Hoʻomaʻa

Pehea e mālama ai i nā maʻi a me nā meaʻono'āpana (nā mauna lehu), nā huaʻeleʻele

ʻO Chokeberry loaʻa iā ia ka palekana maikaʻi loa, no laila,ʻo nā maʻi a me nā mea hōʻailona ke pilikia nui loa. Eia naʻe, hiki ke loli keʻano o ka maʻi ma muli o ke kaʻina o ka'āina, ke aniau, kahi kokoke i nā mea kanu a me nā kumu'ē aʻe. No laila, he mea koʻikoʻi keʻike i nā meaʻaeʻa a me nā maʻi e hiki ke pale aku i ka wā e ulu ana i nā kānake e pale i nā pilikia me ka mea kanu. ʻO ka palekanaʻana i nā'āpala mai nā maʻi a me nā meaʻehaʻeha he hana maʻalahi, aʻo kekahi mau hanana e kōkua i ka hakakāʻana i nā meaʻehaʻeha i ka manawa hoʻokahi, no laila e'ōleloʻia e hahai i nā'ōlelo a pau no ka mālamaʻana i ka mea kanu.

Pehea e mālama ai i nā maʻi o nā lehu lehu

ʻAʻohe maʻi a'Aronia i ka maʻi. Eia naʻe, i kekahi manawa, ua loaʻa i kēia mau mea kanu i nā maʻi iʻoi aku ka maikaʻi o nā huaʻokoʻa a me nā mea kanu.

ʻO kahi'āpana Brown

ʻO kēia maʻi iʻoi aku ka pilikia loa no nā'ōpiopio'ōpiopio a nāwaliwali. I ke kaʻina mua, aia nā'āpanaʻeleʻele ma luna o nā lau, hiki ke ulu i kahi'ōmaʻomaʻo ma kaʻaoʻao haʻahaʻa o ka lau. Ināʻoe e holo i ka maʻi, e maloʻo loa nā lau a hāʻule. Ināʻikeʻoe i nā hōʻailona o kēia maʻi i kāu mea kanu, pono e hoʻounaʻia me kahi māhele o 1% o Bordeaux. ʻO nā lālā i hāʻule a palaʻinoʻia e pono koke ke laweʻia, kāʻiliʻia a lukuʻia.

ʻO Seporia Spotting

ʻO kēiaʻano kahi iʻikeʻia e keʻano o nā'āpana oval olona me ka palena pouli. Hiki keʻikeʻia ma waenakonu o ke kauwela a alakaʻi aku i ka maloʻo piha o nā mea i loko o nā wahi. E like me nāʻano'ē aʻe, no ka paleʻana a me nā hōʻailona mua, ua mālamaʻia ka Bordeaux, a ua hōʻiliʻiliʻia a ua hōʻinoʻia nā lālāʻinoʻino. Hoʻohanaʻia nā papahana no ka hakakā, ua hanaʻia ka lāʻau a me ka lepo ma lalo iho nei me ka keleawe oxychloride a me Abiga-Pik no kēia maʻi.

ʻO ka necrosis noʻonoʻoʻole, aiʻole ka maʻi kanikau

ʻO kēia maʻi e hiki ke hoʻonui i ka makeʻana o ka pōhaku a me ka pome. ʻAʻole maʻiʻo'Aronia i kēia maʻi i nā manawa a pau, e like paha me ka apricot, cherry, or peach. He like nā hōʻailona me keʻano o ka maʻi maʻi bacteria ma nā hua pome. I ka punawai, ua wela lākou, akāʻo kēia maʻi e hoʻopili i nā mea a pau a me nāʻano o nā mea kanu, no laila eʻano likeʻole keʻano o ka hōʻike.

Inā kū ka maʻi,ʻo ka hua, ka wana a me nā pua ke wikiwiki a maloo, akā, mai hāʻule, a kau i luna o ka lāʻau no ka manawa lōʻihi. ʻAʻoleʻoe eʻike i nā maʻi maʻi maʻi ma kaʻili, akā ma lalo o ka mana o nā toxins e hoʻopiʻi i ka huameli, hoʻopihaʻia ka piha i kaʻaki, huli keʻo, a lailaʻeleʻele a make. I kēia'āpana, he meaʻono maikaʻi i kaʻona, e like me ka wai i hoʻomoʻaʻia.

Akā, he hikiʻole ke mālamaʻia i nā maʻi o nā lehu lehu. Inā loaʻaʻoe i kahi maʻi ma ke kahua mua, a laila,ʻo ka lālāʻana o nā lālā i pili i laweʻia me ka hopuʻana i ka'ākea o ka lāʻau'ākea 8-10 cm ma lalo o ka liona.

I ka wa e pono ai ia hana, pono ia e hoopau i ka mea kani me ka 5% solution solution, a he mea pono e lubrici i na wahi o ke oki me ke kanu putty. Inā ua nui ka lāʻau i ka maʻi, a laila, hoʻopau loaʻia ka laʻau a puhiʻia, eʻalo nei i nā kanu hou kokoke i kēia wahi.

ʻO ka mosaic mosaic

ʻO nā hōʻailona o kēia maʻi he mau'ōmaʻomaʻo keʻokeʻo i nā lālā, a i ka wā i hoʻopilikiaʻia, hoʻohui a hoʻokumu i kekahiʻano mosaic. Ma hope o ka manawa, ua hoʻopōʻino nā lau o nā lehu lehu, a lilo i ka wīwī, a laila eʻeleʻele a hāʻule. No ka hakakāʻana i kēia maʻi, pono pono e wehe koke i nāʻaoʻao i hoʻopilikiaʻia a luku iā lākou.

E hui

ʻO ka maʻi maʻi Fungal e pili ana i ka maʻi e pili ana i ke kumu pakiaka. ʻO nā kumu o kēia maʻi, he maʻi o ka maʻi i hoʻohuiʻia i loko o ka'ōmole pala, a hoʻonāwaliwali i ka mea kanu. ʻO konaʻano ke nānā aku i nāʻanoʻeleʻeleʻulaʻula-lahilahi. ʻO ka māmā e pili ana i ka hana maʻamau me ka moa Bordeaux i ka puna a me ke kauwela, a me ka copper oxychloride a me Abigaik-Pik.

ʻO Rot Rot, a me Moniliasis

ʻO kēia maʻi e like me ka hua'ōpiopio'ōpiopio. Nā holomua i kahi kiʻekiʻe wela. Inā maloʻo a hoʻomehana ke kai, e maloʻo kaʻiliʻino a e hoʻopauʻia ka lukuʻana o ke kōpiopio. Akā, me ka hoʻonuiʻana o ka hoʻonaʻauao, hoʻomaka hou kēia kaʻina.

Keʻike neiʻoe? ʻO ke kumu nui o ka maʻi o kēia maʻi. E hōʻiliʻili i nā hua i ka manawa, aʻaʻole e hoʻopilikia kēia maʻi i kāu mea kanu.

ʻO ke Kola Pāpaʻi Rot

Hiki i ka Rowan ke hōʻeha i kahi maʻi e like me ka palahalaha o ka lāʻau, i hanaʻia e nā halaha. No ka hakakāʻana i ka hoʻopiha i ka wai a iʻole ka meaʻoihana'ē aʻe. Pono e hoʻoneʻeʻia nā'āpana ikaika me ka puhi, a me ke aʻa.

Mehana ka hau

ʻO kēia maʻi maʻi o ka chokeberry e pili ana i nā'ōpiopio a me nā wana. Ma hope o ka manawa, eʻikeʻia ana ka puana pūnaewele keʻokeʻo ma luna o lākou, a ma ka hopena, lilo lākou i mauʻeleʻele - i loko o kēia māhele, kahi o nā haʻuki. ʻO kēia maʻi e hoʻonāwaliwali loa ai i ka mea kanu, keʻole ka mahana a mahana. No ka paʻiʻana i ka paukū lūlū i ka wā e ulu ana, pono e pollinateʻia ke kīpili me ka lepo sulfur a me ka lime (ma ka lakio 2 a 1) i ka wēlau 0.3 g / sq. m. E hoʻomaopopo hoʻi e hōʻiliʻili a hoʻopau i nā lālā hina.

Hoʻomaʻa

I kekahi manawa, loaʻa ka Chokeberry i kekahi maʻi i kapaʻia heʻena. ʻO ka mea nāna i hoʻopuka i kēia maʻi e hōʻike i keʻano o nā wahi melemele ma nā lau. Aia nā'āpanaʻeleʻeleʻeleʻele a pau - aia ka'āpana mushroom i kaʻaoʻao ma luna o nā lau. I ka wā e hiki mai ana, e ulu ana ka hakina i ka juniper, no laila he mea kūpono e pale i ke kanuʻana o ka huakeke mai kēia mea kanu. Ma keʻano he lāʻau hoʻomaʻamaʻa no ka'ōpala, hoʻopiliʻia ka mea kanu me kahi wai o Bordeaux wai, a ua hoʻopau loaʻia nā lālā i hoʻopiliʻia.

Pehea e hoʻoponopono ai i nā mea āpau o ka mauna

Hoʻopiliʻia pahaʻo'Aronia e nā meaʻeha o nā huaʻai'ē aʻe. Akā he ulu maikaʻi ka lāʻau, no laila, mai hopohopo nuiʻoe i ia mea. Eia nō naʻe, inā he nui nā kumu lāʻau'ē aʻe e kokoke ana, a laila, pono pono ke nānā pono i kāu aronia i mea e pale aku ai i nā meaʻeha inā pono.

ʻO ke kaiʻo Hawthorn

Hiki i ka nui o kēia'ōpū manu nui ke hiki i 7 knm. Hoʻopilikia nā 'āhini i nā lau o ka mea kanu. Ke hana nei ia i ka punawai, i kēia manawa e hoʻomaka ai ka pest i kāna hana. I ka'ōʻana o ka'ō'ō, uaʻai nā koʻi o ka iʻa i kaʻai, a laila e'ānai i nā lau a me nā pua. I ka waena o ke kauwela, ua waiho nā hua manu i nā hua, i ka manawa ma luna o ka lau.

Keʻike neiʻoe? Hiki i hoʻokahi pūniu wahine ke waiho i nā hua 500.

Ma mua o ka'ō'ōʻana, hiki ke hoʻouluʻia kaʻawa me nā lāʻau lapaʻau'ē aʻe no ka prophylaxis, e like me:

  • Zolon;
  • "Metathion";
  • "Nexion";
  • "Dursban";
  • "Gardona";
  • "Antio".

Ma mua o ka budding, hiki ke hoʻouluʻia nā lāʻau me'Olekupri, Nitrafen.

He mea nui! ʻO ka pinepine, uaʻai nā butterflies o ka hawthorn i ka polu o nā mea ulu ulu, no lailaʻaʻole pono eʻaeʻia e ulu i loko o ka māla.

Weevil

Ma ka chokeberry hiki iāʻoe keʻike aku i kekahi manawa i nā pūpū lau eʻai i nā lau. No ka hakakāʻana iā lākou, e hoʻohana i ka karbofos (10 g no 10 liters o ka wai) aiʻole Chlorofos (20-30 g no 10 liters o ka wai).

Kēlāʻo Slimy sawfly

Hiki i kēia pest weliweli keʻai i ka lau a pau, waiho wale wale nā ​​streaks nui. Aia lākou i ka hopena i ka hopena o Iulai, e pālahalaha i ka lāʻau no hoʻokahi mahina, a laila hele i ka lepo. ʻO nā'ōpū keʻano like me keʻano a uhiʻia me kaʻeleʻele pouliʻeleʻele.

No ka hakakāʻana i ka'ikeleʻa mucous e hoʻohana i ka hopena e pili nei:

  • ka hopena o "Chlorofos" aiʻole "Malathion";
  • Komo i loko o ka hoʻoponopono wehewehe;
  • ka paila lehu.

Hoʻomaʻaʻia ka mīkiniʻana no ka manawa mua ma hope o ka uluʻana, a lailaʻelua manawa hou i kēlā me kēia pule aʻe.

He mea nui! ʻO kahi mahina ma mua o ka hōʻiliʻiliʻaiʻana, pono ke paniʻia kekahi'āpana. Hiki iāʻoe ke hoʻohana wale i kahi hopena o ka lehu ash.

Mele Kalikimaka Apple Aphid

Hāwele kēia pest i nā lau a me nā wēlau o nā mau wana, e hoʻonele ai a maloʻo. ʻO kēia mau meaʻawaʻawa heʻano liʻiliʻi i ka nui, a hiki i ka lōʻihi he 3.5 knm ka lōʻihi. Ua nui ka maʻi o nā'ōpiopio'ōpiopio i'ō'ōpala'ōpala. I ka wā o nā'ōpuʻu puana a ma mua o ka uluʻana, ua hanaʻia lākou me nā lāʻau lapalapa e kāpae aku i nā larvae o ka'ōpala aphid. No ka hakakāʻana i nā aphids, he mea pono e pīpī i nā hoʻomākaukau me "Nitrafen", "Karbofos", "'Olekuprit", a pēlā aku.

ʻO nā hua'ōmaʻomaʻo a me nā'ō'ō'ōmaʻa ula

Hōʻikeʻia kēia mau meaʻeha o ke kuʻikeke i ka wā o ka'ō'ō'ōpuʻu. ʻO iaʻo Larvae molt, e waiho ana ma hope o lākou i nāʻaʻahuʻiliʻokoʻa ma luna o ke kolo o nā lālā. Ma muli o kēia, ua loaʻa i nā lālā ke kālā kālā, no laila, hikiʻole ke hoʻololi i kēiaʻano pest me kekahi poʻe'ē aʻe.

He mea nui! I ka wā o nāʻehaʻeha, hoʻouluʻia me "Olekupkrit" a me "Nitrafen" ke mālamaʻia, akā, pono e hana kēia ma mua o ka haʻiʻana o ka'ōpuʻu.

I ka punawai e hoʻoukaʻiaʻo Aronia me kekahi o nā acaricides ("Zolon", "Malathion", "Tedion", a pēlā aku). ʻO ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau he pono no ka mea me ka hoʻohana mauʻana o hoʻokahi wale nō o lākou, ua hoʻokumuʻia ka piko i ka palekana. No ka hoʻoemi wikiwikiʻana i ka heluna o nā huapalapala, he mea nui kaʻeliʻana i ka lepo ma lalo o nā mea kanu, aʻo kaʻohi a me ka luku i nā lau i hāʻule.

Pākī

Ke kulu nei kēia peʻe liʻiliʻiʻeleʻele i kaʻili, e ho'āʻo ana e hoʻokokoke i nā kumu lāʻau. ʻO nā pae a pau o kaʻoihana koʻikoʻi o kēia pīpī e kū pololei ma hope iho o ka komoʻana o ka mea kanu i loko o ke kalo. Ma nā kūlana kūikawā,ʻo nā lau o'Aronia e'ōmaʻomaʻo, no ka mea,ʻaʻole i loaʻa nā meaʻai mai nā lālā.

No ka hakakāʻana i kēia pest, he pono ia e pīpī i ke kanu a pau: ke kumu, nā lālā a me nā lau. No ka hoʻohanaʻana i nā lāʻau lapaʻau:

  • Aktara;
  • "Hōʻoia";
  • Lepidocide.
Hoʻomaʻaʻia ka pulupulu ma hope o ka uluʻana, hana houʻia ka hana ma hope oʻelua pule.

ʻE Rowan a me nā moth

Hoʻopili kēia mau meaʻeleʻele i nā hua o ka popo. Hoʻomaka ka Caterpillars eʻai i kaʻiʻo, eʻimi ana i nā wahi liʻiliʻi. Mai nā puka hopena, nā huaʻawaʻawa o ka wai e hana, a lailaʻike nā pōuliuli, aʻawaʻawa nā hua. ʻAʻole i loaʻa kahiʻinoʻino o'Aronia, akā,ʻaʻole pono i ka hua i hopenaʻia, no laila me keʻano o kēia'ōpū, ua hoʻemiʻia kaʻohi. No ka hakakāʻana i nā moa a me nā moth mīkini, he pono eʻeli i ka lepo ma lalo o nā kumulāʻau, e puhi i nā lālā i hōʻiliʻiliʻia, e hoʻomaʻemaʻe i ka hele mai ka laikini a me nā ulu.

He mea nui! ʻO ka hōʻiliʻili a me ka lukuʻana i nā koʻi pīpī e pono me nā pūnana nalu, iʻole e piliʻole kēia hana.

ʻO ka hakakā o ka moth e hakakā me ke kōkuaʻana o ka lapaʻauʻana i nā lāʻau lapaʻau e pili ana i ka'ōlaʻi. Ke kū'ē i ka moa o ka'ōlū'ōpiopio, pono pono ke puhiʻana i ke aronia me nā lāʻau maloʻo ma mua o ka uluʻana. Eia naʻe, no ka mea, i ka hoʻomanaʻoʻana i ka nui o nā lāʻau lapaʻau i ka hakakā wale nō i nā'ōpiopio'ōpiopio.

Nā manu

ʻO ka mea pōʻino, nā manu eʻai i nāʻano hua likeʻole, no laila inā lākou eʻike i kāu māla, ponoʻoe e kaua iā lākou. ʻO keʻano pono loa keʻano o nā mea kūikawā mai nā manu mai, aia nō, nāʻano hana'ē aʻe i hanaʻia e ke kanaka, akā,ʻaʻole i hoʻokōʻia ka pono. ʻOiaiʻo ia mau mea hoʻohana e hoʻohana i nā mea lili (e like me CD / DVD disks), e hoʻonaninani i ka lā a hoʻoweliweli i nā manu i ka wā e hele kokoke ana i nā lāʻau. Eia kekahi, ke hoʻohanaʻia nā scarecrows e pale aku ai i nā manu, a me nā mea i hoʻopiliʻia e kekahi me kekahi, e hana i ke kani (e like me nā paomi alumini e pili ana i kekahi me kekahi), akā hiki hikiʻole ke hoʻoweliweli i nā manu, a hoʻonāukiuki paha nā leo hoʻonāukiuki iāʻoe.