Kaumaka

Pehea e pale ai i nā cherries mai nā maʻi a me nā maʻi

ʻO kahi hauʻoli (Prunus tomentosa) he lāʻau ulu kūponoʻole kahiʻoi aʻe iʻoi aku ma mua oʻekolu mika ka lōʻihi. Ma muli o ka pua nani nani a me nā huaʻono liʻiliʻi i uluʻia e nā mea kanu i Rusia, Ukraine a me Belarus. ʻO nā hua cherie cherished heʻuʻuku lākou ma mua o nā cherie maʻamau, akā,ʻaʻohe kokoke i ka waikawa i loaʻa iā lākou ke aloha ākea. Uaʻaiʻia nā cherries cherel, a no ka hoʻoilo, ua kāpīʻia i ka jam, ka jam a me ka compotes. He mea maʻalahi ka mea kanu i ka mālama a me ka mahiʻai a me ke kūpaʻa.

ʻO nā maʻi maʻamau o nā cherries cherished

I kekahi manawa, i ka heleʻana aku i loko o ka māla,ʻike mākou i nā loli maikaʻiʻole e hanaʻia ana me ka cherry cherry. ʻO ka noʻonoʻo i ka hoʻomaloʻoʻana o nā lālā o ke cherry a ke hāʻule nei ka hua o ka hua o ka hua, uaʻike mākou he maʻi ia. Hiki i nā cherries cherel ke maʻi me ka moniliasis, ka hau'ākau a i kekahi manawa coccomycosis. I ka manawa pinepine, ua like like nā hōʻailona o waho o ka maʻi me kekahi, akā, no ka kohoʻana i ka hoʻoponopono pono, ponoʻoe e hoʻopaʻa i ka hōʻoia pololei. Hiki i nāʻokoʻa ke hoʻopaʻa i nā lau o ka mea kanu. E noʻonoʻo nui kākou i nā maʻi nui o nā cherries a me ka mālamaʻana iā lākou. No ka pane wikiwikiʻana i nā maʻi o ka mahinaʻai, pono e hoʻokomo i ka pahu hana kōkua mua o ka māla: Bordeaux kahepa aiʻole keleawe keleawe, ka lime hamo a me nā māla pua, e pili ana i ka "Fundazole" a me ka hikiʻana o ka momona. Pono mau nāʻokoʻa i ka lima.

Keʻike neiʻoe? He mea pono nō hoʻi ke hoʻokomoʻana i nā manu e hakakā i nā'īkoi i loko o ka māla. No nā manu, ponoʻoe e hoʻouka i nā hale manu a me nā mea hānai.

Moniliasis (monilial puhi)

ʻO kahi hānaiʻo Felt kahi hua ponoʻole loa, no lailaʻaʻole iʻikeʻia ka maʻi. ʻO ka mea ulu liʻiliʻi i ka maʻi, i kapaʻia ke ahi kuhi

ʻO nā hōʻailona mua o ka maʻi iʻikeʻia ma ka nānāʻana i nā mea kanu. Hiki keʻikeʻia nā mea liʻiliʻi ma luna o kaʻili, e kahe ana ka pulu mai ia mau mea. ʻO ka'ōmole he mea lāʻau hoʻolimaʻole, aʻaʻoleʻole he lāʻau lāʻau. Hōʻikeʻia ka lāʻau ma kaʻili o ka lāʻau wale nō i ka wā e hanaʻino ai ka mechanical i ka'ōpala. Kūleʻa nā pua a me nā lau o ke cherries a hāmele i ka melemele, hoʻomaka koke nā lālā e maloʻo. ʻO ia ka monilioz cherry. I waho, ua like loa me ka mea maoli i nā lālā me nā hulu maʻamau a iʻole ka mea nāna i mālama i nā lāʻau lapaʻau a me ke puhi wale i ka mea kanu. ʻO ke kumu o ka pōʻino,ʻo ia ka hoʻouluʻana o ka mushroom Monilia. Ke wikiwiki nei kona ulu, ua ulu koke a ulu pono i nā lālā ola me nā spores o ka pūʻani. A i kēia manawa, eʻikeʻia nā'āpana'ōhule'ōpū me ka lālā maloʻo. Ināʻaʻoleʻoe e hoʻomaka i ka hōʻailona, ​​e make ka mea kanu i ka make.

Hoʻomaka kākou e mālama i nā cherries mai ka moniliosis:

  • ʻO ka mea mua, ke nānā pono nei mākou i ka mea maʻi maʻi, e nānā i nā wela ma kaʻoki aʻokiʻoki i nā lālā a pau me nā maʻi o ka maʻi. Hoʻomakaʻia nā lālā i hoʻopiliʻia i waho o ka māla a puhi i ke ahi.
  • Ma mua o ka puaʻana, e lūlūʻia ke kumu lāʻau me kēia hoʻoponopono: 10 g o "Fundazol", "Topaz" aiʻole "Topsina" i pau i ka 10 liters o ka wai.
  • Inā nui ka ua a me ka hoʻomauʻana o ka waipuna, e hana houʻia ka pulupulu i loko o ka hebedoma (kokoke i ka hopena o ka pua).
  • No ka hoʻomaʻemaʻeʻana i nā moniliosis, e mālamaʻia nā hōʻailona o nā mea maʻi i ka hopena a me ke kumu e hiki mai ana me nā hopena:
Ka hanaʻana o nā lālāʻo Autumn:

  • Hoʻopiliʻia ka mea kanu me kahi hui 3% Bordeaux a iʻole 3% kūmole sulfate.
Hoʻomoeʻia ka hanaʻana o ka puna ma luna o nā lālā lālā, ma mua o ka'ōʻana o nā'ōpuʻu:
  • Hoʻomakaʻia me nā papahana like, akā ua laweʻia ko lākou 1% solution.

Keʻike neiʻoe? Hoʻokiʻiʻo Monilioz i nā cherries -ʻaʻole loa eʻoluʻolu ka maʻi, a inā haʻaleleʻoe i ka mea kanu me ke kālaiʻana a me ka mālamaʻana, e makeʻiʻo nō ia.

ʻO Klesterosporiosis

ʻO Klesterosporiozom ka nui o ka pilikia i nā kumu lāʻau momona a me nā kumu lāʻau. Noho maʻalahi ka Plum, nā lāʻau peach a me ka'āpana'ā'ī, akā,ʻo nā lāhui iʻoi aku ka maikaʻi a me ka cherry. ʻO ka lua o ka inoa no kēia maʻi i pau i ka uhi. ʻO ka haʻaluluʻo Clasterosporium carpopiplum ka mea nāna i koho i nā nodules. ʻO ka'ōkōkī, nā lāʻauʻokiʻoki a me ka mahana,ʻeleʻele ka wela kūpono no nā momona mushroom. ʻAʻole i kalo ke kino o ka hakina i ka hoʻoilo.

Ke piʻi ka mahana o ka mahana ma luna o + 4 ° C a me ka hoʻoheheʻeʻana o ka hau a hāʻule nā ​​kulu - hoʻomaka ka waiwai o ka hakina aʻoi aʻe ka uluʻana i ka mycelium ma keʻano o nā ululāʻauʻeleʻele i nā lālā i hoʻopiliʻia a me nā'ōpuʻu puana. Hoʻokumu nāʻokoʻa a me ka makani i nā mea kanu. Hōʻike ka hōʻailona o ka mahina i loko o ka hebedoma, mai ka manawa o ka klyasterosporiosis he manawa pōkole pōkole loa - e hiki i nā lāʻehā. I ke kauwela, aia ke kūkuluʻiaʻana he 3-4 mau lā o ka baʻi. ʻO nā hōʻailona mua o ka maʻi eʻikeʻia e like me nā'ōmaʻomaʻu-ʻeleʻele aʻulaʻula-ʻeleʻele paha ma luna o nā lau o cherries cherries. I loko o ka hebedoma, e maloʻo ke kino i waenakonu o kahi wahi iʻeha a lawa ka hiamoe, a me nā lau liʻiliʻi (hiki i 2 mm) ma nā puka i koe ma nā lau. Ma nāʻaoʻao o ka puka, e'āleʻele nāʻaoʻao o ke kiko o ka pepa, ua loaʻa kahi palena pouli. He mea nui kēia o nā phytochiasis mai nā maʻi'ē aʻe.

Hiki keʻikeʻia nā pihi ma ka popo o nā mea kanu i waihoʻia me ka lāʻau klesterosporosis, mai kahi mea e'āpala ai (kahi mea lāʻau like me ka lāʻau. ʻO nā'ōpuʻu'ōpiopio i hoʻopiliʻia e ka myceliumʻeleʻele a make, a mae kaʻili a'ōwili. E kanikauʻo Cherry, hāpai i ka uluʻana,ʻaʻole i liʻiliʻi ka lau a ma mua i nā lau i ka hāʻule, e like me nā mea kanu maikaʻi.

Ka palekana a me ka mālamaʻana i ka cholesterol:

  • A koho mākou no ka kanuʻana i nāʻanoʻanoʻano kū'ē i nā phytosteriasis.
  • I ka wā, kuaʻokiʻoki mākou i nā aʻa. Ma ka paleʻana i kaʻeleʻele, hiki iā mākou ke pale i nā pōʻino o nā maʻi maʻi.
  • E ikaika ana ke ola a maikaʻi ke olakino inā hoʻopihaʻia a hoʻokaheʻia i ka manawa.
  • Ma hope o kaʻokiʻana i nā lālā, mālama mākou i nā poho mekini me ka pitch garden.
  • I ke kauwela e hoʻokaʻawale mākou i nā lau i hāʻule a me nā hue - e hiki i nā meaʻeha a me nā spounga spores ke hili i loko.

Hōʻike ka Spring i nā hōʻailonaʻekolu:

  1. ʻO ka pulupāʻiaʻana o Bordeaux (ma nā lālā paʻaʻole).
  2. No nā puʻupaʻa hikiʻole, kahiʻai me Kuproksat.
  3. Ma hope o ka hanaʻelua i "Kuproksat" ma hope o 14 mau lā.
He mea nui! Hoʻoholoʻia ka mālolo lāʻau hope ma hope o 21 mau lā ma mua o ka hōʻiliʻiliʻana i nā hua.

ʻO Coccomycosis

Ua hiki mai ke ahulau i ka kenekulia hope loa mai nā'āina Scandinavian aʻokiʻoki i nā kumulāʻau. ʻO ka maʻi he fungal, hauʻoliʻia e kahi haʻupa-parasite, ola a hānau i nā lau o ke cherry. Hāleʻele ka lau o ka lāʻau i ka'ōmaʻomaʻo, a uhiʻia i nā wahiʻeleʻele a hāʻule koke iho i lalo o ka lāʻau. I ka hakakāʻana i ka coccomycosis, nā kaʻina hana hauʻoli e kāohi i ka uluʻana o nā spounga spores a ka hopena e luku iā lākou i ke kōkua.

ʻAʻole i pili iki ka cherry cherries i ka coccomycosis, akā inā e hana kēia, hana mākou i ke kumulāʻau ma ka'ōwiliʻana me nā momona. ʻO ka mālamaʻana i ka māla, kaʻokiʻana i nā lālā o nā cherries a me ka hoʻomaluʻana me ka momona a me ka "Fundazole" no ka paleʻana i nā maʻi -ʻo ia ke kumu o ke olakino o ka māla pua.

ʻO ka maʻi Pocket

ʻO ka maʻi o ke aloha, i hoʻopiliʻia e nā waiwai o ka hakina o Taphrina, e like me keʻano o nā meaʻano'ē aʻe i kahi mele. ʻO nā hua kanu i kanuʻia me ka iwiʻole a ma keʻano o nāʻeke elongated. ʻO kēia mau "pocket" ka pīpī no ka uluʻana o nā pūʻano mushroom. Ma hope o ka malooʻana,ʻo kēia mau hua he kumu o ka maʻi. Pono pono e hoʻokaʻawale i ka mea kanu a puhi i nā hua i hoʻopiliʻia, ae mālama i ka mea maʻi me ka momona pūnaewele.

Pehea e hoʻoponopono ai i nā mea hōʻemi nui o ka cherry

ʻO nāʻohana o ka'ūlū ka hopena nui o nā cherries. Kū lākou i ka nahele ma ka hoʻoilo. Hiki ke hoʻopōʻinoʻia kaʻehu ma lalo o ka hau,ʻoiaiʻo kaʻoni o kaʻiole e hoʻopuka ai i kona mau huelo a me kona hilinaʻi i ka mea kanu ma lalo o ka uhi hau.

Nā mana o ke kaʻina hana

I ka hāʻuleʻana, ua uhiʻia nā lālā lūlū me ke kaula kila kila, a waihoʻia nā kīpona i nā cherries. I ka hoʻoilo,ʻo ka hau, kahi e kokoke ana i nā pristvolny circles, i hahiʻia i ka aho o ka mita. I ka hopena o ka hoʻoilo, hoʻomaʻemaʻeʻia ka hau mai ke kumu o ka nahele.

ʻO ka Plum moth

Hoʻopilikia nā meaʻeha maʻi i nā plums wale nō, akā, i nā hua'ē aʻe hoʻi,ʻaʻole e pili ana me ka nānāʻana i nā hua o nā cherries. Hāpaiʻia nā'ōpoki pest i ka pulp o ka hua, e waiho wale nā ​​kupa ma nā hua'ōpala,ʻaʻole i ulu nā huaʻai i hoʻokipaʻia, e hoʻomau no ka uluʻana o nā hua bale a maloʻo. I ka wā mahana i loko o ka māla e ulu i nā hanauna he nui o ka popo momona. Pono e hoʻomaka ka hakakā i nā'ōpū ma mua koke o ka hoʻomakaʻana o ka nui o nā moa mio.

ʻO keʻano hana ola

Hiki iāʻoe ke kau i nā paʻi pipi no nā huapalapala. I loko o ka māla, nā'auwaʻa me nā pūpū maikaʻi, kahi i hoʻomoʻiʻia ai ke kāpili, ua kauʻia a kauʻia ma nā lāʻau. Holo i kaʻaila a make i ka paʻi. Hoʻopaleʻia nā pahele i kēlā lā i kēia lā mai nā mea make make a nininiʻia i loko. No laila, e pale mākou i ka huaʻi mai ka pūnāwai o ka mūmū.

ʻO keʻano ulaula (ʻelua mau mīkini e mālamaʻia ana)

  1. ʻO ka maʻamau mua loa ma hope o ka puaʻana, i ka hoʻomakaʻana o ka'ōpū o ka hua e hoʻopiha, me ka hoʻomākaukauʻana i "Decis" aiʻole "Ala". Hoʻopau mākou i ka hanauna mua o ka moa.
  2. Hāpaiʻia ka lua o ka pulupuluʻana i ka makahikiʻekolu o Iulai. E mālama me nā lāʻau "Karbofos" a iʻole "Kinmiks." ʻO kēia holoiʻana e hoʻomaʻemaʻe mākou i ka māla mai ka hanaunaʻelua o ka moa.

Aphid

ʻO ka pinepine o ka mea e nānā i loko o ka māla pehea e piha ai kaʻaoʻao o nā lau o ka cherry tree me nā'inikenaʻeleʻele liʻiliʻi. Uaʻikeʻiaʻo aphid i ke aloha. Hoʻopiliʻo'Akhid i ka'ōpū o ka mea kanu, hoʻonāwaliwali a wehe i ke ala no nā maʻi.

Hiki iāʻoe ke hakakā me nāʻano o nā aphids:

  • E puhi i nā lāʻau i loko o ka pahu i hoʻopaʻaʻia me ka wai puna. No ka hoʻomākaukauʻana i ka hopena, ua nininiʻia ka pahu hoʻokahi lita o ka lehu ahi me 5 liters o ka wai a hoʻokomoʻia no nā hola he 24.
  • Kōkua ke kōkua i ka hoʻoponoponoʻana i nāʻaoʻao i hoʻopiliʻia me ka'ōmole'ōpena. Hoʻopiliʻia kahi'āpana kalapulu lole ma luna o ka papa hana a nininiʻia me ka wai mahana i loko o ka 10 liters. Ke hoʻopau loaʻia ka hamo i ka wai, hiki iāʻoe ke hoʻomaka i ka hoʻoponopono.
  • Hoʻomoʻiʻia nā'ōpihi i nā'ōpena hua e ko lākou mau "kahu hipa" - ants. I mea e pale ai iā lākou mai ka hoʻolahaʻana i nā aphids ma luna o nā kumu lāʻau a me nā kumu liʻiliʻi, ua hoʻopiliʻia nā pahele i nā koʻokoʻo o nā mea kanu, ua hoʻonaniʻia me ke kāhili. Hoʻopaʻaʻia nā anana a hikiʻole keʻaʻa i kēia pale. Noho ka lāʻau i kahi nohoʻoleʻia e aphids.
  • ʻAʻole makemakeʻo Aphids i ka hoʻouluʻana i nāʻehu e pili ana i nā lau paka, yarrow, kaʻuala a me nā tumato. Hoʻopihaʻia ka'ōpū me kekahi o kēia mau mea kanu e like me kēia: ua hoʻopihaʻia ka hapalua o ka bare o ka waihona'ōpū momona a nininiʻia i luna me ka waiʻaila. E uhi a hoʻopaʻa i nā lāʻelua. Hoʻomākaukauʻia ka'ōwili e hoʻohana.
Inā kōkuaʻole nā ​​hōʻailona kino, huli mākou i ka palekana.

Hiki iāʻoe ke hoʻohana i "Iskra" aiʻole "Kauoha". Hoʻomākaukau ka hoʻomākaukauʻana i nā aphids a me nā anuhe a mālama i nā mea kanu i mālamaʻia a hiki i ka hopena o ke kau.

ʻO Plum (Pocket) Mite

ʻO ka pocket mite, kahi e noho ai ma nā cherries, e hānai ana i ka'ōpū o nā lālā'ōpiopio, a laila kōkua i ka nāwaliwali a me ka makeʻana o ka mea kanu i ka wā e hiki mai ana. Ināʻikeʻoe i nā cherries, aia nā lau me nā "hōkeo",ʻo ia hoʻi, ua paʻiʻia ka nāhelehele i nā paipū.

ʻO ka maikaʻi loa i ka hakakāʻana i nā mites e mālama i ka wai i hoʻolapalapaʻia me kahi lāʻau. ʻO ia mau hōʻailona e mālamaʻia i ka hoʻomakaʻana o ke kauwela,ʻoiai ma mua o ka hikiʻana o ka pua, e hiki ke hana i nā lālā lālāʻole. Hoʻopihaʻia ka wai wela (kokoke i ka wai e hoʻolapalapa ai) i kahi wai inu me kahi mea hoʻolaha ma luna o ka ipu a hoʻolālāʻia me nā lāʻau i kohoʻia (ma nā lālā).

Ma hope oʻekolu lā hiki iāʻoe ke hana hou i ka hana. Ua lawa kēia. Ke ulu ka mea kanu, pono pono ke mālama iā ia me nā lāʻau lapalapa ("Aktara" a "Karate"). I ka hāʻuleʻana, hōʻiliʻili maikaʻiʻia ka papahele lau mai kahi ulu lāʻau, aʻoʻOkakopa, ponoʻoe eʻeli i ka lepo ma ka'ōpana kokoke kokoke o ka mea kanu. ʻAʻole kēia mau mea a pau e hāʻawi i nā manawa kūpono no ka hoʻoluliluliʻana.

Pākuʻi pepa

Hoʻopiʻi nā Caterpillars o nā manu lele manu a hānai i nā mea kanu me nā lāʻau. Nā moa Caterpillars a hiki i ka 2 knm ka nui, me ka'ōmaʻomaʻo a'ōʻele paha. I ka pūnāwai, e kahu lākou i loko o nā'ōpiopio a me nā'ōpuʻu o ka mea kanu, i ke kauwela e hānai lākou i nā lau a me nā hua. Hiki keʻikeʻia i nā lālā i'ōwiliʻia nā mea kanu i hoʻopiliʻia.

  • No ka hakakāʻana i nā lawaiʻa, pono ka nānā ponoʻana i nā mea kanu,ʻo ka lukuʻiaʻana o nā lālā i hoʻopiliʻia me ka hua iʻa,ʻo nā lau me nā'ōpū i'ōwili i loko o ka pahu i haki a puhiʻia.
  • Ke hoʻokumuʻia ka mahana ma ka wai puna ma luna o +4 ° C, e mālama i nā mea kanu me ka lāʻau lapaʻau "Prophylactin" Hanaʻia ka hopena ma ka lihi o: 0.5 l o ka lāʻau lapaʻau no 10 l o ka wai. Ua lawa kēia maʻamau no ka hoʻoponoponoʻana iʻekolu mau wahie o nā cherries.
  • Inā ua lōʻihiʻoe i ka hoʻoponoponoʻana i ka wai a ua hoʻonohoʻia nā'āhele i loko o nā lau a me nā'ōpuʻu o ka mea kanu, a lailaʻoi aku ka maikaʻi o ka hoʻohanaʻana i ka hana me pyrethroids. ʻO nā lāʻau lapaʻau kūpono e like me "Ivanhoe", "AltAlf", "Hui", "Alfatsin", "Alfashans", "Tsi-Alpha", "Fatrin", "Fastak". ʻO ka hopena hana me kēia mau hoʻomākaukauʻana ma ke kumu o ka heluʻana: 10 ml o ka wai ma 3 ml o ka hoʻomākaukauʻana, hoʻohanaʻia ma ka mahana wela ma mua o +25 ° C. ʻAʻole hiki ke hoʻohanaʻia ka wela o nā lāʻau lapaʻau.
  • ʻO ka hoʻouluʻana ma nā lau o nā mea kanu me Insegar, he mea ulu ulu ulu a hoʻomohala ulu, hāʻawi i ka hopena maikaʻi. ʻO ka mea nui,ʻo ia ke hanaʻana i ka lāʻau ma mua o ke kauwela nui o ka mūmū mio ka hoʻonohonohoʻana i ka'ōpū ma nā lau i mālamaʻia.
He mea nui! Hiki i ka hoʻohanaʻana i nā pyrethroids ke hoʻoulu i ka hanaʻole o nā paipū i loko o ka māla.

Pehea e pale ai i nā cherries mai nā maʻi a me nā maʻi: nā mea palekana

I ka hōʻuluʻuluʻana i nā mea a pau i luna nei, pono nā hana i lalo e ulu i ka māla maikaʻi:

  • ʻO ka mālama olaʻana i nā mea kanu me nā huahana paʻi.
  • Hoʻomaʻoʻia o nā cherries cherished mai nā maʻi a me nā mea hōʻemi me nā lāʻau lapaʻau a me nā lāʻau ola.
  • ʻO kaʻokiʻana i nā lālā a me ka hoʻomaʻemaʻe ponoʻana i ka māla mai nā lau a me nā hua.
  • Ke hoʻopiliʻana i ka pristvolnyh mau'āpana no ka hoʻoilo, kahi e luku ai i nā mea hōʻaluʻai i ka lepo.
Ināʻoe e hahai i kēia mau māmā māmā i ka mālamaʻana i nā cherries, e ola ana kāu māla, aʻo kaʻohiʻana o nā meaʻono, nā meaʻono eʻoluʻolu iāʻoe i kēlā me kēia makahiki.