Nā lālā

ʻO nā mea hoʻokalakupua o blueberries

ʻO ka pinepine pinepine pinepine me nā blueberries, akā heʻanoʻokoʻa ka blueberries. Ma ka manawa like,ʻoi aku ka nui o nā pono o nā mīkini iʻoi aku ma mua o nā hua'ē aʻe, no laila e kūkākūkā kākou ma lalo o kona haku mele a hoʻohana.

ʻO ka paʻahana a me ka waiwai kūpono o ka blueberries

I loko o kāna mele mele, he nui nā manawa iʻoi aku ka maikaʻi ma mua o nāʻeleʻeleʻeleʻele,ʻaʻole e haʻi aku i nā mea ulaʻula. He kūponoʻo ia no ka hoʻouluʻana i ka'ōnaehana maʻamau, hoʻemiʻia ka wela a kōkua i ka hoʻonui i keʻano o ke koko. Me kaʻoiaʻiʻoʻo kēlā me kēia pupuhi pipi he 88% wai, hiki ke loaʻa mai ka 100 grams o kēlā mau hua.

  • 1 go protein;
  • 8 go nā hamoʻaleʻa;
  • 0.5 g momona.
Ma muli o kēia, uaʻikeʻia nā blueberries i nā huaʻaiʻoi loa, no ka 100 grams o ka huahana, loaʻa wale ke 39 kcal i ke kino. ʻO ia,ʻo kaʻaiʻana i hoʻokahi kīʻaha blueberries no ka'ōpō kakahiaka, e hoʻonui ana i kāu lako i ka 100kcal wale nō. Akā i ka manawa like, komo i loko o ke kino ka nui o nā microelelies, a ma loko o nā mea nui he potassium a me ka mole. ʻOkoʻa hoʻi nā hua'ūlū i nā phosphorus a me ka hao, ka sodium a me ka magnesium.

Keʻike neiʻoe? Ma hope o ka pōʻino ma ke Kōpena Chernobyl NPP, ua koi nā mea noho i nā wahi i hoʻopilikiaʻia i nā kauka e hoʻokomo i ka blueberries i kā lākouʻai. Uaʻikeʻia ua kōkua nā blueberries i ka poʻe e kū kokoke ana i ka hopena e hoʻopau i nā hopena o ka hopena.

Ma waena o nā huaora i loko o kēia kumulāʻau he mau huaʻaola C a me E, a pēlā pū me ka hui holoʻokoʻa o B. He mau mea amino amino a me nā'āpana lepo i nā hua (0.5 gram ma 100 pahumu o ka huahana). Eia kekahi, i waena o nā hua a pau, he kumu waiwai o blueberries o pectin - he mea hiki ke hoʻemi i ke kūlana cholesterol, a me ka hoʻomaʻemaʻe i ke kino o nā toxins. [O: p]

Nā mea Blueberry

ʻO Blueberries nā lāʻau lapaʻau a me nā hōʻai'ēʻana, no laila e mālama ponoʻoe i kēia mea kanu. ʻOiai inā e hōʻikeʻia iāʻoe e hoʻohana, maiʻaiʻoe i nā'āpana nui, no ka mea,ʻo nā mea i hoʻopaʻaʻia ma ka hoʻokiʻekiʻe kiʻekiʻe hiki ke pāʻani i ka hōʻino i kou olakino.

Nā mea kūpono o ka poli

ʻO kēia mea kanu he hale kūʻai o nā huaora, no ka mea, he mau waiwai maikaʻi nā hua lakapihi. I ka wāʻoi o nā mea kanu iʻoi loa aku, uaʻokiʻia a maloʻo nā lau, i mea e hoʻoponopono ai i ka maikaʻi a me kaʻala tea. Ma waho aʻe o ka tii, ua hoʻohanaʻia nā lau i mea maikaʻi. nā mea hōʻehai hoʻohanaʻia i ka mālamaʻana i ke anu a hiki i ka hōʻolaʻana mai nā maʻi'ōpū.

Hookah mai nā lālā a me nā hua o ka'anikōne he mea kūpono ia i ka poʻe i emiʻi ka momona o ka'ōpū. Me ka hoʻohana pinepineʻana i kēia lāʻau lapaʻau, hoʻonui ka makemake. Inā kūkā wale mākou e pili ana i blueberries, a lailaʻo kona mau waiwai pono'ī e komo pū me:

  • ka mana e hoʻoikaika i nā kīʻaha koko, e hoʻopakele ai i ke kanaka mai nā veins varicose;
  • ka hoʻomauʻana i ka hanuʻana;
  • hoʻohana mau i ka wai alaliki he ala e wehe ai i nā metala radioactive mai ke kino;
  • ʻO kahi maʻamau o nā mea amino a me nā huaora C a me E - i ka wā e komo ai lākou i loko o ke kino me nā hua waina, hana lākou i nā antioxidants a hoʻolōʻihi i kaʻelemakule;
  • e pale ana i ke kūkuluʻana i nā pūnaeho maʻi kanesa;
  • me ka hoʻoikaikaʻana i ka palekana, no ia mea he mea e makemake nuiʻia ai nā lole uliuli i nā kau o beriberi (ka hopena o ka hoʻoilo) - ka hoʻomakaʻana o ka puna.

Keʻike neiʻoe? I ka US, ua hanaʻia kekahi hoʻokolohua me ka blueberries, a ma ka helu 200 grams i nā lā a pau i loko o kaʻai o nā kūpuna. ʻO kēiaʻano meaʻai i pale i ka ulu wikiwiki o ka senile sclerosis a me ka hoʻonuiʻana i ka hanaʻana i kaʻike. ʻOiaiʻo ka poʻe i hikiʻole iā lākou ke hoʻomanaʻo i kaʻike hou, akā, uaʻoi aku ka maikaʻi o kā lākou hana ma ka moʻolelo.

Pāpā a hōʻole i ka hoʻohana

ʻAʻole pono ka hāʻawiʻana i nā blueberries i nā keiki ma lalo o 1.5, ʻOiai nā mākua, hiki ke lilo i ke kumu o ka meaʻai. ʻO kēia pili i pili i kahi'eneʻeneʻa i ka momona a me ka momona i nā mea ulaʻula, a, i ka wa i hoʻokomoʻia ai ka pale umauma, hiki ke hoʻoholo i nā diathesis. ʻAʻole mālama wale ia mau mālamaʻana i nā wāhine hāpai wale nō.

Aia nā kapu ma ka helu o ka hoʻohanaʻana i nā blueberries. I keʻano, inā e hoʻomaluʻoe i kaʻaiʻana i hoʻokahi pahu-liter-liter o kēia mau hua i ka manawa, a laila, e loaʻa iāʻoe ka pāpale ikaika, a me ka wīwī. He mea nui loaʻaʻole e hoʻopau i ka mālamaʻana i ka blueberries no ka poʻe kahiko a me nā kānaka me ka maʻi kuni, no ka mea, hiki ke lilo i kēia lāʻau lāʻau i mea make.

ʻO ka hoʻohanaʻana i nā blueberries i ka hoʻohanaʻana i ka maʻi diabetes

ʻO ka mea mua i lawe lākou i ka blueberries,ʻo ia ke kaua e kū'ē i nā hōʻailona o ka maʻi maʻisā. ʻO kona waiwai nui hiki ke hoʻemi i ka nui o ke kō i loko o ke kokoʻo ia ka mea nui loa i ka maʻi maʻi. Eia naʻe, inā e loaʻaʻoe i ka maʻi hypoglycemia,ʻoʻoe, ma keʻano'ē aʻe, e like me ka mea hiki ke hiki i ka emi ana o ka helu o nā huapika blueberry i kaʻai, ʻoiai e hiki ai ke hōʻeha i ke kūlana olakino.

ʻO ka decoction o nā lālā a me nā lālā o nā lāʻau ulu

Hiki ke hoʻohanaʻia kēia meaʻai i nā maʻi a pau loa, no ka meaʻaʻohe hua i loko o ia mea,ʻo ia hoʻi,ʻaʻole he mau'aleʻa. No ka'ōpū 2 tbsp makemake l nā'ōpuʻu a me nā lau o ka blueberry, 200 ml o ka wai paila.

Hūpī i ka waiʻaila ma luna o nā mīlūlū, e hoʻopili iā lākou no ka minuke 10 Ma hope o ia mea, pono e hoʻokomoʻia ka hulu noʻelua mau hora a hiki i ka wai i hoʻopihaʻia a waiwai i nā huaora. E lawe i kēia lāʻau lāʻau iʻelima manawa i ka lā 1 o ka spoon ma waena o nā meaʻai.

ʻO ka lauoho rau Blueberry

Ināʻoe i kahi kūʻai ka lau wale nō kēia mea kanu maikaʻi, Aia lākou i ka nui o 1 tbsp. l Pono pono e ninini i ke aniani o ka wai wela a hoʻokomo i loko o ka wai holoi he 15 minuke i loko o ka pahu i hoʻopaʻaʻia. Ma hope o ka hoʻomahaʻana i ka mahana wela, e hoʻopiliʻia ka mea e hoʻopauʻia (e pīpī i nā lālā i koe e holo aku ke "wai" mai loko mai o lākou). Mai ka wā e hoʻomehanaʻia ai ka emiʻana o ka hoʻonuiʻana, ma hope o ke kuʻiʻia, e hoʻohemoʻia i ka wai a hoʻi hou i kahi maʻi.

ʻO kahi hiʻohiʻona o kēia hoʻonuiʻana, ua mālamaʻia no nā lāʻaʻoleʻoi aku ma mua oʻelua lā, a ma hope iho, he mea pono ke hoʻomākaukauʻana i kahi hou. I ka manawa like, he mea nui e koho i kahi no kahi e mālama ai. ʻO nāʻano lāʻau lāʻau o kēia decoction e komo i ka hopena ma luna o ke kino, no laila, inā he diabeti, e pāluaʻia i ka lā i ka hapalua hapalua.

He mea nui! He mea paʻakikī keʻano o ka uluʻana i ka hale, no ka meaʻaʻole makemakeʻo ia i nā loli o ka mahana a me ka wela. No laila, i ka wā e ulu ai, pono e koho i kahi kahi i loaʻaʻole ai nā kikowaena, a i mea e pale ai i ka mālamaʻana o ka lā i ka lāʻau.

E hoʻohana i ka waiʻalani

ʻO ka wai lama He pono nō hoʻi i ka maʻi diabet, a no ka mālamaʻana he pono e hoʻonui i ka meli. Laweʻia ia lāʻau lapaʻau no ka hapalua hola ma mua o kēlā me kēia pāʻina i ka nui o ka nui o kaʻeleʻele aʻoi aku i ka hapalua.

E hoʻohana i nā blueberries hou

Hōʻuluʻulu 300 karamu o nā hua poliUa'ōleloʻia eʻaiʻia ka maʻi diabetic i kēlā me kēia lā e hiki ke emi i ke kōkea o ke koko me ka hoʻohanaʻanaʻole i nā lāʻau'ē aʻe (akā ināʻoi ka lōʻihi o ka maʻi maʻamau,ʻaʻole hiki i ka lāʻau ola ke pale aku i ka hopuʻana).

Pākī Blueberry

E tea ʻAʻole iʻoluʻolu waleʻo Blueberry, akā hiki iā ia ke hana i ka hoʻomaikaʻiʻana i ka olakino i ka maʻi maʻamau, me kahi kīʻaha o nā hua poli, ponoʻoe e hoʻohui hou:

  • he aniani kilokilo;
  • he aniani o ka rose hihiu;
  • 1 lemon;
  • 1 apple.
Pono nā mea pono a pau eʻoki loaʻia, e'ōwili kekahi i kekahi a nininiʻia i loko o ka 1 lita o ka wai i loko o ka thermos. Ma hope o 40 mau minuke e loaʻa iāʻoe ka papaʻawaʻawa maikaʻi loa, a hiki iāʻoe ke inu i ka maʻi diabetal me nā lāʻau o ke kahahaʻoi aʻe ma kahi o 0.5 mau kapu iʻehā manawa.

ʻO ka Broth Broke

Inā makemakeʻoe e maloʻo i nā huaʻula i mua, hiki ke hoʻohanaʻia lākou e mālama i ka maʻi. No ka maʻi hoʻoponopono Pono e hoʻomohuʻia he 1 mau hua o ka hua i loko o kahi wela me ka waiʻaila a waihoʻia no 2 mau hola. Loaʻaʻia ma hope o kaʻokiʻana i ka tii e inu i hoʻokahi hapakena pīpoluʻekolu i ka lā.

Hoʻopuluʻia ka'ōmole pulu

ʻO ke ala maikaʻi e hoʻoemi ai i ke koko koko ka hoʻonui ʻO nā lāʻauʻulaʻula maloʻo, kahi mea eʻimi ai he 2 tbsp. l ... Pono lākou e kāpili i loko o ka 1 tbsp. ka wai a kāohi i kahi waiʻauʻau no 15 mau minuke. ʻO ka hopena o ka hopena e inu koke ia ma hope o ka hoʻomākaukauʻana,ʻoiaiʻaʻole pono ka hua e hoʻolei. Hiki iāʻoe ke hoʻomākaukau i ka hoʻokomoʻana i kēlā me kēia lā.

ʻO ka mea noi Blueberry

ʻO keʻano maʻalahi a kaulana loa e hoʻohana ai i ka blueberries, he ti ia, i hiki ke loaʻa mai nā lau a me nā hua o ka mea kanu. Eia nō naʻe, hiki i ka māmā ke hiki ke loaʻa nā lāʻau lapaʻau e kōkua i ka hoʻomaikaʻiʻana i ka olakino i nā maʻi likeʻole.

ʻO ka hoʻohanaʻana i ka lamale no ka lāʻau lapaʻau

Ma muli o ka nui o nā waiwai maikaʻi o blueberries hoʻohanaʻiaʻaʻole wale no ka mālamaʻana i ka maʻi diabetes. He nui nāʻoihana eʻoluʻolu iāʻoe e hoʻolei i nā maʻiʻeleʻele, nā maʻi maʻi o ka maʻi a ho'ēmi i nā pale o ke kino.

  1. ʻO ka lawelaweʻana i nā mea hōʻailona no ka'ōpū. No kēia hana, he pono e hoʻohana i nā hua maloʻo, i ka nui o 1 tbsp. l no ka'ōmole o ka wai kai. Ma hope o ka blueberries infusion no 15 mau minuke, hiki ke hoʻohanaʻia i ka hoʻopauʻana i lāʻau lāʻau. E inu ia no 1-2 tbsp. nā puna 5,5 manawa i ka lā.
  2. Hanaʻia o ka maʻi maʻi. Ua hoʻohanaʻia nā'ōmole a me nā lau o ka blueberry no kēia kumuhana. E lawe i 1 tbsp. l nā meaʻokoʻa, e nininiʻia i loko o nā'āpana i hoʻopiliʻia a hoʻokahe i ke aniani o ka wai e hoʻolapalapa. E kau i nā mea a pau i loko o ka waiʻauʻau a mālamaʻia no 15 mau minuke. Ma hope o kēia, pono e hoʻonaliliʻia ka mea i hoʻolūlāʻia i ke anahana o ka lumi, pono e hoʻoulu. Laweʻia i ka maʻi o ka maʻi hoʻokahi hoʻokahi kenetipene meʻeono manawa i ka lā.
  3. Hoʻomaʻoʻia o nā avitaminosis me ka blueberries. No ka loaʻaʻana o kahi lapaʻau multivitamin e hoʻopakele ai mai ka lāʻauʻawaʻawa a hapaʻole paha, ua nininiʻia kekahi'ōmole o nā hua polū maloʻo me ka leka o ka wai i hoʻolapalapaʻia i loko o kahi wela a hoʻokomoʻia noʻelua hola. Ma hope o ia mea, pono e lawe i kahi mea kanu o hoʻokahi hapaluna me kēlā me kēiaʻelua hola.

He mea nui! ʻO ka Blueberries he mau waiwai maikaʻi no nā keiki, no laila, hiki ke hoʻohanaʻia nā mākaukau a pau no ka mālamaʻana iā lākou (akā no nā keiki i piha iho i ka 1,5 mau makahiki). Hiki i nā keiki blueberries ke hana i nā hopena maʻi.

'Ala'ōlelo Lawai

ʻO ka hapa nui o nā mīkini limahana e hoʻohanaʻia no nā meaʻai. E like me nā lāʻau'ē aʻe, hoʻohanaʻia e hana i nā pāʻinaʻono, nā hua'ōpala, a me nā jams. He mea nui ia no ka ohiʻana i nā hua wale nō ma ka hoʻomakaʻana o ke kūlana makua, ināʻaʻole paha he waikawa a, a pau kaʻaiʻana, hāʻawiʻole i ka waiwai.

Me ke kanaluaʻole, pono e kanuʻia kēia kumulāʻau i kēlā me kēia kauhale kauwela. I kēia lā, hiki iāʻoe ke kūʻai aku i nāʻanoʻano kīhāpai, e hāʻawi ana i nā hua nui. He kūpono loa kēia no ka maʻi diabetes hiki ke hiki, me ke kōkuaʻana mai o ka blueberry, i ka hoʻohaʻahaʻa a me ka hōʻemiʻoleʻana i ke koko koko.