hoʻomoloʻo ponoʻia i ke kola, e mālama ponoʻia i loko o ke kūlana kūpono, no laila, hoʻomākaukauʻia nā'āpana no ka mālama pono lōʻihi lōʻihi ma mua o kona hōʻiliʻiliʻana.

ʻO ka manawa pinepine, ua hoʻokūkū nā mea kanu i kaʻoiaʻiʻoʻaʻole i loaʻa ke kaumaha i nā aʻa i ka manawa o kaʻohiʻana. Hiki ke hoʻoholo i kēia pilikia ma nāʻano he nui:

  1. Kuhi ana i ka'ōmaʻomaʻo i ka lepo. Hāʻawi kēiaʻano i kaʻaila i ka manawa e hoʻohana ai i ka'ikehu ma ka'ōmaʻomaʻo, akā, ma ka hoʻomāhuahuaʻana i nā mālama i ka mea kanu. Ua'ōleloʻia nā mea kanu lāʻau e hoʻomanipuni i nā'ōmole ma Iune-Iulai, ma muli o ke aniau.
  2. Eʻokiʻoki i ke aʻa a iʻole ke kāpiliʻana i ka pākū. E kōkua kēiaʻano i ka mea kanu e hoʻomaopopo i ka ikaika a pau e pono aiʻoe e kau i nā meaʻai ma loko o ka pākuʻi. I nā lā he 15-15 ma mua o ka hōʻiliʻiliʻana, e kāpiliʻia ke aʻa o nā aʻa. Inā hopohopoʻoe e hoʻopōʻino i ke kumulāʻau aʻoiʻole ke kuʻi o ka paila e noho i lalo i ka lepo, a laila ponoʻoe e kanu i ka'āina, e wehe ana i ke kumu. Ma hope o kēia kaʻina hana, hikiʻole iāʻoe ke wai i nā aniani, ke'akeʻaʻoleʻoe i kaʻohiʻana i nā hua'ōwili. Mai hoʻopoinaʻoe wale nō e pono ke wehe i ke pākuhi i ke kauwela.

Keʻike neiʻoe? ʻO nāʻanoʻano riki i uluʻia ma ka'āpana hema wale nō. Pili lākou i ka maikaʻi nui a hāʻawi i kaʻohi maikaʻi, akā ua mālama ponoʻoleʻia a maikaʻiʻole no ka hele kaʻaʻihi lōʻihi.

I kēia manawa, e kamaʻilio e pili ana i kaʻohi a me kahi maloʻo pono.

ʻO kaʻohiʻana i ka pakiaka pono wale nō i ke kauwela. ʻO nā'aleʻa i ho'ākoakoaʻia i ka ua e maloʻo ai no ka manawa lōʻihi loa a hiki ke hoʻomaka e pala. ʻO ke kumu hua i ka manawa o kaʻohiʻana e pono ke hoʻopiha ponoʻia: uaʻulaʻula kaʻeleʻele a iʻole nā'onipa, ua maloʻo nā papa o waho a ua hemo i ka hua, ua maloʻo loa nā'ōkā.

Pono nā māla o Novice e pili nui i ka nīnau:ʻo ka manawa hea ka manawa maikaʻi loa e wehe ai i kahi'okika no ka mālama ponoʻia. Ma ka hopena o ke aniau, ua hōʻiliʻiliʻia nāʻene ma ka waenakonu oʻAukake a i ka mahinaʻo Sepatemaba. I mea e hōʻinoʻole ai i ka hua o ke kumu, ua hoʻonui maikaʻiʻia a hukiʻia e nā poʻo. Ma hope o kaʻohiʻana, hoʻomaka lākou e hoʻomaloʻo koke.

He mea nui! ʻAʻole hiki ke hoʻomaʻemaʻeʻia nāʻehaʻeha a iʻole nā'ōpala palaho me ka nui o nā aʻa. Hoʻokuʻuʻia nā pūpū hōʻole aʻaiʻia paha i ka manawa hiki.

ʻAla'ehi ma nāʻanoʻelua: ma luna o ka moena a ma lalo o kahi poʻi. Inā maopopo iāʻoe i loko o nā pule heʻelua e hiki mai ana i kahi mahana, a maloʻo, a laila, hiki iāʻoe ke waiho i nā hua o ke aʻa i kālaiʻia i loko o nā moe. I ka hopena, ua waihoʻia ke kakaka ma lalo o nā uhi e pale ai i ke kakaka mai ka ua. Pono e hoʻomaʻemaʻe ka lepo, maloʻo a ākea.

Ke ala pinepine ka nīnau: pehea ka mea e hoʻomaloʻoʻia ai kahi rita i mea e pale aku ai i ka wai.

Hoʻopili ia i ka hopena i kahi manawa i hōʻiliʻili aiʻoe i ke kakaka, ma ke lumi, ma ka mahana wela a ma ke kīkoʻo. ʻO ka maʻamau, ua maloʻo kaʻaila noʻelua pule. Eia naʻe, inā i hoʻomaloʻoʻia ka lepo a iʻole ka paʻaʻana o ke ea ma ke alanui, hiki i ka manawa maloʻo ke hiki i nā lā he 25-30.

ʻO nā kumu nui e noʻonoʻo i ka wā e hoʻomaloʻo ai i kaʻaila.

  1. ʻOiai kahi maloʻo, ua kauʻia nāʻeka ma kahi'ōmoleʻeleʻele e wikiwiki i ka hana.
  2. Ma mua o ka hoʻomaloʻoʻana, hoʻomaʻemaʻe maikaʻi i ke koʻono mai ka lepo ae kanu i nā koena (eʻoki ana i nā aʻa a iʻole nā ​​mea kiʻekiʻeʻole).
  3. ʻOiai e hoʻomaloʻo, e hoʻohuli i nā'ākena i nā manawa he nui e pale ai i kaʻokiʻana o ka lalo.
  4. He mau pule ma hope o ka hoʻomakaʻana o ka maloʻo, e hōʻokiʻia nā'emeʻa (uaʻokiʻoki lākou i ke kiʻekiʻe, waiho i ka'ā'ī 4-5 cm ka lōʻihi). Hoʻopiliʻia ke aʻa i mea e pale ai ke kumu mai ka uluʻana.
  5. Ma hope o ka hoʻoponoponoʻana i nā'alemene e hoʻopiliʻia a hoʻonohonohoʻia. Hoʻopili kahi mea kanu i kaʻulaʻulaʻulaʻula me kaʻikeʻoleʻia.

He mea nui! I ka wā e hoʻomaloʻoʻia ai nā'alela e pono e wehe i ke kumu o ka honi a me ka'ūpī ma ke aʻa.

He aha nāʻano'omela e mālama ponoʻia

I kēia manawa, e kamaʻilio kākou e pili ana i nāʻano maikaʻi o nā'omera no ka mālamaʻana. ʻAʻole ia he mea pohihihi na nā mea hoʻohiwahiwa i unuhi i nāʻano likeʻole o ka moʻomeheu no nā mea e pono ai: no ka loaʻaʻana o ka hua nui o nāʻanoʻano, kahiʻohi nui, kahi'āpana'ōmaʻomaʻo lahilahi a iʻole kahiʻono kūpono. Hoʻomaopopo ka manaʻo o nā mea hoʻohiwahiwa a mālama i ka maikaʻi o nā huahana, no laila e loaʻa iā mākou ka manawa e koho ai i nāʻanoʻano likeʻole e mālama ponoʻia, oiai e mālama ana i kona hale a me ka meaʻono.

Keʻike neiʻoe? Ma loko o nāʻano'alela he nui ka nui o nāʻaila a me nā suga waiwai nui,ʻo ia ke kumu o ka ikaika o ka aʻa.

Palekana Baron.

ʻO kekahiʻanoʻeleʻele anuanu āpau loa. ʻO nā hua'ōmaʻa ka pololei a me ke kaumaha a hiki i 150 g. Ua hoʻohanaʻia nāʻeha no ka hanuʻana i nā mea likeʻole a no ka mālamaʻana.

Heʻoi aku kaʻoi aku o nā mea kanu o ka'ōmole, no ka marinades. Ma hope o ka hōʻiliʻili pono a me ka maloʻo, e hoʻolako ponoʻia nā aʻa i kahi lumi maloʻo.

Local Strigunovsky.

ʻO ka'ōpuʻu mua o nā aniani anima. Ke ulu nei ia i loko o ka wela a mehana. ʻO nā'ōpili heʻano kepoe a kaumaha a 80 mau.ʻO ke aʻa pīpī heʻoi loa. Hoʻohanaʻia ia no ka mālamaʻana a no ka hoʻomākaukauʻana o nā kīʻaha likeʻole.

He mea nui! ʻO nā'āpanaʻiliahi a pau loa, he mea maikaʻi a mālama ponoʻia. Hoʻouluʻia nā hua kanu o nāʻano likeʻole me nāʻano o nāʻele i waho.

ʻO Sturon.

ʻO nā'āpana kauwela kauwela o nā aniani'emele. ʻO keʻano "Sturon" he mauʻano likeʻole: kū'ē i ka pahu a me nā maʻi. Hoʻopuniʻia nā puʻupuʻu,ʻeleʻele, i penaʻia i ka pena gula. ʻO ka'ōpala pakiaka ka nui o 90-140 g a heʻoi aku kaʻono. I ka hoʻohanaʻana, ua maʻalahi ke kakaka. Hoʻopili ponoʻia nā hua kanu i ka hoʻopiliʻoleʻia, me kaʻole e nalowale i ko lākouʻano a me ka hanaʻino.

Kuuhi F1.

ʻO ke olahu ma waena o ka wā'ōmaʻomaʻo i ka'āpana onionima. ʻO ka'ōpili me nāʻano like me kaʻano Sturon. ʻO ka pulp o ka pākuʻi he meaʻono, keʻokeʻo, he meaʻai nalu.

ʻO ka'ōpala o ke kumu i hoʻopiliʻia i ka lalani, e like me 80-140 g.

He mea nui ka hoʻomaopopoʻana e hiki i kēia mauʻano ke like me ka palaho ināʻaʻole lākou eʻohi maikaʻiʻia a maikaʻiʻole.

I ka mahana e mālama ai i nāʻaila

Nui nā poʻe nona ka pono i ka mahana e mālamaʻia ai nā aniani i ka hoʻoilo. Ma hope o ka malooʻana, pono e'āʻiliʻia nā'iliki a hoʻololiʻia i kahi'ē no ka mālama lōʻihi. I loko o ka lumi i hoʻokaʻawaleʻia he mea pono e hoʻokumu i kahi microclimate kūikawā e hiki ai ke pale i nā huaʻai mai ka hoʻoliliʻana, kaʻokiʻana a iʻole ka uluʻana.

Keʻike neiʻoe? Hoʻokomoʻia nā'emeka ikaika i nā ahi no ka ho'ēmiʻana i kaʻeha a me ka paleʻana i kaʻeha. ʻAʻole ka hua o ka'ōmole e hoʻolako i ka wai kūpono i loko o ka wahi i hōʻinoʻia, akā e luku hoʻi i nā microbes a puni ka wela.

ʻO ka ola o nā'alela kahi i pili pono i ka mahana, no laila mākou e nānā i nā koho hiki ke kohoʻia.

Aiaʻekolu mau ala e mālama ai i nā meaʻai ulu:

  • ke anu
  • mahana
  • hui pūʻia.

Kāpena'ilipili ʻikeʻia ka emiʻana o ka mahana i -3˚ Kelekia. Me keʻano o ia mea e waiho ai, heʻuʻuku nā pohō o ka koʻono, akā, he paʻakikī ka paʻakai o ke kola, aʻo ka liʻiliʻi o ka mahana e hiki ke hoʻopau i ka hua piha (inā pau ka mahana i loko o ke keʻena i ka liʻiliʻi o 4-5 C, a laila e maloʻo kaʻoli.

Hiki i kēia hana ke kūpono i nā mea hanahana kūikawā i mālamaʻia ke ana wela kūpono me ke kōkuaʻana o nā pūnaewele mana.

ʻO keʻano wela makemakeʻo ia i ka waihoʻana o nāʻaila i kahi kiʻekiʻe loa o ka mahana (+ 18-22˚C). ʻAʻole hiki ke mālamaʻia kēiaʻano mahana ma ka hale, akā he mea pono e hoʻomanaʻo i ka nui o ka wai he 60-70%. Hiki i kēia microclimate ke hoʻopiʻi i ka paia o nā paia aʻeha paha i nā mea hana, no laila eʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻonāʻana i nā mea wela i ka hale lalo aiʻole ka pulou a hoʻololi i ke kakaka ma laila. No ka hoʻonui i ka hoʻonui, e hoʻohana i nā pahu me ka wai.

Nui nā poʻe kuleana i ka nīnau o ka mālamaʻana i nāʻela iʻole e ulu. Hoʻoulu ke kanu i nā mea kanu wale nō i ka nui o ka wai ma loko. No laila, inā eʻikeʻoe ua hoʻomaka kaʻoho e'ōpuʻu, e hoʻohaʻahaʻa i kaʻilikai.

ʻO keʻano hui pūʻia eʻokoʻa i loko o konaʻoluʻolu, akā naʻe, hiki i ka mālamaʻana i nā hua me nā uku liʻiliʻi. Ma mua o ka hoʻomakaʻana o ke anuanu, ua mālamaʻia nā'ekena i loko o ka hale ma kahi mahana o 18-20 ° C, e mālama ana i ka wai hoʻolālā ma 60-70%.

Ke hoʻololiʻia ka mahana ma waho o ka puka makani, e hoʻonoe mālieʻia ke aniani (ma luna o nā lā he nui) a mālamaʻia ma kahi o 1-3 ° C. I ka pūnāwai, i ka wā e hele ai nā huluhulu, ua hoʻoneʻeʻia nāʻeka i kahi lumi mahana a mālamaʻia i kahi mahana o + 18 ° C.

He mea nui! ʻAʻole nāʻaila e like me ka loliʻoiʻoi o ka mahana, no laila ma mua o ka neʻeʻana mai ka wela a maʻalili (a me keʻano'ālea), ponoʻoe e hana i kahiʻano "pale" me nā mahana maʻamau.

Ma lalo o nā kānāwai a pau, hiki ke mālama i nā aʻa no nā lā he 200 aʻoi aʻe paha ma hope o ka waihoʻiaʻana no kahi mālama.

Nā kaukana a me nā ala e mālama ai i nāʻela i loko o ka hale

ʻO ka hiki i ka hoʻomehanaʻana i ka lumi kahi hiki ke mālamaʻia i kahi lōʻihi o kaʻaila o nā'omeka i loko o ka hale. Akā naʻe, hikiʻole i ka paʻakikīʻana i nā aʻa ma luna o ka lepo, hikiʻole iā lākou ke hoʻomaʻau. No laila, ke noʻonoʻo nei mākou i nā koho no ka mālamaʻana o nāʻaila a kamaʻilio e pili ana i nā waiwai a me nā mea waiwai.

Nā mea ulaula aiʻole nā ​​kumu lāʻau

No ka mālamaʻana i kaʻaila a hiki iāʻoe ke hoʻohana i nā pahu me kahi'āpana hohonu a me kahi kiʻekiʻe iki o nāʻaoʻao. Pono pono ke'ōwili i ke kakaka ma loko o ia mau mea me ka papa he 50 cm (ma muli o kēlā me kēia,ʻo ka kiʻekiʻe o ka pahuʻaʻole iʻoi aku ma mua o 60 kapuaʻi). Hoʻopili ka waihona waihona i kahi hakahaka, akā he mea pono e hoʻomanaʻo i nā pahu iʻole e komo i loko o ke kūkā me ka papahele a me nā paia o ka hale. Hiki iā lākou ke kauʻia ma luna o nā poʻi a me nā kūke. Pono e mālamaʻia nāʻele i loko o nā pahu i ka hopena inā he wahiʻuʻuku kou i loko o ka waihona a iʻole ka hua nui.

ʻO ka pilikia o ka hūnā i loko o nā pahu ke hiki i nā aʻa ma lalo o ka pahu ke hoʻopiliʻia a hoʻomaka e pala. Hiki iāʻoe ke aʻo e pili ana i kēia wale nō ma keʻala a ma ka hoʻoukaʻana i nā pahu. Heʻaoʻao maikaʻi ka pahu.

ʻO ka maikaʻi nui o nā waihona waihona waihona - ʻaʻole palahalaha ka palaha ma waho aʻe o ka pahu (keʻole lākou e kokoke kokoke i kekahi).

Ke hoʻohana mākou i nā pahu no kahi mālama lōʻihi o nā'omeka, ke'ōlelo nei mākou e nānā i ka maikaʻi o nā huahana ma kahi o hoʻokahi manawa i ka malama e pale aku ai i ka nui o nāʻaila.

Peke liʻiliʻi

I loko o nāʻeke lūlū, hiki iāʻoe ke hoʻopakele i nāʻeku i ka hoʻoilo. Ponoʻoe e hoʻohana i nāʻeke liʻiliʻi, no ka mea, aia i loko o lākou ka liʻiliʻi o ka hana iki,ʻo ka liʻiliʻi ka mea eʻoki aiʻole e lilo i mea hoʻokalaka.

ʻO nā pōmaikaʻi o ka hoʻohanaʻana i nāʻeke, penei:

  • maikaʻi;
  • hāmama;
  • ikaika ikaika;
  • kū houʻole.
Ua lawa hoʻi iaʻano hōkeoʻana. Inā hoʻomaka ka'etena e popo i loko o kaʻeke, a laila,ʻaʻole hiki iāʻoe keʻike ia me ka hoʻoneleʻole i nā mea a pau. Eia kekahi, inā "hoʻokomo" kaʻeke, a laila e'ōwiliʻia nā pūpū haʻahaʻa.

Hiki iāʻoe ke loaʻa nāʻeke i kahi papa hoʻokahi wale nō, no ka mea,ʻaʻohe like me nā pahu,ʻaʻole lākou e kākoʻo a me nā pāpili pa'ū a pau ma ka papa lalo o nā mea kanu.

No laila, maikaʻi ka mālamaʻana i nāʻeke liʻiliʻi i loko o nāʻeke i kahi manawa pōkole.

He mea nui! ʻAʻole hiki ke hoʻohana i nāʻeke cellophane, no ka meaʻaʻole lākou eʻae i ka ea e hele i loko a hōʻiliʻili i ka wai.

ʻO ke poʻo o Capron

Nui nā wāhine wahine i mālama i ka'āpana i ka pantyhose (nā wāwae). ʻOiai ua nui loa kēiaʻano,ʻaʻole i like kaʻino me kēiaʻano o ka mālamaʻana. Eia kekahi, ma waena o nā papakū hiki iāʻoe keʻike i ka maikaʻi o nā puʻupuʻu a i ka wā e hōʻole ai i ka palaha.

Ma kahi'āpana liʻiliʻi,ʻaʻole maikaʻi kēiaʻano o ka mālamaʻana, akā inā loaʻa iāʻoe kahi mau wīkī liʻiliʻi o ka'atiʻosa,ʻaʻole lawa ka laikini no ka hapalua o ka huahana. Eia hoʻi, mai poina e hiki i nā wāwae ke wāwahi.

No laila,ʻo ka hoʻohanaʻana i nā'ūla e hiki ai ke mālama wale i kahi hua liʻiliʻi.

Nā waihona puna

ʻO kēiaʻano o ka mālamaʻana he mea kūpono ia no nā'āpana liʻiliʻi liʻiliʻi wale nō. Hoʻomoeʻia nāʻano ulu i loko o nā waihona e like me nā hua, i paniʻia a kau i nā kī. Hiki iāʻoe ke hoʻohana wale i nā waihona wale nō inā loaʻa iāʻoe ka manawa he nui i loko o ka waihona a iʻole nā ​​huahana. ʻO nāʻaila ma loko o nā pahu iʻole e paleʻia mai ka'ōpiliʻana, akā,ʻaʻole hoʻokahi mea eʻokiʻokiʻia e kaʻailaʻaʻole e luku i hoʻokahi haneli, no laila, e hoʻemi ana kēiaʻano i nā poho.

He mea nui! Heʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohanaʻana i ka hapalua o ka plastic plastic or containers containers. Ua pāpāʻia ke kāpili pepa (hōʻiliʻili lākou i ka wai a hoʻomaka koke).

ʻO nā hemahema o kēlā me kēia pahu e komo ana i waena o nā aʻa a me ka condensate e hanaʻia ma lalo o ke poʻi hao a hoʻoweliweli i nā puʻupuʻu.

'Apana a pale paha

Ke hoʻomanaʻo nei i nāʻano likeʻole no ka mālamaʻana i nāʻona, pono e hoʻomanaʻo i keʻano hana kahiko - ke ulana. Inā kohoʻoe e ulana i nā puʻupuʻu i loko o nā pale, a laila ma ke kahi maloʻo,ʻaʻole hiki iāʻoe keʻokiʻoki i ke kiʻekiʻe.

ʻO ka paʻaʻana o ka mea pale he nui ka manawa. Pono kokeʻoe e noʻonoʻo e pili i keʻano o ke kauʻana ia mea i loko o ka hale iʻole e paʻi nā pale i kekahi i kekahi, paia a me ka papa.

ʻO nā pāʻoihana o kēiaʻano,ʻo ia ka hana maikaʻi o ka ea, ka nele o ka mea hoʻonui ma kēlā me kēia hua (e like me keʻano o nā pahu a me nāʻeke) a me ka hiki ke kāohi i ka maikaʻi o nā puʻupuʻu.

Eia nō naʻe, pono e noʻonoʻo i kēlā mea, e like me keʻano o ka wāwae,ʻaʻole lōʻihi nā'ōpili a lōʻihi i ka'ōwiliʻana. No laila, me ka hoʻonuiʻana o ka humu, hiki i nā "pale" ke kau ma ka papahele a piʻi koke.

Pehea e mālama ai i nāʻela i loko o ke keʻena

E kūkā kamaʻilio e pili ana i ka mālamaʻana i nāʻela i ka home. ʻAʻohe nui o nā mea nona nā mea nona nā hale kūʻai a me nā waihona kumuhana, aʻo nāʻene e pono e mālamaʻia ma kahi o ka hoʻoilo. No laila, ke noʻonoʻo nei mākou i nā koho kūpono no ka mālamaʻana i nā mea ulu i loko o ke keʻena.

ʻO nā hīnaʻi wicker

Inā loaʻa iāʻoe nā'ōkihi wicker i ka home, a laila e mālama ponoʻia nā aniani ma ia mau mea. ʻAʻole e hiki i nā puka o loko o ka hīnaʻi ka'ālika keʻeleʻele, no ka mea e hanaʻia ka maikaʻi o ka ea. ʻAʻole e hoʻopili nā mea o ka hīnaʻi i nā aʻa.

ʻO ka pahuhopu wale nō o ia pēke ke kaumaha i ka papa lalo. Inā hoʻopauʻoe i ka'āpana a nui loa i loko o ka hīnaʻi, e pīpī i nā aʻa i lalo a hoʻomaka lākou e pala.

Hiki i nā puka o loko o ka hīnaʻi ke hāʻawi i kahi hopena maikaʻiʻole: ma o lākou, nā mea hōʻemi aiʻole ka wai e hiki ke hele i ke kiko.

Nā mea ulaula aiʻole nā ​​kumu lāʻau

E like me keʻano o ka hale, e hiki ke hoʻohana i nā pahu i ka wā e mālamaʻia ai i loko o kahi lumi. Me ka hoʻohanaʻana i kēlā pahu, hiki iāʻoe ke mālama i kahi nui o ka māhele, akā, mai hoʻopoina i ka nele o ka makū ma muliʻole o ka panaʻana o ke kakaka mai ka haʻalulu aiʻole kaʻilihune maikaʻi.

Hiki mākou iāʻoe e kau i nā pahu me nā'alela i ka liʻiliʻi a hui pū me ia i kēlā me kēia manawa i mālamaʻia nā kupa.

Keʻike neiʻoe? ʻO ke kumu o ka'ōbē lihi ma kahi waiwai kūikawā - he lacrimator. Ke okiʻia kaʻokiʻoki, hoʻokuʻuʻia ka lacrimator a hoʻoheheʻeʻia i loko o ka wai a, ma keʻano, i nā waimaka kanaka. ʻO kēia mauʻano sulfuric acid, ka mea e hoʻonāukiuki i ka membrane mucous o ka maka.

Ka pahu pahu

ʻO nā'aluʻa no ka hoʻoilo i hiki ke waihoʻia i loko o nā pahu pahu pahu maʻamau, akā,ʻo ka waihoʻana i nā mea kanu i loko o ia pahuʻaʻoleʻo ia ka meaʻoi loa. ʻAʻole wale ka hanuʻana o nā pahu, akā hiki iā lākou ke hoʻomaʻemaʻe a kehae paha. Eia kekahi, e like me nā pahu, aia kaʻomi ma ka papa lalo o nā aʻa.

Inā kohoʻoe e waiho i nāʻela i loko o nā pahu pahu pahu, e hana i ka nui o nā puka liʻiliʻi ma nāʻaoʻao a pau e mālama i ka liʻiliʻi i ka ea ea.

ʻO ka Polypropylene mesh

Hoʻohanaʻia kēlā mau ipu e no ka mālamaʻana i nā'omela ma nā supermarkets nui. Hiki i ka Polypropylene mesh ke hāʻawi i ka maikaʻi o kaʻilikai maikaʻi a hāʻawi iāʻoe eʻike i nā meaʻino i ka manawa. Ināʻaʻole hiki ke hoʻohanaʻia kēlā pahu i loko o ka waihona, a laila ma loko o ke keʻena,ʻaʻole i hoʻoweliweliʻia ka'ābena me ka hoʻokiʻekiʻe kiʻekiʻe, aʻo kaʻupena kekahi o nā koho maikaʻi.

Eia naʻe, pono e hoʻomanaʻo i kaʻupena, eʻike waleʻoe i ka papa waho o nāʻaila. Inā loaʻa nā hua'ōpala i ka waenakonu o keʻeke, a laila e hoʻopukaʻia a wehe i ka mea i haoʻia, ponoʻoe e hoʻonele i kaʻeke a pau. No laila, e hoʻohana i nāʻeke liʻiliʻi a nānā pono i nā huahana ma mua o ka hoʻihoʻiʻana.

Kāpana a i nāʻeke pepa

Hanaʻia nāʻeke a me nā pepa pepa e mālama i nā'omela ma kahi lumi wale nō ināʻaʻole he koho'ē aʻe. Ma loko o kēia pēke, hikiʻole iāʻoe keʻike i nā'ōpala i'ōpalaʻia, aia mau ka paʻakikī ma ka papa haʻahaʻa a me ka holoʻana o ka ea. Inā hōʻaloʻoe i kēia koho, e ho'āʻo e koho i nāʻeke liʻiliʻi a iʻole e hoʻopaʻa i nā'elika aʻo kona kiʻekiʻe i kaʻekeʻaʻoleʻoi aku ma mua o 30 cm.

Nā mea kūʻai a me ka hanana

Если в подвале такую "тару" никто не увидит, то висящие в квартире чулки с луком не только странно смотрятся и дают устойчивый запах, но и занимают много места. Чулки по-прежнему являются неплохим вариантом, если не учитывать эстетического вида. Они впитывают влагу и позволяют воздуху циркулировать между луковицами.

He mea nui! Ke waiho kaʻaila i loko o kahi lumi,ʻaʻole hiki ke hoʻokomo i ka pahu ma waho o nā pāhana me nā puka makani.

'Apana a pale paha

Malia paha kekahi o nā koho maikaʻi loa no ka mālamaʻana i kaʻaila i loko o ke keʻena. Hiki ke waihoʻia kahi wicker "braide" i loko o ka lumi pani a me ka hale pākeke (e mālama i kahi maloʻo o ka lumi). ʻO nāʻailaʻaʻole e pā i ka papahele, loaʻa ka komo i ka ea ea,ʻaʻohe pilikia ma luna o nā pākuʻu.

I kēlā me kēia manawa hiki iāʻoe ke nānā no ka heleʻana o nā'alela'ōpiopio a lawe i hoʻokahi poʻo no ke kukeʻana.

ʻO kaʻaoʻao maikaʻi -ʻo kahi manawa nui o ka manawa e "koho"; haʻahaʻa haʻahaʻa "pale".

Nā mea e hoʻomalu ai no kahi lōʻihi o nāʻaila

MeNui nāʻano o keʻano e kōkua ai i ka paleʻana i nāʻaila mai ka lepo aiʻole ka uluʻana. I ka hoʻohanaʻana i kā mākou'ōlelo aʻo, hiki iāʻoe ke mālama i ka hua a pau me kaʻole o ka poho.

  1. Mākau nui ka lepo i ka lepo, no laila,ʻoiaiʻo ka waihoʻana i nā'alela i loko o kahi puʻupuʻu aiʻole kahi keʻena hoʻomaha, e hoʻonui i 200 g paʻakai i ka 10 kg o nā huahana i loko o kahi pahu me nā lau.
  2. Hiki ke kālepa aiʻole ka lime e hoʻokuʻu i ke koho lipi. Inā hoʻomaka ka'ōʻana o ke aʻa, ponoʻoe eʻokiʻoki i ke aʻa a paʻi iā lākou i ka lepo. Pono e hoʻomanaʻoʻia e likeʻole keʻano o ke kakaka i keʻano o ke kanuʻana.
  3. Hiki ke hoʻomaloʻoʻia nā aniani hiki ke hoʻohanaʻia me ka umu, kahi ahi a pākahi paha. No ka hoʻomaloʻoʻana i nā meaʻai i ka umu, ponoʻoe e hoʻonui iā lākou ma kahi'ōmole lahilahi, e hoʻokaʻulua i ka liʻiliʻi a waihoʻia ka puka. Ke hoʻomaloʻoʻia nā'ōmaʻa ma luna o nā'okiʻiki a hiki ke maʻalahi, e hiki ke hoʻomaʻemaʻeʻia.
  4. No ka hoʻohaʻahaʻaʻana i ka waiʻino i loko o ka lumi, hiki iāʻoe ke hoʻouka me nā bakeke o ka lehu a me ke one. ʻO kēia mau mea e hoʻopiha maikaʻi i ka lepo a hiki ke hoʻohana houʻia.

Keʻike neiʻoe? ʻO nāʻaila he nui aʻe ka nui o ke kōhā ma mua o nā'ōlū a me ka pears. ʻO kaʻaila o kaʻaila he 6% ka nui.

I kēia manawa uaʻike ponoʻoe i ka hōʻiliʻili i nā huahana i ka manawa, e hoʻomaloʻo pono iā lākou ae mālama iā lākou a hiki i ka uluʻana. Ua haʻi mākou iāʻoe i ka mea e pono aiʻoe e mālama i nā'emeka ma ka home a ma ka hale paha, pehea e hoʻoponopono ai i nā pilikia a me keʻano o ka maikaʻi. E hahai i nā kānāwai i hōʻikeʻia, aʻo ka hōʻiliʻili eʻoi aku ana ma mua o hoʻokahi makahiki he umi.